Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe jun 17, 2005 5:46 am

Samotar je napisal/-a:
mloncar je napisal/-a:citiram sporočilo PU Krško:
Nesreča na dirkališču - Dne 15.06.2005 v popoldanskem času je 48 letni občan iz Novega mesta pripeljal motorno kolo s tovornim avtomobilom na dirkališče Mobi krog, ki se nahaja izven naselja Črešnjice pri Cerkljah ob Krki. Z motorjem se je nato vozil po dirkališču, ko pa je pripeljal v levi nepregledni ovinek je padel ter nato trčil v zaščitno ograjo. Pri padcu je voznik zadobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju umrl.

Levi nepregledni ovinek ??
Pa sej ni bil na cesti pismu. Bil je na dirkališču - sam.

Sam ta je bla res smesna z levim nepreglednim ovinkom. :cry
SlikaSlika

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Pe jun 17, 2005 6:25 am

Je kdo kej spremlju dnevnike sinoči, če je kej blo o tem.

Zanima me samo koliko praha se dviguje zaradi tega.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Pe jun 17, 2005 6:47 am

jakaracman je napisal/-a:Krisitev varnosti v cestnem prometu? Ta cudak verjetno misli na ZVCP, ta pa na pisti ne velja. Pa koga majo tam dol za zupana? Pacienta iz Polja?
In zakaj bi obcina sploh morala prevzeti kako odgovornost? Kdo jim pa kaj hoce?

Pomoje je tuki mišljen, da pridejo na MK ljudje, ki po MK dirkajo in tut pol, ko grejo domov so še vsi polni adrenalina in napsihirani tko da tut pol gonjo in dirkajo še čez tiste vasice. Pomoje se ljudje pritožujejo čez to neupoštevanje ZVCP, kar pa popolnoma razumem.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

drejc
Novinec

Napisal/-a drejc Pe jun 17, 2005 6:53 am

sej mamo modre angele pa naj v takih primerih tam čez vasice kasirajo :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 17, 2005 7:27 am

Mate je napisal/-a:Kdo je tukaj kriv in kdo ne jest ne bom sodil. Dejstvo pa je, da se je motorist sam odlocil da se bo sel vozit po dirkaliscu. Dirkalisce je namenjeno dirkanju in vsak, ki gre dirkat se mora zavedat nevarnosti svojega pocetja in mora za to prevzeto vso odgovornost. Ce se ubije je kriv sam, ker ga nihce ni silil, da naj gre dirkat. Da me ne bo kdo narobe zastopil, v tem primeru sozalje vsem ki so tega dirkaca poznali in obzalovanje za napako na motorju :cry: . Samo s tem je nekako treba vsaj delno racunati, ce se ze gre dirkati.

Druga stvar pa je, da bodo sedaj to dirkalisce zaprli. To pa je neumnost. Na mobikrogu sem bil enkrat in takrat me je "vstopnina" stala 5k - bilo pa nas je nekaj cez 20. V tistem dnevu sem po dirkaliscu vozil vsega skupaj priblizno eno uro, ker so bremze prevec trpele, ob placilu "vstopnine" pa sem tudi podpisal izjavo, da za dejanja na dirkaliscu odgovarjam sam in da bom pokril vso morebitno nastalo sokdo. S tem, da sem sel dirkat sem moral prevzet odgovornost za to in se zavedati moznega scenarija, ki bi se koncal z zvito plocevino ali pa morda se s cim vec. Mobikrog res nima velikih izletnih con, samo tega se morajo uporabniki zavedati. V tistem dnevu sem se naucil kako se avto obnasa na mokri cesti ob kocljivih situacijah - ko ti odnese rit, ali pa ko avto podkrmari in gre naravnost in kako se iz tega izmotati, poleg tega pa sem si se dal adrenalinskega duska in imel priloznost voziti na meji svojega avtomobila. Bilo je tud par nevarnih situacij, kjer je avto drsel po stezi po svoje... a ravno to je najbolse pri tem, da se naucis, kako odreagirati, da avto popravis nazaj. Ce bodo mobikrog zaprli, nam res ne preostane drugega kot ceste, ki pa za tako pocetje niso primerne.

Se enkrat: vsak, ki gre na dirkalisce se mora zavedati kaj pocne in bit tam povsem trezen in tudi sprejeti mozne posledice. Seveda gre lahko kaj narobe, a kljub temu, to ne sme biti razlog za zaprtje dirkalisca. Nihce ni prisiljen, da se gre tja vozit. Vsak gre tja po svoji zelji. Iskati odgovornost pri lastniku, ker dirkalisce nima izletnih con ni na mestu - vsak, ki se je tam vozil ve kaksno je dirkalisce. Tudi asfalt se zelo spreminja in je to potrebno upostevati. A kljub temu je dobro, da dirkalisce ostane - imamo vsaj nekje moznost z avtom vozit, kakor zelimo, ne da ogrozamo kogarkoli drugega razen samega sebe. Konec koncev... sam s sabo lahko pocnem karkoli.

Upam da ste dojeli bistvo tegale (pre)dolgega posta in mocno upam, da nam dirkalisce ostane, ker bi se rad se kdaj vrnil tja sproscati adrenalin in se uciti oblavdovanja avtomobila v nevarnih situacijah. Ce bom pa zajebal... bom pa _samo_ sebe in VEM, da ta moznost obstaja.

Se podpišem pod tole, dodal bi pa še par stvari. Jst bi postavu par kamer in radarjev v okoliških vasicah, pa bi pol samo listke domov pošiljal s kaznimi. Bil sem dol dostkrat in vsak ki prihaja na MK goni skozi vasice, potem pa še ko gre domov tudi goni skozi vasice - imajo krajani kr prov, da so za ukinjenje tega dirkališča, sej sami velik pripomorete za to. Ko prihajaš in odhajaš tja bi moral voziti po omejitvah in mirno, ne pa da folk goni, ko da so še vedno na progi.

Kar se tiče pa župana, pa nima blage, kaj se sploh v njegovi občini dogaja - namesto, da bi mal še on zraven vložil, pa poštimal zadeve in bi imel lahko kr neki denarja v proračun od tega dirkališča s tekmami in prireditvami, ga hoče ukint - a to zato da boste krčani pol bl fuzbal gledal al kaj? Sej tisti k ste iz tam bi lahko kako protestno noto napisal pa mal dal v medije to, da se edini plac, kjer se lahko na lastno odgovornost znoriš in sprostiš adrenalin zapira in da se da mal podpore temu, da se nebi zaprlo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe jun 17, 2005 7:29 am

drejc je napisal/-a:sej mamo modre angele pa naj v takih primerih tam čez vasice kasirajo :D

Pol bi mogl imet eno patruljo skos tam, pa spet bi folk jokal, ker so plačal in se prtoževal, da jim policaji ne dajo miru.

Aja: Pa dons sem prebral v cajtngu, da se ne pritožujejo samo zaradi kršitev ZVCP, ampak tudi zaradi kršitev javnega reda in miru. Pač logično je, da ima človek polhn kufer, ko ti dan za dnem ropotajo z odprtimi avtomobili in motorji 200m od bajte. Še jest in vsak od vas bi se jih naveličal, kaj šele nekdo, ki mu avto-moto šport sploh ni zanimiv.

Po kosilu ne moreš spat za kako urco, tišine ni nikol,... Logično. Tut jest bi znoru če bi mi vsak dan, cel dan od zore do mraka ropotal okol bajte.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Pe jun 17, 2005 7:57 am

še članek iz Dela:

Slika

za večjo sliko klikni TUKAJ!

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Pe jun 17, 2005 8:04 am

@ mloncar Hvala za scan.

Zdej je pa tako. Če se prah okoli tega ne bo hitro polegel bo verjetno kr res, da bomo ostal brez.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe jun 17, 2005 3:40 pm

Tomaz40 je napisal/-a:Pomoje je tuki mišljen, da pridejo na MK ljudje, ki po MK dirkajo in tut pol, ko grejo domov so še vsi polni adrenalina in napsihirani tko da tut pol gonjo in dirkajo še čez tiste vasice.

nebivedu je napisal/-a:Bil sem dol dostkrat in vsak ki prihaja na MK goni skozi vasice, potem pa še ko gre domov tudi goni skozi vasice - imajo krajani kr prov, da so za ukinjenje tega dirkališča, sej sami velik pripomorete za to.

Kdor je sel na mobikrog vozit, ne bo gonil po okoliskih vasicah. Jaz sem imel eno uro voznje skozi cel dan na MK povsem zadost in sem sprostil cis zadost adrenalina in sm potem skoz okoliske vasice lepo vozu. (vsaj tja do trebnjega, pol je slo enih 160 po AC) Problematicni so tisti, k se jim je skoda dat 5k za najem in potem gledajo druge, potem pa gonjo po okoliskih cestah. To pocne nekaj posameznikov, ne pa vsi in na zalost je verjetno tud kej takih, k potem pozabjo, da so na cesti in ne na drikaliscu.

Glede iskanja odgovornosti... ne vem kdo se je spomnu, da je zato odgovorna obcina - kaj ma obcina sploh veze z dirkaliscem, razen tega da je tam? Kako naj lastnik odgovarja za dejanja dirkacev. Ve se kaksna je proga in kaksne so nevarnosti. V tem primeru je oprema narobe funkcionirala in bi bil lahko odgovoren le tisti, ki je sraufu ta motor - verjetno lastnik sam. Samo tako je pri bolj ekstremnih sportih in ljudje, ki se z njimi ukvarjajo/mo vemo, da jo lahko tud skupimo. Ce se bos z vsakim dol dau tud lahko dobis hiv, simple as that. Se cist strinjam z jakaracmanom.

Glede pritozevanja obcanov okoli MK je pa logicno. Samo zaradi tega bi bilo potrebno uvesti omejitev glasnosti avtomobilov. In zrtvovati tistih 5 konjev, kolikor jih pozre malo bolj zaprt in tisji auspuh. Ce pa ljudje gonijo skozi vasice nej pa grejo mozje postave tja kasirat - vsaj vejo kam.

Res je nesmiselno dirkalisce zapret zarad te nesrece. Dober razlog bi bil pritozevanje obcanov, samo tud to se da resit na drugacen nacin. Misljenje ljudi, ki se z dirkanjem ne ukvarjajo, je logicno: "zaprimo dirkalisce, ker je nevarno, ker se je nekdo ubil." Potem naj zaprejo tudi vse ceste, kjer vsak dan nekdo umre. Bolje, da clovek umre na dirkaliscu in ubije samo sebe, kot pa se koga drugega, medtem ko se izzivlja na cesti namesto na mobikrogu. Sem pa pesimisticen glede mobikroga, ceprav upam, da ostane odprt. Kdor tam vozi, podpise izjavo, da je sam odgovoren za svoja dejanja (kot da drugace ne bi bil) in skodo, ki jo naredi. Sej se mi zdi ze neumno pisat, ker se skoz ponavljam. Upam, da bo tudi kdo od "odgovornih" takega misljenja.
Slika

Uporabniški avatar
Mož čokate postave z brki
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Pe jun 17, 2005 4:05 pm

Ma ne vem no, tole je čist bizarno. Koji ku.rac jim je zdej, da tak vik in krik zganjajo, če se en ubije na dirkališču. Jebemti, da je to glih isto, kot če bi padel po stopnicah, zato bi prepovedali stopnice v Sloveniji. Vse skupaj je bilo nesrečno naključje, ki ni posledica pomanjkanja varnosti. Mobikrog je še vedno varnejši kot cesta.
Hitro se daleč pride

Slika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Pe jun 17, 2005 5:25 pm

Jaz na poti do mobikroga vedno vozim po omejitvah, oziroma čim počasneje, da šparam bencin in gume. Ko grem nazaj sem pa tol zdivjan in zmatran, da se mi niti slučajno ne da vozit hitro. Ponavadi sem na poti domo vbolj ovira na cesti :) Po mojih izkušnjah tako dela večino dirkačev. Sem zelo pogosto dol, kot voznik ali gledalec, pa še nisem videl kakšnega divjanja s strani dirkačev.

Drugo so pa ljudje, ki čez ograjo 10 min. gledajo na progo potem pa verjetno vsi naspidirani gonijo po vaseh. Naj postavijo dol patrulje z radarji...sem 100% da bodo kasirali samo od gledalcev, ne od dirkačev.

Tisto glede glasnosti je pa pomoje bullshit. Če bi se res tolk slišalo okol bi tudi policija ukrepala drugače, tako pa dajo tisto minimalno kazen 5k sit in je zadeva rešena. Meni se zdi da gre prej za tipično slovensko foušijo. Če ste bili kdaj dol pol veste, da je zvok kar lepo omejen na dirkališče. Vsaj meni se zdi tako.

Kakorkoli že, če zaprejo mobikrog bo to velika bedarija. Za vsako pizdarijo ma država denar, tako da bi lahko tudi za tole pljunili par M sit, da se zadeva uredi kot se spodobi.

ginek
Nov uporabnik

Napisal/-a ginek Pe jun 17, 2005 8:19 pm

iKst je napisal/-a:Jaz na poti do mobikroga vedno vozim po omejitvah, oziroma čim počasneje, da šparam bencin in gume. Ko grem nazaj sem pa tol zdivjan in zmatran, da se mi niti slučajno ne da vozit hitro. Ponavadi sem na poti domo vbolj ovira na cesti :) Po mojih izkušnjah tako dela večino dirkačev. Sem zelo pogosto dol, kot voznik ali gledalec, pa še nisem videl kakšnega divjanja s strani dirkačev.

Drugo so pa ljudje, ki čez ograjo 10 min. gledajo na progo potem pa verjetno vsi naspidirani gonijo po vaseh. Naj postavijo dol patrulje z radarji...sem 100% da bodo kasirali samo od gledalcev, ne od dirkačev.

Tisto glede glasnosti je pa pomoje bullshit. Če bi se res tolk slišalo okol bi tudi policija ukrepala drugače, tako pa dajo tisto minimalno kazen 5k sit in je zadeva rešena. Meni se zdi da gre prej za tipično slovensko foušijo. Če ste bili kdaj dol pol veste, da je zvok kar lepo omejen na dirkališče. Vsaj meni se zdi tako.

Kakorkoli že, če zaprejo mobikrog bo to velika bedarija. Za vsako pizdarijo ma država denar, tako da bi lahko tudi za tole pljunili par M sit, da se zadeva uredi kot se spodobi.

Bi isto napisal kot zgoraj. In dodal; vse skupaj smrdi na slovensko foušijo. Glede glasnosti, okoli dirkališča je gozd. Sigurno je glasnejša kosilnica od soseda zraven ki kosi travo. Poleg tega se nikdar ne dirka po 10 uri zvečer ko naj bi veljala "tišina".
Namesto da bi krajani izkoristili Mobikrog sebi v prid in s tem kaj pridobili kar sigurno bi, raje težijo.

Glede same nesreče, kar pišejo po medijih je sramota. Dogodek je bil prijavljen in na žalost se je zgodila najhujša možna tehnična napaka, katera je stala življenje enega najbolj izkušenih motoristov.
RIP

Uporabniški avatar
Mož čokate postave z brki
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Pe jun 17, 2005 9:35 pm

Ma, te krajani so ponavadi zdolgočaseni u 3 p.m. in nimajo drugega dela, kot da težijo za vsako malenkost. A si je kdo od vas prebral pritožbe krajanov v Čepljah, kjer so nameravali zgraditi dirkališče? So bile objavljene na netu. Mislim, na kozlanje mi je šlo, kake so pisal.
Hitro se daleč pride

Slika

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Pe jun 17, 2005 9:37 pm

iKst je napisal/-a:Tisto glede glasnosti je pa pomoje bullshit. Če bi se res tolk slišalo okol bi tudi policija ukrepala drugače, tako pa dajo tisto minimalno kazen 5k sit in je zadeva rešena. Meni se zdi da gre prej za tipično slovensko foušijo. Če ste bili kdaj dol pol veste, da je zvok kar lepo omejen na dirkališče. Vsaj meni se zdi tako.

jst sm tut tako mislu, potem sem se pa pogovarjal (letos na krožni dirki na mobikrogu) z enim domačinom (star cca 25let) in sm ga za foro vprašu če se fejt sliši rohnenje motorjev v najbljižjo vas oz če se bolj sliši motorjev iz mobikroga kot npr. letal iz letalske baze, pa mi je zatrdil, da se letalo sliši mogoče 1 na teden (ponavadi ob četrtkih), medtem, ko se po mobikrogu stalo eni podijo in da je so hrup iz mobikroga velik večji kot od letal! če bi se menu z enim strejšim gospodom, bi to izjavo vzel z veliko rezervo (češ, sej starejšim ljudem gre vse na živce), tako sem pa malo spremenil moje mnenje!

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR So jun 18, 2005 7:22 am

Sliši se sigurno daleč okrog. Kar mi je potrdil tudi Znanec, ki je na samem začetku bil upravljalec dirkališča in je tudi stanovalec u bližnji vasi.

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman So jun 18, 2005 6:31 pm

mloncar je napisal/-a:
iKst je napisal/-a:Tisto glede glasnosti je pa pomoje bullshit. Če bi se res tolk slišalo okol bi tudi policija ukrepala drugače, tako pa dajo tisto minimalno kazen 5k sit in je zadeva rešena. Meni se zdi da gre prej za tipično slovensko foušijo. Če ste bili kdaj dol pol veste, da je zvok kar lepo omejen na dirkališče. Vsaj meni se zdi tako.

jst sm tut tako mislu, potem sem se pa pogovarjal (letos na krožni dirki na mobikrogu) z enim domačinom (star cca 25let) in sm ga za foro vprašu če se fejt sliši rohnenje motorjev v najbljižjo vas oz če se bolj sliši motorjev iz mobikroga kot npr. letal iz letalske baze, pa mi je zatrdil, da se letalo sliši mogoče 1 na teden (ponavadi ob četrtkih), medtem, ko se po mobikrogu stalo eni podijo in da je so hrup iz mobikroga velik večji kot od letal! če bi se menu z enim strejšim gospodom, bi to izjavo vzel z veliko rezervo (češ, sej starejšim ljudem gre vse na živce), tako sem pa malo spremenil moje mnenje!

Tud 25-letnikom (pravzaprav njim se bolj) bi se zdelo fino dobit eno rento za hrup ...
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe So jun 18, 2005 7:40 pm

Jst bi dodou sam tole: Ene par vs prav da une ''kmetovalce'' moti hrup in uno gor dol tret.
Sam postavte vi kemicno tovarno nek na odprtem pa bo use en kr neki bajtic zrastl okol iz preprostih razlogov:
-cenejse parcele
-blizje jim sluzba
-boli jih falus ce udihavajo strupe vazn je da bojo tovarno cez par let tozl

:mrgreen: sam tko mal za v razmislek :P :D pa to nepravm kr tko je blo po tvju ena raziskava v britaniji :P :D

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne jun 19, 2005 6:54 am

Ljudje, k zivijo tam okrog so bli tam pred dirkaliscem in jim je bilo dirkalisce "vsiljeno". Vecina malenkostno predelanih avtomobilov ne predstavlja nobenega problema glede hrupa, ker so le malenkostno glasnejsi od serijskih. Problem so tisti, ki imajo namesto loncev samo cev vn potegnjeno. Ze res, da se s tem pridobi par konjev... samo a je vredno, da se zato zapre dirkalisce? Tako ali tako pa na mobikrogu konji sploh niso tako zelo pomembni, ker razlike niso velike.
Slika

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR To jun 21, 2005 6:54 am

Evo še poskeniran članek iz sobotnih Slovenskih Novic.

Ta članek je dobro napisan.

Slika

Celoten JPEG (430 kB)

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] To jun 21, 2005 7:17 am

Dober članek ni kej sam dvomim da se bo kej spremenilo

pomoje bojo še problemi z mobi krogom da bi pa lahko pričakoval še kako stezo pa dvomim da se bo ministrstvo kej zmigalo ker je poletje pa rabjo $ za dopust
In the end there can only be one :P nism se nč druzga spomno :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov