Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Sr okt 17, 2007 8:01 am

zlabon je napisal/-a:jah, 7812 sem mislil da pač poreže tiste špice. Je pa res da je na stabilizatorju tud kar nekaj padca napetosti (se mi zdi da nekaj čez 1V) in tud če boš na vhod 7812 pripelju 12V bi moglo bit na izhodu skoraj ene 11V, na kar pa mislm da bi neonka še delala.
se mi pa zdi da tisti pdatek o 14.6V pomeni da je od tu naprej stabilizator 100% stabilen. Deluje pa tudi pri nižjih napetostih

uglavnem potrebno bi bilo samo probati, do kako nizke napetosti neonka še dela

zakaj komplicirat ? na 12V pomeri kakšen tok teče.....zalaufa auto pogleda kakšna napetost je najvišja napetost..... zračuna upor in to je to...
V8 POWER

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Sr okt 17, 2007 1:29 pm

a za dvig napetosti ima neonka v tisti skatlici transformator?? sem mislil da je samo neko vezje in ne cel trafo notr, ze ko je tezka par gramov. nisem odpru se, samo ugibam.

na zacetku sem meu jaz PC neonke v avtu pa mi je crknla zaradi nihanja napetosti ko je avto ugasnjen in ko sem ga prizgal.

Sem kupu neonke za v avto + to da sem jih vezal na stikalo, tako da jih vzgem ko je avto vzgan in jih ne pustim vzgane ko obracam kljuc. - pri meni to deluje ze dobri 2 leti :)

lp
Extreme N

Uporabniški avatar
Skinhead
Nov uporabnik

Napisal/-a Skinhead Sr okt 17, 2007 5:01 pm

Potem mi pa prosim povejte kje bi se dalo dobiti te neonke preko spleta ali da mi jih pošljejo po pošti, ker sm iz bovca in tuki mamo eno železnino eno trgovino in to je to in se mi ne da furat v ljubljanno po neonko! Zato vas lepo prosim če mi lahko poveste ali obstaja kaka spletna trgovina ali firma ki bi se dalo naročit neonke po spletu ali da jih pokličem in mi jih ruknejo na pošto!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov