Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So jul 09, 2005 5:39 pm

jao to morm dat fotru prebrat,16 let špedicije ma za sabo,še dobr da nefura več, kr čene bi živce zgubo al pa bi trobla crkanala. Treba je it do zapore voznega pasa do konca za to da nedelaš predouge kolone,potem pa po sistemu zadrge vključevanje NE PA VRIVANJE!!

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj So jul 09, 2005 5:44 pm

peroa!

Ne razumeš. Nič nimam proti zadrgi. Gre za poštenje in to samo na avtocestah. V Nemčiji se začnejo vozniki na levem pasu že pred oviro vključevati na desno. In tisti za njimi ne iskoriščajo gužvo praznega pasu in ne zdrvijo naprej do ovire in se hinavsko vsiljujejo. Če to kdo stori se takoj najde kdo na desnem pasu ki blokira vsiljivca na levem. Za to gre! Pri nas pa ravno taki kot Jaka Racman izkorišajo in zdivjajo mimo stotih avtomobilov na desni, ki so se že prej lepo po zadrgi razvrstili in potem na koncu nasilno uveljavlja pravila zadrge. To se dogaja predvsem ob konicah posebej zdaj, ko je veliko turistov. Ti so seveda bolj korektni kot slovenci in se takoj postavijo na desno. Razni racmani, petelini in druge pernate žvali pa iskoriščajo gužvo in fijuu mimo. Vidiš, to pa ni pošteno, kajti kolona na desni se potem samo daljša in vozniki, ki so se korektno postavili že prej na desno dalj časa čakajo na prehod, čeprav so prej prišli. Taki tipi so problem, ne pa zadrga!

Uporabniški avatar
joke
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a joke So jul 09, 2005 5:54 pm

Daco je napisal/-a:Pa kaj te boli falus, ce se bo en po levem urinil v kolono!? Zafrustriranc zmesan?
Men je prov vseen, ce en pripizdi in se urine... je to cist njegova pravica, mu bom se plac naredil, da to varno naredi ne pa iz principa prepreceval varno vkljucevanje in bognedaj se naredil kako pizdarijo na cesti. Brigi se zase, pa ne igraj serifa. Zal je vse prevec takih ljudi, ma popusis ga lahko "prekrskarju" in nic drugega. Zdej bi ze vsak falus glumil policaja in izvajal zakon na svojo pest. Sem mel ze izkusnjo s takim kretenom (ni bilo guzve niti zozanja, sam vseen je mislil ata da bo odglumil serifa). Mislim groza, folku je res cist dolgcas in nima svojega zivljenja, da se vtika v vsak falus. Si nastimam muziko, ce je vroce prizgem klimo in uzivam v voznji - se na pamet mi ne pada, da bi namerno povzrocal nevarnost na cesti. In ja, pol so vedno krivi drugi... joj kje zivimo :roll:

lepo in sočno :lol: povedano
Res je preveč "šerifov" po cestah, ki mislijo, da so vso znanje CPP in obvladanje volana z veliko žlico požrli. Pa naj bodo to poklicni šoferji ali pa "laiki".
Vsekakor pa objestnost na cesti bolj zamerim tovornjakarjem. Pred časom sem imel recimo primer na AC, ko mi je tovornjak blokiral kar ABC stezo, da ja slučajno ne bi prišel mimo njega :roll: . V eni drugi situaciji pa mi je, prav tako tovornjakar, očitno hudo zameril, ker sem ga prehitel malo pred cestninsko postajo in se je ves razburjen in bliskajoč z lučmi zakadil za mano. In to celo s tako vnemo, da se je ustavil šele pred rampo na ABC stezi. Kakšen zastoj je potem povzročil, ko je moral zapeljat vzratno, ne vem. Da ogrožanja tistih, ki so pripeljali za njim niti ne omenjam.

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman So jul 09, 2005 8:05 pm

gustelj je napisal/-a:Ne razumeš. Nič nimam proti zadrgi. Gre za poštenje in to samo na avtocestah. V Nemčiji se začnejo vozniki na levem pasu že pred oviro vključevati na desno.

Spet lazes! Daj zapelji se enkrat cez mejo ... Niti ni treb ado Necija, Avstrija ali Italija bo dovolj.
In zadrga velja tudi na avtocesti. Apmak kaj bi to tebi razlagal, ocitno si prevec zabit, da bi to doumel.
Mimogrede: tistega clena, o katerem si lagal, ni bilo niti v prejsnjem ZVCP (niti v predprejsnjem). Ce bi bil, verjamem, da bi ga tule nalepil. Pa ga nisi - ker ne mores, ker si pac lagal ...

@Genius: tocno tako!
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So jul 09, 2005 8:30 pm

Vsi se tako vneto derete eden na drugega in očitni ni še nihče pomislil da je že sigurno 400m pred 'oviro' (kjer naj bi se začela vaša zadrga) tabla, ki pomeni PREPOVEDANO PREHITEVANJE, kar pomeni, da če prehitevaš kolono - si v prekršku! In če ste pozabili ta tabla začne veljati na 0 metrov in ne kot trikotnik (150 - 250m).
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj So jul 09, 2005 9:07 pm

Zakon o temeljih varnosti cestnega prometa /ZTVCP/
(Ur.l. SFRJ, št. 50/1988 (63/1988 - popr.), 80/1989, 29/1990, 11/1991, RS, št. 13/1991, 4/1992, 29/1995, 30/1998)
/Ne velja od: 30.04.2000/
No ravno enkrat takrat sem plačal kazen, ko sem prehiteval 5 avtomobilov zaporedoma mimo Kranja. Jebemti gre cajt hitro! No raca, gotovo si opravil izpit še v tistih časih ko je ta zakon veljal. Škoda ker člen o prehitevanju ne velja več. Bi ti policisti izpraznili račun. Bom moral govoriti z Janšo, da ga ponovno uvede!

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman So jul 09, 2005 9:37 pm

gustelj je napisal/-a:Zakon o temeljih varnosti cestnega prometa /ZTVCP/
(Ur.l. SFRJ, št. 50/1988 (63/1988 - popr.), 80/1989, 29/1990, 11/1991, RS, št. 13/1991, 4/1992, 29/1995, 30/1998)
/Ne velja od: 30.04.2000/
No ravno enkrat takrat sem plačal kazen, ko sem prehiteval 5 avtomobilov zaporedoma mimo Kranja. Jebemti gre cajt hitro! No raca, gotovo si opravil izpit še v tistih časih ko je ta zakon veljal. Škoda ker člen o prehitevanju ne velja več. Bi ti policisti izpraznili račun. Bom moral govoriti z Janšo, da ga ponovno uvede!

Evo, prehiteval si kolono. AMpak to velja (in velja se zdaj in je veljalo v prejsnjem zakonu - torej ZVCP in ZVCP1- sicer pa si bil kaznovan po predprejsnjem zakonu -ZTVCP) za prehitevanje na cesti, ki ima za voznjo v vsako smer le po 1 prometni pas (smerno vozisce), torej za prehitevanje na navadni cesti. Ce je vec kot 1 smerno vozisce za voznjo v vsaki smeri (AC, mestne ulice itd ... lahko mirno prehitevas kolono.)
Nazaj v avtosolo. Vrni kljuce od avta.
@Sh3bO: take table zunaj ne bos nasel. Pri nas jo postavljajo tisti, ki nimajo pojma o zadrgi. To so tudi tisti, ki na AC postavijo tablo zozanja z 2 na 1 pas, pa ceprav je v resnivi zaprt le odstavni pas (ker nimajo opozorilne table za konec odstavnega pasu) - in s tem delajo prekrsek pri oznacevanju ceste ...
Slika

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj So jul 09, 2005 9:51 pm

raca

Je bilo že na avtocesti. In zakon ni poznal razlike med običajno in avto-cesto kar se prehitevanja tiče. Čitaj! Prazna denarnica pa je dokazilo!

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy So jul 09, 2005 11:12 pm

Gusti, tole o avtocesti si se zmotu...na AC lahko prehitevaš kokr hočeš, zato se reče PREHITEVALNI PAS. Omejitev prehitevanja 3eh vozil velja na običajnih cestah.

Drgač pa zadrga...če je na avtocesti gužva, če gre za stoječo oz. počasno kolono, se uporablja zadrga, da se poveča pretočnost vozišča in zmanjša možnost nastanka gužve. Če se nekdo odloč da se bo v stoječi koloni vkluču v desn pas 487 metrov pred zožitvijo, povzroči dodaten zastoj na prehitevlnem pasu. Tazga bi poslou še mal v avtošolo.
Tazga, k pa iz voznega pasa zapele na prehitevalni pasi, samo z namenom da bi oviral nekoga k hoče it mem, bi mu pa z največjim užitkom uzeu vozniško. PA KOJI falus SI TI DA BOŠ USTAVLU, BREMZU, KOTROLERU DRUGE VOZNIKE, HA???? pišuka, če se ti gre šerifa pejd u tacn drkat knige, pa boš dubu značko. :evil:
Tazga, k bi pa menjavu pasove da ga nekdo ne bi mogu prehitet, in ogrožu druge udeležencev prometu, smatram pa kot fizični napad na mene, in bom temu primerno odgovoru. Takih pacientov pa ne toleriram, in takim bi blo treba doživljenjsko pobrat vozniške. Sploh pa profesionalnim šoferjem, ki se klele neki pizdijo pa bunijo kako jih vozniki izsiljujejo. Dobro jutro, kamionđije, na žalost vas sloves ni najlepši, glede na to kake pizdarije delajo vaši fohovski kolegi. Kamjnoarji bi mogl bit velik bolj odgovorni, ker se nesreče med avtom in kamjonom zelo redko končajo brez smrtnih žrtev - seveda na strani avtomobilistov.

Aja, zadrga v primeru tekočega prometa ne velja. In take kurce, k na polno prpizdijo mem nekoga, ki je še 50 m pred zožitvijo, bi jim tut neki naredu...sam še ne vem kaj... :roll:

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Ne jul 10, 2005 7:11 am

Veš kaj Shatzy!

Si že opazil, da so vse zožitve na koncu avtocest narejeno tako, da se prekine prehitevalni in ne desni pas? Tam, kjer tako ni bilo, kot recimo na starem koncu gorenjske AC pri Kokrci, na koncu Jeseniške pri Vrbi, so to naknadno popravili. Po naravni logiki tako mora biti. In zdaj tam redno patruljirajo policisti in merijo hitrosti »drkačem« na levem pasu, ki tik pred oviro pripizdijo vsaj 100 na uro. In redno plačujejo kazni, a jih nič ne izuči. Ker to so predvsem občasni uporabniki avtocest, ki mislijo, da so AC samo nadomestek za dirkališča. Mi redni uporabniki (letno naredim samo po AC 50.000 km), pa stalno opazujemo te budale in vsiljivce, ki so mene že nekajkrat dobesedno potisnile na odstavni pas, z drugimi pa naredili kar nekaj nesreč. Vidiš taki nizko leteči močvirski tiči mi pa stopijo na žulj!
V Avstriji recimo se zožitve na koncu dvopasovnic začnejo z opozorili že nekaj km prej. Bele puščice na vozišču te na vsakih nekaj 10m opozarjajo da se prestavi na desno. Leva bela črta na prehitevalnem pasu je nato speljana vedno bolj desno, tako da se levi pas optično oži in te sili, da upočasniš in se prestaviš desno. In glej ga zlomka, promet poteka gladko brez nenadnih zaustavitev in dolgih kolon pred končno zožitvijo. Primer: ko se iz Zeltwega (F1 dirkališče) napotiš po najkrajši poti do Ljubelja.
Pri nas pa ob konicah redno prihaja do stoječih kolon na koncu AC, pa tu ne mislim Ljubljane, čeprav zato ni pravega razloga, saj ni nobenega semaforja, ki bi dejansko zaustavljal avtomobile. Te zastoje povzročajo vsiljivci na levem pasu, ki se tik pred oviro vključujejo na desno in povzročajo preveč zaviranja na desnem pasu. Če bi se prestavljali desno že prej, bi promet potekal bistveno bolj gladko. Ampak ti tiči ne bodo čakali v vrsti po času prihoda tako kot ves normalen folk, saj imajo vendar zakon zadrge na svoji strani. In to so tisti tiči, ki se sploh ne premaknejo s prehitevalnega pasu, ki ti pri 150 vozijo tik za ritjo in pričakujejo, da se jim boš umaknil. E, MALO MORGEN!!
Zadnjič se je neki policist spomnil in parkiral avto na levem pasu 100 m pred oviro na koncu Gorenjke malo pred tunelom Ljubno, za njim pa še nekaj metrov letečman. Da vidiš kako gladko smo speljali to večno oviro in kako pametni so postali »levi drkači«. Kar tekmovali so, kdo se bo prej prestavil na desno.
Zdaj razumeš zakaj mi grejo nasilneži a'la Racman na živce. Enega takih v črnem Mondeu se enkrat že zalimal, naslednji kvakač pa bo kmalu na vrsti!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne jul 10, 2005 9:27 am

Kaj ko bi se vi nehali zmerjat cist brez potrebe pa rasj poskusl pridt do enga pametnega odgovora, ne pa da se pogovarjate o zdravstvenih tezavah sogovornikov :roll:

Vseh voznikov tovornjakov ni metati v isti kos. Izpad tegale soferja pred Trojanami pa za moje pojme ni dopusten. Povsem jasno je, da bo clovek z osebnim avtomobilom hitreje varno prisel cez Trojane kot slepar in tukaj namerno ovirat promet in se spilat serifa z voznjo po obeh pasovih NI primerno. Red na cestah naj dela zakon in organi pristojni za to, ne pa vozniki sami (priznam, tudi mene vcasih zanese, ko se kaksen objestno brez smerokazov vriva).

Se en primer prejsnjega ponedeljka. Se peljem po koprski obvoznici po prehitevalnem pasu cca 110km/h po stevcu in nenadoma pred mene skoci tovornjak brez smerokaza s priblizno 60, mogoce 70km/h, tako da je bilo potrebno kar na polno zabremzati, da mu nisem priletu v prikolico. Bi se ostal miren, ce bi me slucajno spregledal in uporabil smerokaz, da pa zapelje levo BMK mi gre pa na zivce.

Prehiteti se pa morajo tudi tovornjaki na AC, pa to malo dalj traja, samo se da prezivet. Dokler prehitevani ne stopi po gasu, da ga prehitevajoci ne more prehitet :evil:

Pa se tole: serifi, ki boste naredili red, vedite, da niste najmocnejsi in da se bo enkrat nasel nekdo, ki bo naredil red z vami. Ce ne prvic, se zna pa vrnit drugic red delat celo na dom s kolegi, nastradat zna pa se kdo od vasih bliznjih :? Se ne splaca, nasilje pa ne prinese nicesar dobrega, ceprov hitro zgubimo zivce. :roll:
Slika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne jul 10, 2005 9:32 am

Zelo neumno si ravnal! Enemu kretenu si se dovolil izzvati, da si tvegal svoje življenje. Res se malo ceniš. Imaš podoben komplex kot voznik šleparja. On se ne pusti prehiteti, ti pa ne preneseš, da bi za kom vozil, raje se ubit.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne jul 10, 2005 9:45 am

Gustelj ti si res hud, kr tepu bi se. In pol je Racman nasilnež? Tud če bi mel prav to kar govoriš, to govoriš na takem nivoju, da je škoda se karkol zgovarjat.. A ti je kdo kle kej naredu? A ti vsakič ko se voziš porabiš liter žolča? Js mislm da ste mal preveč napeti, a se vam zmer tko mudi, da vam vsaka sekunda tako ali drugače totalno zamori dan.

Tisti ki se vozi vsak dan v LJ iz zunanjusti, par let, se pomoje navadi na take stvari. Js osebno se sploh ne sekiram več za karkol - robantim se čist zarad užitka, ker mi je ql rečt kake grde besede, ker se dobr sliš pa dobr se počutm. Sam ne uničujem si pa zdravja zaradi tega, kaj šele da bi tvegal tožbo zaradi pretepa, ali pa da bi komu kej resnega naredu. Mal premisli no. Kaj pa če je oni ki ga boš zaradi tega usekal povsem uredu človek, ima 6 tednov staro hčerko in dela dosti dobrega na svetu??? Dej prosim mal zdihej pa premisli.

Hvala!
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Ne jul 10, 2005 10:57 am

Shatzy je napisal/-a:Aja, zadrga v primeru tekočega prometa ne velja. In take kurce, k na polno prpizdijo mem nekoga, ki je še 50 m pred zožitvijo, bi jim tut neki naredu...sam še ne vem kaj... :roll:

Nic mu ne mores (vsaj ne da bi sebe in njega ogrozal), lahko le upas, da e na zacetku zozitve policaj z radarjem caka pa ga bo zasil ...
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne jul 10, 2005 10:58 am

fantje, princip zadrge se upošteva vsepovsod, kot so rekli že, kjer se dva pasova združita v enega, pa da je to na koncu obvoznice, zaradi dela na cesti/avtocesti, kjerkoli.

označuje jo pa ta znak

Slika

večinoma s tem dopolnilom
Slika ali Slika

če tega ne veste, vas bi jaz poslal še enkrat delat CPP, ker verjetno ne poznate dovolj dobro te zakonodaje

ajd, lepo furajte ;)
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Ne jul 10, 2005 11:04 am

gustelj je napisal/-a:Zdaj razumeš zakaj mi grejo nasilneži a'la Racman na živce. Enega takih v črnem Mondeu se enkrat že zalimal, naslednji kvakač pa bo kmalu na vrsti!

Pa koji ti je k... Od kot me pa mas za nasilneza, ti bebo (zanimivo, da ves cas ti grozis s pretepi, ne jaz)? Kolkrat ti je treba pojasnt? Evo, se zadnjic: ce je promet kolikor toliko tekoc, se prej prestavis na desni pas, ker itak ni potrebe za zadrgo. Ce pa je ze itak kolona na obeh pasovih (20, 30 na uro, tako kot je blo omenjeno v postu na zacetku tega threada, pa se iz ene kolone avto tik za avtom ne smes rinit ze prej na desno, ker povzrocis totalni zastoj, ampak se obe koloni vstric pomikata do zapore in se nato po sistemu zadrge zdruzita.
A je to tako tezko razumet? Ti rabim narisat?
kar pa se tice zalimanja: izvoli, te niti ne bom nazaj, bos pa na sodiscu ostal brez vsega, kar imas (civilne tozbe so super stvar), pa se kak mesec ali pet zapora si bos prisluzil. Bomo potem videli, kolko bos hraber, ko bos pes hodil ...
Slika

Uporabniški avatar
joke
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a joke Ne jul 10, 2005 11:06 am

Saj meni se zdi, da tukaj ne gre toliko za pravilo zadrge oz. druga pravila CPP, ampak bolj za neke bolane komplekse posameznikov, ki jih skušajo potem zdraviti na cesti v večjih ali močnejši vozilih.

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak Ne jul 10, 2005 12:11 pm

No takole:
tudi sam sem vceraj obtical v koloni najprej pred Ljubljano in nato se pred Blagovico.
Pred Ljubljano sem se lepo fural v koloni do nekako 2h kilometrov pred cestninsko nato pa vklopil vse 4 zmigovce in lepo 30 na uro po odstavnem pasu. Zakaj sem storil to ? Zato, ker imam ABC. Lepo se peljem mimo in mi en tovornjakar zacne zapirati pot. Potrobim in poblendam ter pokazem ABC tablico in me je spustil mimo. Nobenih tezav.

Ne zdi se mi pa prav to, kot ste ze pred mano nekateri ugotovili, da se peljes po prehitevalnem pasu in potem brez zmigovca na desni pas. TAKE bi pa jaz najraje postrelil!!! In Niti pod razno ne spustim nobenega pred sabo. Ce bos lepo prizgal zmigovc in nakazal svoje zelje, potem ni panike te spustim v nasprotnem primeru pa NITI pod razno. Vse prevec je prepotentnezev na nasih cestah in pokllicni soferji to predobro vedo! Zato se tudi strinjam z gustlom in s-mandom.

Najprej se zamislite nad svojim nacinom voznje in svojo arogantnostjo potem pa izlivajte zolc nad tovornjakarje.

LP
SubaruFreak
Toliko o tem.
Slika

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Kraj: Veleje Veleje

Napisal/-a Pecho Ne jul 10, 2005 12:14 pm

[Evo, se zadnjic: ce je promet kolikor toliko tekoc, se prej prestavis na desni pas, ker itak ni potrebe za zadrgo. Ce pa je ze itak kolona na obeh pasovih (20, 30 na uro, tako kot je blo omenjeno v postu na zacetku tega threada, pa se iz ene kolone avto tik za avtom ne smes rinit ze prej na desno, ker povzrocis totalni zastoj, ampak se obe koloni vstric pomikata do zapore in se nato po sistemu zadrge zdruzita.
A je to tako tezko razumet? Ti rabim narisat?

Amen. Kdorkoli se vsaj malo vozi po tujini ve kako to gre. Ce se pa v tujini obnasajo tako kot pri nas na cestah in igrajo serife za celo vesoljno evropo pa itaq ni cudno, če nas ma evropa se vedno za balkance (ni misljeno zaljivo do ljudi, ki niso slovenske narodnosti). Tud mene razpizdijo taki ki dirkajo do zapore ko Alonso, pol pa po bremzi, pa če bo slo bo slo, drugace pa bog pomagaj. Se vedno nasmejim, ko vidim kakega takega, ko mu zmanjka placa pa veselo naravnost med stebričke. Še bolj zanimivo more pa bit, ko pride policaj in mu kazen napise. Se mi zdi pa neumno, zaradi takih tvegat svojo lastnino in življenje, za tistih usranih 5 min(al pa se manj), ko jih bom zgubil, ker je pač on pred mano.
Aja tovornjakarji. Nisem voznik, ampak sem bile ene dvakrat na špedicijski vožnji. Pasja služba. 8 ur samo ravna cesta, ti se pa drkaš 90-100 km/h. Za popizdit. Ne odobravam pa prehitevanja, kot sem ga pred časom doživel na poti med Vranskim in Žalcem. Dva tovornjakarja sta se prehitevala 5,7 km. Sem pogledal na števec.
Malce strpnosti in malo manj ega na cesti. pa bomo vsi prišli hitreje, varneje in predvsem manj nervozni na cilj.

Lp Pecho :hi

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne jul 10, 2005 12:21 pm

pa treba ti je blo povedat da ravn med žalcem in šempetrom...zj bojo pa s5 začeli govorit, da se kej takega lahko dogaja sam v Celju :P :P :P :P :P :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov