_BiStRi_ je napisal/-a:Torej veliko ste že napisali o kolesarjenju, tudi avtor teme je prispeval veliko nasvetov, čeprav bi jih jaz rajše poimenoval stroga navodila...o obvarovanju ogrožene vrste- kolesarjev![]()
Pa nebi o tem...
Takole bom reku, mladi kolesarji se po mojem mnenju ne zavedajo dovolj dobro, da ogrožajo sebe in posledično ostale v prometu...s tem mislim tiste, ki še nimajo izkušenj v prometu z motornimi vozili, sepravi niso vozniki avtomobilov...takšne bi bilo potrebno poučiti...vem, da mladi kolesarji pridobijo kolesarski izpit v osnovni šoli, sam tam pomoje ne predstavijo nevarnosti dovolj dobro...
Po drugi strani imamo pa normalne kolesarje, ki se znajo umaknit in ne vozijo uštric, kod druga vrsta, ki je okužena z prepotentnostjo in se ponavadi 2 vozita uštric, takim jst pohupam, če se pa nebi znal zadržat(sem še tok normalen), bi pa krepko pohodu žlajf, da se b****r ustraši in sesede na tla ter se nikoli več ne spravi vozit uštric...
Nikjer ni uzakonjeno, da se lahko 2 uštric peljeta, jst sigurno ne bom čaku, 2 kolesarja pred mano, k se rada pogovarjata, se pa strinjam, da so enakovredni udeleženci v prometu, samo ne na tak način.
L.p. Bistri...
nebivedu je napisal/-a:sm56 je napisal/-a:saj je za pametnega že dovolj napisanega, ampak še 1x tistim, ki nočejo razumeti. Ko boste videli na tleh ležečega kolesarja (upam, da ne boste gledali sebe), vam bo jasno: ni "kategorij" kolesarjev, vsi so enako (ZELO) ogroženi (zaradi množice razlogov, najprej zato, ker imamo tako zarukane politike na vseh ravneh, kot smo sami, in posledično neurejenih kolesarsko-cestnih razmer) in avtomobilist je odgovoren za varnost kolesarja pred njim. Kdor tega ne bo razumel pravočasno, njemu in kolesarju pod njegovim avtom: bogpomagej!
Po avtocesti vozita 2 bolhci vzporedno 80km/h, za njima pa prleti naložen šlepar z 100km/h - me prov zanima kok časa bi se bolhci vozili vzporedno še naprej - mislim, da bi ena takoj odpeljala naprej in se postavla pred drugo - in tko bi moral tut kolesarji delat. In ker tega ne počnejo, sm se odločil da, če bo večja skupina kolesarjev in bodo vozili vzporedno, jih ne mislim upoštevat, ampak se bom vozil po cesti kot da jih ni - enih 5 bom pogazil, ostale pa zrinu iz ceste, pa potem se bom mirno odpeljal z mesta nesreče. Ker če moram jst gledat na njih kot na udeležence v prometu, morajo tako tut oni mene gledat.
nebivedu je napisal/-a:Bor je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:sm56 je napisal/-a:saj je za pametnega že dovolj napisanega, ampak še 1x tistim, ki nočejo razumeti. Ko boste videli na tleh ležečega kolesarja (upam, da ne boste gledali sebe), vam bo jasno: ni "kategorij" kolesarjev, vsi so enako (ZELO) ogroženi (zaradi množice razlogov, najprej zato, ker imamo tako zarukane politike na vseh ravneh, kot smo sami, in posledično neurejenih kolesarsko-cestnih razmer) in avtomobilist je odgovoren za varnost kolesarja pred njim. Kdor tega ne bo razumel pravočasno, njemu in kolesarju pod njegovim avtom: bogpomagej!
Po avtocesti vozita 2 bolhci vzporedno 80km/h, za njima pa prleti naložen šlepar z 100km/h - me prov zanima kok časa bi se bolhci vozili vzporedno še naprej - mislim, da bi ena takoj odpeljala naprej in se postavla pred drugo - in tko bi moral tut kolesarji delat. In ker tega ne počnejo, sm se odločil da, če bo večja skupina kolesarjev in bodo vozili vzporedno, jih ne mislim upoštevat, ampak se bom vozil po cesti kot da jih ni - enih 5 bom pogazil, ostale pa zrinu iz ceste, pa potem se bom mirno odpeljal z mesta nesreče. Ker če moram jst gledat na njih kot na udeležence v prometu, morajo tako tut oni mene gledat.
Kej takega lahk napiše pa sam i****. In takmu bi blo treba izpit za avto vzet do konc življenja.
i**** je delal zjutraj potičke v peskovniku, zvečer je pa tebe naredu.
Pišem za butle ki s kolesom vozijo po dva ali trije vštric in ne dovolijo avtomobilu, da bi jih prehitel. Na ravni cesti to ni probelm, na Vršiču(dvomim da si kdaj bil tam) je pa to velik problem, sploh ker sopihajo ko lokomotive, ko gor vozijo z 10km/h, za njimi pa kolona vsaj 10 avtomobilov, ki morajo z njihovim tempom vozit.
Men je osebno vseeno za tiste ki sami vozijo ali v koloni eden za drugim - take lpo prehitim in si ne delam problemov, samo za take ki vštric vozijo v skupini 20 komadov in so tudi po trije drug ob drugem, ter s tem zasedajo cel vozni pas(kar je prepovedano po ZVCP) pa mam na avtu 7cm debel bullbar in ne bo mi žal, ker bodo še za štrihanje avta plačal.
maky je napisal/-a:no pa bom še jaz dodal moje mišlenje... se tudi kar dosti prevozim z biciklom ker pač ne zdržim cele dneve notri... in učer sva šla z tamalo tko na tednski pohod na šmarno in tm po klancu dol do broda je na obeh straneh kolesarska proga. ampak ne... od 5 so se 4 furali po cesti in še to po sredini... sm mel dva taka zravn sam je bla na semaforju nažalost zelena ker drugače bi šel lepo iz avta vn in vse po vrsti nadru če mislijo da so ratali avto da se po cesti vozijo... ampak je bla nažalost zelena tko da sm lepo pasje vozil po robu ko sem takega kmeta prehitel in prašil kokr se je dalo... dva sta po tej terapiji celo na progo zapelala... jebiga sem bil pasji ampak če se jaz lahko peljem vsak dan po progi pol se lahko tudi oni...pač če ni proge še razumem in se probam čim dalj od bankine peljat ampak sori če si tak k****n da se po cesti pelješ in z tem mene na nasprotni pas rineš j*** ga... eat my dust!!
nebivedu je napisal/-a:SM56 predvidevam da si retardiranec ki neutrudno stiska vsak dan balanco svojega oh in sploh kolesa. Tvoje edino življenje je kolo in si ga zamenjal za ženo ter otroke in vsak dan prekolesari 100 do 150km, ker mu drugega ne preostane.
Pomoje da si nekoč bil alkoholik in da si sedaj ozdravljeni alkoholik.
_BiStRi_ je napisal/-a:SM56 A se ti ne zdi, da si mal narobe uzel use skupi in greš SPET v napačno smer od priporočene?
Sicer pa spoštujem to, da vsak izrati svoje mnenje, čeprav je drugačno od mojega, še hvalabogu, da smo različni, kaj bi bilo če bi bili enaki![]()
L.p. Bistri...
sm56 je napisal/-a:maky je napisal/-a:no pa bom še jaz dodal moje mišlenje... se tudi kar dosti prevozim z biciklom ker pač ne zdržim cele dneve notri... in učer sva šla z tamalo tko na tednski pohod na šmarno in tm po klancu dol do broda je na obeh straneh kolesarska proga. ampak ne... od 5 so se 4 furali po cesti in še to po sredini... sm mel dva taka zravn sam je bla na semaforju nažalost zelena ker drugače bi šel lepo iz avta vn in vse po vrsti nadru če mislijo da so ratali avto da se po cesti vozijo... ampak je bla nažalost zelena tko da sm lepo pasje vozil po robu ko sem takega kmeta prehitel in prašil kokr se je dalo... dva sta po tej terapiji celo na progo zapelala... jebiga sem bil pasji ampak če se jaz lahko peljem vsak dan po progi pol se lahko tudi oni...pač če ni proge še razumem in se probam čim dalj od bankine peljat ampak sori če si tak k****n da se po cesti pelješ in z tem mene na nasprotni pas rineš j*** ga... eat my dust!!
takšnega mišljenja, da so avtomobilisti edini udeleženci v prometu je po celem forumu. in to ne le ne drži, ampak odločilno prispeva k nestrpnosti in posledično nesrečam. če upravitelj foruma takega mišljenja ne preprečuje ali pa to celo spodbuja z izbiro mods, je vsaj moralno odgovoren za smrt v prometu, ki jo je povzročilo takšno stanje duha.
tudi ta uporabnik kaže nepozanvanje zvcp: če kolesar vozi hitreje od 25 kmh mora na cesto, če ta uporabe ne prepoveduje. širše: vsak z zakonom določen uporabnik lahko uporablja vsako prometno površino, če to ni IZRECNO (z znakom ali kako drugače) prepovedano.
sm56 je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:sm56 je napisal/-a:saj je za pametnega že dovolj napisanega, ampak še 1x tistim, ki nočejo razumeti. Ko boste videli na tleh ležečega kolesarja (upam, da ne boste gledali sebe), vam bo jasno: ni "kategorij" kolesarjev, vsi so enako (ZELO) ogroženi (zaradi množice razlogov, najprej zato, ker imamo tako zarukane politike na vseh ravneh, kot smo sami, in posledično neurejenih kolesarsko-cestnih razmer) in avtomobilist je odgovoren za varnost kolesarja pred njim. Kdor tega ne bo razumel pravočasno, njemu in kolesarju pod njegovim avtom: bogpomagej!
si kradem čas za par komentarjev, ker sem JAZ kot avtor teme odgovoren zanjo in ne nek dežurni varuh reda in morale tukaj gor.
mislim, da bi morali temu uporabniku vzeti opravilno sposobnost, v najboljšem primeru, ali začeti kazenski pregon, v slabšem. gospod/gospa nagovarja h kršenju ustave, zakona o vcp in kazenskega zakonika. ker osebek naklepa umor nad še neznano osebo/osebami, bi forum po kazenskem zakoniku moral tožilstvu odstopiti identitetne podatke. v nasprotnem primeru je sam upravnik portala podvržen kazenksemu pregonu.
Pugi je napisal/-a:Pa še zdle berem - nebivedu an, dj mal skrij svoje krvoločne morilske nagone, sj veš da te ne pozna folk dost... Em, raj pejt na en destruction derby, da se mal skalmiraš![]()
P.S. A si bil kej v londonu slučajno zadnje čase? Egipt?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov