Debate, ki niso vezane na ostala področja...

detroit91
Novinec

Napisal/-a detroit91 To okt 04, 2005 9:37 pm

a ne prpravla bmw enga 3.0 turbo maybe bo ta konkuriru:D
Skero
[veliki animirani podpisi niso dovoljeni]

Uporabniški avatar
PozerQ
Nov uporabnik

Kraj: Borovnica

Napisal/-a PozerQ To okt 04, 2005 9:43 pm

Nasty je napisal/-a:Večina tukaj pisočih hvali Quttro pogon Audija.

Če pa gledate avtomobilistične oddaje in teste avtomobilov na SAT TV-ejih, pa velikokrat pravijo,
da je Audijeva lega (s Quattrom) super, ampak, samo kadar se avto pelje naravnost.

Mick Jerry, ali je to "posledica", tega kar opisuješ. Podkrmarjenje oziroma podkrmiljenje.

Osebno se mi bolj (med tema dvema) dopade Audi.

a si že vozu kdaj quattro pogon????
al pa ostali
dokler nečesa ne sprobaš ne morš pluvat oz hvalt u nebesa

jest si lastim audia 100 s quattro pogonom, učasih pa vozm passata l 2000 s sprednim pogonom in je razlika taka ogromna da si tut u sanjah ne moreš predstavlat

da ne bo kdo reku zdej da hvalm quattro pa pluvam po zadnem pogonu, nism še vozu zadnega pogona tko da ne morm govort ane, pluvam spredn pogon :P
Slika

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM To okt 04, 2005 9:54 pm

detroit91 je napisal/-a:a ne prpravla bmw enga 3.0 turbo maybe bo ta konkuriru:D

Bojda pripravlja 3.0T,ki bi naj imel 330KM,če sem prav obveščen :?:

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To okt 04, 2005 10:18 pm

Novga Audje je res mal bodno primerjat z 5 let starim BMW-jem in takorekoč tik pred izdajo novega modela.

O 600KM RS6 bomo pomoje še nekja let samo sanjali ker je blo že nekajkrat jasno povedano da so to pobožne želje tako kot M3 z 440KM in CSL z 470 KM +. :? :? :?

Jaz bi osebno počakal na M3 e90 (če b seveda mel dnar) in kupil letega ker sem pristaš BMW-jev in me ni strah zadnjega pogona. Pri slabih pogojih ki jih na cesti večkrat srečujemo kot idealne je quatro sigurno bolši, samo tut zadnji ni tako slab da bi bil nevozen je pa pri vožnji z njim več užitka. :-P :-P :-P

Počakajmo na novo M3 in novimi testi.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Goude
Nov uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Goude To okt 04, 2005 10:42 pm

Tko. Če mene vprašate glede testa absolutno RS4. Mi je že design veliko bolj všeč, notranji design, pa še Audi je - samo to je odvisno samo od mojega okusa.

Za primerjavo bom pa reku da je butasta. RS4 je športni avto za vsak dan. Z njim lahko prideš praktično kamorkoli (po cesti seveda :-P ), je zaradi quattra zelo varen in dosti bolj prostoren od M3. Po drugi strani je M3 bila narejena če mene vprašate za izživljanje, driftanje, za voznika ki ljubi zadnji pogon, ki pač uživa v tem da mu gre avto pošrek. Ni prostoren, ni tako udoben kot RS4, ni tako hiter, niti na ravnini niti v ovinkih.

Če pa zdaj po tem kar sem napisal odmislim moj prvi odstavek in potegnem črto, bi overall vzel RS4 zaradi zgoraj naštetih prednosti.

Lep dan še naprej. ;)
Slika
Slika
Audi S4 avant 2.2T automatik, MY93, Rubinrot perleffekt, 230PS@5900/min, 350Nm@1950/min.

detroit91
Novinec

Napisal/-a detroit91 Sr okt 05, 2005 12:45 am

pozer je napisal/-a:.... nism še vozu zadnega pogona tko da ne morm govort ane, pluvam spredn pogon :P

vozim sprednjega pa mi ni tok usec:D sm kaj k je edini zadni pogon pr bajti mercedes k gre pocasnej k je k lenivec proti mojmu tdiju:D

alexM je napisal/-a:Bojda pripravlja 3.0T,ki bi naj imel 330KM,če sem prav obveščen :?:

yum yum:woohoo

Goude je napisal/-a:Tko. Če mene vprašate glede testa absolutno RS4. Mi je že design veliko bolj všeč, notranji design, pa še Audi je - samo to je odvisno samo od mojega okusa.

jst pa nism ravno ljubitelj audijev ceprou mi prejsnji a4 in tanovi a6 zgledata fenomenalno, bi pa ako mi začnejo zdele bankovci padat (pa makar italijanske lire) z neba, uzeu rs4 ki je kakor vem v8 brum brum :vrum
Skero
[veliki animirani podpisi niso dovoljeni]

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr okt 05, 2005 7:37 am

men je bl usec rs. sam je pa bmw zihr bol uzivaski za vozt na racun zadnga pogona.

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Sr okt 05, 2005 8:28 am

Zame je RS4 veliko boljši kot M3, ampak počakajmo na novega pa bomo vidl! Edino kar me malo moti pri RS4 je motor, bol bi mi bil všeč 3.2Biturbo, pa bi mel podobno število konjev samo dosti večji navor........
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr okt 05, 2005 8:59 am

Samo tole bom reku...me prav zanima koliko ljudi sploh izkoristi tisto "zabavno"...10...mogoče 20...pa naj bo...30%, če gledamo kupce M3, ki ponavadi kupijo ta avto z namenom...
Drugače pa v primeru šibkejših modelov, pa ziher 80% ljudi nikdar ne izkusi čokoladne strani zadnjega pogona, vsi nabijajo kako bolj zabaven je, tipko ASC ali pa DSC pa pustijo za vse večne čase pri miru in vozijo po omejitvah...ja halo...kje je tukaj zabav. Sam vozim zadnji pogon in ko voziš normalno ni opazne razlike med sprednjim in zadnjim pogonom, tudi pri malo bolj dinamični vožnji še ne, sploh pa pri takem stroju kot je RS4...
Ko pa pritisneš do meje takrat se pa pokaže razlika med Audijem in BMW-jem, ampak predvsem zaradi težkega nosu pri Audiju ki rine bolj naravnost...Ampak v kolikor ne govorimo o M modelih, so tudi BMW-ji danes nastavljeni na podkrmarjenje(siljenje nosu iz ovinka) zaradi varnosti...Ampak če znaš in ko pritisneš do meje, zadnji pogon ponuja določene cvetke, katere meni prikradejo nasmeh na usta, ampak sem prepričan, da 50% tistih ki hvalijo zabavnost zadnjega pogona, v praksi ne vejo o čem govorijo...oziroma se ne peljejo nič drugače kot bi se s sprednjim pogonom...
Meni sta oba avta naravnost fenomenalna...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr okt 05, 2005 10:08 am

To tudi mene malo moti.vsi govorite(jo) kako zabaven je zadnji pogon in oh in sploh.redko kdo pa res uporablja tisto zabavno stran bmw-ja.no razen seveda po btcju.
Za normalno rabo je čist vseen drek kje ma avto pogon.razen po snegu se vidijo občutne razlike.me tudi zanima koliko izmed nas bi sploh znalo uporabljati vse te konje,kdo izmed vas frajerjev bi upal prtisnit m3ko po relativno odprti cesti do meje drsenja?...jaz bi raje pogledal samo notranjost in uporabnost.in na koncu še zmeraj nebi vedel kaj naj vzamem.audiji so men "mrzli".no v RS4 res še nisem sedel...imajo pa quattro...eh kia pride bo idealka :P
Sicer so pa vsi teli konji bolj ali manj oslarija.Zase vem da bi v 95% procentih vozil isto avto z 200 konji isto hitro, kakor vozim sedaj svoj mlinček :P

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Sr okt 05, 2005 11:40 am

Slide, podpis pod tvoj post.
Tud jest sem pristaš in vozm BMW ampak še vedno priznam dobrote quatrota v določenih pogojih.
Moj default pri vžigu je pritisk na tipko ASC .... in vsak nov sovoznik me opozori na rumeno lučko u aramaturi :D .... tko da o moji vožnji najbrž ni treba govort :P

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Sr okt 05, 2005 2:20 pm

pozer
To ni moje osebno mnenje. Če bi prebral, bi ugotovil, da so to komentarji novinarjev,
ki vozijo (testirajo) te avtomobile. Nikogar ne pljuvam in ne hvalim.

Razen Audi S4 in Passat TDI 4-motion, nisem vozil avta s Quattro pogonom.
Vozil sem tudi M3 E36. BMW-ja (ne M3) smo imeli doma.

Debata poteka o RS4 in M3, ne o tvojem Audiju.

Mick Jerry
V teh oddajah so povedali, da avto v hitrih ovinkih ni tak, kot se od takega avtomobila
(Quattro) pričakuje. Tudi ti si napisal, da "na meji začne zdrsavat nos". Glede na to
kako oni vozijo (priganjajo avtomobile), bi bil lahko to vzrok njihovega komentarja.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr okt 05, 2005 2:42 pm

qvatro pogon je zakon na snegu in zakon če ima avto 400ps+, v vseh drugih pogledih pa ima samo slabo vlogo. vsak ki ima quattro in ima malo pameti prizna, da preveč sili ven nos in da je ze bolje imeti audija z prednjim pogonom kot na vse 4.

Nekdo hvali MB-ja nekdo BMWja nekdo AUDIja, po mojih izkušnjah je BMW po užitku v voznji na prvem mestu, audi na drugem in MB na tretjem. Štejem pa avte do 10milj.

Od 10 milj+ je pa vse zakon
Slika Slika

Uporabniški avatar
camaro
Nov uporabnik

Napisal/-a camaro Sr okt 05, 2005 3:28 pm

Izbiranje med BMW-jem in audijem je vedno bila in bo nočna mora. :P

m3 :o
rs4 :o

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Sr okt 05, 2005 3:51 pm

To se je moj oče tudi odločeval. Potem se je spomnil da imamo kakih 100m vzpetine do hiše in se odločil za audija.

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid Sr okt 05, 2005 3:55 pm

Primerjat bi mogl m3 csl pa rs4 pa bi blo pomoje mal drgač, v prid cls bi blo

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr okt 05, 2005 4:05 pm

Rancid je napisal/-a:Primerjat bi mogl m3 csl pa rs4 pa bi blo pomoje mal drgač, v prid cls bi blo

to sploh ni dileme, kakšna je kej razlika v ceni m3 rs4? kok je rs4?
Slika Slika

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr okt 05, 2005 5:23 pm

v nemčiji je cena neki čez 80k eur ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

DJ Dry Visage
Novinec

Napisal/-a DJ Dry Visage Sr okt 05, 2005 6:14 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:qvatro pogon je zakon na snegu in zakon če ima avto 400ps+, v vseh drugih pogledih pa ima samo slabo vlogo. vsak ki ima quattro in ima malo pameti prizna, da preveč sili ven nos in da je ze bolje imeti audija z prednjim pogonom kot na vse 4.

Nekdo hvali MB-ja nekdo BMWja nekdo AUDIja, po mojih izkušnjah je BMW po užitku v voznji na prvem mestu, audi na drugem in MB na tretjem. Štejem pa avte do 10milj.

Od 10 milj+ je pa vse zakon

do 10mio glih še pride zraven mitsubishi EVO in subaru IMPREZA, ki se mogoč lahk uvrstita med prve tri in kerga zrineta :lol:

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr okt 05, 2005 7:44 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:qvatro pogon je zakon na snegu in zakon če ima avto 400ps+, v vseh drugih pogledih pa ima samo slabo vlogo. vsak ki ima quattro in ima malo pameti prizna, da preveč sili ven nos in da je ze bolje imeti audija z prednjim pogonom kot na vse 4.

Da imaš A6 4.2 brez quattro-ta je to 335KM samo na sprednjih kolesih kar se mi zdi mal preveč...Tko da sklepam da je avto bolj "uporaben" s quattro-tom tud če nima vsaj 400KM :) Kar se tiče siljenja nosu je verjetno res ker ma pač torsen diferencial pred prednjo premo in se teža tko prenaša pa kljub temu mislm da bi mel tud ti raje tak avto s 4x4 pogonom kot samo sprednjim.
Če je ravno, ni zabavno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov