Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe To jun 07, 2005 7:33 pm

Rjuhar je napisal/-a:Krivi so cisto vsi, ki so bili udelezeni v obeh avtu - torej vseh 9 ljudi.
Kar se pa 120 po celovski ob pol petih tice sem skoraj preprican, da se je 90 % vseh nas kdaj peljalo - pa verjetno se kaj vec tudi.(pa ga ne zagovarjam, ker je ce drugega ne bu****, da se na prazni cesti in toliko prostora, kot ga tam je pelje po skrajno desnem pasu toliko prehitro). Je pa res splet nesrecnih okoliscin, ki se jih ne da vec povrnit v prvotno stanje.

Ja je že šlo več,samo se v križiščih zmanjša in cesta je takrat ponavadi suha in ne mokra prvič po ne vem kolkm cajtu ( žajfa scena ). Vozniki ki pa to dosegajo pa nimajo 10 dni izpita, poleg sebe pičke in v primeru da ti gre kaj narobe se pri tej hitrosti skantaš sam in ne v drug avto.

LP Joseph

Uporabniški avatar
joke
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a joke To jun 07, 2005 7:38 pm

Rjuhar je napisal/-a:Krivi so cisto vsi, ki so bili udelezeni v obeh avtu - torej vseh 9 ljudi.
Kar se pa 120 po celovski ob pol petih tice sem skoraj preprican, da se je 90 % vseh nas kdaj peljalo - pa verjetno se kaj vec tudi...

resnično upam, da se glede teh 90 % motiš. ker potem pa res samo še: bog pomagaj! :roll:

Uporabniški avatar
ziga24
Novinec

Kraj: Robanov kot - Ljubljana

Napisal/-a ziga24 To jun 07, 2005 7:47 pm

Prijatelj je bil eden prvih na kraju prizorišča, poklical je tudi rešilca...
Zato prosim ljudje pamet v glavo in ne v noge!!!
Tisto kar je videl tam (ne bom navajal in opisoval, ker se to ne spodobi...) ga je tako šokiralo, da mu je parkrat vrglo čez in celo noč ni spal...
LP
Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To jun 07, 2005 7:51 pm

Kar se pa 120 po celovski ob pol petih tice sem skoraj preprican, da se je 90 % vseh nas kdaj peljalo - pa verjetno se kaj vec tudi.(pa ga ne zagovarjam, ker je ce drugega ne bu****, da se na prazni cesti in toliko prostora, kot ga tam je pelje po skrajno desnem pasu toliko prehitro). Je pa res splet nesrecnih okoliscin, ki se jih ne da vec povrnit v prvotno stanje.

mah ja 90 % pa mal pretiravaš!
sem se že vozil 100 ali celo malo več, ampak po prazni cesti in SUHI in PREDVSEM višje po celovški, ko je manj bajt okol + ravna cesta ne pa tu , ko je ovinek +gosto naselje+ mokra cesta! polno blokov okoli +šola v bližini...tako da je čez dan tam polno ljudi (otrok)

Uporabniški avatar
mrt
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a mrt To jun 07, 2005 7:57 pm

ziga24 je napisal/-a:Prijatelj je bil eden prvih na kraju prizorišča, poklical je tudi rešilca...
Tisto kar je videl tam (ne bom navajal in opisoval, ker se to ne spodobi...) ga je tako šokiralo, da mu je parkrat vrglo čez in celo noč ni spal...
LP

Ko kaj takega vidiš te kmalu strezni...

Uporabniški avatar
bvogri
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Policaje na cesto

Napisal/-a bvogri To jun 07, 2005 8:17 pm

Res sm bil že večkart presenečen, da v petek zvečer ne vidm nobenga policaja. Skori vsak petek sm zuni s svojo družbo, v ljubljani, pa so me nazadnje usatvl kakšne dve leti nazaj. Kokr pa vemo pa je v petek kr dost alkohola pa podobnih substanc tko da...
Pa bi blo kr fajn če bi mal kontorle alkoholiziranosti delal.
Volvo 850 power

svabo
Novinec

Kraj: metropola

Napisal/-a svabo To jun 07, 2005 8:28 pm

Tale nesreca je res jeba,dons sm su mem,
pa je tok svec da se pesci ne morjo cez cesto.
Tud model k je vozu vectro ce bi bil bolj pr seb,
verjetn vidu golfa prej in nebi su cez.
LAKO BITI GENERAL POSLE RATA
budalesaj in poznali te bodo

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Re: Policaje na cesto

Napisal/-a Alonso To jun 07, 2005 10:42 pm

bvogri je napisal/-a:Res sm bil že večkart presenečen, da v petek zvečer ne vidm nobenga policaja. Skori vsak petek sm zuni s svojo družbo, v ljubljani, pa so me nazadnje usatvl kakšne dve leti nazaj. Kokr pa vemo pa je v petek kr dost alkohola pa podobnih substanc tko da...
Pa bi blo kr fajn če bi mal kontorle alkoholiziranosti delal.

Podpis.

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro To jun 07, 2005 11:22 pm

Fantje, kazni.
Kazni bi bilo treba še dvigniti. Ne pa tako, kot je trenutno nek načrt, da bi jih znižali. Ne vem, zakaj se stalno razburjate, da policaji ne znajo delat nič drugega, kot pisat kazni. To je edina rešitev. Npr. če napihaš več kot 1 promil alkota, bi morala biti kazen NAJMANJ 1 mio SIT. Raje več. Ali, če v naselju pelješ 100% nad dovoljeno, enako, 1 do 2 mio kazni. Res me zanima, kdo bi se potem še duval po cestah z navitimi, spuščenimi, čipanimi avti.

Enkrat za vselej je treba narodu dopovedat, da nima pravice ogrožat življenj drugih. Če pa jih, naj bo ustrezno kaznovan. Kdor ne bi zmogel plačat kazni, se mu zapleni avto, če le-ta nima vrednosti, te čaka prisilno delo, da odslužiš kazen. Tako kot ti davkarija blokira račun ali še kaj hujšega, če ne plačaš davka.

Npr. če podjetnika dobijo, da ne izstavi računa, dela na črno, goljufa pri računovodstvu so kazni izredno visoke. Milijon ti ne uide. Kje je tukaj logika, npr, če ogoljufaš državo za npr. 100.000 SIT in te odkrijejo, je kazen gromozanska.
Če pa množično ogrožaš življenja nič krivih, pa simbolična. A sploh veste, koliko stane 1 dan na intenzivni, ali koliko ''je vredno'' eno življenje ?
Zakaj tako neskladje zakonodaje, davčni inšpektor te lahko kaznuje, da si leta ne opomoreš, za hud prekršek pa lahko plačaš le nekaj 10 KSIT, čeprav državi narediš neizmerno VEČJO škodo ???????????????????????????????????????????????????

Torej KAZNI, KAZNI, KAZNI,KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI !!!

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To jun 07, 2005 11:35 pm

maestro je napisal/-a:Fantje, kazni.
Kazni bi bilo treba še dvigniti. Ne pa tako, kot je trenutno nek načrt, da bi jih znižali. Ne vem, zakaj se stalno razburjate, da policaji ne znajo delat nič drugega, kot pisat kazni. To je edina rešitev. Npr. če napihaš več kot 1 promil alkota, bi morala biti kazen NAJMANJ 1 mio SIT. Raje več. Ali, če v naselju pelješ 100% nad dovoljeno, enako, 1 do 2 mio kazni. Res me zanima, kdo bi se potem še duval po cestah z navitimi, spuščenimi, čipanimi avti.

Enkrat za vselej je treba narodu dopovedat, da nima pravice ogrožat življenj drugih. Če pa jih, naj bo ustrezno kaznovan. Kdor ne bi zmogel plačat kazni, se mu zapleni avto, če le-ta nima vrednosti, te čaka prisilno delo, da odslužiš kazen. Tako kot ti davkarija blokira račun ali še kaj hujšega, če ne plačaš davka.

Npr. če podjetnika dobijo, da ne izstavi računa, dela na črno, goljufa pri računovodstvu so kazni izredno visoke. Milijon ti ne uide. Kje je tukaj logika, npr, če ogoljufaš državo za npr. 100.000 SIT in te odkrijejo, je kazen gromozanska.
Če pa množično ogrožaš življenja nič krivih, pa simbolična. A sploh veste, koliko stane 1 dan na intenzivni, ali koliko ''je vredno'' eno življenje ?
Zakaj tako neskladje zakonodaje, davčni inšpektor te lahko kaznuje, da si leta ne opomoreš, za hud prekršek pa lahko plačaš le nekaj 10 KSIT, čeprav državi narediš neizmerno VEČJO škodo ???????????????????????????????????????????????????

Torej KAZNI, KAZNI, KAZNI,KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI !!!

Jz bom pa tko napisu: lahko je govort, ampak k si pa sam enkrat u tej situaciji je pa cist druga pesem. Zdj si pa predstavlji folk se pjan fura in gre 20 cez omejitev k bos pa ti su enkrat vn te bo pa policaj jeb** zarad unih 3 km/h al pa zarad enga piva k si ga spil. Kazni niso use!!
There is no time...

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro To jun 07, 2005 11:48 pm

Jasno, da niso vse, bila bi pa lahko VELIKO. Še enkrat:
kdo bi še vozil 100-ko po naselju ob grožnji 1 mioSIT kazni ?
Kdo bi še prehiteval kolono ob grožnji 500K kazni ?
Kdo bi še pil pred vožnjo ob grožnji 1mio SIT kazni ?
Kdo bi še prekoračil dovoljeno za, recimo 30%, ob grožnji 800KSIT kazni ?
Samo bogataši in debili.
Za prve mi je vseeno, debile bi pa na ta način spravli s cest.
V Sloveniji je na podrčju prometne varnosti potrebna ŠOK TERAPIJA, da se narod, ki spada v sam svetovni vrh po popitem alkoholu na prebivalca, STREZNI.

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe To jun 07, 2005 11:59 pm

maestro je napisal/-a:Jasno, da niso vse, bila bi pa lahko VELIKO. Še enkrat:
Samo bogataši in debili.
V Sloveniji je na podrčju prometne varnosti potrebna ŠOK TERAPIJA, da se narod, ki spada v sam svetovni vrh po popitem alkoholu na prebivalca, STREZNI.

OB teh kaznih bi se folk ( morda tudi jaz ) vozil z neregistriranimi avti, z motorjem vsaj 3.0, in čez naselje nikoli pod 100, da bi imel zalet če me začnejo lovit, tako da ....

LP Joseph

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Sr jun 08, 2005 12:06 am

maestro je napisal/-a:Jasno, da niso vse, bila bi pa lahko VELIKO. Še enkrat:
Samo bogataši in debili.

sorry ampak nevem kako bi temu drugače rekel kot da si bolan oz tvoj predlog je bolan !
sej se strinjam da morajo bit kazni in nekatere morajo biti hude, ampak kar si ti naštel je bolano!
se strinjam da vse kar je nad 1 promil->huda kazen
se strinjam da ob 100% prekoračitvi ->huda kazen

samo kazni morajo biti nekako v skladu z plačami, se ti ne zdi??
sicer pa za enega 800 k sit nebo prov velik udarec, pač bo šel na kak izlet manj, za drugega pa je to lahko skorajda celoletni zaslužek!!
se ti zdi to fer oziroma se ti zdi vzgojno????

in prav sigurno bi se našlo polno takih ljudi, kot je omenil Josephe!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jun 08, 2005 12:12 am

Se delno strinjam s kaznimi sam lej..... En mlad pubec katerga foter je težek privatnik... se mu bo jebalo.... ( govorim nasplošno) in ravn tak bo ogrožal prometno varnost.... če bo pa še mal spil bo pa itak konec... Ironija vsega tega pa je da je treba narodu zabit u glavo da do tega sploh ne sme prit.
Lej kaj boš pa nardil če boš dvignu kazni? Ena nova tema na forumo se bo spet odprla kjer se bo pluvalo vse po vrsti...
Če ti drugač razložim....
Rečmo primer da sem jaz tist d****.... Dokler sem trezen je vse ok..... ko mal spijem sem pa glavni na vasi... u avtu in gasa do podna.... če me dobijo plavi in me kaznujejo.... do tuki vse prav.... ampak kaj pa če me ne dobijo pa se zakantam u drug avto ubijem koga pa še kaj? Tle pa še tako miljardne kazni ne pomagajo..... ker je že kar je.....
in navečja ironija je da lih takih ne bojo dobl..... ker se bojo po možnostik ubadal s tabo ker si u naselju prekoraču hitrost za pičlih 3kmh.... ali pa ker si u total prazno križišče zapelu pri skoraj rumeni luči.....
Kazni so sam kurativa....Kao delujejo na psiho.... ampak marsikdo psiho nima pošlihtano ( po nesrečah sodeč pol slovencev sploh ne ve zakaj ima psiho) in to je fora slovenske vožnje.... to je treba sprement in šele takrat bo vožnja udobnjejša in varnejša..... dokler bomo pa sam kazni nabijal pa nč nardil na področju varnosti.... oz. same vzgoje varnosti..... bo pa ostal tko kot je.....

Kaj mi pomaga kazen da mi vzameje izpit če seskozi svoj kraj peljem 110kmh? Če me dobijo pa vzamejo izpit je ok ker sem pač nevaren.... nardil niso nič edin jaz sem brez izpita in pa en d**** manj je na cesti.....
Kaj pa mi pomaga ista kazen če mi pri taki hitrosti skoči otrok na cesto? a prej me pa niso dobil? spet nič.... en otrok manj jaz bom pa dobu kazen za preveliko hitrost....
Štekaš foro? še vedn je pa človeško življenje neprimerno več vredno od še ne vem kok miljonske kazni.... ampak kazen ne pomaga če že pred izrečeno kaznijo pride do tragičnega dogodka......... in mislim da mamo hudo premal policistov da bi lahk vse take debile polovili..... če bomo pa meli več policistov pa denarja za njihovo plačo ne bo......začran krog iz katerga lahk pridemo samo če bomo spremenili kulturo vožnje oz. če bomo nekaj nardili na področju učenja varne vožnje in pa spremenili odnos do vožnje ter samo razmišljanje o vožnji.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jun 08, 2005 12:18 am

ziga24 je napisal/-a:Prijatelj je bil eden prvih na kraju prizorišča, poklical je tudi rešilca...
LP

Tud jaz in kolega sva bila tam le kake 2-3 minute po nesreči še preden so prišli rešilci. Tako da vem kako se počuti tvoj prijatelj, točno vem kaj je videl tam. Prizora iz vectre ne bi privoščil nikomur... Jaz se počasi skup sestavljam. :sadd
Antiznačkar po prepričanju

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Sr jun 08, 2005 12:18 am

Ljudje, NIHČE ne bo ob celoletni zaslužek, saj NIKOMUR ne bo padlo na pamet, da bi toliko tvegal. IN V TRENUTKU BI SE ŠTEVILO NESREČ IN ŽRTEV ZNIŽALO ZA KAKIH 80%.
Verjemte mi.
Žal je posredi preveč lobijev, da bi bila zadeva sprejeta (proizvajalci in trgovci dragih vozil, kmetje in pridelovalci alkohola, gostinci, hotelirji...).

In zakaj naj bi bile kazni usklajene s plačami ?
Kazen naj bo kazen in NE SOCIALNA KATEGORIJA. Enostavno je treba povedat, kaj je dovoljeno in kaj ni. PIKA. Kdor gre čez rob, naj nosi posledice.

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Sr jun 08, 2005 12:24 am

Bo kmalu mir na cestah, ne bojte se. Veliko se govori o uvedbi elektronskega cestninjenja po evropi. Da plačaš dejansko toliko avtoceste, kot prevoziš. Vsak avto bo imel GPS sprejemnik ali kaj podobnega in bo preko mobilne povezave stalno pod nadzorom. In potem je tehnološko le še korak, da nam bodo nadzorovali IN SANKCIONIRALI hitrost lahko povsod, radarji ne bodo več potrebni.

Samo upam, da bom preživel do takrat, če so ozrem naokoli, kakih 8 do 10 znancev je umrlo na cestah v zadnjih 15 - 20-ih letih.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Sr jun 08, 2005 12:24 am

maestro je napisal/-a:Ljudje, NIHČE ne bo ob celoletni zaslužek, saj NIKOMUR ne bo padlo na pamet, da bi toliko tvegal. IN V TRENUTKU BI SE ŠTEVILO NESREČ IN ŽRTEV ZNIŽALO ZA KAKIH 80%.
.

folk bi še vedno vozil preko!
poglej kolko neumnih omejitev hitrosti imamo postavljenih!
ravna cesta pa je omejitev 50 mogoče 60 ali pa drugo nasprotje ovinki pa omejitev 90 po možnost še črtkana črta...
slej ko prej bi folk začel hitreje voziti!

so pa že sedaj z temi kaznimi dosegli, da je začel folk noret po ovinkih , po mestnih jedrih in po stranskih cestah, ulicah , kjer ni radarjev!

ja misija je uspela :roll: :?: :?:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jun 08, 2005 12:24 am

maestro je napisal/-a:Ljudje, NIHČE ne bo ob celoletni zaslužek, saj NIKOMUR ne bo padlo na pamet, da bi toliko tvegal. IN V TRENUTKU BI SE ŠTEVILO NESREČ IN ŽRTEV ZNIŽALO ZA KAKIH 80%.
Verjemte mi.
Žal je posredi preveč lobijev, da bi bila zadeva sprejeta (proizvajalci in trgovci dragih vozil, kmetje in pridelovalci alkohola, gostinci, hotelirji...).

In zakaj naj bi bile kazni usklajene s plačami ?
Kazen naj bo kazen in NE SOCIALNA KATEGORIJA. Enostavno je treba povedat, kaj je dovoljeno in kaj ni. PIKA. Kdor gre čez rob, naj nosi posledice.

Dej sorry no si ko star ata ki kao ni bil nikoli mlad......

Premisli malo o mojem zgornjem postu... mogoče ti bo kapnilo.... že res da si marsikdo ne bi upal..... ampak to bi ble stare šiviilje in pa psihični delavci ki točno vejo /vemo kako težko je zslužit denar.... en mlad ki pa mu atek vse ponuja pa tega niti približn nima u glavi..... Treba se je zavedat prej kaj se lahko zgodi.... ne pa pol razmišljat kake kazni jim dat.... kazni še nikoli niso rešle tizga kar je blo...... ble so samo v pod uk ostalim..... ampak kar je blo je blo.... in ravn tist bi blo treba preprečit.... da se sploh ne zgodi....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Sr jun 08, 2005 12:31 am

Ma zakaj pa pol slovenci po italiji vozimo kot jagenjčki.
Teh mladih, ki mu ata da super in hiter avto pa bo itak čedalje manj, ker ima folk vse manj keša.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov