Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Pe okt 21, 2005 1:56 pm

vse lepo in prav (sej konckoncev je usen al zelena utripa al ne, vsaj tistim k se znajo vozt bi mogl bit), problem je pri tem da je presoja kaj je neprilagojena hitrost ali pa oddaljenost od semaforja (in posledično vožnja skozi rumeno) zelo nedoločen pojem. tu lahko pride do zelo subjektivnih presoj s strani policajev.

npr zame ni neprilagojena hitrost pri omejitvi 50 km/h vožnja s 60 km/h, je pa neprilagojena hitrost 40 km/h.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Pe okt 21, 2005 2:10 pm

Namesto, da bi izboljševali prometno varnost in kulturo s pametnimi reformami (slednje bi bilo veliko presenečenje), se ukvarjajo s takimi trivialnostmi kot je tale "kdaj sveti zelena lučka".
S tem bo doseženo toliko kot z novim ZVCP-1: nič. Kaj je bilo doseženo z novim ZVCP? Podatek iz 10.10.2005: Letos je na naših cestah umrlo 208 oseb, lani v enakem obdobju pa 221. Jaki napredek, pravim jaz temu. Za 100% višje kazni je to zelo žalostno.
Drugega itak ni za pričakovat, če gospodje sedijo v svojih stolčkih in vsake toliko časa spreminjajo zakone. Noben pa se ne ukvarja s tem, kako se ti zakoni izvajajo, kaj se sploh dogaja na cestah in kakšne spremembe bi bile v skladu s tem potrebne... :roll:

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe okt 21, 2005 3:33 pm

če že hočejo manj lamanja avtov, pa je najbolj ziher, da zraven semaforja obesijo kak displej, ki bo odšteval sekunde dokler ne ugasne zelena in se prižge rumena. Nekaj takega sem videl na enam ljubljanskem semaforju za pešce. Lahko pa bi še zraven kako kamero montirali, in prekrškarjem lepo po pošti domov pošiljali položnice. Upam si trditi da bi vsaj tu bilo nekaj haska.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Redman
Nov uporabnik

Napisal/-a Redman Pe okt 21, 2005 6:52 pm

Courage™ je napisal/-a:
Redman je napisal/-a:Kazen za vožnjo skozi rumeno je 30k, za vožnjo skozi rdečo pa 60k.

Eh vidim da ste brezupen slučaj.

Poglej na 24 ur na konec članka. To vem da lahko pelješ skozi če se ne moreš pravočasno ustaviti ampak samo v primeru da si tik pred semaforjem. To pa še ne pomeni da zdaj lahko kar skozi rumeno voziš ker se ti ne da bremzati. Aja če nisi opazil sem samo PiLLLeta popravil ko je napisal da je kazen za vožnjo skozi rumeno 60K. Kaj ti zdaj ni jasno tukaj.

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Pe okt 21, 2005 8:10 pm

še ena cenena fora oblasti za dokazovanja skrbi v prometni varnosti :roll:

a ne bi blo isti ku*** če bi kar rumene odklopl in bi utripajča zelena ostala ... :P

če bi ta denar porabil za hrapavo "sound" barvo (kot črte na rondoju tomačevo) .... in jo dal na nevarnih odsekih (nm-karteljevo) bi za varnost nardil 10x več ;)

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 Pe okt 21, 2005 8:50 pm

Kar se mene tiče je neutripajoča zelena zakon. Ko sem se začel v Maribor vozit sem sicer ene parktar prbremzal ko norc ampak ko se pa navadiš da tu pa tam pogledaš na semafor so pa boljši kot klasični. Če se ti prižge rumena več da bo kmalu rdeča vidiš kolk maš do semaforja in spelješ ali ustaviš...če ti začne pa najprej zelena utripat pa razmišljaš ja saj to bo še zdaj ene parkrat utripnilo, pa še rumena je vmes...

CM
Novinec

Napisal/-a CM Pe okt 21, 2005 10:24 pm

Kakšna bedarija. Na Bledu se mi zdi da je že delajo tako semaforji. Lepo se pelješ proti semaforju in kakšen meter pred semaforjem se ti prižge rumena. Itak večina voznikov cvikne in pohod bremzo do konca, ker se čez rumeno pač ne sme it. Če vozi za takšnim še kdo z bolj švoh bremzami se ne more dovolj hitro ustaviti in že poči(na tak način je xsara srečala rito od mojega avta, sicer ne pri semaforju).
Me prav zanima kakšna bo statistika prometnih nesreč po uvedbi tega sistema. Uradni servisi, kleparji in ličarji pomojm že pričakujejo gužvo.

bizi10
Novinec

Napisal/-a bizi10 Pe okt 21, 2005 10:31 pm

Hint: varnostna razdalja?

CM
Novinec

Napisal/-a CM Pe okt 21, 2005 10:38 pm

bizi10 je napisal/-a:Hint: varnostna razdalja?

saj jo je imel, mogoče mal premal, sam je pa tut res, da moje bremze primejo kot hudič. Smo mogli na hitr bremzat in mu pač ni zneslo.

Uporabniški avatar
Cross
Nov uporabnik

Napisal/-a Cross So okt 22, 2005 9:46 am

prejle sm se prpelu domov po celovški in se strinjam z dejstvom da bo tole povzročil kr dost zvitih bumperjev. men osebno se je zdel prej bolš, ker zdej morš bit ful bl pozorn na semafor, prej si vidu zelena in si pelu čez, zdej bo treba pa prov prevert preden prideš v križišče če maš sploh še zeleno. vidu sm zdele ene dvakrat kako ga folk konkretno zabremza k kr naenkrat vid da ma rumeno pred sabo. mislm da bojo pa tut policaji mogl bit prizanesljivejsi glede voznje cez rumeno in rdeco.
Supression!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So okt 22, 2005 10:10 am

fantje pomoje da bo treba povečat varnostno razdaljo,drugač vas bo veliko v riti :D

men je vseen,sj ko se bomo enkrat na to navadli,nam bo čist cool,sam velik ljudi pa bo tik prek križiščem naenkrat full po zavori,ne da bi prevozil oz. pogledal če imajo koga za sabo.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak So okt 22, 2005 10:30 am

Ni mi jasno, zakaj se tolk sekirate zaradi ene utripajoce zelene luci...??
V Kranju je ukinjena utripajoca ze najmanj pol leta in se to so jo ukinili brez kakrsnegakoli obvestila pa se zaradi tega se ni zgodila nobena nesreca.
Res ne vem kaj vam bo hudega, pac boste mal bolj po pamet fural in veckrat pogledali na semafor. Simpl k pasulj...
Slika

bizi10
Novinec

Napisal/-a bizi10 So okt 22, 2005 11:17 am

Cross je napisal/-a:men osebno se je zdel prej bolš, ker zdej morš bit ful bl pozorn na semafor, prej si vidu zelena in si pelu čez, zdej bo treba pa prov prevert preden prideš v križišče če maš sploh še zeleno.

Saj to je v bistvu point tega ukinjanja utripajoče zelene, da je folk bolj pozorn na semaforje in je torej manjša verjetnost da se bo pelu v rdečo...poleg tega po neki logiki bi morali semaforji brez utripajoče zelene imet tudi boljšo prepustnost prometa ker verjetno manj časa rabi za preklapljanje smeri...

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport So okt 22, 2005 11:55 am

Jst sm zlo velik na cesti z avtom in opažam veliko nediscipline...
Ko vozniki vidijo da je že rumena-rdeča in kr silijo v križišče.... Čas je da postavijo kamere oz. fotoaparate in naj zažnejo takim pošiljati položnice na dom, le tako se bo dosegu en red....
Sej vemo kaj so dosegl ko so postavl radar pred predorom Golovec :idea:
Nevem kaj je tu kaj takega če se ukine utripajoča zelena luč (v MB-ju majo to že več k sedem let..), bo človk saj z rezervo šel v križišče na pa s polnim gasom.
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So okt 22, 2005 12:58 pm

ma v rit morjo zlest evropi, a ni ocitno.

aja btw, po evropskih zakonih se tut pic ne sme pect v krusnih peceh, tko da se lahko kr prpravmo na pristne pice, made in eu.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin So okt 22, 2005 1:15 pm

SubaruFreak je napisal/-a:Ni mi jasno, zakaj se tolk sekirate zaradi ene utripajoce zelene luci...??
V Kranju je ukinjena utripajoca ze najmanj pol leta in se to so jo ukinili brez kakrsnegakoli obvestila pa se zaradi tega se ni zgodila nobena nesreca.
Res ne vem kaj vam bo hudega, pac boste mal bolj po pamet fural in veckrat pogledali na semafor. Simpl k pasulj...

Ce si bil zadnje case kej u Lj., pol si opazu, da je totalna guzva kar dvomm, da je tako tudi u Kranju. Trzaska je zadnje case nabito polna...skor od askerceve pa do tja kjer je interspar, obvoznca je itak zabita ker jo en del širijo in obnavljajo (do avgusta 06), pol u centru lj obnavljajo ksne ulce in je popolna zapora. Fora je pa u tem,da u guzvi hoce usak cez semafor pridt in tisti za tabo, se ti kdaj dobesedno na rit lima in te tako tudi lahko "pojaha".
There is no time...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber So okt 22, 2005 1:19 pm

No, no, na Bledu je semafor že od vsega začetka brez utripajoče zelene, pa se mi zdi zelo v redu, celo bolje kot z utripajočo. Res je, da nekateri panično bremzajo, ko zasveti rumena, ampak se mi to ne zdi problem. Če imaš varnostno razdaljo, potem z lahkoto ustaviš, če nekdo pred tabo zabremza na polno. Če pa sem v slučaju, da sem jaz prvi, oziroma da nekdo vozi meni za ritjo, pa itak da ne bom na polno zabremzal pred rumeno, ampak pač normalno peljal naprej, kar je tudi pravilno. Sicer pa, če mi kdo vozi za ritjo, že prej zmanjšam hitrost in to toliko, da je hitrost primerna "varnostni" razdalji tistega za mano, pa čeprav je to 30km/h pri omejitvi 50km/h. Enostavno vožnje za ritjo ne prenesem.
Resno mislim, da se preveč sekirate zarad te utripajoče zelene in tudi resno sem mnenja, da podo policaji še kako korektni pri presojanju. No, nekaterim pa se krivica redno dogaja :roll: ... policaji jih maltretirajo in po krivici kaznujejo in podobno ... dejte no, jaz tega ne verjamem. In če malo pobrskamo po forumu, recimo profil nekoga ki je že večkrat potožil da so ga policaji po krivici, vidimo da ni temu tako. Če se poglobimo v profil te osebe (nekoga), lahko vidimo, da so ga že večkrat ujeli na radar, in pri storitvi določenih prekrškov in ravno taki imajo največ povedat čez policaje ;)
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre So okt 22, 2005 1:26 pm

Ronin je napisal/-a:Ce si bil zadnje case kej u Lj., pol si opazu, da je totalna guzva kar dvomm, da je tako tudi u Kranju. Trzaska je zadnje case nabito polna...skor od askerceve pa do tja kjer je interspar, obvoznca je itak zabita ker jo en del širijo in obnavljajo (do avgusta 06), pol u centru lj obnavljajo ksne ulce in je popolna zapora. Fora je pa u tem,da u guzvi hoce usak cez semafor pridt in tisti za tabo, se ti kdaj dobesedno na rit lima in te tako tudi lahko "pojaha".

v Kranju je tud kar dost drena...vcasih je bil dren samo takrt okoli 14h,15h pa zjutraj, sedaj tudi vmes in zvecer ob 18h tudi kar dost in ko je res dren je kolona od zavarovalnice triglav pa lahko recem to merkatorja...to je v bistvu cez cel kranj in na tej poti imas 9 semaforjev (na dolzini 3km). Saj se da navadit, jaz ponavadi gledam semaforje za pesce (kolesarje). Vcasih je kolesar skocil iz rumene na rdeco, pa je zacela zelena za avto utripat..sedaj pa je kolesar ze nekaj casa rdec ko skoci na rumeno, se pravi ce vidim da je kolesar ze rdec vem da bo skocil na rumeno in grem bol pocas ali pa ce sem ze tok blizu hitreje skoz...
je pa problem ja, ker se folk kar tisi not v krizisca..vidi da je kolona in ne, bo kar sel potem pa stoji sredi krizisca tok casa da ma ze rdeco, tisti iz stranskih, ki imajo zeleno pa ne morjo nikamor :roll:

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak So okt 22, 2005 1:44 pm

Ronin je napisal/-a:
SubaruFreak je napisal/-a:Ni mi jasno, zakaj se tolk sekirate zaradi ene utripajoce zelene luci...??

Ce si bil zadnje case kej u Lj., pol si opazu, da je totalna guzva kar dvomm, da je tako tudi u Kranju. Trzaska je zadnje case nabito polna...skor od askerceve pa do tja kjer je interspar, obvoznca je itak zabita ker jo en del širijo in obnavljajo (do avgusta 06), pol u centru lj obnavljajo ksne ulce in je popolna zapora. Fora je pa u tem,da u guzvi hoce usak cez semafor pridt in tisti za tabo, se ti kdaj dobesedno na rit lima in te tako tudi lahko "pojaha".

Zadnje case sem dosti v Ljubljani, ker hodim na faks in dobro poznam problem jutranje in popoldanske guzve... Bo treba malo bolj pazit kaj pocne tisti pred tabo in tisti za tabo...
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So okt 22, 2005 5:20 pm

Voith je napisal/-a:ma v rit morjo zlest evropi, a ni ocitno.

aja btw, po evropskih zakonih se tut pic ne sme pect v krusnih peceh, tko da se lahko kr prpravmo na pristne pice, made in eu.

Zakaj hudiča pol v nemčiji in italiji še vedno dobiš pristno v krušni peči pečeno pico? :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov