Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Koliko te slepijo meglenke?

samo sprednje - skoraj vedno
6
4%
samo zadnje - skoraj vedno
26
19%
sprednje in zadnje - skoraj vedno
44
32%
samo sprednje in samo v dežju
10
7%
samo zadnje in samo v dežju
1
1%
sprednje in zadnje in samo v dežju
28
20%
redko
16
12%
nikoli
8
6%

Skupaj glasov : 139

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So sep 17, 2005 12:01 pm

makgajver je napisal/-a:ej,sam res eni se tok folirajo z meglenkami da je kar joj.

men se je ekrat zgodil k je sredi belga dneva mela ena piška prižgane meglenke zadaj,pol sem ji pa začel blendat in opozarjat ne j**e ona
Na križišču pa stopim ven in ji lepo kulturno povem da če lahko ugasne meglenka ker so moteče in ona me... pazi to pljune v faco in reče da naj jo ne nadlegujem :shock: :shock: :shock: ...mislim jaz sem bil totalno brez sape nisem vedi kaj naj naredim. :shock: :shock: :shock: :shock:

A je bla dobra. Bi ji pokazal kaj je to nadlegovanje. :twisted: :twisted:

Mism enim res ni jasno. Zadnja meglenko pač prižgeš, ko se voziš v megli (NE PO DEŽJU!!) in dokler te nekdo ne dohiti (če te :twisted: ). Potem pa te itaq že vidi.
Sprednjo pa še moj frend uporablja-pa rdeže pozicijske. Pozer. Ampak se mu ne da dopovedat. Najhuje je pa seveda v dežju pa sprednje meglenke nasproti.
Je pa res, da če prižgeš meglenke in ugasneš luči izgleda avto čist na tleh. Ampak jaz jih itaq nimam. Imam pa pozicijske posebej in nižje od navadnih luči. In potem izgleda ful unikatno. :)

Uporabniški avatar
Mr.G.
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr.G. To jan 19, 2010 9:36 am

No, glede teh meglenk !!!

Vozim se iz Tolminske proti Ljubljani in vsak dan me dohiti moder audi z pržganmi meglenki. Parkrat sem ga pustil že naprej in mu poblendal, naj vendar ugasne tiste luči. Frajer zmanjša hitrost kao : Kdo je glavni!!!

Danes mi je počil film in sem za njim vozil z dolgimi. Seveda je takoj po zavorah segel, tako da sva se vozila kakšnih 50 m , 3 km/h. Potem sem ga začel prehitevat in je tud on po gasu segel. Zavil sm pred njega in normalno naprej peljal. Ker zgleda, da se je malo ustrašil za svoj avto je odnehal. Potem me je hitro prehitel in se nekam izgubil.
Poklical sem na policijo in povedal štorijo...in kaj so mi rekli.

" Dejta se oba mal pomirt!! " Ker lahko tudi on reče, da sem za njim vozil z dolgimi lučmi. In tako bi obadva dobila kazen. Rekel sem lepo, da se to dogaja vsak dan in da naj že kaj storijo glede tega. In, jest sm čist miren !!

Upam, da bom tega tipčka enkrat dobu.....potl ne bom imel več pržganih meglenk.

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved To jan 19, 2010 10:43 am

Mr.G. je napisal/-a:No, glede teh meglenk !!!

Vozim se iz Tolminske proti Ljubljani in vsak dan me dohiti moder audi z pržganmi meglenki. Parkrat sem ga pustil že naprej in mu poblendal, naj vendar ugasne tiste luči. Frajer zmanjša hitrost kao : Kdo je glavni!!!

Čapci, kaj moreš...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To jan 19, 2010 10:51 am

Kje je ora da majo vsi tanovi Golfi in Poloti prižgane meglenke nimajo pa luči ?
In to celo avtošole !

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jan 19, 2010 10:53 am

Meglenkarji so zakon. Dejte si še eno dodatno na sredino maske, pa še jaz vam dam moje dodatne daljinke. Al pa pejte vprašat na saturnus, če se dobi kake reflektorje. Če ne bo sreče, pa menim, da bo kakšen rallyst pravi naslov. Vse za, da boste le vi, in samo VI, bolje videli na cesto. Enemu še meglenke niso bile dovolj, je imel še dolge zraven.

Na kratkem krogu zabeleženo v pol urce. :? Kje so policaji, da bi pisali neprilagojeno hitrost? :cry

http://www.youtube.com/watch?v=JwwilKnDeyA
SlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 19, 2010 10:55 am

To imajo prižgane dnevne luči, sicer so združene z meglenkami ampak manj svetijo. Je pa tudi po novem zelo razširjena fora da ko zavijaš levo, posveti leva dnevna luč in ko desno, desna...

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved To jan 19, 2010 10:56 am

B|ind je napisal/-a:Kje je ora da majo vsi tanovi Golfi in Poloti prižgane meglenke nimajo pa luči ?
In to celo avtošole !

Mislim, da so to dnevne luči in svetijo manj kot "prave" meglenke.

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO To jan 19, 2010 10:56 am

B|ind je napisal/-a:Kje je ora da majo vsi tanovi Golfi in Poloti prižgane meglenke nimajo pa luči ?
In to celo avtošole !

dodatna doplačilna oprema: dnevne luči poleg meglenk, isto je pri škodah

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 19, 2010 11:15 am

Je pa zdaj postalo že nastalo pošteno pretiravanje s temi je****** MEGLENKAMI!!!

Nima veze ali je vidljivost res pod 50m in če kdo vozi tik pred tabo/za tabo, vsipovprek morajo imet vklopljene MEGLENKE!!! :evil: Tudi če so v mestu kjer je vse osvetljeno in jim čisto nič ne pomagajo izboljšati vidljivosti, še vedno MEGLENKE! Tudi če je cesta zasnežena in jasno vreme in je vidljivost ponoči zaradi odbijanja svetlobe od snega še boljša, je treba imeti vklopljene MEGLENKE, da slučajno nebi kdo prišel mimo nezaslepljen!!!! :evil: Če dežuje, uganite kaj vsi vklapljajo!!!

To vklapljanje meglenk za vsak drek, ker jih očitno nekdo toliko plača, da se mu zdi škoda, da nebi za vsak drek laufale, je IZREDNO MOTEČE IN TUDI NEZAKONITO!!!!! In če vam kdo blenda, ko mu po odlični vidljivosti pripeljete nasproti z meglenkami, jih ugasnite! Naši policaji pa itak raje pišejo banalne kazni kot da bi se spomnili ljudi opozorit na to ali pa na neuporabo žmigavca v krožnem, kar čisto vbije pomen krožnega, saj bistveno upočasni pretok!

In tudi če žarnica pregori, se jo ZAMENJA OB PRVI PRILOŽNOSTI in se ne vozi še pol leta z vklopljenimi meglenkami! To je tudi očitno že nacionalni šport postal! :evil:

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl To jan 19, 2010 11:29 am

svadreb je napisal/-a:SAMO TAKRAT, KO NI NIKOGAR ZA TABO!

Jaz zadnje meglenko uporabljam izključno v dežju in lepem vremenu kadar je za menoj avto.

In to takrat, ko pomagam ubogim voznikom, ki tako slabo vidijo, da morajo imeti prižgane meglenke in/ali dolge luči, da vidijo dobro tono in pol težek avto 1m pred sabo.
Sem mislil, da je zato ta gumb :shock:
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To jan 19, 2010 11:37 am

TriCikl je napisal/-a:
svadreb je napisal/-a:SAMO TAKRAT, KO NI NIKOGAR ZA TABO!

Jaz zadnje meglenko uporabljam izključno v dežju in lepem vremenu kadar je za menoj avto.

In to takrat, ko pomagam ubogim voznikom, ki tako slabo vidijo, da morajo imeti prižgane meglenke in/ali dolge luči, da vidijo dobro tono in pol težek avto 1m pred sabo.
Sem mislil, da je zato ta gumb :shock:

Jaz zadno prizgen na avtocesti ob mocnem nalivu. Ko pa koga vidim da je ze blizu za mano, pa jo ugasnem.
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jan 19, 2010 11:54 am

Jaz pa zadnjo vklopim če je res velika megla in sem zadnji v koloni. Sprednje pravtako če je močna megla. Zadnjo pa uporabim tudi ko se mi kak lepi na rit, sploh če ima ob tem še prigžane meglenke.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To jan 19, 2010 12:17 pm

A tako torej.. dnevna luč :lol:
Potem se vrjetno nažiga tudi dneva luč ko se obračajo kolesa levo ali desno, kar se še ena neumnost.
Sicer še nisem vozil avta s tako opcijo ampak močno dvomim da kakorkoli pripomore vozniku.
Čisto nekaj drugega so žarometi ki grejo levo in desno po ovnikih, tisto dejansko je uporabno !

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 19, 2010 12:24 pm

B|ind je napisal/-a:A tako torej.. dnevna luč :lol:
Potem se vrjetno nažiga tudi dneva luč ko se obračajo kolesa levo ali desno, kar se še ena neumnost.
Sicer še nisem vozil avta s tako opcijo ampak močno dvomim da kakorkoli pripomore vozniku.
Čisto nekaj drugega so žarometi ki grejo levo in desno po ovnikih, tisto dejansko je uporabno !

Jaz sem na testnem imel to opcijo in je dejansko opazno več svetlobe pri močnejših zavijanjih kot so recimo neosvetljena križišča ipd. Verjetno so te luči tudi toliko bolj pod kotom v primerjavi z navadnimi...
Pa tudi zelo nazorno nakaže smer zavijanja čez dan, ko so žmigavci toliko bolj neopazni.
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne To jan 19, 2010 12:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli To jan 19, 2010 12:29 pm

Jaz pa vedno vozim s prižganimi prednjimi meglenkami. Sem mnenja, da bistveno pripomorejo k atraktivnejšemu izgledu mojega avtomobila. Kar je navsezadnje tudi edino pomembno.

:twisted: :rofl :twisted:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 19, 2010 12:32 pm

grizli je napisal/-a:Jaz pa vedno vozim s prižganimi prednjimi meglenkami. Sem mnenja, da bistveno pripomorejo k atraktivnejšemu izgledu mojega avtomobila. Kar je navsezadnje tudi edino pomembno.

No za takšne upam, da policaji kmalu začnejo zaračunavati davek na to lepoto, ki je po njihovem ceniku dobrih 40€ ;)

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To jan 19, 2010 12:45 pm

grizli je napisal/-a:Jaz pa vedno vozim s prižganimi prednjimi meglenkami. Sem mnenja, da bistveno pripomorejo k atraktivnejšemu izgledu mojega avtomobila. Kar je navsezadnje tudi edino pomembno.

Važn je da ma pol tud manjšo turbo lukno.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To jan 19, 2010 2:00 pm

cordo je napisal/-a:

Važn je da ma pol tud manjšo turbo lukno.

....ima pa zato precej večjo luknjo v svoji zabiti glavi...tudi mene zelo razp...tipi,ki vozijo z meglenkami,ko to sploh ni potrebno...glavno da pokaže,da ima njegov voz med drugim tudi meglenke :bonk

lp tdk

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi To jan 19, 2010 2:02 pm

Enim avtom (predvsem Fiatom) sem opazil da se jim v ovinku prižge meglenka. Kakšna fora je zdaj to?

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To jan 19, 2010 2:06 pm

ja sej mercedesom tudi ;)

zdaj pa se ne bodo mogli uporabniki avtomobilizma bunit :lol:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS