Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kakšne nesreče ste že imeli?

Zletel sem s ceste
37
22%
Zaradi prevelike hitrosti sem imel karambol
11
7%
Naredil sem prekršek pa je počilo
8
5%
Več prejšnjih možnosti
11
7%
Nikoli nisem bil povzročitelj temveč oni drugi
44
27%
Nikoli nisem imel nobene nesreče
55
33%

Skupaj glasov : 166

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe okt 28, 2005 7:36 am

Za zagovornike vožnje striktno po omejitvah.

Svojo glavo imamo zato, da z njo mislimo in vozimo cesti in razmeram primerno. Moja hujša nesreča se je zgodila zaradi 25% nižje hitrosti od omejene. Dež, ceste kjer običajno ne dežuje in gladek zlizan asfalt naredijo svoje.
Naj se nekdo poskusi peljati proti spodnji kabinski žičnici po omejitvah. Rally vozniku bi sicer uspelo, običajnemu pa niti približno. Če bi pa še kdo pripeljal nasproti po omejitvi, bi bil pa sploh masaker. V mislih imam ozek ovinkast odsek pri tisti mali hidroelektrarni v grabnu, kjer je omejitev 60.
Pa naprimer Dolenka, kje je omejitev 50 - ravno taka, kot je na večini ostalih ozkih mestnih ulic, kjer je primerna hitrost največ 30.
Ne bom več smetil teme, je pa treba razmišljat s svojo glavo in se ne slepo držat omejitev. Jih je pa potrebno upoštevati vsaj v toliko, da običajno nižje hitrosti niso postavljene brez razloga in biti zato bolj pozoren na mogoe nevarnosti.
Slika

DJ Dry Visage
Novinec

Napisal/-a DJ Dry Visage Pe okt 28, 2005 8:44 am

Če smo lih pr hitrostih. Tam k sm jst zletu s ceste je omejitev 90km/h pa sm meu not 40 do 50km/h in je blo preveč. Torej sem vozil več kot dost pod omejitvijo. Na tem odseku bi bilo to vsakemu preveč. In ni nikjer oznake za hud ovinek al pa kej tazga. Dobil pa sem vseeno kazen, ker nisem vozil s takšno hitrostjo, da bi lahko v vsakem trenutku ustavil :roll:

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe okt 28, 2005 9:36 am

Huh..... jst pa eno jutro mal pozno pridem na šiht pa nisem mel več kam parkirat. Pa se spomnem, da bi parkiral tm k ponavad nikol ne. Porinem nazaj... pok.... pa nabašem paleto ceglov. Sm mislu, da je zadnji odbijač poču. Pridem ven.... matr sm rabu skor minuto, da sem pršu okol avta k sem bil čist posran :P . Rezultat praska 1.5 cm. Druga nesreča je bla k sm pozimi poču v ledeno kepo in skor razbil menjalnik. Da je bla mašina usrana od olja, ker mi je vrglo olje iz karterja skozi cevko za preverjanje ni treba posebej omenjat :lol: :lol:

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BojanI Pe okt 28, 2005 11:42 am

Živjo !

Edina omembe vredna :

tunel Golovc,smer proti Lj, vozim 110 po srednjem pasu, v desnem špeglu gledam avto, ki se mi počasi približuje, do konca tunela še ene 50 m, takrat poči, avto mi rahlo zanese z levim očesom vidm da neki leti mimo mene.., bil je audi 4-ka, od mene ga je po zraku odbilo v levo steno, od tam leti po zraku nekaj metrov pred mano in trešči še v desno steno, od tam na streho pa na kolesa in se ustavi na levem pasu pred razcepom, kot v risanki. Men je uspel avto ujet, odrsan sam lev blatnik vseskup nič, un totalka, mislim oba, avto itak, šofer pa 1.7 v krvi, sicer pa se njegove sledi ša danes poznajo na koncu tunela pa je že ene tri leta od tega.

Lp,Bojan

wragec
Novinec

Napisal/-a wragec So okt 29, 2005 7:52 am

DO SEDAJ SEM PREVOZIL ŽE VEČ KOT 500000 KM IN POVZROČIL SEM 1 PROM. NESREČO LANI OKTOBRA. PELJAL SEM PO CESTI KI JE BILA ZELO MASTNA (SMER ŠMARJE - KOŠTABONA) IN V DESNEM OVINKU PRI CCA 40 KM/H (IZVEN NASELJA) ME JE ODNESLO NA NASPROTNI PAS KJER JE PRIPELJAL DRUG AVTO. NA MOJI IBIZI SAMO POČEN PRVI ODBIJAČ, UDARJEN BLATNIK IN POČENA PRVA LEVA LUČ, R5 PA SO OCENILI KOT TOTALKO. NA SREČO JE BIL UNIČEN SAMO PLEH.

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 So okt 29, 2005 9:17 am

Prehiteval sem avtomobil in kamion in očitno spregledal žmigavec, tako da je kamion zavil na levo in mi presekal pot, nisem imel več nobene rešitve, nekako sem jaz kriv, vendar pa je dolžnost tistega, ki nekam zavija, da prej pogleda v stransko ogledalo.
Drugač pa na srečo samo ena roka v gipsu pri punci.
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So okt 29, 2005 7:29 pm

krt206 je napisal/-a:P vendar pa je dolžnost tistega, ki nekam zavija, da prej pogleda v stransko ogledalo.

Če je to res njegova dolžnost, ne vem. Vem pa, da je ed prehitevanjem nujno treba gledati ljudi pred sabo, kaj bodo naredili in biti pripravljen na njihove manevre, še posebej, če prehitevaš tam, kjer je odcep za kakšno stransko cestico - pa tudi če ga ni, veliko ljudi ne gleda nazaj preden grejo prehitevat (to tudi sam kdaj pozabim :/:o:/ ). Na ta način, ko nekdo zavija levo, nekdo pa prehiteva avto za njim, se je pri nas (cesta LJ - Litija) zgodilo že precej nesreč s smrtnimi žrtvami. Najpogosoteje pri odcepu za Petelinje, med Klečami in Dolskem.
Slika

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET So okt 29, 2005 10:34 pm

20 let, 1mio km, med znanci veljam za precej hitrega .... in po pravici tud sem :)

7 karambolčkov .... nikoli kriv .... nikoli nikomur nič razen plehu

6x sem bil izsiljen in sem soudeležence v sili razmer naglihu u pravo špuro .... od tega enga policaja .... vedno manjša škoda pri men kot pr drugih

tazadnji karambol je bil najbolj glup in cenovno drag .... zavil sem levo na parkirišče tik ob cesti in ko sem se ustavu je po cesti za mano prletela katra ki jo je zanesl in se je zabila v moj zadnji levi blatnik
pri men je blo škode skoraj za miljon .... katra pa totalka (čeprou cela ni bla vredna 200 jurjev)
zarad take cenovne razlike med avti je zavarovalnca ful mutila pred izplačilom in so avto pršli gledat 4x že ko je bil pri kleparju .... na koncu so čeprov težko plačal vse :)

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne okt 30, 2005 8:30 am

VET je napisal/-a:20 let, 1mio km, med znanci veljam za precej hitrega .... in po pravici tud sem :)

6x sem bil izsiljen in sem soudeležence v sili razmer naglihu u pravo špuro .... od tega enga policaja .... vedno manjša škoda pri men kot pr drugih

Evo to em hotel slišat. :bow
Dober šofer. ;)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Ne okt 30, 2005 12:31 pm

Symon je napisal/-a:
VET je napisal/-a:20 let, 1mio km, med znanci veljam za precej hitrega .... in po pravici tud sem :)

Evo to em hotel slišat. :bow
Dober šofer. ;)

hvala :oops: .... ampak po pravici, če bi bil mičkeno počasnejši bi kakšno izsiljevanje lahko rešu tud brez dotika 8)
kljub dost dobri statistiki se pa še vedno zavedam da lahko nardim neumnost že čez eno uro .... ;)

prej sem pozabu omenit še en neprijeten-scary dogodek izpred 15 let (bi se težko rekl karambol) .... stal sem na križišču pred rdečo lučjo - pas za naravnost .... na moji levi pa je stal kamion-dojc na pasu za zavijanje levo
tik preden se je prižgala zelena je kamionar namotu prednja kolesa ful desno in na hitro speljal .... njegovo zadnje desno kolo je zapraskalo po mojih vratih - me mal odrinlo - odtrgalo zunanje vzvratno ogledalo - se takoj nato vzpelo na havbo in jo prepeljalo po diagonali :shock:
tudi v tem slučaju mi ni blo nič, čeprav sem imel velike oči in mehka kolena, ko vidiš metrsko dvojno kolo pol metra pred sabo v višini glave kako ti trga in melje brisalce pa havbo .... da zvokov in premetavanja niti ne omenjam :?

yugo je bil po tej "obdelavi" spredaj nizek kot ferari ... :D ampak za na odpad :cry:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne okt 30, 2005 3:39 pm

F.A.K. Si kar predstavljam izraz. :shock:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Pe dec 30, 2005 8:20 am

Izpit okolo 3 leta, ene 300.000 Km za sabo. Velikokrat hiter. To leto brez kazni medtem ko prejsno ulalala kazni. Letu iz ravne ceste po lastni krivdi. To je blo pa to. Drgac pa sem dozivel se dve nesreci kot sopotnik.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Re: Kolikokrat ste povzročili nesrečo in kakšne?

Napisal/-a For So dec 31, 2005 11:03 am

Symon je napisal/-a:Evo izjasnite se. Predvsem me zanimajo zgodbe od tistih, ki velikokrat prekoračite dovoljeno mejo.. Poznam veliko takih ljudi, pa niso bili nikoli povzročitelji nesreče kvečjemu obratno...
Skratka pomoje, da je anketa zanimiva spomnil sem se jo pa prejle, ker me je neka ženska spet izsilila in je malo manjkalo... :? Pa čeprav sam vozim precej hitro pa hvalabogi še nisem bil sam povzročitelj večkrat drugi takole ovirajo mene. :x

Zakaj se mi zdi da hočeš povedat da so tisti ki so prehitri, tudi dobri vozniki... :?
Tko sem jaz razumel tvoj prvi post, dopuščam možnost da nisi tko mislil.... ;)

To je večna tema....prebral sem nekaj v zadnji številki Avtomagazina kar je napisal Vinko Kernc in se zelo strinjam z njegovim razmišljanjem....za tiste ki nimate avtomagazina doma, pa.....

Vinko Kernc je napisal/-a:Vozniško znanje
V pogovorih o vožnji avtomobila vedno nekako visi v zraku: kdo vozi dobro, kdo kdo bollje in kdo slabo. Nikoli pa se nihče ne vpraša, kaj pravzaprav pomeni voziti dobro. In kje so zapisane kakšne definicije?
Eno je gotovo: voziti dobro na dirkaški stezi, na reliju ali v prometu so tri različne stvari. Pa ostanimo v prometu.
Ali pomeni voziti dobro to, da voznik ne trpinči mehanike, ki jo upravlja?
Ali pomeni voziti dobro to, da voznik vozi tako da sopotnikom ni neprijetno, bognedaj celo slabo?
Ali pomeni voziti dobro to, da zmore hitro pripeljati iz točke A v točko B?
Ali pomeni voziti dobro to, da zna v minuti skuriti gume na pogonskih kolesih?
Ali pomeni voziti dobro to, da na neki relaciji porabi najmanj goriva?
Ali pomeni voziti dobro takrat, ko v dolgoletni vozniški karieri nima niti ene prometne nesreče, za katero bi bil kriv sam?
Ali pomeni voziti dobro to, da vozi tako, kot je moral na izpitni vožnji pred komisijo?
Ali pomeni voziti dobro to, da ves čas vozi tako, da pri tem ne zasluži nobene kazni, se pravi, da ne stori nobenega prekrška?

Vpršanj je-uh, še mnogo! Vedeti je treba da vas v vozniški šoli naučijo (no, kogar pač) prometnih predpisov in tehnike vožnje.In nič več. In to je daleč od "dovolj".

Česa vas nihče ne more naučiiti, pa se vsak dan znova izkaže, da le redko kdo obvlada? Naprimer sklepanja; če zavijete levo in opazite, da nasproti vozeči avtomobili ustavljajo, to najbrž pomeni, da imajo rdečo luč, vi pa prosto pot. Ali odzivnega časa; če se vam pri zavijanju levo prižge rumena puščica, kaže čimprej odpeljati. Ali fizikalnega predvidevanja; če nameravate prehiteti, pa nasproti pelje vozilo, je dobro znati sklepati, ali lahko ob dani zmogljivosti vašega avtomobila in hitrosti vseh treh vozil in dani prosti poti prehiteti tako, da nikomur ni treba zavirati. ali smislenih reakcij; če vas na avtomobilski cesti na prehitevalnem pasu nekdo hitro dohiti, velikokrat ni treba (potem ko se umaknete na vozni pas) zavirati, že kar nevarno pa je zavirati že na prehitevalnem pasu. In seveda kombinacija teh in vseh naštetih. To in še marsikaj imate ali pa nimate. Šole za vse to ni.

Vse zahteve za dobrega voznika v prometu lahko strnemo v povsem preprosto filozofijo;da zna voznik najti svoj prostor tako, da nikogar ne moti, ovira in ogroža. Pa je potem čisto vseeno, ali vozi po predpisih ali jih krši.

To je, kaže praksa, izjemno težko razumeti. Že večini policajev se o tem ne sanja, oni poznajo (če jih res) le prometne predpise.

AM--22 december 2005

Neštetokrat sem se izognil nesreči, samo zaradi tega ker sem bil pozoren na napake drugih v prometu (zgodilo se je tudi obratno, da sem jaz spregledal kaj, pa so hvala bogu drugi bili bolj pozorni). Ni pomebno kdo je kriv, pomebno je spremljati še druge v prometu. Jaz zmeraj poskušam predvidjeti kaj bo drug udeleženec naredil, če je dovolj blizu zmeraj gledam voznika (in po njem sklepam, a me vidi in če me sploh vidi) in ne avto. Včasih se zgodi da voznikovo glavo (mrtvi kot) v avtu sploh ne vidim, to pomeni da on mene 100% ne vidi in takrat raje počakam da vidim kaj bo naredil, kot to da grem naprej samo zato ker imam prednost.
V 20-ih letih za volanom, nisem še imel omembe vredne nesreče, pa tudi kazni nisem plačal že 10 let... ;)

Najbolj primeren stavek za previdnost v prometu je:
VEDNO PRIČAKUJ NEPRIČAKOVANO!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So dec 31, 2005 11:28 am

Nu-NRG je napisal/-a:Izpit okolo 3 leta, ene 300.000 Km za sabo. Velikokrat hiter. To leto brez kazni medtem ko prejsno ulalala kazni. Letu iz ravne ceste po lastni krivdi. To je blo pa to. Drgac pa sem dozivel se dve nesreci kot sopotnik.

LP, Klemen

3 leta pa 300.000 km?! :shock: to pomen 274 km na dan, če zračunaš povprečje..

lp
Slika

Uporabniški avatar
elieforpp
Nov uporabnik

Re: Kolikokrat ste povzročili nesrečo in kakšne?

Napisal/-a elieforpp So dec 31, 2005 11:29 am

For je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:Evo izjasnite se. Predvsem me zanimajo zgodbe od tistih, ki velikokrat prekoračite dovoljeno mejo.. Poznam veliko takih ljudi, pa niso bili nikoli povzročitelji nesreče kvečjemu obratno...
Skratka pomoje, da je anketa zanimiva spomnil sem se jo pa prejle, ker me je neka ženska spet izsilila in je malo manjkalo... :? Pa čeprav sam vozim precej hitro pa hvalabogi še nisem bil sam povzročitelj večkrat drugi takole ovirajo mene. :x

Zakaj se mi zdi da hočeš povedat da so tisti ki so prehitri, tudi dobri vozniki... :?
Tko sem jaz razumel tvoj prvi post, dopuščam možnost da nisi tko mislil.... ;)

To je večna tema....prebral sem nekaj v zadnji številki Avtomagazina kar je napisal Vinko Kernc in se zelo strinjam z njegovim razmišljanjem....za tiste ki nimate avtomagazina doma, pa.....

Vinko Kernc je napisal/-a:Vozniško znanje
V pogovorih o vožnji avtomobila vedno nekako visi v zraku: kdo vozi dobro, kdo kdo bollje in kdo slabo. Nikoli pa se nihče ne vpraša, kaj pravzaprav pomeni voziti dobro. In kje so zapisane kakšne definicije?
Eno je gotovo: voziti dobro na dirkaški stezi, na reliju ali v prometu so tri različne stvari. Pa ostanimo v prometu.
Ali pomeni voziti dobro to, da voznik ne trpinči mehanike, ki jo upravlja?
Ali pomeni voziti dobro to, da voznik vozi tako da sopotnikom ni neprijetno, bognedaj celo slabo?
Ali pomeni voziti dobro to, da zmore hitro pripeljati iz točke A v točko B?
Ali pomeni voziti dobro to, da zna v minuti skuriti gume na pogonskih kolesih?
Ali pomeni voziti dobro to, da na neki relaciji porabi najmanj goriva?
Ali pomeni voziti dobro takrat, ko v dolgoletni vozniški karieri nima niti ene prometne nesreče, za katero bi bil kriv sam?
Ali pomeni voziti dobro to, da vozi tako, kot je moral na izpitni vožnji pred komisijo?
Ali pomeni voziti dobro to, da ves čas vozi tako, da pri tem ne zasluži nobene kazni, se pravi, da ne stori nobenega prekrška?

Vpršanj je-uh, še mnogo! Vedeti je treba da vas v vozniški šoli naučijo (no, kogar pač) prometnih predpisov in tehnike vožnje.In nič več. In to je daleč od "dovolj".

Česa vas nihče ne more naučiiti, pa se vsak dan znova izkaže, da le redko kdo obvlada? Naprimer sklepanja; če zavijete levo in opazite, da nasproti vozeči avtomobili ustavljajo, to najbrž pomeni, da imajo rdečo luč, vi pa prosto pot. Ali odzivnega časa; če se vam pri zavijanju levo prižge rumena puščica, kaže čimprej odpeljati. Ali fizikalnega predvidevanja; če nameravate prehiteti, pa nasproti pelje vozilo, je dobro znati sklepati, ali lahko ob dani zmogljivosti vašega avtomobila in hitrosti vseh treh vozil in dani prosti poti prehiteti tako, da nikomur ni treba zavirati. ali smislenih reakcij; če vas na avtomobilski cesti na prehitevalnem pasu nekdo hitro dohiti, velikokrat ni treba (potem ko se umaknete na vozni pas) zavirati, že kar nevarno pa je zavirati že na prehitevalnem pasu. In seveda kombinacija teh in vseh naštetih. To in še marsikaj imate ali pa nimate. Šole za vse to ni.

Vse zahteve za dobrega voznika v prometu lahko strnemo v povsem preprosto filozofijo;da zna voznik najti svoj prostor tako, da nikogar ne moti, ovira in ogroža. Pa je potem čisto vseeno, ali vozi po predpisih ali jih krši.

To je, kaže praksa, izjemno težko razumeti. Že večini policajev se o tem ne sanja, oni poznajo (če jih res) le prometne predpise.

AM--22 december 2005

Neštetokrat sem se izognil nesreči, samo zaradi tega ker sem bil pozoren na napake drugih v prometu (zgodilo se je tudi obratno, da sem jaz spregledal kaj, pa so hvala bogu drugi bili bolj pozorni). Ni pomebno kdo je kriv, pomebno je spremljati še druge v prometu. Jaz zmeraj poskušam predvidjeti kaj bo drug udeleženec naredil, če je dovolj blizu zmeraj gledam voznika (in po njem sklepam, a me vidi in če me sploh vidi) in ne avto. Včasih se zgodi da voznikovo glavo (mrtvi kot) v avtu sploh ne vidim, to pomeni da on mene 100% ne vidi in takrat raje počakam da vidim kaj bo naredil, kot to da grem naprej samo zato ker imam prednost.
V 20-ih letih za volanom, nisem še imel omembe vredne nesreče, pa tudi kazni nisem plačal že 10 let... ;)

Najbolj primeren stavek za previdnost v prometu je:
VEDNO PRIČAKUJ NEPRIČAKOVANO!

FILOZOFSKA DEBATA :?: :?: :?: :D :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov