metallic je napisal/-a:nixxon, večina avtomobilov ma 5 zvezdic zarad opozorilnikov. Od tega tut 4je renaulti.
Pa sej nima veze. Vse skup je sam marketing, ker so itak vsi več al manj enak varni. Gre se sam za to, da bo folk raj kupu avto z 5 zvezdicami, kot s 4mi.
Joie de vivre! je napisal/-a:metallic je napisal/-a:nixxon, večina avtomobilov ma 5 zvezdic zarad opozorilnikov. Od tega tut 4je renaulti.
Pa sej nima veze. Vse skup je sam marketing, ker so itak vsi več al manj enak varni. Gre se sam za to, da bo folk raj kupu avto z 5 zvezdicami, kot s 4mi.
Evo, pod to se podpišem.
Nisem rekel, da piskajoče in utripajoče pizdarije niso smiselne, so, vendar v sodobnih avtomobilih služijo predvsem seštevanju točk. Če to ne bi bil kriterij pri NCAP-u, tudi opozorilnih znakov ne bi bilo v avtih.
Tudi jaz se ne premaknem z mesta, če niso vsi pripeti, se pa všasih zapeljem od dvorišča do garaže in me piskanje v fotrovem avtu neizmerno moti, počutim se, kot da bi bil bu****, ki se ne zna sam privezati.
LP,
Joie
jorgeus je napisal/-a:mogoče bi bilo prav dat sem tudi test ENCAP-a za Škodo Roomster... Ta namreč veliko pove, na kakšen način ima lahko avto 5 zvezdic pa je lahko hudo nevaren za tiste, ki se peljejo v njem. Zame osebno ena velika črna pika za ENCAP teste...pa ni mišljeno tole kot izpodbijanje zgornjih testv, nasprotno, samo kot dodatek, da pregovor ni vse zlato kar se sveti, velja tudi za ENCAP teste in njihovih podeljenih 5 zvezdic.
jorgeus je napisal/-a:Ravno v tem je problem. Nimam problemov s 5-imi zvezdicami za tista vozila, ki so bila vpoklicana in popravljena...da pa dobi te zvezdice kljub temu, da ne vpokliče in da teh vozil ni malo, je pa kratkomalo metanje peska v oči. Tu bi moral ENCAP zavrniti Škodo z njenim Rommsterjem, tako da magar ne bi dobil ocene ali pa negativno, kajti le tako so stranke oz kupci lahko ozaveščeni, ne pa bahanje prodajaln s petimi zvezdicami in z zamolčanim dejstvom o hudi serijski napaki! Take poteze ENCAP-a mečejo slabo luč na smiselnost podeljevanja ocen za varnost odnosno njihovo verdostojnost.
Pa sej nima veze. Vse skup je sam marketing, ker so itak vsi več al manj enak varni. Gre se sam za to, da bo folk raj kupu avto z 5 zvezdicami, kot s 4mi
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov