Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Pe nov 04, 2005 11:20 am

jst bom sam to dodal:

naj mi ne lapajo da je to zaradi varnosti, v nemčiji nimajo omejitev na AC pa se kljub temu kdaj pa kdaj hude prometne pripetijo. Nemci majo po AC tolk gost promet k mi čez centre mest. Pol pa naši lapajo da je to zarad varnosti :roll: Sj vsi vemo, da hočjo sam blagajno napovnat. Neh nehajo fopat folk pa vsaj po pravic povejo ne pa da nam v fris lažejo. Jst sm tko reku da k bo šansa grem v Nemčijo delat. K bom mel otroke pa k bojo nekaj let šteli grem pa v Avstralijo živet, pa se naj EU j3b3 :twisted:
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe nov 04, 2005 11:27 am

Kar se primitivizma, zavisti in škodoželjnosti tiče avstralija ne zaostaja čisti nič za slovenijo, le da se ti tam lahko zgodi da ko ležiš ob cesti, te noben še pogleda ne, tukaj vsaj nekdo pokliče policijo, tam pa nič.

Avstralci so še bolj fuknjeni kot slovenci kar se tiče raznih cerkvenih blaznosti in podobnih bedarij.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Pe nov 04, 2005 11:59 am

jaz že študeram mehanizem da se mi bojo registrske obračale :twisted:
....

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato Pe nov 04, 2005 12:09 pm

:D

... ob prekoračitvi hitrosti za 1km/h se za 4% poveča nevarnost nesreče....

Pa oni ki je v trojanskem tunelu na avtocesti polkrožno obrno je tudi kr pacient...

Slika

fajn se mamo :)!

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Pe nov 04, 2005 12:15 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:jaz že študeram mehanizem da se mi bojo registrske obračale :twisted:

Jzt mam tud ze en patent, sam ga je treba se mal izpopolnit 8)

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Pe nov 04, 2005 12:31 pm

Neyo-Neyo je napisal:
jaz že študeram mehanizem da se mi bojo registrske obračale

Jzt mam tud ze en patent, sam ga je treba se mal izpopolnit

če bo zadeva delovala ali pa če rabite kakšno pomoč pri zvedbi se priporočam

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Pe nov 04, 2005 12:39 pm

Uporabniški avatar
puter
Novinec

Napisal/-a puter Pe nov 04, 2005 1:12 pm

Kot mi je en stari prijatelj povedal:

"Država ni prijateljica, zato jo poskušajj zajebat na vsak možen način."

Tak, da če rabite pomoč pri mehanizmu za tablice PM. :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Mr007
Novinec

Napisal/-a Mr007 Pe nov 04, 2005 1:43 pm

jest grem raj po stari cesti kt pa po avtocesti... j... tako avtocesto c je pa povsod 100 omejitev se sploh c je dz... tko grem raj po stari prsparam na cestnini pa se mnj pokurm benza.....

p.s. pa se bolj prazna je stara cesta zdej :D

kr se tice pa tega nadzora.... jest mislm d je kul d nadzirajo k to kr se zdej dogaja po teh tunelih to nikamor ne gre....
sred tunela folk obraca se voz skoz 200 na uro namest 100....

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Pe nov 04, 2005 2:08 pm

Ta ideja z mehanizmom niti ni tako slaba. Bi se splačalo malo pretuhtat. :D

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe nov 04, 2005 2:17 pm

Mr007 je napisal/-a:jest grem raj po stari cesti kt pa po avtocesti... j... tako avtocesto c je pa povsod 100 omejitev se sploh c je dz... tko grem raj po stari prsparam na cestnini pa se mnj pokurm benza.....

p.s. pa se bolj prazna je stara cesta zdej :D

kr se tice pa tega nadzora.... jest mislm d je kul d nadzirajo k to kr se zdej dogaja po teh tunelih to nikamor ne gre....
sred tunela folk obraca se voz skoz 200 na uro namest 100....

Stara cesta :tomidelej: Jst grem tud skor vedno po stari cesti. Kaj ti bo avtocesta z 100 omeitvijo na stari je pa 90. Big deal tistih 10. Pa še bol filing se je pelat.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe nov 04, 2005 5:24 pm

Bor je napisal/-a:Kaj ti bo avtocesta z 100 omeitvijo na stari je pa 90. Big deal tistih 10. Pa še bol filing se je pelat.

pozablaš pa na vsa naselja vmes, pa kolk je več cincanja čez le te...

kar pa pravite glede seljenja iz države... tudi jaz že dalj časa razmišljam, da bi šel nekam daleč na sever, da se nebi več zafrkaval s takimi osebki, ki so imuni proti navadnim državljanom. odšel bom takoj, ko se mi bo pojavila prva možnost. se vidimo nekje severneje, pa vam bom pošiljal filmčke driftov :D
Slika

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Pe nov 04, 2005 5:56 pm

tole bo treba res pogruntat patent za table k jaz mam zadost te požrešne države kva bom jaz njim plačvov ko jih jeb... u glavnm situacija je taka zdej
razmišlal smo s frendi tako 4 tablce bi meu al pa 3 ni še vse dorečen sm zdej je zaj**** mehanizem narest k bi biu čim bolj preprost pa čim manj placa zauzev ,... :twisted:
u glavnm k bi šu na avtocesto bi lepo prtisnu gumb pa bi se ti tablca zamenjala in bi lepo furu tko ene 160 tko kot se za navadne smrtnike spodobi :-P nebi zdej pretiravu tm 250 to je že prevelik rizik k itak polcaji majo radi take k mal prekoračjo hitrost :o
....

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Pe nov 04, 2005 6:06 pm

Mah ne vem, če se strinjam z vami glede dviganja omejitev na 150 in oh in sploh o tem kako so prevozna sredstva napredovala.večina prevoznih sredstev je res napredovala ampak še zmeraj je na cesti ogromno avtomobilov, kjer je 150 je maximum in lega vozila niti približno ni dorasla taki hitrosti še posebaj ne na naših krasnih avtocestah.jaz imam velikokrat že pri 130 neprijeten občutek da mi bo avto razpadel zaradi razritosti naših krasnih avtocest(pa nimam tako zanič avta :P ).Nekatera vozila in predvsem vozniki so dorasli tudi omejitvi 180+ ampak ne smete pričakovati da se bo to uzakonilo.zakon naj bi zajemal vse udeležence in velikim že 130 predstavlja velik problem.
težava ni ne v policajih, ne v zakonu ampak predvsem pri nas samih in v veliki meri tudi v naših krasnih cestah.(poglejte na primer še ne en mesec staro večno pot v ljubljani---se že gremo švaba jaše crnog konja :P ).problem so tudi neprimerne označbe na cestah(omejitev je 90 in se naenkrat nariše ovinek in ti že postane rahlo toplo).ja ni čudno da se folk cjazi po lokalnih cestah ki jih ne pozna, ker ni nobenga zaupanja v prometno signalizacijo.
Tnt in ostali, ki zagovarjate višjo omejitev po naših dvopasovnih ac.če se boš ti peljal 150 in ti bomo ostali skakali pred avto boš hitro dobil koga na zadnje sedeže.folk bo še bolj gonil(predvidevam da se jih vsaj nekaj boji provid) še več bo mrtvih in kdo bo kriv?zakon pa policija seveda.nekdo pač more bit odgovoren.mrtvih je preveč in to zaradi naše nesposobnosti.če ta butast zakon prišpara 1 življenje na leto je v redu.nekateri pač ne razumete da noben zakon ne more preprečiti nesreč.nesreče lahko preprečujemo samo sami.Dejmo najprej pri sebi razčistit potem pa pljuvat čez policijo in vse ostale nesposobneže.
Jaz po pravici povedano ne vidim nobene kratkoročne in poceni rešitve.dokler bomo mi tako neobzirni((kakršnokoli oviranje drugih) in taka infrastruktura bo na cestah sranje.po avtocestah se že zdej praktično ne da vozit.jeben tovornjak se pelje po svojem pasu 90,po prehitevalnem se vozi kolikor pač se.tudi več kot 150 in to s tem da se moraš tistemu, ki je pred tabo in vozi manj kot želiš vozit ti, obvezno zalepiš za rit in se začneš obnašat kot novoletna jelka, kljubtemu da se zaradi gostote prometa nima nikamor za umaknit.in če imaš srečo dobiš koga s šibkim karakterjem in ga uspeš sprovucirat da s 130 zapelje med šleparje in ostale počasnele, ki šparajo živce.da un zleti v kake planke te seveda ne zanima, ker si najjači :roll:
Vožnja se mi zdi da je najboljši odraz našega karakterja ;) in očitno imamo slovencelni krasne karakterje :roll:

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Pe nov 04, 2005 6:11 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:jaz že študeram mehanizem da se mi bojo registrske obračale :twisted:

Hehe vidm da nas je že neki takih. Ena varijanta bi bla da bi bil cel okvir tablice na osi in v odbijaču tolk izdolbljeno da se lepo obrača. Al pa tri tablce tko k je mel un u filmu Transporter na BMW-ju.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe nov 04, 2005 6:11 pm

RegY je napisal/-a:kar pa pravite glede seljenja iz države... tudi jaz že dalj časa razmišljam, da bi šel nekam daleč na sever, da se nebi več zafrkaval s takimi osebki, ki so imuni proti navadnim državljanom. odšel bom takoj, ko se mi bo pojavila prva možnost. se vidimo nekje severneje, pa vam bom pošiljal filmčke driftov :D

Vsak dan bolj tudi sam razmišljam o tem :? Čeprav sem do nedavna bil mnenja da ne bi šel ven iz sLOVEnije...ampak to kar se pri nas dogaja ni za nikamor...tudi drugje je brezposelnost, pa ono pa tretje, pa visoki davki, draga stanovanja.
Ampak drugje malo manj gledajo kako se pišeš, pa malo bolj kaj znaš ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Pe nov 04, 2005 7:50 pm

Fantje, nevem kaj imate proti, v Sloveniji mamo še zelo visoke omejitve.
Samo za primer nekaj držav: (ac- Avtocesta, in-izven naselja, na- naselje)

Bosna: 80/ac, 60/in, na
Danska: 110/ac, 80/in, 50/na
Finska 100/ac, 80/in, 30/na
Islandija: 90/ac, 80/in, 50/na
Malta: 80/ac, 50/in, na
Rusija: 90/ac, 90/in, 50/na
Srbija: 100/ac, 70/in, 40/na
Slovaška: 90/ac, 90/in, 60/na
Švedska: 110/ac 70/in 50/na
Turčija: 90/ac, 70/in, 50/na

Še to, kot zanimivost, v skandinaviji imajo najboljšo prometno varnost na svetu!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Pe nov 04, 2005 7:57 pm

BiMMER je napisal/-a:Bosna: 80/ac, 60/in, na

PA to so ti po večini najslabše avtoceste. Nemorš na avtocesti na Slovaškem it več kot tolk :D Ko smo pred parimi mesci šli skoz Slovaško,Polsko,Češko smo se samo za glavo držal...

LP
The MAN

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Pe nov 04, 2005 8:28 pm

BiMMER je napisal/-a:Fantje, nevem kaj imate proti, v Sloveniji mamo še zelo visoke omejitve.
Samo za primer nekaj držav: (ac- Avtocesta, in-izven naselja, na- naselje)

Bosna: 80/ac, 60/in, na

Še to, kot zanimivost, v skandinaviji imajo najboljšo prometno varnost na svetu!

Bimmer, Skandinavci imajo tudi najvišjo kulturo na svetu. Tam bo človek, ki ga zalotijo voziti v okajenem stanju med znanci zaznamovan, pri nas pa nekateri to celo zagovarjajo. Sam sem pozabil dodat, da bi morali delat predvsem na vzgoji otrok, ki bi zrasli v odgovorne ljudi. Sam se imam za dokaj preudarnega voznika in vem kje je mera - kdaj lahko vozim 250 in kdaj je čas za počasnejšo vožnjo pri 130 km/h. Če bi ljudje upoštevali prometne predpise (s tem ne mislim omejitev), bi bilo nesreč dosti manj, saj ti tudi na avtocesti drug avtomobil ne bi kar tako izsilil prednosti. Nekdo pred mano je rekel, da bi bile povišane omejitve vzrok veliko smrti in nekdo drug, da se mu avtomobil pri 130 km/h tako ali tako zdi prehiter, poleg tega pa še o ovinkih na lokalnih cestah, ki jih z 90 km/h absolutno ne zvoziš.
Kar se tiče višjih omejitev veliko ljudi hitrejše vožnje niti ne mara, le-ti nikakor ne bodo prispevali k povišanju krvnega davka, razen če spadajo med tiste, katerim v avtomobilu na ročici za levi smernik pajčja družina že od leta ´95 prede mreže in imajo vzvratna ogledala za ogledovanje lastnega obličja. Zavedam se tudi, da je mnogo vozilom 150 km/h končna hitrost, vendar sem po vožnji nekaj od njih zaključil, da so popolnoma dovolj stabilna za hitrost, ki jo razvijejo. Ovinki na lokalnih ceatah bi definitivno morali biti bolje označeni, vendar tu pride do izraza tudi presoja. Dober voznik zna ritem vožnje prilagoditi razmeram na cesti, pa naj bo to 300 km/h ali pa 30. Dodam naj le, da se večina nesreč, katerim RESNIČNO botruje prevelika hitrost, pripeti bodisi osebam, ki so alkoholizirane in imajo inhibirano zmožnost presoje, bodisi objestnim mladostnikom, ki se na predpise požvižgajo in vozijo svoj nori tempo ne glede na to ali je omejitev 60 ali 160. Kršitelji vedno bodo, lahko pa tu pomagata predvsem vzgoja in sprememba vozniške kulture (alkohol bi se moral jemati kot nekaj popolnoma nesprejemljivega v kombinaciji z motornim vozilom). Tu se skorajda ne morete ne strinjati. In Bimmer, čemu avtomobil s 190 konjskimi močmi, če so naše omejitve tako velikodušne? ;)

Lp

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe nov 04, 2005 8:34 pm

Žlender je bil spet pameten. Pri 131 kilometrih na uro po AC se procent tveganja dvigne za prav toliko kot pri 51 v naselju. Ne me basat.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost