Tomaz40 je napisal/-a:Pomoje je tuki mišljen, da pridejo na MK ljudje, ki po MK dirkajo in tut pol, ko grejo domov so še vsi polni adrenalina in napsihirani tko da tut pol gonjo in dirkajo še čez tiste vasice.
nebivedu je napisal/-a:Bil sem dol dostkrat in vsak ki prihaja na MK goni skozi vasice, potem pa še ko gre domov tudi goni skozi vasice - imajo krajani kr prov, da so za ukinjenje tega dirkališča, sej sami velik pripomorete za to.
Kdor je sel na mobikrog vozit, ne bo gonil po okoliskih vasicah. Jaz sem imel eno uro voznje skozi cel dan na MK povsem zadost in sem sprostil cis zadost adrenalina in sm potem skoz okoliske vasice lepo vozu.
(vsaj tja do trebnjega, pol je slo enih 160 po AC) Problematicni so tisti, k se jim je skoda dat 5k za najem in potem gledajo druge, potem pa gonjo po okoliskih cestah. To pocne nekaj posameznikov, ne pa vsi in na zalost je verjetno tud kej takih, k potem pozabjo, da so na cesti in ne na drikaliscu.
Glede iskanja odgovornosti... ne vem kdo se je spomnu, da je zato odgovorna obcina - kaj ma obcina sploh veze z dirkaliscem, razen tega da je tam? Kako naj lastnik odgovarja za dejanja dirkacev. Ve se kaksna je proga in kaksne so nevarnosti. V tem primeru je oprema narobe funkcionirala in bi bil lahko odgovoren le tisti, ki je sraufu ta motor - verjetno lastnik sam. Samo tako je pri bolj ekstremnih sportih in ljudje, ki se z njimi ukvarjajo/mo vemo, da jo lahko tud skupimo. Ce se bos z vsakim dol dau tud lahko dobis hiv, simple as that. Se cist strinjam z jakaracmanom.
Glede pritozevanja obcanov okoli MK je pa logicno. Samo zaradi tega bi bilo potrebno uvesti omejitev glasnosti avtomobilov. In zrtvovati tistih 5 konjev, kolikor jih pozre malo bolj zaprt in tisji auspuh. Ce pa ljudje gonijo skozi vasice nej pa grejo mozje postave tja kasirat - vsaj vejo kam.
Res je nesmiselno dirkalisce zapret zarad te nesrece. Dober razlog bi bil pritozevanje obcanov, samo tud to se da resit na drugacen nacin. Misljenje ljudi, ki se z dirkanjem ne ukvarjajo, je logicno: "zaprimo dirkalisce, ker je nevarno, ker se je nekdo ubil." Potem naj zaprejo tudi vse ceste, kjer vsak dan nekdo umre. Bolje, da clovek umre na dirkaliscu in ubije samo sebe, kot pa se koga drugega, medtem ko se izzivlja na cesti namesto na mobikrogu. Sem pa pesimisticen glede mobikroga, ceprav upam, da ostane odprt. Kdor tam vozi, podpise izjavo, da je sam odgovoren za svoja dejanja (kot da drugace ne bi bil) in skodo, ki jo naredi. Sej se mi zdi ze neumno pisat, ker se skoz ponavljam. Upam, da bo tudi kdo od "odgovornih" takega misljenja.