Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Če sep 22, 2005 6:58 am

Sh3bO je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:pri nekaterih ameriških avtih sem videl da imajo avtomatski sistem pasov, ki ti ga zapnejo ko se vsedeš vanj :? ve kdo mogoče, kako se je tisto obneslo?

To avtomatsko pripenjanje je mogoče le z dvotočkovnim pasom. Fiksni del je med obema sedežema, tisti, ki pa ni fiksen se pa ob zagonu avtomobila zapelje od A stebrička pa do B stebrička. Tako, da je to pomankljivost (ne avtomatsko zapenjanje ampak dvotočkovni pas)...

Sam imam tak pas pa morm rečt da je čist cool do trgovine pa nazaj te sam prpne bl zarad polcajev, če se pa km dle odpelem ma pa še en pas ob sedežu k se ga pripne čez pas(pod trebuh) seprav je skoraj isti sistem kot pri tritočkovnim pasom.
Vozi hitro in reskiraj

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Če sep 22, 2005 7:38 am

Hja, kaj pa mi?
Vsi smo preživeli, četudi nas ni kot otroke v avtu nihče pripenjal. Spomnim se, da sem kot otrok vedno sedel na sredini zadnjega sedeža in vedno opazoval kaj se dogaja pred avtom. Dobri stari cajti....
To je tako: omejitve so vedno hujše, policajev je vedno več, kamere so na vsakih vogalu in ovinku, kazni so vedno večje... Življenje je vedno slabše, nobene svobode...

Še vedno sam sebe pripenjam izključno zaradi policajev, saj z nepripenjanjem ogrožam samo sebe. Otroci v mojem avtu pa bodo pač morali biti pripeti - v mestu zaradi policajev, izven zaradi varnosti...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če sep 22, 2005 10:13 am

peters je napisal/-a:Hja, kaj pa mi?
Vsi smo preživeli, četudi nas ni kot otroke v avtu nihče pripenjal. Spomnim se, da sem kot otrok vedno sedel na sredini zadnjega sedeža in vedno opazoval kaj se dogaja pred avtom. Dobri stari cajti....
To je tako: omejitve so vedno hujše, policajev je vedno več, kamere so na vsakih vogalu in ovinku, kazni so vedno večje... Življenje je vedno slabše, nobene svobode...

Še vedno sam sebe pripenjam izključno zaradi policajev, saj z nepripenjanjem ogrožam samo sebe. Otroci v mojem avtu pa bodo pač morali biti pripeti - v mestu zaradi policajev, izven zaradi varnosti...

Jah...ker nočem bit žaljiv, bom samo napisal da si resnično "pameten" ker se ne pripenjaš zaradi policajev...Ko te bo enkrat pr trku zagnalo enemu drugemu v naročje in mu boš pomožnosti zlomil tilnik, boš morda spoznal kako koristen je pas tudi za druge...mogoče takrat ko te bodo dali na hladno...potlej ti bo pa že prikapljalo...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če sep 22, 2005 10:30 am

Včasih ni bilo tok pleha na cestah in ni bilo tok nevarnosti za nesreče, kot danes.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če sep 22, 2005 2:47 pm

nebivedu je napisal/-a:

Včasih ni bilo tok pleha na cestah in ni bilo tok nevarnosti za nesreče, kot danes.

vcasih so bli tut bol nevarni avti.

drgac pa se strinjam, nobene svobode.. k*** pa tak free country, ce si nemors svojga avta sestavt in se z njim vozt :( oz ce ze, te kosta za 3 nove.

kokr mi amerika ni kul, mi je pa tok bol kul to da se tm lahk vozis s tankcar-om ce ga mas.

pa tut te pasovi in pripenjajne je falus od ovce. zdj ok prpnes otroka na desno stran, in se nekdo zakajla v desno in ga ubije. ubistvu si ti kriv ker si ga na to stran pripel in ne na drugo al kva?

sploh pa kdor verjame v nakljucja, verjame tut v to da pas lahko resi zivljenje. no js v nakljucja ne verjamem.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če sep 22, 2005 6:03 pm

Voith je napisal/-a:drmr: a mas ti otroke?

js recimo jih nimam, sam poznam pa dost folka ki jih ma in lahko verjames da je zlo tesko prepricat otroka da nej skos sedi na zicu privezan in gleda ven.

Moj starejši sin je že 10 let star in se nikoli----še enkrat: NIKOLI ni vozil v avtu nepripet. Takrat sem imel staro VW Jeto in mislim(popravite me...) da niti ni imela pasov na zadnjih sedežih, uglavnom jaz sem imel otroški sedež ki sploh ni imel ne vem kakšen sistem za pripenjat in edina možnost je bila dvotočkovni pas. In kaj sem naredil.....kupil sem en pas in sem dal zašvasat nosilce na karoserijo in sem pritrdil otroški sedež. Sedež ni bil ne vem kako dobro fiksen, ampak sem naredil maksimalno kar sem lahko. Potem sem si privoščil Golfa III in ta je imel na sredini dvotočkovni pas, pa je bilo že boljš, pa še zmeraj ne kot bi moglo biti. Zdaj imam še enega sina ki je star 2,5 leta in on se tudi ni nikoli vozil nepripet. Zdaj imam Golfa IV in tudi otroški sedež ki se pritrdi v treh točkah kar je veliko boljš.
Kaj hočem povedati.... če je otrok od rojstva naprej pripet v avtu, mu(otroku) bo celo življenje , (ne samo v otroštvu) to čisto normalno in nikoli ne bo kaj druzga pričakoval. Verjeli ili ne, mene je starejši sin že neštetokrat spomnil (včasih človek pozabi... :? ) da ga privežem, pa tudi pri mlajšem se je že zgodilo. Enkrat sem ga dal v sedež in me je nekaj vmes zmotilo pa sem ga pozabil pripet, in je kar povedal da ga pripnem.
Toliko o:
da je zlo tesko prepricat otroka da nej skos sedi na zicu privezan in gleda ven.

Priznam, imam še zmeraj težave z žlahto ki ih tudi vozijo okrog.....teško ih je prepričati in razložiti koliko je to nevarno. Kot je en povedal, odrasli se pripnejo zaradi policije..... :roll: :roll: in bojo preživeli,a otroci pa naj umrejo...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če sep 22, 2005 8:06 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:...pa naj se dere kolikor hoče, saj je res kaj je eden napisal- 15min se dere iz inata pol se pa vmiri.

Ne bo se jokal sigurno, če ga boš takoj iz porodišnice dal v lupinico in kasneje v primeren sedež. Nekje sem prebral enkrat da otrokom to zelo paše (da so pripeti), ker se baje počutijo bolj varne. Mogoče zaradi tega ker so že v trebuhu "pripeti" ;)

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Če sep 22, 2005 8:15 pm

Jest mam hčerko ki bo stara 3 leta in se vedno kr sama prštima da jo pripnem če pa pozabim pa me spomni.Sin pa je star 3 mesece in je v lupinci pripet in lupinco zmeraj pripnem zaradi varnosti ne zaradi policajev.Sam se pa včasih malo spozabim in me otrok spomni da naj se pripnem.Pa če nebi bili pripeti ko sem se pred dvema letoma zaletel tega tud ne vem če bi zdej še pisal tukaj.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če sep 22, 2005 8:26 pm

če še ne veš, nepripeti potniki v avtu ponavad povzročijo največ škode ostalim (tko k seb).. pač ga bo vrgl v nekoga k je bil prpet in tko k je en reku, mu pomožnosti še zlomu tilnik al pa kej podobnga.. pa veselo vožnjo brez pasu še naprej!

lp
Slika

detroit91
Novinec

Napisal/-a detroit91 Pe sep 23, 2005 12:59 am

hehe se dobr da se jst prvezem cist automatsk sm da luci przgem..se takrat k grem sm avto zapelat v garazo :lol:
Skero
[veliki animirani podpisi niso dovoljeni]

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Pe sep 23, 2005 9:16 am

stealth je napisal/-a:včasih ti pa pri prometni nesreči pomagaa preživet ravno to da nisi bil priprasan...

Procen takih nesreč je tako majhen, da je zanemarljiv ... Večina ljudi, ki izjavi, da jih je rešila neprivezanost (razni bočni trki) itak ne ve, o čem govori ...
Slika

maki13
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maki13 Ne nov 20, 2005 10:31 pm

Pri mal močnejšem trku nimaš možnosti za preživetje če nisi zapet.
Še posebi če maš airbag.uni ki pravjo da so se z rokam zadržal ob nesreči itak nimajo pojma.Če si zavezan maš dost vec moznosti da prezivis,ker velikrat ne umres zarad udarca samga,razn ce prbijes u volan stebricek...
Voznik najveckrat umre zaradi sekundarnega udarca,ki ga povzrocijo telesni organi ko se zaletijo v okostje...mozgani v lobanji,srce in pljuca v prsnem kosu...
Ob nenadni zaustavitvi se pravi ob mal mocnejsi nesreci telo ne prenese pojemka(-g)
in tko umres,ceprav telo ne kaze vidnih znakov poskodb.Nikol ne vozim nezapet,sem jih prevec vidu lezat sred ceste!!

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne nov 20, 2005 10:37 pm

maki13 je napisal/-a:Pri mal močnejšem trku nimaš možnosti za preživetje če nisi zapet.
Še posebi če maš airbag.uni ki pravjo da so se z rokam zadržal ob nesreči itak nimajo pojma.Če si zavezan maš dost vec moznosti da prezivis,ker velikrat ne umres zarad udarca samga,razn ce prbijes u volan stebricek...
Voznik najveckrat umre zaradi sekundarnega udarca,ki ga povzrocijo telesni organi ko se zaletijo v okostje...mozgani v lobanji,srce in pljuca v prsnem kosu...
Ob nenadni zaustavitvi se pravi ob mal mocnejsi nesreci telo ne prenese pojemka(-g)
in tko umres,ceprav telo ne kaze vidnih znakov poskodb.Nikol ne vozim nezapet,sem jih prevec vidu lezat sred ceste!!

... dobrodošel dohtar :P :P :P

Uporabniški avatar
M-Fan
Novinec

Napisal/-a M-Fan Po nov 21, 2005 8:44 am

to je absurd ja, da ne govorimo o tistih ki STOJIJO na prednjem sedežu in gledajo skozi oken prednjih vrat.... :!: največ pa so za to krivi starši oziroma skrbniki... fantje in dekleta, sej ste usi v šolo hodil ne? a se spomnete kake ekskurzije pa vožnje z avtobusom?
RX-8 ...::LEPOTICA IN ZVER::... RX-8

Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov