Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sharker
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a sharker Če nov 03, 2005 1:44 pm

Pudgar: 100% te je regič zašpijal :lol: kvizling en

alesy
Novinec

Napisal/-a alesy Če nov 03, 2005 2:26 pm

Men se zdi tole čist tak kot tisti starčki, ko neki tečnarijo kak nimajo miru pa neki.
Ko so pa oni bli mladi so bli pa zlati. ane.

Regy brez zamere ampak se mi zdi tole mal smešno tole s pismom. Nebi reku, če bi imel zarad tega kako škodo.
Pomoje imaš ti en problem, ki ti ne da miru. Al pa si jezen na kakega soseda ker ma bolši avto, pa ker ne upošteva znakov, ti pa si priden in upoštevaš vse predpise, pa da ne pišem naprej.

Ne res je smešno in značilno za tečne starčke ko jih vse moti , pa na sosedsko faušijo.
Tipično.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če nov 03, 2005 2:38 pm

Men se zdi tole čist tak kot tisti starčki, ko neki tečnarijo kak nimajo miru pa neki.
Ko so pa oni bli mladi so bli pa zlati. ane.

Regy brez zamere ampak se mi zdi tole mal smešno tole s pismom. Nebi reku, če bi imel zarad tega kako škodo.
Pomoje imaš ti en problem, ki ti ne da miru. Al pa si jezen na kakega soseda ker ma bolši avto, pa ker ne upošteva znakov, ti pa si priden in upoštevaš vse predpise, pa da ne pišem naprej.

Ne res je smešno in značilno za tečne starčke ko jih vse moti , pa na sosedsko faušijo.

Pa sej ne mors verjet, kaj eni pisejo. Skodo? Kaj, a najprej se more folk zaletet, al pa koga zbit, k gre v enosmerno in k bo skoda, bo pa vse mel smisel? do takrat pa, ko j... pravila. Res, iz neodobravnja nevestnih voznikov, ki ignorirajo prometno signalizacijo in predstavljajo nevarnost v cestnem prometu smo sedaj prehendali na sosedsko fousijo... Ma sej nima smilsla...brezveze

alesy
Novinec

Napisal/-a alesy Če nov 03, 2005 2:51 pm

Ne saj se ne mislim kregat al pa kaj. To je moje mnenje konkretno glede na pismo poslano na policijo.
Saj ne rečem za druge stvari, ko majo že skos prometni znak, da je enosmerna. V tem primeru gre pa za zadevo, ki je ravno pred kratkim bila izvedena in vi zahvevate, da se jo bojo kar vsi držali od trenutka dalje.
Mislim pa kaj če se kdo pele kontra. Dokler ni kake škode pa ne ovira drugega je čist ok. Tak kot bi dlako v jajcu iskal.
Tak kot je recimo za motoriste. Motoristi prehitevajo tudi na polni črti, pa od tebe bi pričakoval, da boš šel na policijo pismo pisat, ker te je motorist prehitel.
A ni to smešno. Meni je.

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Če nov 03, 2005 3:23 pm

Sicer nisem videl situacije na Smetanovi ampak vsaj naj bi bilo tako, da ko se zamenja signalizacija in prometni režim, bi moralo bit to še močno dodatno označeno ravno zaradi teh dnevnih rutin, ki jih imamo. Pa zdej vsi neki pluvamo ampak vsak naj se pri sebi zamisli, le bi mu v njegovi ulici drastično spremenili prometni režim, da sploh ne bi niti opazil morebitnega znaka npr. prepovedano zaviti desno. V tkih primerih bi moralo biti to dodatno osvetljeno,... kot tiste variante, ki so jih končno začeli dajat na priključkih na obvoznico v LJ, ko je fluorescentna tabla v velikosti cca 2500x1500cm, da ja ne bodo starčki peljal po nasprotni strani.

Regy, povsem te razumem da te moti to neupoštevanje znakov in lepo, da si apeliral na MNZ da nekaj storijo ampak z uno kavo :roll: ;) :P

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če nov 03, 2005 4:56 pm

... RegY, se ti je Virtič že javil :?:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če nov 03, 2005 5:42 pm

Najprej se bom malo pohecal in bom rekel, da je ta ulica idealna za vse tiste, ki imate avte katerih se zaradi starosti ne morete znebiti za noben denar, da se enostavno peljete po dotični ulici v pravo smer in samo čakate na enega "prekrškarja" pa poka vanjga in imate kuponček :)

Zdaj pa zares - sploh ne vem zakaj se nekateri spravljate na Regy-a, ker je pač ukrepal. Najbolj žalostno je da v naši državi nihče ne "ukrepa" ampak vsi čakamo kaj se bo zgodilo in smo podobni kravicam, ki gredo v vrsti v klavnico. Žal kravica ne zna ukrepati, ljudje pa pač znamo in tu se ljudje precej ločimo od goveda (pa brez zamer, ker nikogar ne žalim).

Ne samo, da si je upal ukrepati, nekateri ga še celo napizdevate, kot da je tečen starček pa fouš sosedu, ker ima boljši avto in podobni umotvori. Zraven pa še tale biser "by Alesy",

citiram

V tem primeru gre pa za zadevo, ki je ravno pred kratkim bila izvedena in vi zahvevate, da se jo bojo kar vsi držali od trenutka dalje.

konec citata

Sorry, ampak a ti sploh vklopiš možgane preden začneš pisati takele debilizme. Znaki in pravila so narejena zato, da se jih upošteva (tudi če so neumni in nepotrebni) in se s tem prepreči kaos, škoda, obdrži kultura in še in še, da ne nakladam dalje. Po tvoji izjavi pa zgleda takole, da če se nekaj spremeni ti tega ni treba upoštevati dokler se ne navadiš al kaj? Se pravi, da če dajo znak, da je cesta zaprta zaradi porušenega mostu, se ti pelješ dalje na polno saj itak poznaš to cesto, ker se vsak dan tam pelješ in si navajen. Mislim, halo..

Za konec pa še nasvet vsem tistim, ki se morate "nujno" peljati v enosmerno v nedovoljeno smer. To naredite povsem po predpisih. Rikverc z vkljopljenimi štirimi žmigavci je povsem legalen manever. Volk sit, kravica cel... hmm ... v klavnici ;)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če nov 03, 2005 5:58 pm

BBoss je napisal/-a:Za konec pa še nasvet vsem tistim, ki se morate "nujno" peljati v enosmerno v nedovoljeno smer. To naredite povsem po predpisih. Rikverc z vkljopljenimi štirimi žmigavci je povsem legalen manever. Volk sit, kravica cel... hmm ... v klavnici ;)

haha, vzvratna vožnja v enosmerni ulici ni dovoljena :P

lp
Slika

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Če nov 03, 2005 10:11 pm

Evo, danes sem šel peš po Smetanovi in zahaklal :shock: en robnik pred FERI :evil: Še peš tam nisi varen :P

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So nov 05, 2005 7:54 pm

Zdj se norce delate..
Samo me zanima kaj bote/bi rekli ce bi se zgodila prometna nesreca zarad voznje v nasprotno smer ? :roll:

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY So nov 05, 2005 8:01 pm

saj se bo najverjetneje morala... jaz pa bi itaq rad prefarbal sprednji odbijač :D

tak da morda pa se bo :D
Slika

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Ne nov 06, 2005 12:46 pm

Na tej ulici, razen namerno, ne more priti do prometne. Je pa ja vse zabulano! Avti stojijo na obeh koncih ceste z vsemi štirimi vkloplenimi, dijaki + študentje letajo(mo) prek ceste, peciklov je eno malo morje, motoristov pa tudi. Tam je povprečna hitrost 10km/h, ker hitreje ne moreš it, razen, če boš res odbijaš potem barval.
Kar se pa vožnje v kontra tiče, pa naj se vozijo, itak ne bodo prišli do konca! Da se men keri kontra pripelje, zaletel se ravno ne bom, ampak umaknem se pa tudi ne. Naj gre frajer rikverc.
Policajev na smetanovi pa res ni treba, tam smo ja večinoma sami študentje, in večina nas ni ravno bogatih. Sicer ne zagovarjam tistih, ki gredo kontra, ampak hočem poudariti, da so ti prekrški minimalni v primerjavi s tem, kar se dogaja mogoče par kilometrov stran. Naj že nehajo policaji in mestno redarstvo delat svojo kvoto na študentariji! Prebivalci na tej ulici pa tudi nehajte gnjavit za vsako malenkost, kaos tam je in bo, ampak s termovsko kave se ta kaos ne bo rešil!

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 Ne nov 06, 2005 1:26 pm

B|ind je napisal/-a:Zdj se norce delate..
Samo me zanima kaj bote/bi rekli ce bi se zgodila prometna nesreca zarad voznje v nasprotno smer ? :roll:

Dej kuponček...

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: poslan email na policijo

Napisal/-a BojanI To nov 08, 2005 12:43 pm

Spoštovani!

Obveščamo vas, da smo z vašim pismom seznanili tiskovnega predstavnika
Policijske uprave Maribor Franca Virtiča (franc.virtic@policija.si).

Prijazen pozdrav,
Sektor za odnose z javnostmi

Bojim se, da je odgovor kar avtomatično generiran !! Pred časom sem pisal mejl tako kot ti in dobil identičen odgovor le z drugim tiskovnim predstavnikom in od takrat nobenega odgovora.
Upam, da se motim :-)

Lp,Bojan

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To nov 08, 2005 1:49 pm

alesy je napisal/-a:Ne saj se ne mislim kregat al pa kaj. To je moje mnenje konkretno glede na pismo poslano na policijo.
Saj ne rečem za druge stvari, ko majo že skos prometni znak, da je enosmerna. V tem primeru gre pa za zadevo, ki je ravno pred kratkim bila izvedena in vi zahvevate, da se jo bojo kar vsi držali od trenutka dalje.
Mislim pa kaj če se kdo pele kontra. Dokler ni kake škode pa ne ovira drugega je čist ok. Tak kot bi dlako v jajcu iskal.
Tak kot je recimo za motoriste. Motoristi prehitevajo tudi na polni črti, pa od tebe bi pričakoval, da boš šel na policijo pismo pisat, ker te je motorist prehitel.
A ni to smešno. Meni je.

OMFG!!!!! :shock: , koja primerjava hehe :bonk

BBoss :pivo

To je spet ena od tem, kjer se pokažejo prazne glave na tem forumu...

Lp

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC To nov 08, 2005 3:07 pm

Pudgar Uroš je napisal/-a:Na tej ulici, razen namerno, ne more priti do prometne. Je pa ja vse zabulano! Avti stojijo na obeh koncih ceste z vsemi štirimi vkloplenimi, dijaki + študentje letajo(mo) prek ceste, peciklov je eno malo morje, motoristov pa tudi. Tam je povprečna hitrost 10km/h, ker hitreje ne moreš it, razen, če boš res odbijaš potem barval.
Kar se pa vožnje v kontra tiče, pa naj se vozijo, itak ne bodo prišli do konca! Da se men keri kontra pripelje, zaletel se ravno ne bom, ampak umaknem se pa tudi ne. Naj gre frajer rikverc.
Policajev na smetanovi pa res ni treba, tam smo ja večinoma sami študentje, in večina nas ni ravno bogatih. Sicer ne zagovarjam tistih, ki gredo kontra, ampak hočem poudariti, da so ti prekrški minimalni v primerjavi s tem, kar se dogaja mogoče par kilometrov stran. Naj že nehajo policaji in mestno redarstvo delat svojo kvoto na študentariji! Prebivalci na tej ulici pa tudi nehajte gnjavit za vsako malenkost, kaos tam je in bo, ampak s termovsko kave se ta kaos ne bo rešil!

Kot sem že sam nekje v topicu dejal je res, da se ne ukvarjajo s tistim s čimer bi se morali. Ampak to da si študent ne pomeni, da se lahko pelješ v enosmerni v nasprotno smer in da bi ti to lahko bilo oproščeno. Ravno zaradi takega se lahko zgodi nesreče tudi s tragičnim koncem. Ampak una s kavo je pa še zmer tumač no :roll: :D

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC To nov 08, 2005 3:08 pm

hehe, no itak nevem zakaj so naredili en del enosmerne, naredli bi vso strossmayerjevo pa bi blo :) Čeprav je težko se vse okrog vozit zza brez veze!

Sem hodil na SERŠ in sedaj hodim na FERI a v tem času je vse štimalo in je blo okej, in kaj so sedaj naredili ??? še manj parkplacov! potem pa ni čudno, da vsi dijaki in šudentje se guzijo pred šolama, ker ne morejo malo naprej parkirat! potem pride do tega... okej tudi meni se je kdaj mudilo in mi je pajek odpeljal avto amapk od takrat nikoli več ne parkiram niti malo na pločnik!

Zakaj pa vozijo v nasprotno smer??? eni starejši ljudje so avtomatsko navajeni saj nikoli v življenju te ceste ni bila enosmerna! 1 mesec je bila nonstop tam policija če ni noben opazo pa nevem :) pajek ima še vedno precej dela!

Nevem samo jaz ne vidim rešitve v tej enosmerni! Pa brez zamere komurkoli!

p.s. Seveda bi pa najprej morali poskrbet za parkirišča stanovalcev !!!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Re: poslan email na policijo

Napisal/-a Voith Sr nov 09, 2005 2:16 am

[quote="RegY"]
> Bi se vam, kot organizaciji za zaščito in upoštevanje zakonov RS, splačalo postaviti patruljo na začetek te ulice, da bi to "malo" prekontrolirali in ugotovili, da (slišal sem tako, da je to zadnje čase določeno) izpolnijo svojo dnevno kvoto podanih kazni v max. 3h urah izmene?
>
> Če bom kdaj opazil, da boste dali tja patruljo, jim lastnoročno prinesem iz bloka v katerem živim eno celo 2L termos plastenko kave, da se bosta lahko grela, pa še čestital jima bom. Se opravičujem mojemu humorju in sarkazmu, ampak mislim, da si jo bosta zaslužila.
>
> Na žalost opažam, da bomo morali pri našem kritičnem stanju prometa začeti pri najmanjših prekrških, ki jih je največ, spotoma pa kaznovati še potem tudi največje prekrškarje, ki jih pravtako ni malo. Nov zakon, kot izgleda ne deluje, kot so si ga zamislili naši ministri (priznam, tudi jaz nisem svetnik, se pa držim severnjaške prometne kulture, ki jo v Sloveniji zelo redko vidiš).

danes sem že dobil razveseljiv odgovor

[quote]

omfg :ue :evil:

ce so ti tok kul, pol deli prekrske in jim polni kvote. zihr bojo veseli.

fak no nemors takih pisem posiljat policajem :jao: :jao: :jao:

sj ves tista; kdor drugemu kamen v vodo vrze, sam vanjo vidi.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe nov 11, 2005 2:35 pm

no, dobil še odgovor od mariborskega policijskega predstavnika

Spoštovani!

V priponki vam pošiljam odgovor na vaše obvestilo in vas hkrati obveščam, da
je krajevno pristojna za opisane probleme Policijska postaja Maribor I,
Vošnjakova ulica 1 v Mariboru, kamor se lahko v vsakem trenutku obrnete po
pomoč osebno, po telefonu ali preko elektronske pošte.

Lep pozdrav
Franc Virtič
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE
v priponki pa tole je napisal/-a:Spoštovani!

Zahvaljujemo sem vam za vaše obvestilo. V njem opisujete problematiko, ki je nastala po uvedbi drugačnega prometnega režima na Smetanovi ulici v Mariboru. Tudi sami smo predvidevali, da bo zaradi tega prišlo do težav, zato smo do sedaj vsakodnevno določili prometno patruljo, katere naloga je bila, da v križišču Strossmayerjeve in Smetanove ulice opravi nadzor nad spoštovanjem cestno prometne signalizacije.
Ker to očitno ni bilo dovolj učinkovito, vsaj tako je razbrati iz vašega obvestila, bomo to območje še pogosteje nadzirali in ukrepali zoper kršitelje, hkrati pa bomo sproti preverjali stanje. Če se bo kljub vsemu ta problematika še stopnjevala, pa bomo proučili možnosti izvedbe novih ukrepov.

Lep pozdrav,

Franc Virtič
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE

bomo videli kako in kaj dalje...

LP
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe nov 11, 2005 2:43 pm

Lepo da so ti odgovorili. Pa upam da se bo izboljšalo stanje na vaši ulici.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov