Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco To avg 16, 2005 10:37 pm

Ma kaj se sploh trudim pogovarjat s tabo. Kot prvo se ti ni treba obnasat kot otrok in ko recem kako pikro na tvojo über znamko takoj govorit kako sem nestrpen voznik evropejca pa neki srat cez moje mojstrstvo pa ne vem kaj. Ti mi bos nazadnje govoril koliko sem mojstra pa koliko sem naredil za ta forum, da ne omenjam koliko ljudem sem pomagal. Ampak to tuki nima veze. Pac se ne spoznam na tehniko hyundaia, pa tut na drugo tehniko ne tok da bi lahko bil ekspert tko k vecina tuki glumite da ste kvazi eksperti. Svaka cast izjemam.

Mam pa tudi sam nekaj izkusenj s Hyundai vozili, pac ne tazadnjimi modeli ampak z raznimi starimi ponyi ter predzadnjo sonato. Sej ne oporekam, dobra kupcija za opremo ki jo dobis. In to je tudi vse, kot je nekdo ze omenjal. Avto te oblikovno ne povlece kot te povlecejo evropejci (no mogoce ma vecina cuden okus). Edini Hyundai, ki mi je lep je zadnji coupe ampak spet tuki govorimo o okusih. Sam spet, notranjost pri Sonati pa A6... nebi o tem. Ja sej vem, cena pa to.

In ja pri nas smo cudni in Hyundai avtomobilov pac ne maramo, ker smo obsedeni z golfi in clioti. Sam dejstvo je, da je bratranec prodajal sonato vec kot pol leta z maksimalno mozno opremo. Pa je spustil ceno pol miljona pod ceno, pa ves kako ga je prodal. Eden ga je celo poklical v pol leta. Pol ga je "senkal" mlajsemu bratu. In tuki smo spet mi krivi, ker smo cudni in raje kupujemo golfe pa cliote ane? Namesto, da bi odprli oci in zaceli kupovat Hyunadai. Ves zakaj ga je prodajal? Z avtom sicer full zadovoljen, sam za avto z 2.0 masino je pa mal prevec, da mu ne pade poraba pod 12l (lahko pa da je spet sam bratranec cuden). Jst sem s porabo svojega evropskega jajcka s prazgodovinsko masino (1.8T 20V) prezadovoljen. Pa naj bo Hyundai se toliko bolj napreden, a jst ne vem zakaj je ta isti bratranec sel z Hyundaia nazaj na Nemca - verjetno zarad pritiska okolice? Daj no bodi resen.

Lep pozdrav.

"nestrpni" mojster Daco ;)
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare To avg 16, 2005 10:37 pm

DrMr je napisal/-a:Infiniti, Tuscani, Marko Stare ???? Zagotovo ste zaposleni v mreži Hyundai! Pa mi prosim odgovorite, kako lahko odtrga - prelomi ojnico in uniči blok motorja! Že imenovana ojnica Sonate 2.5 V6 2000/130000 prevoženih, redno servisirano vozilo, sintetično olje menjavano na 10000-15000 km,... Vozilo je bilo 5 mesecev izven vaše ultra garancije, za vas edinstven primer v Europi,.... Tega vozila (ostanka vozila) z ABS, ESP, avtoklimo, webasto, 4x airbag,.... pa ne moreš prodati niti za 300k. Voznega pa prodaš za 1 mio, če ga ???? Zgodba o uspehu :?: Čigavem

možno, seveda če se fura brez olja...zaradi te reklame se ne bo povečala prodaja Peg. :EE

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To avg 16, 2005 10:47 pm

He he spet ta DrMr in njegove blodnje - to da strga ojnico in blok motorja je pa res bilo potrebno VELIKO truda s strani voznika - kaj je atek nalil nitroglicerin namesto olja al kaj? :lol: :lol: - svašta Moraš biti pa res posebne vrste voznik da polomiš ojnice in blok motorja :lol: ; no ja - če voziš brez olja pod polnim gasom je vse možno

@DACO - sej je kul; kaj se sedaj sekiraš. Bi pa rekel da pade cena velikih prestižnih nemcev dosti bolj kot manjšim vozilom in tista zgodba o prodaji in šenkanju je pa nekaj kar drži za vse znamke več ali manj; dejstvo je da se najlažje prodaja tisto česar je največ; se ti ne zdi čudno da je moj frend prodal cliota v 2 tednih; potem pa za ščepec $ več kupil leto dni starejšega A4? -Poglej si kako poceni se prodajajo A8,7 in S klase le nekaj let stare...folk ki ima pač denar za tak avto gre raje kupiti novega; a se ni ravno A8 od direktorja porše slo prodajal skoraj več kot leto dni popolnoma brezuspešno ob astonomskih znižanjih? - Tako pač je kume; golf in clio dejansko najbolj držita ceno in gresta hitro v prodajo; pač jih je največ na cesti. BTW - jaz sem za svojega coupeja v roku meseca in pol dobil kar nekaj resnih kupcev; žal se mi je avto ki bi ga moral zamenjati izmuznil iz rok, zato ga posledično nisem prodal..ampak glede cene in zanimanja ni bilo pene ;)

OK - zdej pa dost s temi offtopic ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco To avg 16, 2005 11:08 pm

@INFINITI: S tabo nikol niti nisem imel tezav ;) Sam se pa smesno slisi, ko primerjas tezave pri prodaji AUDI A8, MB S, BMW 7 kot primerjavo za tezko prodajo rabljene Sonate. Tisto so vse luksuzni avtomobili z ogromnimi motorji in posledicno astronomsko dragimi zavarovanji ter stroski vzdrzevanja. Jst sem pa govoril o Sonati z 2.0 masino. Ampak ajd, dost je blo offtopica. Kot sem ze rekel, privoscim Hyundai firmi, da se razvije in postane velik igralec (a bojo zato moral znat se nekaj vsecnih avtomobilov narest). Lahko majo se ne vem kaksno prodajo, sam to ni avto za katerega bi rekel da ima duso (pa upam da ne bom spet koga uzalil). Pac ni, je pa recimo Alfa, ki se ne prodaja tok dobro in ni narejena ter namenjena za v vsak dom. A je to seveda le moje skromno mnenje :P
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr avg 17, 2005 9:58 am

Daco je napisal/-a:@INFINITI: S tabo nikol niti nisem imel tezav ;) Sam se pa smesno slisi, ko primerjas tezave pri prodaji AUDI A8, MB S, BMW 7 kot primerjavo za tezko prodajo rabljene Sonate. Tisto so vse luksuzni avtomobili z ogromnimi motorji in posledicno astronomsko dragimi zavarovanji ter stroski vzdrzevanja. Jst sem pa govoril o Sonati z 2.0 masino. Ampak ajd, dost je blo offtopica. Kot sem ze rekel, privoscim Hyundai firmi, da se razvije in postane velik igralec (a bojo zato moral znat se nekaj vsecnih avtomobilov narest). Lahko majo se ne vem kaksno prodajo, sam to ni avto za katerega bi rekel da ima duso (pa upam da ne bom spet koga uzalil). Pac ni, je pa recimo Alfa, ki se ne prodaja tok dobro in ni narejena ter namenjena za v vsak dom. A je to seveda le moje skromno mnenje :P

podpis
ubistvu se v vsem strinjam ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr avg 17, 2005 5:03 pm

psi lajajo, karavana gre dalje. kam se je hyundai namenu, je znano, kam bo prisel bo znano v prihodnosti, kako napreduje, pa lepo kaze clanek v prvem postu.

lahko pa vm povem to da sm v soboto na relaciji mb-lj s kar se motorja tice stock lantro 1.8 16v na ZIMSKIH gumah, ownal hondo 2.0 16v in to zelo smooth, tipa v hondi nista dojemala :lol: sm jima pomoje cist zbil moralo :twisted:

lahk pa povem tut da sm se pred lantro vozu skor leto z volvom 850glt 2.5 20v, ki me je ocaru z udobjem, zvokom, obliko, lego. sam kar se tice pa motorja in moci na litr ga pa lantra nese in to posteno.

pa to da hyundai ful zrejo sploh ni res, mogoce so zrl ucasih, sam rd bi vidu avto k bo sel od mb do lj+20km skos 200+km/h , in to za 3000sit. js sm zanc prsu, pa se pol sm sel bp 12km stran na pumpo.

js tut nikol nism maru hyundai-a. sam zdj ga mam, in mi je cist razfuku stereotip.
lepo od njega :)

se pa definitivno strinjam da niti prblizn nima take duse kot recimo alfa romeo.

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Sr avg 17, 2005 8:13 pm

Huda debata je to ratala :twisted: :twisted: :twisted: Zdaj pa lepo po vrsti:------------- Daco - coupe se res dobi za male pare in je tudi vreden vsake pare ki jo zanj daš kar se pa ne bi upal trdit za kerga druzga,nižja cena ne pomeni slabše kakovosti ampak tržno prednost,korejci ga nardijo sami in ga ne dajo pacat nekim irancem ker bi nardili eno sranje od avta,korejci niso kitajci ker le ti naredijo vse poceni sam da je in tako je večina njihovih izdelkov čist škart.Vse kar sm jaz napisal o hyundaju so splošno znana dejstva in nekaj lastnih izkušenj,da avto nima duše je res, je premalo časa tukaj da bi jo lahko imel in premalo ga ljudje poznajo če ga spet primerjam z drugimi pri nas bolj poznanimi in uveljavljenimi znamkami. -------------- DrMr - nisem zaposlen pri nobeni mreži hyundai,nisem avtomehnik,avtoličar oz.strojnik nasplošno(glej moj profil) zato nimam blage veze zakaj je nekomu utrgalo ojnico in uničilo blok motorja.Preprosto mi je hyundai všeč oz.coupe ker drugi modeli me ne zanimajo preveč in kar vem jaz lahko ve vsak če ga le dovolj zanima in zato ni treba bit prav noben ekspert.Od svojega navijanja za to znamko nimam nobene praktične koristi kot je nima še marsikdo drug tukaj gor vsak zagovarja kar mu je pač všeč.----------.Nikoli pa ne bi kupu kakega cliota,corse,golfa al pa peugeota 206 ker takih avtov vidiš vsak dan na cesti kolkor hočeš in ga ima že vsak sosedov jože ličkov. Slovenci smo pač takšni da mormo imet vse kar imajo pr sosedovih,če je sosed kupu džipa smo mu fouš in zato ga mormo kupt še mi ne pa zato ker bi ga rabli al pa ker bi bil tolk dobr,čredni nagon pač kot edn tako vsi za njim brez prej mal razmislit. To je utemeljitev mojega prejšnjega posta,moje mnenje o tem pa brez zamere in lp.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr avg 17, 2005 8:23 pm

Voith - primerjat tehniko HYUDAI-a in HONDE je milo rečeno smešno. "Jaka muda" prehitevat avto (bog ti ve katerega modela, letnika, stanja in koliko se je tipu za volanom dalo "tiščat") na AC in govorit o nekih zmogljivostih. Ne vem pa kako bi se zadeva obrnila med ovinki oz kjer podvozje pokaže kaj zmore - dovolj je da zi pogledaš zasnovo podvozja pri npr. aktualni LANTRI in CIVIC (7 generacija). Podvozje CIVIC-a (pa še kaj drugega) je za HYUNDAI bolj kot ne "španska vas". Pa tudi o zmogljivostih prostorninsko primerljivih motorjev HYUNDAI : HONDA bi se dalo debatirat.

LP

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr avg 17, 2005 8:31 pm

tuscani je napisal/-a: Preprosto mi je hyundai všeč oz.coupe ker drugi modeli me ne zanimajo preveč in kar vem jaz lahko ve vsak če ga le dovolj zanima in zato ni treba bit prav noben ekspert.Od svojega navijanja za to znamko nimam nobene praktične koristi kot je nima še marsikdo drug tukaj gor vsak zagovarja kar mu je pač všeč.----------.Nikoli pa ne bi kupu kakega cliota,corse,golfa al pa peugeota 206 ker takih avtov vidiš vsak dan na cesti kolkor hočeš in ga ima že vsak sosedov jože ličkov. Slovenci smo pač takšni da mormo imet vse kar imajo pr sosedovih,če je sosed kupu džipa smo mu fouš in zato ga mormo kupt še mi ne pa zato ker bi ga rabli al pa ker bi bil tolk dobr,čredni nagon pač kot edn tako vsi za njim brez prej mal razmislit. To je utemeljitev mojega prejšnjega posta,moje mnenje o tem pa brez zamere in lp.

Uf, potem bojo-mo vsi kupili Coupe-ja,po tej tvoji slovenski logiki :roll:

Pol bo brezvezen avto za nakup,ker ga bojo-mo vsi imeli :D

Drugače je pa meni samo novi Coupe lep od hjundaja,drugo je pa bl tko,sem gledal Getz-a za tamalo,pa ima bol čip plastiko armature kot moja 19ka,ki je 11let za Getzom in po materjalu 11 let pred njim :D

PLS, ne bit hudi,sem samo svoje mnenje povedal ;)

LP Killah bee
Slika

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Sr avg 17, 2005 8:47 pm

Hotu sm povedat da ne bom kupu nekaj kar kupi marsikdo ampak nekaj kar ne vidiš glih vsakdan na cesti.Da bi zdaj vsi kupovali coupeje me res ni strah in brezvezen tudi nikoli ne bo,če pa bi jih bilo toliko kot recimo cliotov pa sigurno.Kako so narjeni drugi modeli nisem gledal(plastika) ker jih ne nameravm kupiti in se v to nisem poglabljal.Ponavadi folk kupi kar pozna od prej in tisto kar vidi kar mu pokažeš pa če je dobro al pa če tudi ni, vem iz lastnih izkušenj.Ti pa nč ne zamerm killah bee(ubijalska čebela) :D lp
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Sr avg 17, 2005 9:56 pm

tako kot je nekdo omenil na začetku
kje dobiš coupeja pod 3,5mil sit, pravega coupeja in ne tri vratne izvedenke limuzine
hyundai...
poceni avti...
evo vam odgovor zakaj jim prodaja raste
na svetu je dosti več revnih kot bogatih
in če ima družina recimo na mesec dohodka nekaj čez 250k(3 članska družina)
upoštevajmo vse položnice, hrano in tako naprej
zdaj pa kater avto si bo ta družina lahko prej privoščila?
nekega hyundaia po niski ceni z malim motorjem?
ali nekega bmw-ja po astronomski ceni in velikim motorjem?

zakaj cena dražjim avtom pada hitreje?
podoben razlog
dragi avti so večinoma luxuz, velik motor, velika porabam, astronomsko zavarovanje....evo in so veliki stroški
zato jim cena tudi hitro pade, da ga lastnik lahko hitreje proda ko ugotovi da je to rahlo predrago za njega(to so takšni ki odprejo svoje firme, vzamejo kredita miljone in miljone in si kupijo mb-je, bmw-je i svašta)

hyundai mi nikoli ni bil niti malo poseben avto, sploh ne überavto(ali kak že pravte), to mi ni niti honda, niti bmw, sploh zame ni nekega nad avta na tem svetu...nekateri bolši v tem, nekateri v drugem
na svetu ni najbolšega avta in tudi ne najslabšega

drugače pa privoščim hyundai firmi da se razvije še bol kot se je in se zapiše nekam v zgodovino

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr avg 17, 2005 10:05 pm

MODERATORJI PROSIM ZAKLENITE TEMO IZ NASLEDNJIH RAZLOGOV:

Objavljen je bil resen članek renomirane ustanove o rasti avtomobiliskega podjetja ki se je sprevrgla najprej v arogantne in žaljive provokacije čemur so sledili odgovori in usul se je plaz že prežvečenih menje in postov po sistemu: Avtomobili X vs. Vsi ostali ki se čutijo ogrožene ali tako drugače poklicane da branijo čast spet nekih avtomobilov Y!!!

Vse skupaj je spet postala brezciljna debata ki ne dela nobene koristi nikomur. Torej ključke, lepo prosim!!!
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr avg 17, 2005 10:27 pm

kot prvo bi tebe lepo prosil,da na takšen način ne opozarjaš moderatorjev,tko da za naslednjič veš,da klikneš modri gumbek,napišeš kaj te je zmotili in modje bomo preverili ter ukrepali.

tole pa izpade tko kot da smo stari čez 70 let in da švoh vidmo. Torej za naslednjič veš...

komentiranjete na temo,drugače se vzdržite odgovora!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr avg 17, 2005 10:29 pm

Templar je napisal/-a:MODERATORJI PROSIM ZAKLENITE TEMO IZ NASLEDNJIH RAZLOGOV:

Objavljen je bil resen članek renomirane ustanove o rasti avtomobiliskega podjetja ki se je sprevrgla najprej v arogantne in žaljive provokacije čemur so sledili odgovori in usul se je plaz že prežvečenih menje in postov po sistemu: Avtomobili X vs. Vsi ostali ki se čutijo ogrožene ali tako drugače poklicane da branijo čast spet nekih avtomobilov Y!!!

Vse skupaj je spet postala brezciljna debata ki ne dela nobene koristi nikomur. Torej ključke, lepo prosim!!!

klik klak
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov