black je napisal/-a:maestro je napisal/-a:Ogromno goriva se da privarčevati z vožnjo v leru, opazovanjem semaforjev nekaj 100m pred sabo ipd.
ja pa ja de
Jest mam v tipotu ''števec'' ki kaže kolk je trenutna poraba.V leru je cagar nekje na polovici.Če pa imaš v prestavi brez gasa in ti avto bremza motor je pa cagar skor na ničli.
Točno tko. Men digitalni števec kaže pri kakih 50 kmh v leru porabo cca 2-3 litre na 100 km, v če pa motor bremza pa je poraba manjša od 0,0 l/100 km.
Kljukec&Nixxon: Moja cenjena mater je prfoks fizike in ker me je zanimalo kdo izmed vaju je imel prav sem jo vprašal o sili lepenja in sili trenja. Sila trenja je kadarkoli se telo premika. Če se premika avto na kolesih med cestiščem in gumami deluje sila trenja. Sila lepenja pa bi delovala med cestiščem in gumo takrat, ko bi bila guma blokirana (torej se avto ne more premaknit z mesta), nekdo pa bi ga zadaj porival.
Torej Nixxon se je zmotil, ker sila lepenja deluje samo na mirujoče telo, sila trenja pa na premikajoče se in sicer tako na telo ki se vleče po tleh kot tudi na telo ki se pelje po tleh.
PS. Sam nimam pojma o fiziki (sam sem sprobal samo gravitacijo ene parkat

) tko da se ne delam pametnega samo popravljam napačne informacije. Še enkat: O fiziki nimam pojma, ker sem jo imel samo v osnovni šoli.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.