krt206 je napisal/-a:P vendar pa je dolžnost tistega, ki nekam zavija, da prej pogleda v stransko ogledalo.
VET je napisal/-a:20 let, 1mio km, med znanci veljam za precej hitrega .... in po pravici tud sem![]()
7 karambolčkov .... nikoli kriv .... nikoli nikomur nič razen plehu
6x sem bil izsiljen in sem soudeležence v sili razmer naglihu u pravo špuro .... od tega enga policaja .... vedno manjša škoda pri men kot pr drugih
Symon je napisal/-a:VET je napisal/-a:20 let, 1mio km, med znanci veljam za precej hitrega .... in po pravici tud sem![]()
7 karambolčkov .... nikoli kriv .... nikoli nikomur nič razen plehu
6x sem bil izsiljen in sem soudeležence v sili razmer naglihu u pravo špuro .... od tega enga policaja .... vedno manjša škoda pri men kot pr drugih
Evo to em hotel slišat.![]()
Dober šofer.
Symon je napisal/-a:Evo izjasnite se. Predvsem me zanimajo zgodbe od tistih, ki velikokrat prekoračite dovoljeno mejo.. Poznam veliko takih ljudi, pa niso bili nikoli povzročitelji nesreče kvečjemu obratno...
Skratka pomoje, da je anketa zanimiva spomnil sem se jo pa prejle, ker me je neka ženska spet izsilila in je malo manjkalo...Pa čeprav sam vozim precej hitro pa hvalabogi še nisem bil sam povzročitelj večkrat drugi takole ovirajo mene.
Vinko Kernc je napisal/-a:Vozniško znanje
V pogovorih o vožnji avtomobila vedno nekako visi v zraku: kdo vozi dobro, kdo kdo bollje in kdo slabo. Nikoli pa se nihče ne vpraša, kaj pravzaprav pomeni voziti dobro. In kje so zapisane kakšne definicije?
Eno je gotovo: voziti dobro na dirkaški stezi, na reliju ali v prometu so tri različne stvari. Pa ostanimo v prometu.
Ali pomeni voziti dobro to, da voznik ne trpinči mehanike, ki jo upravlja?
Ali pomeni voziti dobro to, da voznik vozi tako da sopotnikom ni neprijetno, bognedaj celo slabo?
Ali pomeni voziti dobro to, da zmore hitro pripeljati iz točke A v točko B?
Ali pomeni voziti dobro to, da zna v minuti skuriti gume na pogonskih kolesih?
Ali pomeni voziti dobro to, da na neki relaciji porabi najmanj goriva?
Ali pomeni voziti dobro takrat, ko v dolgoletni vozniški karieri nima niti ene prometne nesreče, za katero bi bil kriv sam?
Ali pomeni voziti dobro to, da vozi tako, kot je moral na izpitni vožnji pred komisijo?
Ali pomeni voziti dobro to, da ves čas vozi tako, da pri tem ne zasluži nobene kazni, se pravi, da ne stori nobenega prekrška?
Vpršanj je-uh, še mnogo! Vedeti je treba da vas v vozniški šoli naučijo (no, kogar pač) prometnih predpisov in tehnike vožnje.In nič več. In to je daleč od "dovolj".
Česa vas nihče ne more naučiiti, pa se vsak dan znova izkaže, da le redko kdo obvlada? Naprimer sklepanja; če zavijete levo in opazite, da nasproti vozeči avtomobili ustavljajo, to najbrž pomeni, da imajo rdečo luč, vi pa prosto pot. Ali odzivnega časa; če se vam pri zavijanju levo prižge rumena puščica, kaže čimprej odpeljati. Ali fizikalnega predvidevanja; če nameravate prehiteti, pa nasproti pelje vozilo, je dobro znati sklepati, ali lahko ob dani zmogljivosti vašega avtomobila in hitrosti vseh treh vozil in dani prosti poti prehiteti tako, da nikomur ni treba zavirati. ali smislenih reakcij; če vas na avtomobilski cesti na prehitevalnem pasu nekdo hitro dohiti, velikokrat ni treba (potem ko se umaknete na vozni pas) zavirati, že kar nevarno pa je zavirati že na prehitevalnem pasu. In seveda kombinacija teh in vseh naštetih. To in še marsikaj imate ali pa nimate. Šole za vse to ni.
Vse zahteve za dobrega voznika v prometu lahko strnemo v povsem preprosto filozofijo;da zna voznik najti svoj prostor tako, da nikogar ne moti, ovira in ogroža. Pa je potem čisto vseeno, ali vozi po predpisih ali jih krši.
To je, kaže praksa, izjemno težko razumeti. Že večini policajev se o tem ne sanja, oni poznajo (če jih res) le prometne predpise.
AM--22 december 2005
Nu-NRG je napisal/-a:Izpit okolo 3 leta, ene 300.000 Km za sabo. Velikokrat hiter. To leto brez kazni medtem ko prejsno ulalala kazni. Letu iz ravne ceste po lastni krivdi. To je blo pa to. Drgac pa sem dozivel se dve nesreci kot sopotnik.
LP, Klemen
For je napisal/-a:Symon je napisal/-a:Evo izjasnite se. Predvsem me zanimajo zgodbe od tistih, ki velikokrat prekoračite dovoljeno mejo.. Poznam veliko takih ljudi, pa niso bili nikoli povzročitelji nesreče kvečjemu obratno...
Skratka pomoje, da je anketa zanimiva spomnil sem se jo pa prejle, ker me je neka ženska spet izsilila in je malo manjkalo...Pa čeprav sam vozim precej hitro pa hvalabogi še nisem bil sam povzročitelj večkrat drugi takole ovirajo mene.
Zakaj se mi zdi da hočeš povedat da so tisti ki so prehitri, tudi dobri vozniki...![]()
Tko sem jaz razumel tvoj prvi post, dopuščam možnost da nisi tko mislil....![]()
To je večna tema....prebral sem nekaj v zadnji številki Avtomagazina kar je napisal Vinko Kernc in se zelo strinjam z njegovim razmišljanjem....za tiste ki nimate avtomagazina doma, pa.....Vinko Kernc je napisal/-a:Vozniško znanje
V pogovorih o vožnji avtomobila vedno nekako visi v zraku: kdo vozi dobro, kdo kdo bollje in kdo slabo. Nikoli pa se nihče ne vpraša, kaj pravzaprav pomeni voziti dobro. In kje so zapisane kakšne definicije?
Eno je gotovo: voziti dobro na dirkaški stezi, na reliju ali v prometu so tri različne stvari. Pa ostanimo v prometu.
Ali pomeni voziti dobro to, da voznik ne trpinči mehanike, ki jo upravlja?
Ali pomeni voziti dobro to, da voznik vozi tako da sopotnikom ni neprijetno, bognedaj celo slabo?
Ali pomeni voziti dobro to, da zmore hitro pripeljati iz točke A v točko B?
Ali pomeni voziti dobro to, da zna v minuti skuriti gume na pogonskih kolesih?
Ali pomeni voziti dobro to, da na neki relaciji porabi najmanj goriva?
Ali pomeni voziti dobro takrat, ko v dolgoletni vozniški karieri nima niti ene prometne nesreče, za katero bi bil kriv sam?
Ali pomeni voziti dobro to, da vozi tako, kot je moral na izpitni vožnji pred komisijo?
Ali pomeni voziti dobro to, da ves čas vozi tako, da pri tem ne zasluži nobene kazni, se pravi, da ne stori nobenega prekrška?
Vpršanj je-uh, še mnogo! Vedeti je treba da vas v vozniški šoli naučijo (no, kogar pač) prometnih predpisov in tehnike vožnje.In nič več. In to je daleč od "dovolj".
Česa vas nihče ne more naučiiti, pa se vsak dan znova izkaže, da le redko kdo obvlada? Naprimer sklepanja; če zavijete levo in opazite, da nasproti vozeči avtomobili ustavljajo, to najbrž pomeni, da imajo rdečo luč, vi pa prosto pot. Ali odzivnega časa; če se vam pri zavijanju levo prižge rumena puščica, kaže čimprej odpeljati. Ali fizikalnega predvidevanja; če nameravate prehiteti, pa nasproti pelje vozilo, je dobro znati sklepati, ali lahko ob dani zmogljivosti vašega avtomobila in hitrosti vseh treh vozil in dani prosti poti prehiteti tako, da nikomur ni treba zavirati. ali smislenih reakcij; če vas na avtomobilski cesti na prehitevalnem pasu nekdo hitro dohiti, velikokrat ni treba (potem ko se umaknete na vozni pas) zavirati, že kar nevarno pa je zavirati že na prehitevalnem pasu. In seveda kombinacija teh in vseh naštetih. To in še marsikaj imate ali pa nimate. Šole za vse to ni.
Vse zahteve za dobrega voznika v prometu lahko strnemo v povsem preprosto filozofijo;da zna voznik najti svoj prostor tako, da nikogar ne moti, ovira in ogroža. Pa je potem čisto vseeno, ali vozi po predpisih ali jih krši.
To je, kaže praksa, izjemno težko razumeti. Že večini policajev se o tem ne sanja, oni poznajo (če jih res) le prometne predpise.
AM--22 december 2005
Neštetokrat sem se izognil nesreči, samo zaradi tega ker sem bil pozoren na napake drugih v prometu (zgodilo se je tudi obratno, da sem jaz spregledal kaj, pa so hvala bogu drugi bili bolj pozorni). Ni pomebno kdo je kriv, pomebno je spremljati še druge v prometu. Jaz zmeraj poskušam predvidjeti kaj bo drug udeleženec naredil, če je dovolj blizu zmeraj gledam voznika (in po njem sklepam, a me vidi in če me sploh vidi) in ne avto. Včasih se zgodi da voznikovo glavo (mrtvi kot) v avtu sploh ne vidim, to pomeni da on mene 100% ne vidi in takrat raje počakam da vidim kaj bo naredil, kot to da grem naprej samo zato ker imam prednost.
V 20-ih letih za volanom, nisem še imel omembe vredne nesreče, pa tudi kazni nisem plačal že 10 let...![]()
Najbolj primeren stavek za previdnost v prometu je:
VEDNO PRIČAKUJ NEPRIČAKOVANO!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov