Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To okt 18, 2005 8:49 am

e jebiga nebivedu, če bi jaz mel plačo 500k bi tudi samo 10% šlo za avto ;)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš To okt 18, 2005 8:58 am

Jaz sem si zračunal da dajem med 80 in 90 tisoš mesečno za avto. V ta znesek niso všeta morebitna popravila, menjava olja na 5-10.000 kilometrov in strošek za menjavo gum, ki pa je tudi ogromen (cca 150.000).

Avto je pa čisto stock, vsi deli so še original in nič ni predelanega. Denar gre v kredite, zavarovanje in bencin.

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 To okt 18, 2005 9:32 am

Ne vem kdaj sm si nazadnje jaz kaj privoscil, prakticno vse je slo v avto ali pa bo se slo.

Za bencin okrog 30 jurjov na mesec...registracija pa servis nekje okrog 170 jurjov. Na avto sm zmetal kak miljon, polovicna vrednost novega.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To okt 18, 2005 9:57 am

Jst pa za avto dam 25k / mesec za bencin
Pa če ša zavarovanje razdelim čez leto je še 10k na mesec.
Zavarovanje sicer plačam v kosu z kešom. Tako je trenutno stanje in z šminko sem kočal že zdavnaj. Kar je je.

Naj še povem, da sem študent z edinim rednim dohodkom štipendijo. Zato je brez veze o procentih govorit.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo To okt 18, 2005 9:57 am

jaz pa trenutno nč ne ulagam u avto ker ga nimam več sm ga prodav :-P
drugač pa šparam trenutno in dam celo mesečno plačo na stran mogoče uzamem kakšne 2 procenta zase drugač gre pa vs keš k ga zaslužm v sklad za nakup novega avtomobila in to bo upam da čez kaka 2 mesca :D
....

Uporabniški avatar
Neelix
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Neelix To okt 18, 2005 11:08 am

Men gre okrog 30.000 za bencin, 15.000 za zavarovanje, 5.000 servis, če razporedim po mesecih.
Pa upam, da ne bo nič crknlo v kratkem, ker gre vse ostalo v obnovo bajte. ;)
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To okt 18, 2005 11:40 am

Courage™ je napisal/-a:e jebiga nebivedu, če bi jaz mel plačo 500k bi tudi samo 10% šlo za avto ;)

Delam vsak dan skor po 12 ur, zlo velikokrat celo ob sobotah ponoči in nanesejo kilometrine in ostali dodatki tok, da je plače preko 500k sit. Samo je pa delo zoprno, ker imam 24urni support firmi z 3500 zaposlenimi in me lahko kadarkoli pokličejo pa moram prit delat. Sem pa samostojni sistemski analitik.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To okt 18, 2005 12:02 pm

nebivedu je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:e jebiga nebivedu, če bi jaz mel plačo 500k bi tudi samo 10% šlo za avto ;)

Delam vsak dan skor po 12 ur, zlo velikokrat celo ob sobotah ponoči in nanesejo kilometrine in ostali dodatki tok, da je plače preko 500k sit. Samo je pa delo zoprno, ker imam 24urni support firmi z 3500 zaposlenimi in me lahko kadarkoli pokličejo pa moram prit delat. Sem pa samostojni sistemski analitik.

da neboš mislo da je moj post bil v smislu da ti ne verjamem, sej če maš tako plačo svaka ti čast. Pravim samo da če maš tako plačo potem je tsrošek za avto recimo 10 %, če pa maš plačo kot recimo večina forumašev ki dela pa je procent recimo 40%.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi To okt 18, 2005 12:50 pm

nebivedu je napisal/-a:

Ja pa 15 delovnih mest naenkrat, pa ne bit skromen, ker dobr veš, da je support za 5000 ljudi + za priveske, ki dobijo trikrat višjo plačo kot ti, pa nardijo 5-krat manj rezultatov ;) :lol: :lol: ......sori za offtopic.......

On-topic...za zdej cca. 35 jurjev na mesec za bencin in pa kaka izredna popravila.....drugač pa bo zdej verjetno okoli 35 jurejv mesečnega obroka za avto....če mi rata dobit kej pametnega :D

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 To okt 18, 2005 1:00 pm

Leasing avtomobila me pride 495€
Ostale stroške mi pokrije firma, razen zasebnih voženj ter stylinga.
Pričakujem še strošek čipiranja, drugače pa nič več.
So pa še ostali stroški, ki jih moram prispevat. Doma se se zmeno, da moram vsak mesec nakupit hrano namesto neke najemnine, ki jo ima neki študent. Pa še stroški punce, žuranja pa še in še.

LP

Uporabniški avatar
ar35s
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a ar35s To okt 18, 2005 1:01 pm

Na mesec recimo ene 30kSIT za bencin (od tega cca. polovica potnih stroškov), 15kSIT registracija (preračunano na celo leto), predviden budget nekje okrog 10kSIT na mesec za servise.
No, letos je bilo že za 210kSIT servisov, pa sem bil dobre volje in si vseeno privoščil še 120k GPS navigacije :P
V glavnem, končna številka (z upoštevanjem tudi nabavne cene) pride trenutno 135kSIT na mesec.
http://www.poraba.com/car_stats.php?carid=271
Koliko je to % pa kdaj drugič :D
SlikaSlika
Nonsense in BASIC.

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy To okt 18, 2005 1:27 pm

YOC je napisal/-a:
cossy je napisal/-a:15% če ne štejem bencina pa še to zakake majhne detajle

A ma ata pumpo :P

Jst ga morm kr štet pi*da :evil:

8)

ne ata nima pumpe za benz gre tm tm 60,000sit napisal sem kok dam na stajling in tuning pa servis to pa je 15% na mesec če vzamem letno povprečje

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm To okt 18, 2005 2:25 pm

For je napisal/-a:
šmeks je napisal/-a:jst pa gledam da čim manj zmečem denarja v avto...kar je bil mal večji strošek,je bil ta,da zdaj mal boljš muska špila,aja pa litke to pa je tud vse. Pač vsaj zame je tko,da kar vlagaš v avto (dodatno mislim) je stran vržen denar. Zdaj pa,nekaterim se zdi to veselje... No sj jst sem kot mulc mislu,kaj vse bon na njega nametu,ampak sem se premislu....tko da,bo ko bo denar,prišel na vrsto mal boljši serijski avtomobilček no tak je moj pogled na te zadeve

Tole je še najbolj pametna izjava v tej temi. Če si tudi med mlajšimi si prav presnetljivo dobro dojel da se ne splača dodatno zapravljat v avto. Raje kupiti kakšen novi že serijsko doteran avto i potem poskrbeti za redno vzdrževanje in se voziti in uživati. Če že morate kaj šravfati, potem je bolj kupiti kakšno staro krntijo in je počasi zrihtat ;)

Se podpišem pod tole ;). Men se še za mal bolšo musko in litke škoda zdi $$$ :lol: Nevem, od začetka sem bil prepričan, da si bom litke nabavil, ampak zdej se mi nikamor ne mudi, če najdem enkrat ene, ki so mi všeč za res ugodno ceno jih bom vzel. Sej konec koncev pelješ se isto, večinoma časa si v avtomobilu in jih itak nimaš prilike gledat. Zarad drugih se pa ne bom v stroške dajal :D
Sicer pa tko - z denarjem, ki sem ga zmetal za komplet servis (jermena, svečke, filtri, tekočine, preventivno tester, posledično lamda), zaščito votlih delov in tko naprej, bi imel že precej lepe litke gor, ampak glede na to, da sem si avto kupil za na dolgo rok, rajš vidm, da vse zanesljivo dela, kot pa da mi na litkah narazen pade :D

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr mar 08, 2006 7:51 pm

sonček je napisal/-a:Glede na to da hodim v šolo imam 30000 sit stroški bencina,reg-zavarovanje na obroke po 10000 sit,popravilo avta,če je potrebno kaj menjata k sreči ni potrebno.

lp

Se moram popravt

Pred kratkim sem nabavil golf 2 dizl: Mesečna poraba goriva tam med 15 in 20 jurjev, vzdrževanje praktični ni,ker se ne kvar, edino ole,filtre....reg. imam -50% popusta od fotra tk da me pride čist mal, odličen avto za moje pojme........krede nimam nič.........čeprav tudi sam razmišlam o bolj udobnem avtu.
lp

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Sr mar 08, 2006 8:37 pm

nimam konstantnega mesečnega prihodka, tako da o procentih ne morem govoriti. Ko so izpitni roki imam dosti manj dohodkov, ker se učim in ne morem delat prek študenta, drgač je pa štipendija konstantna.

za bencin gre kkšne 15k na mesec, drugih rednih sroškov z avtom zaenkrat nimam (knock knock).

drgač je šlo pa neki dnarja za nižanje, feltne ...

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr mar 08, 2006 9:27 pm

z benzom vred okol 100k. vcas vec, vcas manj
Slika

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr mar 08, 2006 9:31 pm

Zanimiva tema. Odvisn od mesca, včasih 60k, včasih pa tut 80k ali malenkost več.

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Sr mar 08, 2006 9:37 pm

Približno 1/3 dohodka, včasih tud 2/3 če je treba kakšne gume kupit, bremz ploščice, skratka porabni material!

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Sr mar 08, 2006 9:38 pm

Hmmm.... dobro prašanje. Nekje 30-40k za bencin, pol pa letno gume 160k pa zdej ke bo nov avto, kasko dobrih 370k. Groza...

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr mar 08, 2006 10:04 pm

70% :oops:
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov