Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr jun 29, 2005 9:03 am

Zanimivo tole ja. Opa~am da je kr dost folka tle gor k isto razmialja. Vendar v pravi smeri. ;)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr jun 29, 2005 9:21 am

kolk točk je treba za 5 zvezdic
k X5 jih ma prez piskavčka 31

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Sr jun 29, 2005 9:29 am

nixxon, večina avtomobilov ma 5 zvezdic zarad opozorilnikov. Od tega tut 4je renaulti.
Pa sej nima veze. Vse skup je sam marketing, ker so itak vsi več al manj enak varni. Gre se sam za to, da bo folk raj kupu avto z 5 zvezdicami, kot s 4mi. :-P

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr jun 29, 2005 1:43 pm

metallic je napisal/-a:nixxon, večina avtomobilov ma 5 zvezdic zarad opozorilnikov. Od tega tut 4je renaulti.
Pa sej nima veze. Vse skup je sam marketing, ker so itak vsi več al manj enak varni. Gre se sam za to, da bo folk raj kupu avto z 5 zvezdicami, kot s 4mi. :-P

Evo, pod to se podpišem.

Nisem rekel, da piskajoče in utripajoče pizdarije niso smiselne, so, vendar v sodobnih avtomobilih služijo predvsem seštevanju točk. Če to ne bi bil kriterij pri NCAP-u, tudi opozorilnih znakov ne bi bilo v avtih.

Tudi jaz se ne premaknem z mesta, če niso vsi pripeti, se pa všasih zapeljem od dvorišča do garaže in me piskanje v fotrovem avtu neizmerno moti, počutim se, kot da bi bil bu****, ki se ne zna sam privezati.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če jun 30, 2005 1:29 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
metallic je napisal/-a:nixxon, večina avtomobilov ma 5 zvezdic zarad opozorilnikov. Od tega tut 4je renaulti.

Evo, pod to se podpišem.

Nisem rekel, da piskajoče in utripajoče pizdarije niso smiselne, so, vendar v sodobnih avtomobilih služijo predvsem seštevanju točk. Če to ne bi bil kriterij pri NCAP-u, tudi opozorilnih znakov ne bi bilo v avtih.

Tudi jaz se ne premaknem z mesta, če niso vsi pripeti, se pa všasih zapeljem od dvorišča do garaže in me piskanje v fotrovem avtu neizmerno moti, počutim se, kot da bi bil bu****, ki se ne zna sam privezati.

LP,
Joie

ti se pa lažeš :lol:
kako ti lohka v fotrovem avtu piska- če se pa NIKOL ne premakneš, če niso vsi v avtu prvezani

še noben ni odgovoru kolk točk rabš za 5 zvezdic
lp

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Če jun 30, 2005 1:37 pm

33.

Uporabniški avatar
matichek
Nov uporabnik

Napisal/-a matichek Če jun 30, 2005 1:40 pm

32.5+ točk za 5 zvezdic...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So feb 10, 2007 1:04 am

Najnovejši:
Slika

Izmed teh rezultatov je seveda najbolj zanimiv od Chrysler Voyagerja:

Pa poglejmo najprej, kaj o varnosti tega avta piše na spletni strani http://www.chrysler.com:
Slika

Zdaj pa še iz http://www.euroncap.com:

SlikaSlika

lp, mm

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So feb 10, 2007 2:17 am

tole glede voyagerja bojo mogl pa mal ukrepat, ker če ne bodo popravl, jih bodo zih slabš prodajal.
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So feb 10, 2007 8:02 am

mogoče bi bilo prav dat sem tudi test ENCAP-a za Škodo Roomster... Ta namreč veliko pove, na kakšen način ima lahko avto 5 zvezdic pa je lahko hudo nevaren za tiste, ki se peljejo v njem. Zame osebno ena velika črna pika za ENCAP teste...pa ni mišljeno tole kot izpodbijanje zgornjih testv, nasprotno, samo kot dodatek, da pregovor ni vse zlato kar se sveti, velja tudi za ENCAP teste in njihovih podeljenih 5 zvezdic.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So feb 10, 2007 8:21 am

to je stari voyager. Novi je takle (v vozilih prihodnosti)

Slika

Američani bodo za vsa vozila z drsnimi vrati zahtevali neko dodatno zaščito proti odpiranju vrat v nesreči, ki naj bi v povprečju stala 8 dolarjev.

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 So feb 10, 2007 9:43 am

jorgeus je napisal/-a:mogoče bi bilo prav dat sem tudi test ENCAP-a za Škodo Roomster... Ta namreč veliko pove, na kakšen način ima lahko avto 5 zvezdic pa je lahko hudo nevaren za tiste, ki se peljejo v njem. Zame osebno ena velika črna pika za ENCAP teste...pa ni mišljeno tole kot izpodbijanje zgornjih testv, nasprotno, samo kot dodatek, da pregovor ni vse zlato kar se sveti, velja tudi za ENCAP teste in njihovih podeljenih 5 zvezdic.

roomster je že varen, moti predvsem dejstvo, da kot kaže, škoda NE BO vpoklicala vseh vozil, ki so bila izdelana pred preizkusnimi trki. To je pa po mojem mnenju malce neodgovorno in tudi nesramno.
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi So feb 10, 2007 9:53 am

Ravno v tem je problem. Nimam problemov s 5-imi zvezdicami za tista vozila, ki so bila vpoklicana in popravljena...da pa dobi te zvezdice kljub temu, da ne vpokliče in da teh vozil ni malo, je pa kratkomalo metanje peska v oči. Tu bi moral ENCAP zavrniti Škodo z njenim Rommsterjem, tako da magar ne bi dobil ocene ali pa negativno, kajti le tako so stranke oz kupci lahko ozaveščeni, ne pa bahanje prodajaln s petimi zvezdicami in z zamolčanim dejstvom o hudi serijski napaki! Take poteze ENCAP-a mečejo slabo luč na smiselnost podeljevanja ocen za varnost odnosno njihovo verdostojnost.

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 So feb 10, 2007 10:12 am

jorgeus je napisal/-a:Ravno v tem je problem. Nimam problemov s 5-imi zvezdicami za tista vozila, ki so bila vpoklicana in popravljena...da pa dobi te zvezdice kljub temu, da ne vpokliče in da teh vozil ni malo, je pa kratkomalo metanje peska v oči. Tu bi moral ENCAP zavrniti Škodo z njenim Rommsterjem, tako da magar ne bi dobil ocene ali pa negativno, kajti le tako so stranke oz kupci lahko ozaveščeni, ne pa bahanje prodajaln s petimi zvezdicami in z zamolčanim dejstvom o hudi serijski napaki! Take poteze ENCAP-a mečejo slabo luč na smiselnost podeljevanja ocen za varnost odnosno njihovo verdostojnost.

jah, sam veš kaj je problem. NCAP je dovolil ob popravilu napake še enkrat opraviti trčenje. Kabli se v drugo niso iztaknili, avto je dobil 5 * in šele potem je škoda objavila, da ne bo vpoklicala starih vozil. Mislim, da bi bilo na mestu, da bi NCAP sprožil postopek za odvzem oz. preklic rezultatov.
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi So feb 10, 2007 10:17 am

Vsekakor bi moral odločneje nastopiti v tej konkretni situaciji. Še posebno, če je bil takole izigran s strani Škode.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr dec 19, 2007 5:43 pm

Euro NCAP rezultati z dne 19.12.
Renault Laguna, V70, razred C ter (zame kar presenetljivo) Mazda2 so fasali 5 zvezdi.

Daihatsu Materia (logično) ter novi Civic (razočaranje) pa štiri.

http://www.euroncap.com/Content-Web-Art ... sting.aspx

Izvajalci testa so najbolj pohvalili Laguno.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Guli
Nov uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a Guli Sr dec 19, 2007 9:11 pm

ni ga stroja čez renoja.... :twisted:

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Kraj: Šentjernej

Napisal/-a benf1 Sr dec 19, 2007 9:32 pm

Zdaj že vsi dosegajo 4 ali 5 zvezdic, zato bi morali poostriti standarde in uvesti šesto zvezdico. Prepričan sem, da bi jo Laguna dobila... :lol:

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr dec 19, 2007 9:55 pm

itak, pač reno, varn avto za male pare.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr dec 19, 2007 11:09 pm

pazite, da ne bo kregarije...sicer sem pa neopredeljen glede firm, ker se vozim s avtobusom v šolo :P.pa se požvižgam na varnost, porabo, registracijo itd...če pa rabim avto pa mami rečem (pa še ona ga tanka)... :lol:
@metallic
Pa sej nima veze. Vse skup je sam marketing, ker so itak vsi več al manj enak varni. Gre se sam za to, da bo folk raj kupu avto z 5 zvezdicami, kot s 4mi

se podpišem
Lep pozdrav :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov