Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 So nov 26, 2005 10:32 am

kaka je aljaževa ulca :? :shock:
tam mas pa preko cele ulce sneg sneg in sneg!

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So nov 26, 2005 10:53 am

Dejan1 je napisal/-a:Slika

k*** pa te slike k jih noče pokazat... evo link :D

http://dejan156.moj-album.com/slika/121 ... SdQf.jpg/#

8) :P

Naslov te slike bi lahko bil: Moja alfa je lahko snežni plug! :lol:
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Sneg, ceste in cestarji!

Napisal/-a bass So nov 26, 2005 11:22 am

pele je napisal/-a:Sneg! Izgleda , da se je začelo.Upam, da ne bodo spet vsi mediji pljuvali po cestarjih kako jih je sneg presenetil. Naši cestarji v primerjavi z našimi sosednjimi državami "zimsko službo" opravijo veliko bolje.
Za težave na cestah ob sneženju ponavadi povzročimo vozniki sami z neustrezno opremo!
Letos sem prvič "zamudil" z zimskimi gumami in danes sem okusil kaj pomeni kombinacija sneg+ letna guma=kaos in zastoji na cesti.
Zanimivo je za primerjavo :Avstrija ima ponavadi slabše očiščene ceste in praktično brez zastojev.Očitno imajo bolj zimsko opremljene avtomobile kot mi,čeprav je zakon o zimski opremi pri nas stroržji!

Kar se tiče cestarjev niso oni krivi ampak državna ureditev in malomarnost kar se tiče pluženja - jim traja par dni meteža da se zbudijo v vodstvu in dajo kašno zeleno luč.
Kar se pa tiče tujine - severneje od nas so razmere dost boljše, ker ima folk več cestne kulture kot kjerkoli pri nas - to leti na opremljenost in pa tudi na prilagajanje hitrosti.
Južneje od nas pa je seveda še večji kaos kot tu.

Meni osebno je pa zelo fino po cevcu se vozit, ker je večja umetnost kontrolirat avto in če ti gre dobro od rok (in nog) izgleda že prav umetniško - kot kakšen balet.
Ko je pa plundra pa ni več takega veselja.
Trdim pa da imam veliko somišljenikov. Lani na primer sem šel ob prvem snegu v btc na parking delat piruete in je bla že prav gužva-dons mislim da bo enako (grem v btc tko al tko - spotoma pa mal baleta :) )
Torej : tisti ki pa imate probleme na snegu zimske gume nabavt - moje sava grabjo k nore.
Pa THROTTLE CONTROL (to pomeni lahke čevlje obujte ;) )

uf sm se raspisu
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 So nov 26, 2005 11:53 am

OBUPNE CESTE!.... Ko tak že taka cesta nesplužena srečaš plug na cesti pa ne da se ti bi umakno skoro te rukne....Sramota res..občina pa taka....

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ So nov 26, 2005 12:09 pm

da se ti nebo umaknu je čist logično. Ti si manjši in se lažje umakneš ti njmu kot pa on tebi. A ni tko? Sicer pa nevem v kaki situaciji si bil.
danes brez podpisa

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a B_M_W So nov 26, 2005 12:10 pm

Pri nas tudi ceste obupne še do zdaj,za naprej pa bomo vidli! :evil: :evil:
325i Coupe

Uporabniški avatar
ziga24
Novinec

Kraj: Robanov kot - Ljubljana

Napisal/-a ziga24 So nov 26, 2005 12:36 pm

..pri nas, Zgornja savinjska dolina - občina Solčava, so ceste zelo lepo splužene. Snega je 40-50cm in še kr pada.

Slika

...sem pa prišel včeraj zvečer iz Ljubljane in lahko povem, da je bila cesta katastrofalna.
Slika

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy So nov 26, 2005 12:46 pm

Danes zjutraj v Celju ob 3.00 katastrofa, nič od nič, sam sledi gum na cestah :?

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So nov 26, 2005 12:59 pm

Vrhniški klanec je smrt. 2 kamjona učerej zvečer obtičala. Same razbitine od autou po tleh.Pa še folk so preusmerjal iz avtoceste sm...
Drugače pa kar se tiče cestarjeu (skrbijo za AC, glavne ceste in obvoznice) so deci pridni in delajo ko nori (k sm šou na šiht sm prkerou pr njih pa so bli taki ko sove).
Kar se tiče pa komunalcev ki skrbijo za naselja pa ulice... v oštartiji lepo šnopčkajo. Nej se primejo lopate. Na vrhniki ob enih zjutrej vsi kidal nakladal sneg na kamione, v logatcu pa qurac... Še zdej se nč ne premika.Ko da tle noben ne živi.
Od Logatca do Lj sm rabu uro in pol učerej zvečer. V Lj je pa drift ratal nacionalni šport. Zanimivo. Danes upam da bo bolj pestro.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid So nov 26, 2005 1:26 pm

Sneg je napovedan do pondelka in pričakujejo nekje tut 1m. Take zime ni blo ze od 95ga
Slika Slika

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna So nov 26, 2005 1:28 pm

jest lahko rečem da so pri nas ceste totalni poden+to da sploh ne znajo splužit ;)
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Dejan1
Novinec

Napisal/-a Dejan1 So nov 26, 2005 1:37 pm

zdej sm dvorišče kidu 4 ure :? 8) tko da snega mi nal, pa še vedno sneži da jaoo :)
Drugač pa po cestah sploh ne plužjo kej velik...je ene 4-5 cm snega na cesti. Ne vem kako je kej v centru Lj, vendar jst sm mal vn in sploh ne plužjo kej dost...

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 So nov 26, 2005 1:38 pm

pm sm vam fouž,kle pr nas u Nm pa dž pada. pa to ne morš vrjet :roll: pa sm mislu da bo kej afnarije po parkingih,damn :?
Slika

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 So nov 26, 2005 1:40 pm

pol pa ne siliti v trgovino, 300m proč od doma, z avtom ampak peš, pa mislim, da bo vse boljše ;)

ceste so pač take ko, so, če bote jamrali ne bo nič bolš...jz sm zle 2 uri pred blokom kidu pa bi kr še...že dolg se nism tak fajn razmigu :P
pol grem celo na celjsko kočo peš(celjanarji tak vete kje je to), gor pričakujem snega do kolen =I

mi je pa žal, da nimam kake 4X4 zveri, da bi se lahk šel mal joyridat :evil:

Uporabniški avatar
Dejan1
Novinec

Napisal/-a Dejan1 So nov 26, 2005 1:45 pm

http://dejan156.moj-album.com/album/1557587/

evo še neki slik :) Sej se ne prtožujemo...skidat je blo treba kar je blo treba...drgač pa ceste so čist ql...dokler se ne nabere tok snega pred avtom da luči ne svetjo več je vse ql :) :P

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden So nov 26, 2005 1:46 pm

snega je res že čez glavo. pr nas v ljubljani nč ne plužjo. bil sm 4 ure uzuni zdej, niti enga cestarja nism vidu. pa en bus sm vidu samo. uglavnem, avto že spucaš, z parkinga pa zelo teško zlezeš na cesto. ko prideš do ceste, ugotoviš da je še huj kot na parkingu. LJ-FUŽINE-KATASTROFA z prometom

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm So nov 26, 2005 2:00 pm

Ja, kr pošten pada :) Zjutri smo skidal dvorišče, zdej je pa že skoraj isto kot je blo :lol:

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender So nov 26, 2005 2:03 pm

Lol, pri nas je plug ulico s snegom zadelal. Zdaj je na koncu kak meter visok kup. :?

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis So nov 26, 2005 2:04 pm

Zdej sm ce pelou po celovski, in niti enga cestarja ali pluga nism vidu...
Mal bol bi se lahko potrudil pa spucal ceste, vsaj te taglavne :cry:
...ima se - može se, nema se - folira se...

beliblisk
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a beliblisk So nov 26, 2005 2:33 pm

Ma sam so res pametni,k grejo ceste k niso splužene solit.Pol rezultat je res dobr kt da bi po hudo luknastem makedamu pelu. :(
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 22 gostov