Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Po dec 05, 2005 2:49 pm

jest pa tega ne štekam:
Citiram:
DOBRI I LOŠI VOZAČI Veliki europski test o sposobnostima vozača pokazao je da su Hrvati za upravljačem solidni, a naši zapadni susjedi Slovenci uvjerljivo najlošiji i najopasniji

sej hrvati niso v EU

Hrvaška ni v evropski uniji, je pa v Evropi

(Evropa kot geografski pojem in evropska unija ni eno in isto ;) )

Uporabniški avatar
s8n
Nov uporabnik

Kraj: Tu in tam

Napisal/-a s8n Po dec 05, 2005 2:49 pm

geografsko so ;)

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Po dec 05, 2005 2:52 pm

ja fooooraaaa.. zajebavam se :D

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Po dec 05, 2005 2:58 pm

lahko bi še mi na našem forumu organizirali eno anketo al pa mini raziskavo, v katero bi vključili slovenske inštruktorje in svetovne nesposobne za vožnjo, potem bi pa težko bili na zadnjem mestu :lol:
[i]Weeeeeeee![/i]

detroit91
Novinec

Napisal/-a detroit91 Po dec 05, 2005 2:59 pm

jst nimam besed kasni so res vozniki ksni nasi to je za zjokat sred avtoceste ne bu me mu meglenke przgat pa bremzat na 30na h wtf pišuka s***** dol ce ne vidis 2m pred sabo, ne smem pozabit oment d megle ni blo nikakrsne ker se je itk sele mračil
Skero
[veliki animirani podpisi niso dovoljeni]

detroit91
Novinec

Napisal/-a detroit91 Po dec 05, 2005 2:59 pm

jst nimam besed kasni so res vozniki ksni nasi to je za zjokat sred avtoceste ne bu me mu meglenke przgat pa bremzat na 30na h wtf pišuka s***** dol ce ne vidis 2m pred sabo, ne smem pozabit oment d megle ni blo nikakrsne ker se je itk sele mračil...
glede italjianov pa itk nimam besed sm dvomim d so spet tok sami krivi kolkr urejenost (recimo trsta:D)
Skero
[veliki animirani podpisi niso dovoljeni]

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Po dec 05, 2005 3:11 pm

nebivedu je napisal/-a:Če ste dobro prebrali so anketirali vsega skupaj 2600 ljudi v 15 ali več državah - kar pomeni okoli 140 v eni državi in 140 ljudi ne more predstavljati večine. Ta članek je u bistvu bolj provokacija, zato bi bilo najbolje to temo zaklenit, ker bo spet kregarija.

Hm tega pa sploh nisem videl, ker sem samo preletel vse skupaj - se kr strinjam s tem, da je reprezentativnost vzorca vprašljiva in najbrž tu ne bomo dosegli nič.
Slika

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Po dec 05, 2005 3:29 pm

zadevo pod ključ ker je bedarija!!!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 05, 2005 3:34 pm

Zzooommm je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Če ste dobro prebrali so anketirali vsega skupaj 2600 ljudi v 15 ali več državah - kar pomeni okoli 140 v eni državi in 140 ljudi ne more predstavljati večine. Ta članek je u bistvu bolj provokacija, zato bi bilo najbolje to temo zaklenit, ker bo spet kregarija.

Hm tega pa sploh nisem videl, ker sem samo preletel vse skupaj - se kr strinjam s tem, da je reprezentativnost vzorca vprašljiva in najbrž tu ne bomo dosegli nič.
Slika

Evo zukaj je dobesedno navedeno:
iz 24ur.com
V raziskavo je bilo vključenih 2800 voznikov iz 12 evropskih držav, poroča nemški časnik Der Spiegel.

in zagrebški cajtng
Gdje je taj trokut?
Ukupni rezultati testa vrlo su porazni, što se zapravo moglo i očekivati. Crna statistika s europskih prometnica kaže da se svake godine dogodi 1,4 milijuna nesreća u kojima pogine 49 tisuća ljudi. Da vozači precjenjuju svoje sposobnosti, najbolje govori podatak da se 94 posto ispitanika smatralo “vrlo dobrim ili dobrim vozačima”, no nitko od njih 2800 nije znao točne odgovore na sva pitanja!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po dec 05, 2005 3:34 pm

sploh nevem kwa se s tem obremenujete :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Po dec 05, 2005 3:58 pm

nebivedu je napisal/-a:Evo zukaj je dobesedno navedeno:
iz 24ur.com
V raziskavo je bilo vključenih 2800 voznikov iz 12 evropskih držav, poroča nemški časnik Der Spiegel.

in zagrebški cajtng
Gdje je taj trokut?
Ukupni rezultati testa vrlo su porazni, što se zapravo moglo i očekivati. Crna statistika s europskih prometnica kaže da se svake godine dogodi 1,4 milijuna nesreća u kojima pogine 49 tisuća ljudi. Da vozači precjenjuju svoje sposobnosti, najbolje govori podatak da se 94 posto ispitanika smatralo “vrlo dobrim ili dobrim vozačima”, no nitko od njih 2800 nije znao točne odgovore na sva pitanja!

LOL

Veliki europski test

:lol: :lol:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po dec 05, 2005 4:09 pm

Symon je napisal/-a:... Kot motoristu in šibkejšemu členu so se vsi umikali, ko je prehiteval. Saj vsi vemo, da so motorji hitrejši, naj gre naprej. Nikoli ga ni nihče izsili, vsi so bili zelo skoncentrirani na promet. Ko je prišel domov v SLO... Katastrofa. Do doma je bil dvakrat v smrtni nevarnosti, ko ljudje niso gledali ogledal, izsiljujejo. Nihče se mu ni odmaknil, najdejo se ljudje, ki še posspešujejo, češ jaz grem tut tok hitr k ti. ...

No jest poznam pa kar nekaj zgodbic, ki trdijo ravno obratno. Pred časom sem bral en članek na isto temo, kjer je avtor po končanem skoraj enoletnem popotovanju po Evropi napisal, da nikjer ne spoštujejo motoristov. V Angliji se ostali udeleženci pretvarjajo da motoristov sploh ni na cesti. Pač kot da te ni. Jih sploh ne zanima kdo ima prednost.

Drugač pa sem videl nekaj vprašanj, ki so bila v tej anketi in zaradi tega nismo slabši vozniki. Npr: Kje v avtu moraš biti nujno privezan? Mah boli me a si ti prvezan ali ne. Jest sem, ostali v mojem avtu tudi, drugo me pa sploh ne zanima.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po dec 05, 2005 4:56 pm

Koga sedaj prepričujete in kar nekaj težite ?

Vsak zase ve kako vozi in vsak zase ve, če je tako pravilno (varno, ...) ali ne. S čim je pri svoji vožnji zadovoljen in kaj bi (oz. bo) lahko popravil.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Po dec 05, 2005 5:59 pm

BAGGIO je napisal/-a:Ena o superiornih Avstrijcih:
Lansko leto sem se peljal iz primorske proti Ljubljani. Na levem pasu naletim na sharana avstrijske regisracije, seveda na desnem pasu ni bilo nikogar. Za njim se peljem pet minut, on pa nič. Pol se mu približam na zadn konc, on nič. Pol mu še blendam - nič. Po cca. 8 minutah popizdim in ga prehitim po desni. Ves ta čas na desnem pasu ni bilo nobenega avta. :?: :roll:

Pa si siguren, da je bil Avstric noter? Lahko, da je bil samo avto Avstrijski, a vozać bio tamo preko granice :lol:
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po dec 05, 2005 6:34 pm

Kot hrvat, ki skoraj vsak teden vozi na hrvaško (Krk, Zagreb), vam lahko iz prve roke povem fantje, da so definitivno bolj nevarni vozniki - tale raziskava gor al dol. To da nekdo ne najde trikotnik v avtu je 10X manj nevarno od vozniške nekulture in norije, ki jo doživljam tam dol. Od vožnje pod vplivom alkota, po središču mesta se grejo stritrejs igrce kot v filmih. Kolikokrat sem doživel živčne in primitivne izbruhe drugih voznikov na cesti, norenja, vrivanja, škripanje gum na semaforjih. Ravno iz teh razlogov so HR policaji postali zelo strogi in fantom lepo pobirajo izpite, ampak kaj ko tip fura še naprej potem brez le-tega. Pa še glavna fora - vse ulice in ceste v ZG so večinoma enosmerne; tako imaš recimo na semaforju dva pasova za naprej in enega za zavijanje. Redno se najde ena kamikaza, ki se postavi v pas za zavijanje prvi in potem pohodi ob zeleni luči gas do konca v upanju, da bo do robnika uspel prehiteti in vriniti svoj avto pred tista dva, ki sta speljala normalno naprej. Tko da, tile komentarji iz hrvaškega časopisa, so men precej butasti in nerealni.
V glavnem sem opazil dve rizične skupine tam dol; mlade mulce v rabljenih in nehomologiranih kantah, ki mislijo, da so na privat dirki in kakšne obritoglave 40letnike s ketnami ki svoje AMGje, Brabuse in M-ke RS-ke napumpavajo v upanju da bo sopotnica vsa omotična in mokra od pospeškov. Jaz nič ne rečem da je v sloveniji stanje idealno - daleč od tega, ampak so tudi hujše države. Tudi Italija in Francija sta se mi zdeli naravnost katastrofa za pelat.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po dec 05, 2005 6:48 pm

so pa v Zagrebu zadnje dvakrat, ko sem bil tam, bili parkirni prostori za invalide vzorno prazni, skoraj tako kot kje v "pravi" tujini, da o primerjavi s slovensko - khm, khm: "kulturo" na tem področju sploh ne izgubljamo besed :jao:

pa še smisel za humor imajo
Slika
lp pilgrim

pele
Novinec

Napisal/-a pele Po dec 05, 2005 7:01 pm

Po mojem mnenju spadamo med slabše voznike (ne ravno na zadje mesto). Opažam, da veliko ljudi nima pojma že v osnovi vožnje: nepoznavanja desnega pravila, neuporaba smernikov, neprilagojena hitrost, agresivna vožnja, "usrana" vožnja.....
Za naše nepoznavanje prometnih predpisov so krive avtošole ,ker jim je bistveno samo denar, znanje jim ni pomebno.
Policija je kriva, da se dela toliko prometnih prekrškov in s tem posledično nesreč, ker zelo malo kaznujejo (ne ljubi se jim dosti delat , ker so verjetno premalo plačani).Zanimivo je to , da Slovenci ko enkrat prestopimo zahodno mejo postanemo, umirjeni in vzorni vozniki.Zakaj? Evropski policisti nas pošteno udarijo po žepu!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po dec 05, 2005 7:38 pm

Slovenska vozniška kultura res ni na nevem kako visokem nivoju, vendar tudi v drugih državah ni veliko boljše, marsikje je še precej slabše. Zadnje čase opažam, da je g. Žlender s svojimi umotvori dosegel še večji kaos na naših cestah. Na Celjskem in še marsikje drugje rastejo kot gobe po dežju razna krožišča (danes ga ima že skoraj vsaka vas). Ob tem pa opažam, da se pretočnost križišč ne povečuje ampak celo zmanjša, saj veliko voznikov ne pozna pravil vožnje. Večkrat sem doživel, da so vozniki, ki so vozili v krožišču "odstopili" prednost tistim, ki so se vključevali vanj in skoraj povzročili verižno trčenje, da vožnje z levim smerokazom v krožišče niti ne omenjam. Vrhunec vsega pa je bila vzvratna vožnja v Tomačevskem rondoju!!!

Potem so tu še mečkači, ki zaradi "varnosti" vozijo 10 ali 20 km/h pod omejitvijo, njihova hitrost, pa se še drastično zmanjša ob prvih dežnih kapljah ali mraku....

Takšnih zgodbic bi lahko napisal za cel roman. Tujci, ki na poti preko slovenije doživijo take prigode, nas imajo upravičeno za slabe voznike, čeprav se to dogaja v marsikateri državi, samo mi ne vidimo tega.

Lp Tristan01

Uporabniški avatar
Cross
Nov uporabnik

Napisal/-a Cross To dec 06, 2005 12:06 am

kar se tiče same tehnične sposobnosti mislm da ni tok grozn, mogoče se pa tut na cestah pozna da se prebivalstvo stara in je zato več starejšga folka na cest, kako pa povečini ti furajo itak ni treba govort. dejstvo pa je da slovenija bi pa rabla u promenti zakon dat da more met vsak voznik dovolj veliko kolicino pomirjeval u krvi, kar zarad česa se folk vse pizdi. pa tut mlajši folk, kat vidm tut vidm pr kolegih. mene to sploh ne živcira, razen če se mi kam res mudi sam to je zlo redko da mam pol takšno srečo, pa vsem ne toučem po volanu pa ne vem kva še, pač vsem ni filing furat. mislm da furamo čist kul sam z živci mamo probleme, zato so tut na testu pozabl odgovore :P
Supression!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To dec 06, 2005 12:17 am

pilgrim je napisal/-a:so pa v Zagrebu zadnje dvakrat, ko sem bil tam, bili parkirni prostori za invalide vzorno prazni, skoraj tako kot kje v "pravi" tujini, da o primerjavi s slovensko - khm, khm: "kulturo" na tem področju sploh ne izgubljamo besed :jao:

pa še smisel za humor imajo

v avstriji sm sam gledou kok majo to pošlihtan.. smo bli pred IKEO, zravn pa še povhn enih takih velkih centrov prodajnih, povsod je blo tok gužve, da si ene 20 minut čakou, da se je spraznu plac pa si parkerou, ampak placi za invalide so bli pa čist vsi prazni.. ne pa pr ns, k ljudje parkerajo na parking za invalidne tut če je povhn ostalih praznih..

lp
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov