Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 01, 2005 2:34 pm

kar se mene tice bi davek mogl nabit na osebne avtomobile tezje od 2. ton.

zdj do 2 tone se da superiorn avto narest, ce se zna, tist kar je pa nad 2 tone je pa ze totalno preseravanje, prenalozenost razne krame in tko.

sploh pa js nemaram kompromisov. x5 al pa tuareg je kar se mene tice podn avta, saj iz uporabnega vidika. nemors ga pelat v gozd ker prvic nikamor ne prides, drugic vsaka praska povzroci glavobol. nemors ga tud po mestu vozit, ker na crpalkah se niso zacel ugtrajevat tolk dolgih cevi da bi biu med mestno voznjo skos povezan s pumpo. nemors ga niti tiscat orng, ker nimamo puscav pri nas, in ma vsaka cesta po vsaj kilometru ovinek, po ovinkih mu pa vsak par 100k vreden avto ki ma cca 100 konjev in ene 800-900kg tako salo nardi da nc jasn. tud to da doseze recimo hitrost 270kmh ni pol kurca vredn. pr tej hitrosti ti se sopotnico posesa v masino ce mas sreco, pa tud pr ns se res nimas kje pelat 270 vec kot kksne par km. bolj vazn je kar se mene tice lastnost da gre avto lahko 100 ampak 100 skoz prakticno vse ovinke, kar za suve nikakor ne vela ker so v ovinkih storasti kot kombi ali se bolj.

skratka podn podna. to je avto za snobe in se to une lejmass snobe k majo radi fejk stvari. fejk terence naprimer. csi nekdo kup ferrarija, ma saj ultimativni dirkaski stroj v garazi. kaj je pa x5? pozresno korito, z povprecnimi ali podpovprecnimi zmogljivostmi v vseh pogledih.

tud beseda sport utility je kr neki. ce hoces terenski sport kupis landroverja, nivo, ipd. ce hoces cestn sportn avto kups ferrarija, porscheja in tko naprej.

sicer ok razni taki suvi k so lazja kategorija so cist ok, sam tiste tezke krave k se pred semaforjem kr pogreznejo za 5cm v asfalt bi pa tud js obdavcu. sigurn bols ta davek kot pa davek na tiste ki nimajo otrok :bonk

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Sr jun 01, 2005 3:00 pm

Po mojem pa je to vse skupi ena velika neumnost. Kaj mene briga, če si soseda kupi Range Rover, ki je daljši od 5 metrov, ima mašino s 4200 ccm in je težak več kot 2,5 tone. Zakaj bi zdej ona mogla plačat davek?? Ker je pridna in delavna pa si tak avto lahko privošči? Dejte no!!

Mislim tole je pa res svetovn kretenizem! Dejte še vi, ki se vozite okol v Fiatu Uno vložit denar na borzo za par let, s tem tvegat pa si boste vi lohk kupil še večji avto kot ga ima vaša soseda.

Zadnč je en slovenc govoru po TV, da je v enem letu iz 5 mio SIT naredu 12 al 13 mio SIT. Dejte mal tvegat pa bote vi tut mel take avte, pa privat fitnese, jahte,...
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 01, 2005 3:11 pm

gre se zato da pac ce ze morjo obdavcit koga nej obdavcjo tistga k ga lahko.
a to da hocjo pa obdavcit samske pa ni kretenizem?

se najbols bi blo tko kot majo skandinavci, da se obdavci glede na premozenje, in tud kazni da so glede na premozenje. tko bi blo fer za vse enako. j***m ti js turbožidkapitalizem po katerem tisti k majo vec kesa placujejo se po moznosti manj kot tisti ki ga nimajo nc. kva ce mas za avto ki golta 20 litrov benza in stanejo gume pol miljona, pol mas tud za davek na taka vozila jebiga.

cist pravilno bi blo da jih obdavcjo pa da jim se vsake pol leta predpisejo nujno klistiranje.
Zadnjič spremenil Voith, dne Sr jun 01, 2005 3:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr jun 01, 2005 3:12 pm

nebivedu je napisal/-a:Sam živim v kraju, kjer pozimi bol malo plužijo in sem skoraj vedno moral imeti 4X4 pogon, ker drugače nisem mogel z avtom do hiše, ampak sem ga moral pustit v dolini in it peš 2km v hrib. No v mojem avtu recimo je mašina, ki je še v navadnem osebnem avtu, daihatsu je mašino F300(1598ccm in 63kW) dajal še v skoraj vse svoje avtomobile. Avto je velik samo 3.6 metra, kar pomeni, da je krajši od R cliotaII za 17cm in celo za 4cm od R twingota, ki pa je po pravici povedano eden izmed manjših avtomobilov. Spravim ga v vsak box, pa še normalno vedno kak meter zadaj ostane frej. Pa bi za tak avto po mnenju tega, ki je napisal ta prispevek, moral plačevati večji davek. Ne razumem pa kako lahko nekdo ima recimo največjo toyoto LC in se vozi z njo samo od hiše do službe ali frizerja, vse skup v krogu 5km. Se pa pridružujem mnenju da nekdo s hummerjem ali toyoto LC nima kaj za delat po centru mesta - tak avto je za na obrobje in za na teren, ne pa da nikoli ne vidi makadama. Potem je brezvezno kupovati tak avto.

Se popolnoma strinjam s tvojim postom. Kot sem rekel, mali terenci, ki imajo drugače karakteristike dimenzij in porabe podobne osebnim vozilom, so za moje pojme idealna za razmere kakršne si opisal ti. Kot sem že rekel, ti to vozilo uporabljaš tako, kot je temu namenjeno (dobro, pri 1180 kg ga lahko nekdo kupi tudi za poziranje, me sploh ne gane). LC je prav tako odličen terenec in to, čemur je namenjen, opravi z odliko. Se pa žal pojavlja trend "zlorabe" teh terencev. Moje stališče glede SUVjev je takšno kot Voithovo. Ne rečem, če se nekdo konstantno vozi po zasneženih ali makadamskih terenih, potem mu je kak X5 vsekakor pride prav, vendar je dejstvo, da velika večina teh vozil pogosto ne vidi druge podlage kot asfalt.

Lp

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr jun 01, 2005 3:23 pm

Tomaz40 je napisal/-a:Po mojem pa je to vse skupi ena velika neumnost. Kaj mene briga, če si soseda kupi Range Rover, ki je daljši od 5 metrov, ima mašino s 4200 ccm in je težak več kot 2,5 tone. Zakaj bi zdej ona mogla plačat davek?? Ker je pridna in delavna pa si tak avto lahko privošči? Dejte no!!

Mislim tole je pa res svetovn kretenizem! Dejte še vi, ki se vozite okol v Fiatu Uno vložit denar na borzo za par let, s tem tvegat pa si boste vi lohk kupil še večji avto kot ga ima vaša soseda.

Zadnč je en slovenc govoru po TV, da je v enem letu iz 5 mio SIT naredu 12 al 13 mio SIT. Dejte mal tvegat pa bote vi tut mel take avte, pa privat fitnese, jahte,...

Tomaž, kar verjami, da naredim v enem letu iz 5 mio. več kot le 13 mio. SIT. Tu ne gre za denar ampak za preprost faktor ZAKAJ Range Rover, če ga pa vozi po mestu? Zakaj ne kupi raje Mercedesa E ali karkoli podobnega? Oz., zakaj za mestno uporabo ne kupi manjšega vozila? Naj SUV kar ima, če se pogosto vozi po brezpotjih, vendar zagovarjat njihovo uporabo v mestih je neumnost. Kar se tiče davka za vozila nad dvema tonama se mi zdi to odlična ideja. Če vozilo ni tovorno ali če nima več kot pet sedežev, nima niti slučajno za tehtat več kot že navedeni dve toni. Bad for the environment, bad for the road surface, bad for other people involved in a crash and I could go on and forth... Mimogrede, zdajle me je na poti iz službe iz stranske ulice skoraj nasadila gospa v zelenem Nissanovem terencu z mobitelom v roki. Skoraj nasadila zato, ker je bil pas levo od mene k sreči prost in sem se rešil čez dvojno. Še en dokaz, kakšna je pretežna demografija lastnikov. Da dodam še nasprotno noto: če bi se pogosto vozil v slabih razmerah bi tudi sam kupil SUV, vendar bi imel za vsakodnevno uporabo vseeno še kako limuzino in kompaktneža.

Lp

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr jun 01, 2005 4:15 pm

Voith:
Sej skandinavski način tut ni fer. Zakaj bi jest plačal 5 jurjev ker sem šel čez rdečo, ti pa 300 jurjev? A nisva oba nardilla isti prekršek? A nisva oba kršila istega zakona in a nisva enaka pred zakonom? Torej tebe kaznujejo bolj, zato ker si priden, delaven in več tvegaš, mene ki živim pa od socialne podpore pa cel dan ležim na kavču in gledam Ricki lake pa pohvalijo. Pač če imaš več keša si lahko več privoščiš. To je edini pravilen način - Kapitalizem In edini način, da bodo ljudi stimuliral da bodo delali. Ne pa da ti nalimajo davek od prihodka podjetja, davek od osebnega prihodka, kazni so višje,...

PureTNT: Lej super da velik zaslužiš. Da bi blo čim več takih v Sloveniji pa da bi bil še jest med njimi. Ampak ti praviš da ne gre za denar ampak za preprost faktor ZAKAJ Range Rover? Zakaj ne? A si ti dal denar? A ga boš ti umival, vozil na bencinsko in na servise? NE. Pol to ni tvoja zadeva s čim se nekdo drug vozi. Če hočeš si še ti kup, če nočeš pa ne. Glede E-klase:Sej to tut ni avto za po mestu. Pol najbolš da obdavčmo vse razen skuterjev pa smartov pod pogojem da ima smart nekaj v prtljažniku, ker če ne ga nerabiš in e lahko voziš s skuterjem.
Okolju doooosti več škodijo avtomobili, ki so brez katalizatorja, razni yugoti, stoenke,.. kot pa par let stari SUV.
Glede tega, da so bolj nevarni drugim udeležencem v prometni nesreči: Nej si jih še oni kupjo, pa bodo oboji na varnem. Dobra lastnost kapitalizma -> vsak kupi kar hoče in kar lahko. Nekaterim je pač SUV avto, ki ga hoče imet. A je potrebno imet avtomobile, ki imajo več kot 50 konj? Dejmo še te obdavčit. Sej se s 50 konji tut čist kul voziš po mestu.

jaz2di
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz2di Sr jun 01, 2005 4:24 pm

Tomaz40 je napisal/-a:Mislim tole je pa res svetovn kretenizem! Dejte še vi, ki se vozite okol v Fiatu Uno vložit denar na borzo za par let, s tem tvegat pa si boste vi lohk kupil še večji avto kot ga ima vaša soseda.

Ma super, take rabimo! Se takih! :lol:
Dejmo zdej vsi mi revcki poslusat tega ocigledno brihtnega bogatasa (ave cezare) in vlagat na borzo tistih 12.000 SIT ki nam jih na konc mesca ostane. Ni vrag da ne bomo potem lahko cez par let imeli vecji avto od sosede. Kaksen krasen zivljenjski cilj! Tipicno slovenski.

Pa se nerealen, kajti iz nic ni nic, oziroma iz 12.000 na mesec je po desetih letih z mnogo srece en Clio.
Ob omenjenem vlaganju 12.000 SIT mesecno znese to na leto 144.000 SIT in ce je borzno gibanje precej pozitivno (kar letos recimo ni) lahko pricakujemo nekako 10% letni donos, torej 165.600 SIT, ki ostanejo na borzi. Z nekaj srece torej po desetih letih (kdo pa bi cakal tako dolgo) lahko dvignes svojega 2.5 milijona in poisces najblizji Renaultov salon in upas da je takratni Clio za ta denar opremljen s klimo (ker bo po desetih letih ze posteno vroce).

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr jun 01, 2005 4:55 pm

jaz2di je napisal/-a:
Tomaz40 je napisal/-a:Mislim tole je pa res svetovn kretenizem! Dejte še vi, ki se vozite okol v Fiatu Uno vložit denar na borzo za par let, s tem tvegat pa si boste vi lohk kupil še večji avto kot ga ima vaša soseda.

Ma super, take rabimo! Se takih! :lol:
Dejmo zdej vsi mi revcki poslusat tega ocigledno brihtnega bogatasa (ave cezare) in vlagat na borzo tistih 12.000 SIT ki nam jih na konc mesca ostane. Ni vrag da ne bomo potem lahko cez par let imeli vecji avto od sosede. Kaksen krasen zivljenjski cilj! Tipicno slovenski.

Miško jest imam na banki celih 32 SIT, hodim v 3. letnik faxa, torej še dolgo ne bom imel rednih prihodkov, na fax se vozim z busom (mesečna je 4 jurje), in se vozim z avtom kadar mi ga foter posodi. Tko da sem daleč od brihtnega bogataša. Očitno pa si ti en zakompleksan revež, ki se mu zdi nepošteno da ima nekdo drug več kot imaš ti.

Lej tale stavek ti polagam na dušo in ko ga boš razumel (ne prebral ampak razumel), preberi lepo moje poste od začetka pa boš videl iz česa jest izhajam. Stavek pa je: '' Vsi se rodimo goli in bosi!''

jaz2di je napisal/-a:Pa se nerealen, kajti iz nic ni nic, oziroma iz 12.000 na mesec je po desetih letih z mnogo srece en Clio.
Ob omenjenem vlaganju 12.000 SIT mesecno znese to na leto 144.000 SIT in ce je borzno gibanje precej pozitivno (kar letos recimo ni) lahko pricakujemo nekako 10% letni donos, torej 165.600 SIT, ki ostanejo na borzi. Z nekaj srece torej po desetih letih (kdo pa bi cakal tako dolgo) lahko dvignes svojega 2.5 milijona in poisces najblizji Renaultov salon in upas da je takratni Clio za ta denar opremljen s klimo (ker bo po desetih letih ze posteno vroce).

Glede tega izračuna pa samo upam da ne hodiš na ekonomski fax, ker drugače bi razmislil o spremembi študija. Glih prej sem napisal, da je en tip povedal po TV-ju da je v letu dni spremenil 5 mio v 13 mio. Torej bi 144 jurjev v enem letu spremenil v 375 jurjev in teh 375 jurjev v naslednjem letu v slab milion SIT. Seveda je tko, da on zna ti pa po vsej verjetnosti ne. Ampak to je tvoj problem. Svoboden si in lahko ta denar nalagaš v naložbe prav tako kot on. Imata iste pogoje samo on jih izkoristi, ti pa ne.

Aja še to sem pozabil povedat: Letos je bilo tko kot ti praviš res slabo leto na borzi. In kaj iz tega izveš? Da so ti zaslužki lahko še večji kot sem jih jaz napisal. Da če boš vlagal v naslednjem letu, boš mogoče zaslužil še dvakrat več kot tip o katerem pišem jest.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 01, 2005 5:41 pm

ti in vsa tvoja lastnina tvori celoto 100%. za dolocen prekrsek bos dal 10% vsega in to je pravilno ker tako bo udarl in reveza in bogatasa v isti meri. 10%.

ce je nekdo debel kot zavaljeno prase, mu v mislimanskih drzavah glih tko odrezejo roko kot ce je suh k prekla. to je fer. nebi blo pa fer da bi debelemu odrezal samo noht na prstu ker pac je on tok debelejsi in tist noht odtehta roko suhca.

z drugimi besedami zadnic sm biu v enm nocnem klubu in en stari, sklepam da poslovnez je v enem veceru zbou samo na eni striperki 2 mio sit. dau ji je 2 mio ker se je druzla z njim in mu je pustila da jo slata za svoje care.
zdj js sm tm not pustu 9k in sm pol se dva dni razmislu o tem ker i**** sm da sm tm zbou 9k in placeval mali per po 700 sit. zdj pa a misls da je un k je dau teli striperki 2 mio se kj sekiru pol za ta 2 mio? niti mal.

seprav zakaj bi se js pelu mal vec od omeitve in bi se mi pol na placo usedl in mi en let od ust trgal? un k ma pa kesa kot ta omenjeni ata, pa ga boli sladko za kazen par 100 k ker mu pomeni tok kot men un kovanec k ga porinem kljucavnico za vozicek v leklerku.

Stavek pa je: '' Vsi se rodimo goli in bosi!''

ja ja to je ze res, samo ce se ti rodis bill gatesu, si gol, bos in na racunu mas tok kesa da lahko kupis slovenijo in ljudi v njej in iz njih naredis obdelovalce lubenic ce ti je volja.

posteno je da se kazni racunajo po procentih imetja, in nordijski narodi so bli itak pred nami ze tko al tko skoz v vsem, ker smo mi pac tle eni južni primitivci.
to se pa nebo nikol spremenil ce bojo vsi tko židovsko razmisljal kot ti.

aja pa se to;
definirej svobodo. js se ne pocutim svobodnega, ker me tisti k majo prevec denarja in vpliva omejujejo na vsakem koraku. to pa delajo zaradi tega ker se bojiijo za svoje in hocjo se vec.
Zadnjič spremenil Voith, dne Sr jun 01, 2005 5:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr jun 01, 2005 5:57 pm

Tale tema o SUVih pocas prehaja v temo o globalnem segrevanju in globalni ekonomiji :)

Dejstvo je, da vec kot tricetrt lastnikov SUVov le-teh ne rabijo in jih imajo zarad imidza pa ker mogoce hudo zgledajo. Imajo visek denarja in ga porabljajo na tak nacin. Se strinjam, da to se zdalec ni prav... pa ne iz stalisca da denar zapravljajo za nepotrebne stvari, ampak iz stalisca povsem neutemeljenega onesnazevanja in kurjenja nafte. In ce potem razmisljam... pa kaj se mam sploh jezit na njih, k se je dons ze 3x nad naso bajto pelu helikopter, k se americani itak vsi preseravajo okol v najmanj 3.0+ masinah, ... Davek na vozila tezja od dveh ton za moje pojme ni slaba ideja - pa morda ne bi slo to ravno po masi ampak raje po porabi bencina oz. nafte na prevozen kilometer. In je pravilno, da so bolj obdavceni tisti, ki imajo vec - samo sistem obdavcenja bi moral biti bolj inteligenten - ne da podpira lenuhe na socialni in tolce po pridnih. Glede kazni je pa na zalost svedski sistem tudi bolj ucinkovit... Nekdo, ki ima veliko denarja in je kaznovan s 100k za hud prekrsek se mu zato enostavno j**e v primerjavi s tistim, ki redno hodi v slabo placano sluzbo in si zasluzi recimo 120k mesecno - za kogar to pomeni precejsen udarec.
Slika

diabolik
Nov uporabnik

Napisal/-a diabolik Sr jun 01, 2005 6:00 pm

Pozdrav!

Se popolnoma strinjam z Pure TNT-jem.Pa tudi Voith je napisal par pametnih.
Moje mnenje je, da so SUV-i nevarnost v prometu-seveda za tiste, ki jih nima(m)jo.Problem je najprej v teži - te je za 2 avta nižjega srednjega razreda.Najhujše pa je, da so višji in imajo tudi prednjo haubo in seveda vse kar se skriva pod njo nameščeno više.To dejstvo pri trčenju z nižjim avtom (Pri nas je večina takih) pomeni, da bo ta avto raztrgalo, medtem, ko bo suv še vedno prepoznaven.
Je gledal kdo 5th Gear 07x08, res da tam naredijo crash z terencem, ampak po moje ne bi bilo dosti drugače z SUV-om.

diabolik
Nov uporabnik

Napisal/-a diabolik Sr jun 01, 2005 6:09 pm

Aja, glede kazni:Voith's got the point.
Točno tko bi mogli pri nas nardit.Kazni bi morale biti odmerjene na podlagi dohodkov ne pa kr tko vsevprek.
To je isto kot davki, če zaslužiš ful tudi državi daš ful.Ampak taki kešurji se znajdejo, že kej zmučkajo.Kot naprimer ko sem hodil še v šolo, regresirano prehrano so ponavadi odobrili tistim, katerih starši so bili najbogatejši.Who knows?

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr jun 01, 2005 6:18 pm

Voith: Se čist strinjam s tabo, da je po eni strani to bolj pravično sam po drugi pa ni. Evo čist simpl primer: Jest delam vsak dan 8 ur, nardim samo to kar nujno moram, si vzamem vsak dan eno uro pauze za malco, uporabim čisto vsak dan dopusta pa še kakšen teden bolniške zraven. Ti pa delaš vsak dan 12 ur, malce nimaš in poješ tist sendvič med tem ko delaš, vzameš v celem letu samo 2-3 tedne dopusta in prideš v službo še ko imaš 40 vročine, ker veš da morš nekoga poklicat drugač gre posel v maloro.

No in pol ti napreduješ, jest pa ostanem tam kjer sem začel. To se dogaja 20 let in pridemo do tega, da mam jest svojih 140 jurjev plače, ti pa si že skor generalni direktor in služiš 700 jurjev na mesec. No in pol si jest kupim Dacio, ti pa Grand Cherokee. Zakaj bi mogu ti plačat davek. Bil si priden, delaven, iznajdljiv, jest pa len. Oba sva začela na enakem mestu ampak ti si imel vizijo in želje ter si trdo delal da si jih dobil. Zakaj bi mogu zdej plačat davek na to tvojo pridnost. Sej si si vse to zaslužu. Pa tut tvoji otroci nej se vozjo v BMW 645. So pač imel pridnga fotra, moji pa ne. Nej se men zahvaljo da se morjo z biciklom okol vozit ne pa z BMW-jem.

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr jun 01, 2005 6:38 pm

Tomaz40 je napisal/-a:Voith: Se čist strinjam s tabo, da je po eni strani to bolj pravično sam po drugi pa ni. Evo čist simpl primer: Jest delam vsak dan 8 ur, nardim samo to kar nujno moram, si vzamem vsak dan eno uro pauze za malco, uporabim čisto vsak dan dopusta pa še kakšen teden bolniške zraven. Ti pa delaš vsak dan 12 ur, malce nimaš in poješ tist sendvič med tem ko delaš, vzameš v celem letu samo 2-3 tedne dopusta in prideš v službo še ko imaš 40 vročine, ker veš da morš nekoga poklicat drugač gre posel v maloro.

No in pol ti napreduješ, jest pa ostanem tam kjer sem začel. To se dogaja 20 let in pridemo do tega, da mam jest svojih 140 jurjev plače, ti pa si že skor generalni direktor in služiš 700 jurjev na mesec. No in pol si jest kupim Dacio, ti pa Grand Cherokee. Zakaj bi mogu ti plačat davek. Bil si priden, delaven, iznajdljiv, jest pa len. Oba sva začela na enakem mestu ampak ti si imel vizijo in želje ter si trdo delal da si jih dobil. Zakaj bi mogu zdej plačat davek na to tvojo pridnost. Sej si si vse to zaslužu. Pa tut tvoji otroci nej se vozjo v BMW 645. So pač imel pridnga fotra, moji pa ne. Nej se men zahvaljo da se morjo z biciklom okol vozit ne pa z BMW-jem.

:clapclap točn tako je. tisti, ki si ga lahko kupi naj ga ima, tisti, ki si ga pa ne more, se pa naj potrudi, da si ga bo lahko :roll: razmišljanja o kaznih sicer niso zgrešena, sam pri nas pač ni švedska ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
maserati
Nov uporabnik

Napisal/-a maserati Sr jun 01, 2005 10:50 pm

Tomaz40 je napisal/-a:Voith: Se čist strinjam s tabo, da je po eni strani to bolj pravično sam po drugi pa ni. Evo čist simpl primer: Jest delam vsak dan 8 ur, nardim samo to kar nujno moram, si vzamem vsak dan eno uro pauze za malco, uporabim čisto vsak dan dopusta pa še kakšen teden bolniške zraven. Ti pa delaš vsak dan 12 ur, malce nimaš in poješ tist sendvič med tem ko delaš, vzameš v celem letu samo 2-3 tedne dopusta in prideš v službo še ko imaš 40 vročine, ker veš da morš nekoga poklicat drugač gre posel v maloro.

Nebi mogu bolš napisat :!: :!: :!:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če jun 02, 2005 12:01 am

res sm zdej temo prebral pa je bla ta tazadnja izjava še najbol pametna
kar se tiče kazni v prometu- sej ni fora v dnarju- ampak v izpitu- vsaj zame
procenti dohodka se dobr sliši- sam tist k ma dnar tko al tko plačuje višji davk zarad dohodka- zakva bi mogu plačevat še višje kazni?
sej je konc koncev v mestu k vozi 80 km/h popolnoma enako nevaren kot revež, ki vozi z isto hitrostjo.
kar se tiče pa suvov- jst bi si ga kupu zato da bi se počutil bol varnega
kar se tiče ekonomičnih avtov- pa suvov
clio 2.0 rs, m3, vsi amgji, karkoli kar ma več kot 100 km je po tem takem preseravanje
razumem kupš rav4 ti je všeč, visok se sedi, je kokrtolk udoben, vredu za čez pločnike...
zdej pa primerjimo clia rs- v mestu je popolnoma enak kot recimo 1.4 16v- kaj bi vi tudi te obdavčli?
pure tnt midva bi se lohka pa zmenla da bi ti dal 100k pa mi vrneš pred penzijo par mio
lp

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jun 02, 2005 4:03 am

ne ne, stos je v tem da tisti ki majo, manipulirajo z vsem. recimo ze js k prakticno nimam nc, manipuliram z kaznimi in se marsicem. bognedaj da bi meu se 500 miljonov na racunu, bi vas zasuznjil vse in bi mi mogl placevat davke zato ker zivite.

sam se vseen je moje mnenje, da je bolsa ideja jemat tam kjer je kot tam kjer ni, in da vsak posameznik tvori celoto in delez celote ki se vzame zaradi dolocenega prekrska, bi moral biti za vse enak. sploh pa veseli smo lahko da nism js kje visje ma hierarhicni lestvici :twisted:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jun 02, 2005 4:20 am

kljukec:

lej mogoce to ves, al pa ne, ampak cela fora kazni je to da te prizadane. zato, da si zapomnis za drugic.
vrjames, da si nekdo, ki ma miljardo zapomni in premisljuje o 100.000sit? no ce v to verjames, se uscipn ker sanjas.

o samih avtomobilih lahk pa sam to recem, da kdor je i**** je i****. pac trend so trenutno suv-i in diesel motorji. ne recem zdj da so vsi ki to kupujejo idioti. tisti ki to s pridom izkoriscajo, vsa cast. sam tisti ki pa to kupujejo zarad trenda, so pa zabiti ko hlodi in upam da jim nebo pade na glavo.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Če jun 02, 2005 7:03 am

Tomaz40 je napisal/-a:Voith:
Sej skandinavski način tut ni fer. Zakaj bi jest plačal 5 jurjev ker sem šel čez rdečo, ti pa 300 jurjev? A nisva oba nardilla isti prekršek? A nisva oba kršila istega zakona in a nisva enaka pred zakonom? Torej tebe kaznujejo bolj, zato ker si priden, delaven in več tvegaš, mene ki živim pa od socialne podpore pa cel dan ležim na kavču in gledam Ricki lake pa pohvalijo. Pač če imaš več keša si lahko več privoščiš. To je edini pravilen način - Kapitalizem In edini način, da bodo ljudi stimuliral da bodo delali. Ne pa da ti nalimajo davek od prihodka podjetja, davek od osebnega prihodka, kazni so višje,...

Skandinavski način je fer. Zakaj? Zato, ker pri nas bogataši zavestno delajo prekrške, predvsem prekoračujejo omejitve hitrosti, ker si lahko privoščijo plačilo kazni. Vozijo čez omejitve do te mere, do katere so sposobni plačati kazen. Pozor: in to zavestno in preračunano! Če nekdo lahko na mesec da 50 jurjev za kazni, bo pač vozil ne 50 kmh ampak 70kmh, ne 90 kmh ampak 120 kmh... A je to fer? Ker ima denar, lahko zavestno ne spoštuje zakone. Če bi ga pa u žgali po žepu kot je treba, bi tud on vozil po predpisih. Nekomu pomeni 10 jurjev toliko kot drugemu 50.

Pa da ne govorim samo o cestnih prekrških... isto je tudi pri drugod, predvsem pri gospodarskem in finančnem kriminalu.

jaz2di
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz2di Če jun 02, 2005 10:15 am

Tomaz40 je napisal/-a:Miško jest imam na banki celih 32 SIT, hodim v 3. letnik faxa, torej še dolgo ne bom imel rednih prihodkov, na fax se vozim z busom (mesečna je 4 jurje), in se vozim z avtom kadar mi ga foter posodi. Tko da sem daleč od brihtnega bogataša. Očitno pa si ti en zakompleksan revež, ki se mu zdi nepošteno da ima nekdo drug več kot imaš ti.

Tako kot jaz si se zmotil tudi ti, mogoce sem zakompleksan, nisem pa revez, imam to sreco, nekaj mi je bilo "v zibko polozeno" nekaj sem pa zasluzil... Ampak to nima veze, govorila sva o "lastnikih Fiat Uno", se pravi o malo revnejsih ljudeh.

Tomaz40 je napisal/-a:preberi lepo moje poste od začetka pa boš videl iz česa jest izhajam. Stavek pa je: '' Vsi se rodimo goli in bosi!''

Ze prej je bilo vidno da palis na besedicenje pop-ekonomistov in na knjige tipa "Revni ocka-bogati ocka" in "Umri v bankrotu" ali nekaj podobnega... Zavedni rosno mladi kapitalist - do redne sluzbe in prvega stanovanjskega kredita.

Tomaz40 je napisal/-a:Glede tega izračuna pa samo upam da ne hodiš na ekonomski fax, ker drugače bi razmislil o spremembi študija. Glih prej sem napisal, da je en tip povedal po TV-ju da je v letu dni spremenil 5 mio v 13 mio. Torej bi 144 jurjev v enem letu spremenil v 375 jurjev in teh 375 jurjev v naslednjem letu v slab milion SIT.

No comment! :) To sklepanje je res zelo utemeljeno.
BTW: poanta mojega informativnega izracuna je, da srednji revez (ki lahko daje na stran 12k) ne more kupiti zelo dragega avtomobila (kot je vecina SUV), niti ob dokaj srecnem vlaganju na borzo. V izogib zavedenosti. Izracun je enostaven, ampak ti posljem na PM, ker ze pocasi serjeva po temi..

Tomaz40 je napisal/-a:Aja še to sem pozabil povedat: Letos je bilo tko kot ti praviš res slabo leto na borzi. In kaj iz tega izveš? Da so ti zaslužki lahko še večji kot sem jih jaz napisal. Da če boš vlagal v naslednjem letu, boš mogoče zaslužil še dvakrat več kot tip o katerem pišem jest.

Ali pa dvakrat manj. Ne mores jemati nekih ekstremov za predpostavko.
Zdaj pa res ze pretiravava - za naprej se dejva na kak ekonomisticni forum ali pa v PM.

Se to (on topic): zame je edini argument za SUV pasivna varnost. Cisto smiselno vprasanje je potem ali bi moral ob tem misliti tudi na to, da to za nekoga drugega lahko pomeni nevarnost. Ali delajo crash-teste tudi "avto ob avto"? To bi bilo zanimivo. Ce bi se izkazalo da so SUV res dosti bolj nevarni za ostale bi morda lahko vsaj vsilili kake predpise, ki bi proizvajalce silili izboljsati tudi "varnost drugih".
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov