Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Finale A.com AVTO LETA 2006

Alfa Romeo 159
113
37%
BMW Serije 3
51
17%
Hyundai SONATA
18
6%
Nissan MURANO
17
6%
Renault CLIO III
31
10%
Seat LEON
23
8%
Volkswagen PASSAT
49
16%

Skupaj glasov : 302

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna Pe okt 21, 2005 3:59 pm

Fabrizio je napisal/-a:na tem forumu so itak v večini samo alfa&rome friki, ki vidijo, da je alfa pa že glas zanjo (ne pravim za vse)! po mojem je passat dost bolj kvaliteten in vzdržjiv kot alfica! me zanima, kateri bo uradno nosil ta naslov!

najbrž si že z passatom kot z alfo 159 naredil vsaj 100k kilometrov da si tako prepričan glede kvalitete in vzdržljivosti :roll:
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Pe okt 21, 2005 4:47 pm

Fabrizio je napisal/-a:na tem forumu so itak v večini samo alfa&rome friki, ki vidijo, da je alfa pa že glas zanjo (ne pravim za vse)! po mojem je passat dost bolj kvaliteten in vzdržjiv kot alfica! me zanima, kateri bo uradno nosil ta naslov!
končno eden :woohoo :woohoo :woohoo :woohoo :woohoo :woohoo :woohoo
Slika :ewil:

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe okt 21, 2005 5:37 pm

Jst se pa kr strinjam s Fabriziom. Pa ne samo glede alfistov oz. sploh ne glede alfistov, ampak na splošno. Forum več kot 90% sestavljajo člani, ki so pristaši neke firme in vsak glasuje za svojega. Ce bi bilo največ takih, ki jim je vsec npr Toyota al pa bi jo mel doma, bi Toyota sigurno zmagala. Ne vem no... :?

Aja, to ne leti na to, da si Alfa nebi zaslužila tega naslova ;) :)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe okt 21, 2005 9:32 pm

Jst vozim in sem pristaš znamke SEAT vozim pa Leona ampak sem glasoval za Passata ker preprosto novi SEAT LEON mi ne potegne pa me ni sram povedat novi leon je za bruhat predvsem se strinjam da eni preveč favorizirajo znamko ki jo vozijo tko kot recimo pristaši renault-a bojo vedno zagovarjali renault-a sam resnica je včesih drugačna (renault znamko sem izbral sam tko brez veze :D) da nebo kakih zamer je pa dejstvo da enim je všeč novi passat enim nova alfa kakor komu meni je passat v real ful hud in če bi imel denar bi tle vsi zgoraj ki se potegujejo za naslov avto leta potegnili kratko ker men je ta avto hud pa ni lih najbolj pomembno kaki znak je gor važn da je men avto všeč.Ni lih rečeno da bo moj naslednji avto tut Seat sam če mi bojo prihodnji modeli všeč bom kupu SEATA če ne pač ne da so pa eni taki fani ene znamke je pa po moje nesmisel jst bom kupoval kar meni paše

SICER PA KDOR DA KAJ NASE, IMA ALFO!

Ja jst jo mam od tkrt najraje ko se je po AC za mano vozila pa snemala ziher je tut znano da škifi največ nase dajo :D
LOOOOOOOOL
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe okt 21, 2005 11:40 pm

To sploh ni isto. Alfa 159 je enostavno tukaj najbolsi avto in . V l'journal je zmagala v primerjevalnem testu med bmw3,a4,407,jaguar, accord... Auto moto und sport je pa zmagala v vseh pomembnih testih, seveda, ker so nemci so ji ucitali neke debilizme in spusnla (nc novga).

Tukaj mate pa posnetek testa vodljivosti: http://kgb.alfaromeo-bg.com/Alfa159/alfa159mastertest.avi
Bols je vozljiva od bm3 (rwd) v vseh razmerah in to so verzije najsipkejsih dizlov v katerem ni 4x4 pogonov, ter tudi po zmogljivostih je kar dobr nascala vse zivo, glede na tezo nebi smel bit.

Po vseh testih sludec, ki so vsi po vrsti zelo pozitivni, ni treba iskat izgovorov da samo Alfisti tukaj glasujejo in zaradi tega ni legitimno.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So okt 22, 2005 8:03 am

Men je vseen, kdo za ker avto glasuje, meni je samo trapast, da se oktobra leta 2005 glasuje za avte, ki se niso na cestah, hkrati pa ne da moznosti avtom, ki bodo, ne vem, sred leta prlezel iz fabrk. Al bodo te ze v glasovanju za avto 2007...mal brezveze glede na to, da se glasuje za
naš prvi Avto leta
. Za imaginarni avto, za avto iz fotk al za avto, ki se ze voz :?: Zdi se mi, da gre za skrajno nestrokovni izbor, med seboj, neprimerljivih avtkov...ce ne zaradi drugega, ker eni ze so, eni bodo lih kar, eni bodo pa mal kasnej, sam se ne vemo, kaksni sploh bodo. Vse 2006.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic So okt 22, 2005 8:19 am

Katerga od naštetih avtomobilov pa še ni? Razen alfe?
Dejch, če bi švabi res hotl spluvat alfo, pol nebi zmagala na testu vodljivosti, sploh ne pred bmwjem, kaj mislš? :roll:
PS, če jo primerjaš z primerljivim bavarcem, jo ta kr lepo popapa (v zmogljivostih).
No, upam, da nism užalu naših fanatikov. ;)

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So okt 22, 2005 11:07 am

Na papirju. Drugje pa glih ne. Sicer pa mi je vseen, ker nobenga od teh avtov nam kupu. Mi pa ni jasno, kako je folk lahko tako orng zabit, da enostavno ne opaza, da v primerjalnih testih ne zmaga noben drug avto kakor nemski. Itak pa nism alfist ne nic, samo govorim o opazanjih.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So okt 22, 2005 11:56 am

ASenna je napisal/-a:

najbrž si že z passatom kot z alfo 159 naredil vsaj 100k kilometrov da si tako prepričan glede kvalitete in vzdržljivosti :roll:

passat ima dost bolj kvalitetne materiale in je nsploh kvalitetnejši!
že prejšnji passat je bolj kakovosten od alfe 156 - primerjava pač, nič konkretnega!
saj se bo vse pokazalo čez čas, in takrat bomo spoznali resnico! takrat bom prenesl poraz, če bo tako! kaj pa ti?
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl So okt 22, 2005 1:09 pm

Eh brezveze razglabljat kdo je kvalitetnejši...naprimer ko so meli avtomagazinovci na testu audia A4 2.5 tdi je crknu menjalnik in turbina - to je več kot miljon sitov,pa še avto 100k km ni mel...pa kaj čmo...
Passat recimo je narejen bol za ate in dolge ture,alfa se pač vozi športno oz. je temu namenjena - vsi pa vemo da se ob takih vožnjah materiali bolj obrabljajo,Passat se tudi verjetno ne vrti do 7,5 rpm/min,nima tako neposrednega volana itd...
Meni je pač passat delavski avto,alfa pa šmekovski...
kar se pa kvalitete tiče pa vsi vemo da od Golfa IV kvaliteta VW zelo pada oz. so dosti bolj pokvarljivi...

Kar se pa avto-leta tiče se mi zdi pa mal neumn razglablat o tem kok je "alfistov" gori...poglejmo kok je šele Renaultašev,Hondašev!!,VW&Audi&Seat&Škodovcev....

Mislim da je 159 prišla na trg z velikim pompom in prav je tako saj kot pravijo pri alfi se začenja "nova vrsta alf"...Tisti ki je sedel v njej oz. jo je že probal peljati že ve o čem govorim...

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 So okt 22, 2005 1:23 pm

@all:
zanima me kako se bodo razlikovali rezultati A.com in pa rezultati Slo avto leta

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So okt 22, 2005 1:52 pm

Slo avto bo definitivno Passat al Clio. Izbor za najbol kmecki avto pac. Ce bo karkoli drugega izbrano, bom pojedu pico iz mojih las. :twisted:

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So okt 22, 2005 4:14 pm

Dejch je napisal/-a:Slo avto bo definitivno Passat al Clio. Izbor za najbol kmecki avto pac. Ce bo karkoli drugega izbrano, bom pojedu pico iz mojih las. :twisted:

alfa frik pač! saj drugega odgovora niti nisem pričakoval! :P
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So okt 22, 2005 4:23 pm

Tocn to. Alfa freak sem zato, ker mi je Alfa ql avto. Morm rect, da pol vsakmu k je vsec npr. VW je potem VW freak in je takoj bad, ce to znamko pohvali. Ovcast folk ni kaj. 8)

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna So okt 22, 2005 4:27 pm

Fabrizio je napisal/-a:
ASenna je napisal/-a:

že prejšnji passat je bolj kakovosten od alfe 156 - primerjava pač, nič konkretnega!
saj se bo vse pokazalo čez čas, in takrat bomo spoznali resnico! takrat bom prenesl poraz, če bo tako! kaj pa ti?

ne morš govort da ma passat bolšo kvaliteto če se alfa 159 še pri nas ne prodaja in vrjamem da tud sedel nis v njej
poraz bom prenesel če bom 100% prepričan da je v kvaliteti passat boljši ;)
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika

Uporabniški avatar
DCsport
Nov uporabnik

Napisal/-a DCsport So okt 22, 2005 6:03 pm

Dejch je napisal/-a:Slo avto bo definitivno Passat al Clio. Izbor za najbol kmecki avto pac. Ce bo karkoli drugega izbrano, bom pojedu pico iz mojih las. :twisted:

hehe....upam da bo Clio :twisted: ....vse ostalo je zame že višja liga :?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So okt 22, 2005 6:17 pm

avto leta bi naj biu avto, ki ima najbolše razmerje med ceno, opremo, kvaliteto... oz. za čim majn dnarja dobit čimveč kvalitetnga avta.

priznam da se nism držau tega in sm glasovau za 195.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So okt 22, 2005 7:06 pm

ASenna je napisal/-a:
Fabrizio je napisal/-a:
ASenna je napisal/-a:

ne morš govort da ma passat bolšo kvaliteto če se alfa 159 še pri nas ne prodaja in vrjamem da tud sedel nis v njej
poraz bom prenesel če bom 100% prepričan da je v kvaliteti passat boljši ;)

OK, potem sma zmenjena! čeprav sem jaz po poklicu Volvo frik, pa mi za VW dol visi! samo vseeno mislim da je boljši od A&R! ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So okt 22, 2005 8:15 pm

Sonata!
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO So okt 22, 2005 8:47 pm

Joj, kaj vam ni jasno?

Glasujemo za naš avto leta, tak kot se vsakemu od nas najbolj zdi. Prav to je glavna značilnost našega izbora: mnenje preprostih avtomobilističnih navdušencev. Logično, da ne gre za strokoven izbor.

Če mene vprašate pa menim, da bo ta rezultat lahko vseeno boljši kot pri pravem strokovnem izboru, ki je že večkrat izbiral precej čudno...

Tisto o kmečkih izborih bom pobrisal in upam, da se ne bo več ponovilo.

Kar se tiče razprave o Passatu in 159. Govorilo se ni o kvaliteti, ampak o KVALITETI MATERIALOV. V tem pogledu je po večini testov res bil bolj prepričljiv Passat.

LP,
don CONSIGLIO
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov