Bi pripomnil glede policajevega daljinca v providi v primerjavi z mobitelom v roki oziroma na ušesu: Če oba primerjana prideta v nevarno situacijo, bolj ali manj nevarno, me prav zanima, koliko tistih voznikov s telefonom v roki bo telefon spustilo iz rok in naj telefon pade kamorkoli, da bo rešil situacijo. No, policaj bo sigurno dal iz rok tisto zadevo in v primeru nevarnosti tudi prenehal slediti vozilo ... večina voznikov ki telefonira med vožnjo pa res pozornost posveča telefonu, pogovoru, kriljenju z rokami, vijuganju po cesti, nekakšno čudno preprijemanje volana skozi ovinek ali križišče, ampak bog ne daj da bi dal telefon iz rok in dol z ušesa

ne, to pa ne, treba je čvekati se smejati in mahati z rokami in seveda voziti za ritjo. Ravno to zadnje večkrat doživljam. V takih primerih začnem počasi zmanjševati hitrost in vozim počasi naprej, potem pa, ali me prehiti ali pa vozi počasi, saj je tako za oba bolj varno, zanj me ne briga, zame pa
Tko da, nikakor ne zagovarjam ljudi ki telefonirajo med vožnjo. Priznam pa, da tudi sam včasih telefoniram med vožnjo, ampak telefona ne držim v roki ampak samo malo postrani držim glavo in telefon držim z ramenom, ker nimam nekega malega telefončka ampak cegu je to izvedljivo. Velikokrat pa ustavim na primernem mestu če je mogoče in opravim pogovor ali pokličem nazaj.
Da ne grem ven iz teme, tole kranjsko provido sem pred nekaj tedni dohitel s hitrostjo skoraj 180km/h in že na daleč videl da je provida, lepo sem zmanjšal, vozil nekaj časa zadaj in jo kasneje prehitel s hitrostjo cca 145km/h in ko sem jo prehitel sem nadaljeval z 140km/h nekaj časa je sledil potem je našel drugo žrtev, ki je pičil mimo. Namerno sem peljal mimo s tako hitrostjo, ker provida je peljala točno 130 , kaj pa drugega in ne vidi se nič drugega kot tista kamera pod vzvratnim ogledalom na vetrobranskem steklu. Ko bodo skrili še te kamere, potem pa

bodo težje prepoznavni ko zapelješ mimo.
Sigurno vidijo marsikaj, posnamejo marsikaj, saj že mi navadni vozniki vidimo vse sorte ...
Prav je, da delajo red na cesti, ampak zakaj hudiča se tako zelo vtikujejo v varnostni pas

hmm, jaz se običajno ne privezujem na kratkih relacijah po Bledu, na AC in na hitrih cestah se pa privežem, zaradi sebe ne zaradi policajev.
Drugače pa, takle filmček bi lahko spravili v kakšno dokumentarno oddajo za na TV ali pa na net, ampak še bolj podrobno, npr kakšne najbolj neumne primerke, pa tudi nevarne primerke...
Včeraj je bilo nekaj na Tedniku, pa nisem vsega videl, moram pogledat na rtvslo.si nekaj o predorih in kaj vse počenjajo nekateri, pokazalo je tudi kako so eni tipi ustavili v predoru in šli scat in to ravno pod kamero, pa še en parček v avtu ki je ravno ... na prednjem zicu ... mislem, in to v predoru, take bi pa fejst za ušesa pocukov.