Debate, ki niso vezane na ostala področja...

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Ne dec 11, 2005 7:39 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:
_BANDIT_ je napisal/-a: Jaz (BMW 5) v mimoletu kakih 200kmh na prehitevalnem pasu (bila je taka ura, da je bilo na cesti zelo malo prometa)

Ja bandit kako pa lahko tako noriš po naših avtocestah, ko so le-te prazne??

Kaj če bi se pred tabo znajdu en bogi ježek k bi ga povozu bi lahko zletel čez ograjo in ubil nedolžno žrtev na nasprotnem pasu.

Pa kako bi ti zbremzu s take hitrosti, to moraš biti pa že res profesionalec, da obvladaš tako situacijo, tut če ma tvoj avto vrhunske 13 colske diske!!!

Kaj pa če bi ti otrok pred avto pritekel, kaj potem....

Tko te zdej gleda 90 % forumašev tuki. Žalost.

Ježki in otroci na AVTocesti? 13 colski diski na seriji 5? Ne me jebat... :lol:

Uporabniški avatar
Oboroženi Ropar
Nov uporabnik

Napisal/-a Oboroženi Ropar Ne dec 11, 2005 9:12 pm

PureTNT je napisal/-a:
Cross je napisal/-a:sej to svašta vidš. neki najhujšga kar sm jz vidu na obvoznci k sva se pelala s kolegom proti jaršam je bil avto k je stal na začetku pospeševalnga, takoj k se prpeleš s klančka. najprej valda mislva da je pokvarjen avto k se je še lev žmigovc vidl od daleč vidl, mislš da ma vse štiri. k se prbližava vidva da sam lev žmigovc utripa in da babica gleda nazaj kdaj bo mela prazn pas za "varno vključevanje". me prov zanima kašna more bit kazn za kej tazga.

Domnevam, da 10.000 SIT. Za kaj takšnega bi ji morali doživljenjsko odvzet izpit, enako kot za vožnjo po avtocesti v nasprotno smer.

Sem že videl nekaj podobnega, ena baba se je ravno tako ustavila in rinila na levo (!), direkt v nasprotno smer na avtocesti. Takim bi bilo treba odsekat eno roko pa eno nogo.

pele
Novinec

Napisal/-a pele Ne dec 11, 2005 9:56 pm

Vključevanje na prednostno cesto je velik problem slovenskih voznikov, za pospeševalni pas eni tudi slišali niso!
Opisal bom en primer iz Celja na vstopu na AC:
Tip se pripelje iz Celja na AC in se ustavi (kot pri STOP znaku)na začetku pospeševalnega , potem pa direkt na vozni pas.HUDO

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne dec 11, 2005 10:13 pm

jp.. pa ljudje k se ustavjo na konc pospeševalnega pasu, k se jim še ni uspel vključt, za njimi pa cela kolona vozil, k majo že notr med 80 pa 100 km/h.. tut lepo doživetje

lp
Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Ne dec 11, 2005 10:24 pm

pele je napisal/-a:Vključevanje na prednostno cesto je velik problem slovenskih voznikov, za pospeševalni pas eni tudi slišali niso!

Točno tko! Za take bi mogl avtomatsko izpite pobirat... :evil:
Še pred kratkim sm šou na AC in sta se dva pred mano pri 60km/h direkt vključila na desni vozni pas (in to tik pred enga špediterja), medtem ko sm jst z normalnim pospeševanjem prehitel oba in se še vedno pred koncem pospeševalnega pasu vključil pred oba s primerno hitrostjo in kar lepo razdaljo pred njima...na žalost je pa na cesti vsak dan vsaj 50takih za katere se vprašam kako za vraga so sploh prišli do vozniške! :?

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne dec 11, 2005 10:28 pm

Speedfighter je napisal/-a:Še pred kratkim sm šou na AC in sta se dva pred mano pri 60km/h direkt vključila na desni vozni pas (in to tik pred enga špediterja), medtem ko sm jst z normalnim pospeševanjem prehitel oba in se še vedno pred koncem pospeševalnega pasu vključil pred oba s primerno hitrostjo in kar lepo razdaljo pred njima.

Kako mi je to znano. In potem ti še kdo piska kakšen norc si.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Cross
Nov uporabnik

Napisal/-a Cross Ne dec 11, 2005 10:43 pm

Speedfighter je napisal/-a:
pele je napisal/-a:Vključevanje na prednostno cesto je velik problem slovenskih voznikov, za pospeševalni pas eni tudi slišali niso!

Točno tko! Za take bi mogl avtomatsko izpite pobirat... :evil:
Še pred kratkim sm šou na AC in sta se dva pred mano pri 60km/h direkt vključila na desni vozni pas (in to tik pred enga špediterja), medtem ko sm jst z normalnim pospeševanjem prehitel oba in se še vedno pred koncem pospeševalnega pasu vključil pred oba s primerno hitrostjo in kar lepo razdaljo pred njima...na žalost je pa na cesti vsak dan vsaj 50takih za katere se vprašam kako za vraga so sploh prišli do vozniške! :?

pomoje more pridt v našo zavest da za varnost takih voznikov in posledično našo na cesti mormo poskrbet drugi vozniki ker sami pač ne znajo. kifelci pa itak ne bojo ali ne morejo nč konkretnga nardit glede tega ker če nisi za za volan pač nisi. vozt pa morjo vseen. takrat tut verjetn ne bo glih folk živcirala vsaka neumnost drugih voznikov.
Supression!

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Re: Obvestilo voznici Twingota

Napisal/-a Asterix Ne dec 11, 2005 10:46 pm

Zzooommm je napisal/-a:Tole pišem voznici Twingota, ki bi danes na LJ obvoznici med izvozoma LJ-Sever in LJ-Brdo med 16:00 in 16:30 skoraj povzročila verižno trčenje. REGISTRSKE ŠTEVILKE za enkrat NE BOM objavil, ker najbrž nebi veliko dosegel. Kmalu po dogodku sem odšel tudi na policijsko postajo, da bi jih obvestil o dogodku, če (ko) bi ta voznica kdaj povzročila hujšo nesrečo, da bi se to štelo kot potencialna okoliščina, vendar mi je policist povedal to, kar sem pričakoval - da v tem ni pomena, kvečjem lahko tisti reče, da si se zlagal in potem nasankaš ti. Omenil mi je še, da še sam ne ve, kaj nekateri počnejo na cestah, ampak da pač stanje takšno je.

Ko ste se vključevali na obvoznico, ste sunkovito kot puščica zapeljali na vozni pas, sodeč po liniji vašega ovinka in hitrosti vožnje sklepam, da ne samo, da ste se slabo prepričali, če imate prostor -- sploh se niste. Velika sreča je bila, da vas je voznik na voznem pasu (TO NISEM BIL JAZ!!!) opazil in se v mikrosekundi umaknil na prehitevalni pas - še večja sreča je bila, da je bil ta ravno takrat prazen. Če takšne sreče nebi bilo, si lahko samo predstavljam kaj bi se zgodilo.
Po tem dogodku ste se obnašali, kot da se ni zgodilo nič, kljub hupanju večih voznikov, kvečjem ste samo pospeševali kolikor je šlo in prehitevali vse. Ko ste me prehitevali, sem vam 3x pohupal in vam pomahal, če ste sploh normalni, ampak ste se delali, kot da me ne vidite. Ko smo prišli do območja del na cesti (omejitev 80, potem 60) ste vse to ignorirali in dokler ste še bili v mojem vidnem polju vozili zadnjemu v koloni na prehitevalnem pasu nesramno za ritjo.
S takšnim početjem kažete, da niste sposobni za na cesto, da se požvižgate na življenja drugih ljudi. To ni bil samo eden izmed lapsusov v življenju vsakega voznika, to je bila nepremišljena objestnost.
Na policijo sem šel z namenom, da se to zapiše, ker če boste tako nadaljevali boste nekoč povzročili resno nesrečo, kjer lahko nedolžna oseba ali več teh umre. Vendar pa ne moremo nič. V tej državi so precej resnejši problemi kot to, ščiti se mafijo in seveda je logično, da je kar se tiče prometa vse v razsulu.

Torej si si pamet kupil, se to reče.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne dec 11, 2005 11:23 pm

lejte fantje puste druge pr mer pa probite vozt kokr varno se da, pa s čim manj napakami
gre za to da zgublat živcev zarat kretenov na cesti nima smisla, ker boste po 20.000 km na cesti že znorel- torej v približno letu
najbolše je da poskrbite za svojo varnost, s max. skoncentriranostjo, pa če rešiš situacijo, ne pizdit PREVEČ na unga k je zakrivil, ampak bot ponosen nase ker si rešil nekaj življenj
pametn in preudarne vožnje jst ne smatram vožje po predpisih- tudi to je seveda, a ne vedno-
jst sm hodo prehiter na cesti, vendar vozim kjer mislim oz upam da še obvladam situacijo
make love not war :lol:
lp

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne dec 11, 2005 11:27 pm

kljukec je napisal/-a:lejte fantje puste druge pr mer pa probite vozt kokr varno se da, pa s čim manj napakami
gre za to da zgublat živcev zarat kretenov na cesti nima smisla, ker boste po 20.000 km na cesti že znorel- torej v približno letu
najbolše je da poskrbite za svojo varnost, s max. skoncentriranostjo, pa če rešiš situacijo, ne pizdit PREVEČ na unga k je zakrivil, ampak bot ponosen nase ker si rešil nekaj življenj
pametn in preudarne vožnje jst ne smatram vožje po predpisih- tudi to je seveda, a ne vedno-
jst sm hodo prehiter na cesti, vendar vozim kjer mislim oz upam da še obvladam situacijo
make love not war :lol:
lp

Sam se ne bojim za lastno varnost, vendar me misel, da bi mi lahko taisti voznik, kateremu sem se pred trenutkom komajda izognil, že naslednji dan ubije prijatelja ali člana družine, ne da miru. Avtomobil ni igrača, ampak je gmota jekla, aluminija in plastike, katere teža se meri v tonah. To, da nekateri vožnjo tretirajo tako brezbrižno kot tale voznica, je zelo nevarna stvar.

Lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po dec 12, 2005 12:54 am

Na vse to lahko napišem le DE JA VU. Na žalost nič novega. Odvzem bi pa priporočal za vse idiote na cesti in to preden koga fentajo. Ne gre se za prekoračeno hitrost. Hitra in pozorna vožnja sama po sebi ni nevarna. Nevarni so tisti, ki mislijo, da so sami na cesti in njihova vožnja nima nič skupnega z zdravo pametjo in se njihovih dejanj ne da predvideti. Za take sta le 2 možnosti: avtobus ali pa urgenca, če ne krsta.

Imam enga kolega, ki porazno vozi (ni dovolj pozoren na cesto ampak bolj na dogajanje ob njej - hitro mu pade koncentracija) in vedno, ko se vozim z njim sem pozoren na dogajanje na cesti, da bi v nuji potegnil za volan, če bi bilo treba. Ima pa več sreče kot pameti, verjetno tudi zato, ker vozi zelo počasi - po navadi 10kmh pod omejitvijo. Imel je že par manjših srečanj s kakšnim tujim odbijačem - nič hujšega. Na avtocesti pa vozi presenetljivo dobro.
Če pa tak človek ne preceni svojih sposobnosti in pozna le gas do konca je hujša nesreča neizogibna, pa naj bo na AC ali v naselju.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 12, 2005 2:04 am

Tale tvoj kolega vozi po AC presenetljivo dobro zato, ker se ponavadi ob AC ne dogaja prav ničesar :lol: :lol:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Po dec 12, 2005 8:32 am

men se je tut enkrat neki tazga nardil. plačam cestnino....ne vem točno kje je bilo....za cestninsko postajo pa je hud desen ovink in šele pol se vključiš na AC.......no in kaj sem mi zgodi. en ata u enmu majhenmu avtu z italjansko registracijo se me pripelje nasprot....halo....nakar se jaz ustavim (sreča da sem počasi peljal) in mu potrobim pa mu pokažem da je bebec......on pa meni nazaj kao smrkavec kako se pa obnašaš. mislm ne vem no........za postrelit :/:o:/

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To dec 13, 2005 12:13 pm

Glede prijavljanja prekrškarjev - meni je ob priliki neki policist razložil, da takšne prijave sprejemajo, je pa tako, da je pač moja beseda proti prekrškarjevi. Je pa dodal, da če nič drugega, mu vsaj malo pokvarijo dan, ker ga gredo vprašat, kaj se je zgodilo. Naj ve, da ga opazujejo tudi drugi, ne samo policaji. Ampak mislim, da so takšne zadeve zelo odvisne od prakse na policijski postaji. Eni so dojemljivejši (tako kot za nasilje v družini), drugi manj.
Rdeča alfa? Hm, danes sta dve alfi, ena 156 neke sinje barve in ena "ta kratka" rdeče barve z voznico za volanom prehitevali skozi naselje in to seveda s hitrostjo, precej višjo od omejitve.
Moja dogodivščina v zvezi z vključevanjem na obvoznico: ženska v modri mazdi 323 tisti ta stari, športni model, ki je vozila za mano, se lepo vključi, jaz sem vozila cirka po omejitvi sto, promet je bil gost, njo je pa očitno to tako nerviralo in me je zaradi zasedenega prehitevalnega pasu začela prehitevati po desni, po odstavnem pasu... Pa se ni mogla vključiti, ker smo bili tudi mi na voznem pasu precej na gosto posejani. Po desni je vozila skoraj do naslednjega pasu za vključevanje na obvoznico... Ko se je prebila nazaj za mano, sem ji zaploskala, pa je samo nekaj besno gestikulirala. Ja, vse sorte počnemo na cesti.

Mustang_Girl
Novinec

Kraj: Mars

Napisal/-a Mustang_Girl To dec 13, 2005 12:59 pm

Hmmm. Res ne razumem enih ljudi, ki tako ogrožajo druge. Dobro, noben ni popoln, vedno te lahko kaj preseneti, ampak mislim da se vsak ne spomni kaj piše na prvi strani CPP. Eni bi morali imeti to nalimano v avtu nekje na vidnem mestu.

Tko da, zase vem, če vidim kakšnega "norca" na cesti, se ga raje izognem, ker primitivcev na cestah je veliko in je brezveze z njimi met opravka. Pa nimam "slabega" avta, nisem nesposobna voznica in me izredno motijo ženske v raznih twingotih, ki so obremenjene z vsem drugim samo s cesto pred sabo ne.

Upam da ne bo preveč offtopic tole spodaj ampak gre tudi za twinga le v drugačni zgodbi.

Tudi sama imam slabe izkušnje z voznico twinga srebrne barve, ki mi je pred City Parkom popraskala avto, ko je parkirala v boks. Zgodba je pa taka in stoji tako:

Ravno hodim proti avtu in gledam kako se ena ženska matra s twingičem parkirat. Od daleč se še režim in si mislim: "Ja groza kok ene ženske delajo antipropagando za nas voznice. Pa še mobitel ma v roki in telefonira...Koza." Z eno roko obrača volan z drugo telefonira, potem ji vmes prileti en avto mimo, ki je mislil, da gre ven in ji kaže naj že gre. Ona njemu lepo nazaj kaže geste z rokami. In potem slišim bum in cviljenje pločevine. Mal me že stisne pri srcu in vidim da je "popravila" moj avto. Pospešim tistih par korakov in vidim da je spraskala celo desno stran. :bonk Kako ji je to ratalo ne vem... :noro Stojim pri avtu, baba pa kar še na telefonu izstopi iz avta in se že odpravlja v shopping. :bonk

Jaz pa za njo: "Gospa, gospa! Tale avto, ki ste ga opraskali je moj!" Ona pa :"Jaz nisem nič opraskala." :noro Komaj jo skidam dol s telefona in ji razlagam, če ni slišala kako je pločevino podrajsala itd. Ona trdi da ne, da ona nič ne ve. Potem ji pa rečem naj si ogleda svojo levo stran. Baba je kar zakuhala. "Ja, to nisem bla jaz. To ste vi parkirala zraven ker hočete kuponček od mene!" :roll: Pa si mislim: "What the fcuk? Tej se pa res rola." Dobro, da se je našel en prijazen fant in rekel, da je videl kako je podrajsala mojo stran, ko je zlagal stvari v prtljažnik. Ženska čist zmedena, da bo klicala policijo, ker jo hočemo osleparit, da smo banda. :bonk :bonk :bonk

Potem pride policija in na njeno žalost je bil zapisnik meni v prid, ona pa je še kar naprej jamrala nekaj o eni bandi. Šele ko je policaj rekel, da se vidi, da je vse sveže in kako bi potem prišla črna barva na njen siv avto, se je pomirila. Potem, ko je dala kuponček, je pa še kar ene neumesne mela o nas mladih banditih. Če zdaj že "starejše" ženske napadamo tako.

Enim se res rola....

P.S: Potem ko je zavarovalni agent prepisoval njeno št. police sva se malo razgovorila in je rekel pa ne že spet ta...Tko da take ženske bi samo :/:o:/

buco
Nov uporabnik

Re: Obvestilo voznici Twingota

Napisal/-a buco To dec 13, 2005 1:13 pm

Zzooommm je napisal/-a:Tole pišem voznici Twingota, ki bi danes na LJ obvoznici med izvozoma LJ-Sever in LJ-Brdo med 16:00 in 16:30 skoraj povzročila verižno trčenje. REGISTRSKE ŠTEVILKE za enkrat NE BOM objavil, ker najbrž nebi veliko dosegel. Kmalu po dogodku sem odšel tudi na policijsko postajo, da bi jih obvestil o dogodku, če (ko) bi ta voznica kdaj povzročila hujšo nesrečo, da bi se to štelo kot potencialna okoliščina, vendar mi je policist povedal to, kar sem pričakoval - da v tem ni pomena, kvečjem lahko tisti reče, da si se zlagal in potem nasankaš ti. Omenil mi je še, da še sam ne ve, kaj nekateri počnejo na cestah, ampak da pač stanje takšno je.

Ko ste se vključevali na obvoznico, ste sunkovito kot puščica zapeljali na vozni pas, sodeč po liniji vašega ovinka in hitrosti vožnje sklepam, da ne samo, da ste se slabo prepričali, če imate prostor -- sploh se niste. Velika sreča je bila, da vas je voznik na voznem pasu (TO NISEM BIL JAZ!!!) opazil in se v mikrosekundi umaknil na prehitevalni pas - še večja sreča je bila, da je bil ta ravno takrat prazen. Če takšne sreče nebi bilo, si lahko samo predstavljam kaj bi se zgodilo.
Po tem dogodku ste se obnašali, kot da se ni zgodilo nič, kljub hupanju večih voznikov, kvečjem ste samo pospeševali kolikor je šlo in prehitevali vse. Ko ste me prehitevali, sem vam 3x pohupal in vam pomahal, če ste sploh normalni, ampak ste se delali, kot da me ne vidite. Ko smo prišli do območja del na cesti (omejitev 80, potem 60) ste vse to ignorirali in dokler ste še bili v mojem vidnem polju vozili zadnjemu v koloni na prehitevalnem pasu nesramno za ritjo.
S takšnim početjem kažete, da niste sposobni za na cesto, da se požvižgate na življenja drugih ljudi. To ni bil samo eden izmed lapsusov v življenju vsakega voznika, to je bila nepremišljena objestnost.
Na policijo sem šel z namenom, da se to zapiše, ker če boste tako nadaljevali boste nekoč povzročili resno nesrečo, kjer lahko nedolžna oseba ali več teh umre. Vendar pa ne moremo nič. V tej državi so precej resnejši problemi kot to, ščiti se mafijo in seveda je logično, da je kar se tiče prometa vse v razsulu.

in kaj nj bi ti zdj njej konkretno povedou ? a misls da usak k e po cesti pele prebira tale forum al kaj?
mislm da je ta tema totalna bedarija
pa brez zamere

lp
buco

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a gabrijelF To dec 13, 2005 1:21 pm

Mustang_Girl je napisal/-a:Hmmm. Res ne razumem enih ljudi, ki tako ogrožajo druge. Dobro, noben ni popoln, vedno te lahko kaj preseneti, ampak mislim da se vsak ne spomni kaj piše na prvi strani CPP. Eni bi morali imeti to nalimano v avtu nekje na vidnem mestu.

Tko da, zase vem, če vidim kakšnega "norca" na cesti, se ga raje izognem, ker primitivcev na cestah je veliko in je brezveze z njimi met opravka. Pa nimam "slabega" avta, nisem nesposobna voznica in me izredno motijo ženske v raznih twingotih, ki so obremenjene z vsem drugim samo s cesto pred sabo ne.

Upam da ne bo preveč offtopic tole spodaj ampak gre tudi za twinga le v drugačni zgodbi.

Tudi sama imam slabe izkušnje z voznico twinga srebrne barve, ki mi je pred City Parkom popraskala avto, ko je parkirala v boks. Zgodba je pa taka in stoji tako:

Ravno hodim proti avtu in gledam kako se ena ženska matra s twingičem parkirat. Od daleč se še režim in si mislim: "Ja groza kok ene ženske delajo antipropagando za nas voznice. Pa še mobitel ma v roki in telefonira...Koza." Z eno roko obrača volan z drugo telefonira, potem ji vmes prileti en avto mimo, ki je mislil, da gre ven in ji kaže naj že gre. Ona njemu lepo nazaj kaže geste z rokami. In potem slišim bum in cviljenje pločevine. Mal me že stisne pri srcu in vidim da je "popravila" moj avto. Pospešim tistih par korakov in vidim da je spraskala celo desno stran. :bonk Kako ji je to ratalo ne vem... :noro Stojim pri avtu, baba pa kar še na telefonu izstopi iz avta in se že odpravlja v shopping. :bonk

Jaz pa za njo: "Gospa, gospa! Tale avto, ki ste ga opraskali je moj!" Ona pa :"Jaz nisem nič opraskala." :noro Komaj jo skidam dol s telefona in ji razlagam, če ni slišala kako je pločevino podrajsala itd. Ona trdi da ne, da ona nič ne ve. Potem ji pa rečem naj si ogleda svojo levo stran. Baba je kar zakuhala. "Ja, to nisem bla jaz. To ste vi parkirala zraven ker hočete kuponček od mene!" :roll: Pa si mislim: "What the fcuk? Tej se pa res rola." Dobro, da se je našel en prijazen fant in rekel, da je videl kako je podrajsala mojo stran, ko je zlagal stvari v prtljažnik. Ženska čist zmedena, da bo klicala policijo, ker jo hočemo osleparit, da smo banda. :bonk :bonk :bonk

Potem pride policija in na njeno žalost je bil zapisnik meni v prid, ona pa je še kar naprej jamrala nekaj o eni bandi. Šele ko je policaj rekel, da se vidi, da je vse sveže in kako bi potem prišla črna barva na njen siv avto, se je pomirila. Potem, ko je dala kuponček, je pa še kar ene neumesne mela o nas mladih banditih. Če zdaj že "starejše" ženske napadamo tako.

Enim se res rola....

P.S: Potem ko je zavarovalni agent prepisoval njeno št. police sva se malo razgovorila in je rekel pa ne že spet ta...Tko da take ženske bi samo :/:o:/

ojojoj. Tisti, ki se vsaj malo spoznamo na psihiatrijo, nam je takoj jasno, za kaj gre v tem primeru. Psihopatološke blodnje ... po približnih ocenah naj bi le 20% pacientov s shizofrenijo iskalo zdravniško pomoč, ostali pa so med nami ... in ta ženska je TIPIČNA! Tako da če bi se meni kaj takega zgodilo, bi ji tudi svetoval, naj poišče zdravniško pomoč!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr dec 14, 2005 4:39 pm

Drager je napisal/-a:V avto šoli so nas učili vse mogoče, tudi predvidevanje. In lahko bi on predvideval da mu bo nekdo zaprl pot ker ga pri taki hitrosti ni lahko opaziti.

Ze ze sola pa ono in tretje. V praksi pa to deluje verjetn o malo drugace. Ne dolgo nazaj sem sel po cesti s predvidevanjem, da pride mimo avtobus ali slepar. Cesta je bila ozka zato sem tako tudi vozil, ker sem mislil kako bo. In glej ga zlomka, pride slepar :shock: Vse brez problema ampak je jeba tako vozit, ker gre res pocasi. Ampak, jaz sem se srecal z sleparjem. Verjetno se ne bi moral srecati z marsikaterim, ki bi bil s svojim avtomobilom. Potem sem pa sel se malo bolj dalec. Vozil in predvideval, da bo nekolikan vecji kamen za ovinkom. No to postane potem pa ze brezveze. Dobesedno cjazenje okoli ovinka :? In ko bom jaz tole zgazil, bo sigurno kriva moja neprilagojena hitrost pa ceprav bi se vozil krepko pod omejitvijo. Jaz sem zagovornik, da na cesti ne sme biti nic. Ce pac kaj pride, pride, jebat ga. To sem omenil zaradi umetnikov, ki se ustavijo za ovinkom. Ce bi vozili tako, da bi predvideval, da bo za ovinkom avtomobil, potem bi res slo pocasi, en kup zaviranja in pospesevanja. Ampak v glavnem, da bom jaz kriv, ko ga nabijem.

Glede tega res srecnega dogodka pa res ne vem. Ce bi se kaj zgodilo bi bila spet neprilagojena hitrost razen, ce ne bi ti zzooommm kot ocividec povedal svojo zgodbo. Tale zenska je skrajno nevarna za promet. Ampak glavno je, da ona vozi po omejitvah. Samo tukaj je bolj vprasanje, KAKO vozi!!! Tej zenski je treba vzet izpit, ker sem jaz bolj varen ko mam 2.0 promile alkoholi v riti.

Tudi se mi poraja vprasanje, kako vam lahko trobijo na AC ali pa zmigajo. Zakaj se meni to NE dogaja. Po AC se vecinoma vozim okorg 160. Ampak vecina bedakov ima v glavi se jaz ze itak vozim vec kot je dovoljeno nima kaj da se razburja. Ti lepo prehiti kot se zagre se umakni nazaj in potem tam caraj na svojem pasu pa magar ce bo samo s 70km/h. Fantje in dekleta je treba samo malo logicnega sklepanja. Prehitevalni pas, pospesevalni pas, meglenke - megla ne pa dezevnice, kot jih nekateri uporabljajo. Sedaj pustimo kretene, ko se ti nalepi za rit pa blenda pa komaj, da bi mu dal se eno smrekco, da bi lahko se bolj utripal. To je d**** na kvadrat, res je, tukaj nimamo kaj. Pusti na miru, ker je i****.

Potem tudi lastnike mocnejsih avtomobilov malo opozorim, da ko se enkrat peljes z avtomobilckom z nekolikan manj konji, razumes se eno zadevo. Sedaj, ko sem se nekajkrat vozil z njim vidim, da je res jeba. Avto pred mano, pogledam nazaj in ni panike. Gas v podn :D dejmo ga prehitet, ker se od dalec priblizuje avtomobil. Sem se trudil in trudil ampak me je avto prej dohitel. :? Je res, da sem pac mislil, da bom skocil mimo kot sem navajen. :? Zato je pa treba vedet, kako bos skocil mimo in ne kar brezglavo hop cefizelj se se ze tako peljem vec kot je dovoljeno :roll:

V teh primerih je treba imet enega, da ti to mal posreduje, ker avto sola je itak brezveze. Tam sam tolk, da se nekaj naucis, pa kako krizisce, potem je pa konc. Ata je rekel, da naj se ne oglasam, dokler nimam 100.000km. Se bi mu dal prav. Sedaj s svojim avtom je ze slo cez 100.000 pa se zmeraj pride situacija, ki me na cesti nekolikan preseneti. Vemo pa, da se ucimo celo zivljenj.

Dej tablico gor pa da se odstrani to iz prometa, ker ce bo mene srecala bom se kako kazn dobil, ker bom popizdu zraven. V takih primerih dobim samo sliko in kazen za 54km/h in postanem besen. Kaj je pa ta naredila, v glavnem da je sla po omejitvah. :cry
Zadnjič spremenil X-Hair, dne Sr dec 14, 2005 4:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr dec 14, 2005 4:43 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:
_BANDIT_ je napisal/-a: Jaz (BMW 5) v mimoletu kakih 200kmh na prehitevalnem pasu (bila je taka ura, da je bilo na cesti zelo malo prometa)

Ja bandit kako pa lahko tako noriš po naših avtocestah, ko so le-te prazne??

Kaj če bi se pred tabo znajdu en bogi ježek k bi ga povozu bi lahko zletel čez ograjo in ubil nedolžno žrtev na nasprotnem pasu.

Pa kako bi ti zbremzu s take hitrosti, to moraš biti pa že res profesionalec, da obvladaš tako situacijo, tut če ma tvoj avto vrhunske 13 colske diske!!!

Kaj pa če bi ti otrok pred avto pritekel, kaj potem....

Tko te zdej gleda 90 % forumašev tuki. Žalost.

Nekaj v tem stilu ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr dec 14, 2005 5:46 pm

Če premislim, bi rekel, da je v avtošolah popolnoma premalo vožnje po AC in v hudem mestnem prometu.
Še bolj zafrknjeno je to za ljudi iz "zaselkov". Oni se učijo na enem semaforju kako se vozi po mestu, pol pa pride v LJ pa panika. Krožnega prvič vidi. Itd. Sej ne more bit drugače. Sploh pa ta naša majhna Slovenija. Že LJ ni nevem kaj velika, pa je recimo Kranj napram njej selo. Zase lahko rečem, da kar sem se nauču vozit po opravljenem izpitu je blo največ v LJ, pa še to ob spremstvu očeta. Da bi šel recimo tri mesece po tem, ko sem naredil izpit sam v LJ mi še na pamet ni padlo... enostavno nimaš pojma, nobenih izkušenj, nič.
Resno bi blo za razmislit, da bi moral vsak kjerkoli iz slovenije je, narediti določeno število ur po AC, LJ obvoznici in po LJ ko je gost promet, preden dobi izpit.

Bi še komentiral Mustang_Girl, ko je rekla, da nekatere ženske mečejo slab ugled na voznice... popolnoma res je to. Zadnjič sem v LJ srečal neko voznico brez luči, 1x sem ji poblendal, ko se je odpeljala mimo sem pogledal v ogledalo in po sekundi je užgala luči. Sem si mislil, evo vsaj nekdo, ki ve kaj počne za volanom. Pridem v Kranj (bila je že noč), za mano dve ženski v avtu brez luči s prižgano lučko v kabini. Prižgem vse 4, blendam z zadnjo meglenko, nič. Uni dve veselo debatirata. Sem si mislil, zaleti v en semafor, da bo mir, preden te bo kdo spregledal.

Danes v LJ sem videl nekega fiata, ki je fural rikverc z vsemi štirimi po vključevalnem pasu (še preden prideš na obvotnico, tam ko je ovinkek). Sem mu skoraj ploskati začel.
Fenomen št. 2 na gorenjski AC. Začnem prehitevati kamjon, zagledam avto na voznem pasu pred njim, ki žlajfa kot norc in sem videl, da kamjon ne bo mogu ustavt, pogledam v ogledalo, za mano nobenega, stisnem bremzo, da se je kamjon lahko malo pomaknil v levo. Potem sem ugotovil, da je tisti voznik šel na izvoz iz AC, ampak se je odločil, da bo že na voznem pasu zmanjšal hitrost :roll:
Kdo je te ljudi učil vozit? Jaz se še danes spomnim besed mojega inštruktorja, da nimaš kaj niti spuščati gasa, preden se pomakneš na izvoznega...

Sicer pa nam kot voznikom manjka predvsem strpnosti in tu nisem nobena izjema. Recimo pred letom, dvema me je lahko vsak norec sprovociral, precej sem hupal in svetil z dolgimi, ampak se vedno bolj umirjam... ker nima smisla. Zakaj bi puščal na cesti vse svoje živce in energijo. Na cesti smo zato, da uživamo v vožnji, ne pa da se poskušamo pobiti. Sploh pa je to, kar velik delež voznikov počne - da tišči na silo na centimetre, blenda & trobi - zelo nevarno... zato pa so naleti. Ena napaka nekoga drugega in konec veselja. Vsak dela napake in če si drugi nebi puščali rezerve bi še zdavnaj vsi pomrli. Ni problema desetim procentom voznikov voziti 200 po AC, zato ker so ostali precej počasnejši oz. vozijo po omejitvi, če bi vsi vozili 200 bi pokalo, da bi se kar kadilo.
Sicer pa iz dneva v dan vedno bolj spoznavam modrost inštruktorjevih besed "ko se najdeta dva trmasta, potem je konec".
Zadnjič spremenil Zzooommm, dne Sr dec 14, 2005 6:12 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov