ANJCI je napisal/-a:Imamo tri vrste gum- letne, letno zimske in zimske![]()
Zimska guma pravilno začne delovati šele pri +7 stopinjah navzdol, nakar letna kontra, od +7 stopinj navzgor.Razlika je v materialih iz katerih se izdelujejo..
_BiStRi_ je napisal/-a:Da vam razjasnim...zimska guma, bo imela poleti boljši oprijem kot letna
Čojko je napisal/-a:He, fe spet slovenska ali celo svetovna fama o teh zimskih gumah. Tudi Samotar je našel moj članek o teh gumah na Avtomagazinu.
Dejstvo je tako:
zimske gume so samo za v sneg in makedam/blato boljše od letnih. Upam si trditi (tega ni še nihče sprobal), da ni neke bistvene razlike med zimskimi in letnimi niti na ledu.
V vseh drugih pogojih je LETNA GUMA BOLJŠA OD ZIMSKE (suho, mokro, +20, +7, 0, -10)
To so letos preizkusili in potrdili tudi Avtomagazinovci z Modusom (a ne Jakaracman?).
Žal so gumarski lobiji tako močni, da so poleg "nategovanja" ljudi o super zimskih gumah, podkupovanju avtorevij in avtomoto društev, da ne opravljajo testov, kjer so skupaj zimske in letne gume v vseh pogojih, itd. Celo tako daleč so prišli, da država kot je Slovenija s pretežno mediteranskim podnebjem predpiše zimske gume kot OBVEZNE gume med 15.11 in 15.3Neverjetno kako jih skrbi varnost voznikov pozimi tistih, ki imajo letne gume. Kaj pa varnost poleti tistih, ki imajo zimske gume. To ne briga nikogar. Važno, da si kupil zimske in letne gume, katere večina meče stran s še polovico profila. Naj bo letna ali zimska.
Vse to na račun potrošnika, ki je neuk in kupuje tisto, kar mu prodajajo mediji, splošno prepričanje in celo državni predpis![]()
Lp Čojko
DognerDJ je napisal/-a:kroskris je napisal/-a:..... Jaz se že dve leti vozim z letnimi gumami, poleti in pozimi, vendar se pozimi tega zavedam in prilagajam hitrost in varnostno razdaljo razmeram, ki vladajo na cesti. ...
Bog nedaj , da se pozimi zaletiš v mene zaradi letnih gum ! Maš avto takoj na strehi.
jakaracman je napisal/-a: dokler se ne bodo VSI vozniki, ki imajo pozimi gor letne gume navadiii, da ob snegu pac NE vozijo (ne pocasi, ne previdno, ampak sploh NE, ker s tem ogrozajo in ovirajo tiste, ki so pac placali za zimske gume), sem za obvezne zimske gume med novembrom in marcem.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov