Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali ste zato, da se voznike, ki vozijo pijani, javno objavi?

DA
143
79%
NE
37
21%

Skupaj glasov : 180

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Po jan 02, 2006 8:33 pm

Ma kaj čem rečt!
Tipično "Slovensko" se odvija ta debata!

Predlagam Referendum... :D
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po jan 02, 2006 9:02 pm

Ob prvem manjšem presežku alkohola v krvi ni primerno, da se ime javno izpostavi, zdi se mi pa to več kot na mestu za večkratne prekrškarje v nekem obdobju.

Recimo : če te v obdobju treh let trikrat dobijo malo čez dovoljeno mejo, prideš na črno listo, ki bi se objavljala vsaj 2 krat na leto.
Za višjo alkoholiziranost pa prideš na črno listo prej. Če si mrtev kot klada prideš takoj gor, če pa si nekje srednje alkoholiziran pa imaš le še eno možnost in ne dveh (torej skupno dve namesto treh).

Sistem mora biti inteligentno zasnovan, šele potem je lahko učinkovit in pravičen.

Logično se mi zdi, da tisti, ki ne pijemo ko vozimo, nimamo toliko občutka kje se nahaja zakonska meja, kot pa tisti, ki to redno prakticirajo(te), že iz tega razloga, ker nikoli ne napihamo.
Zato mislim, da je pravično, da se manjše spodrsljaje večkrat tolerira kot pa bolj resno pitje.

Mislim tudi, da bi se moralo kršiteljem na dom skupaj s položnico poslati izobraževalno brošuro - statistike in slike nesreč in pokritih trupel, ki so rezultirale iz vožnje pod vplivom alkohola. Taki prizori prisilijo (normalnega) človeka, da se zamisli.

Seveda pa mora biti primarno represivno in sankcijsko sredstvo seveda KAZEN (denarna ali kakršnakoli že).

Korupcija pa je na žalost tudi tu neizogibna.
Priponke
6053023.jpg
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po jan 02, 2006 9:16 pm

pugi405 je napisal/-a:Jst sm pa odločno proti. Pol bi take voznike javno medijsko linčal. Če ste za, pol bodte tut za javno objavo vaših izpitnih rezultatov na faxu, oz. na internetu, po možnosti pa še kolikokrat ste šli izpit delat, rezultat kolokvijev itd. Ne bi blo čist lahko pr srcu a? :twisted: Skratka... bedarija... jst sm za uporabo inicialk.... :P

Se strinjam. Vsakmu se lahko zgodi, da ksn kozarcek spije(nazdravis, spijes pivo,..itd) in se ti zgodi cisti Murpheyev zakon...dobi te policija in napihas 0,5 ali 0,6 in potem si kot ozigosana krava. Drugo pa je, da voznik pije in zavestno sede volan in se pelje.
There is no time...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po jan 02, 2006 9:34 pm

bass je napisal/-a:Ob prvem manjšem presežku alkohola v krvi ni primerno, da se ime javno izpostavi, zdi se mi pa to več kot na mestu za večkratne prekrškarje v nekem obdobju.

Recimo : če te v obdobju treh let trikrat dobijo malo čez dovoljeno mejo, prideš na črno listo, ki bi se objavljala vsaj 2 krat na leto.
Za višjo alkoholiziranost pa prideš na črno listo prej. Če si mrtev kot klada prideš takoj gor, če pa si nekje srednje alkoholiziran pa imaš le še eno možnost in ne dveh (torej skupno dve namesto treh).

Kaj pa če enkrat vmes, ko te ne dobiko, nekoga ubiješ ?

Takoj ko imaš več kot 0.5 greš na seznam, ki se dnevno dopolnjuje. Ker če se objavlja na daljše obdobje se zna zgoditdta kakšen pobegne iz papirja k čaka za objavo.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po jan 02, 2006 9:44 pm

Ronin je napisal/-a:Se strinjam. Vsakmu se lahko zgodi, da ksn kozarcek spije(nazdravis, spijes pivo,..itd) in se ti zgodi cisti Murpheyev zakon...dobi te policija in napihas 0,5 ali 0,6 in potem si kot ozigosana krava. Drugo pa je, da voznik pije in zavestno sede volan in se pelje.

hahaha...zgodi se ti ne, ampak lahko samo sam prisebno dvigneš par kozarčkov in jih spiješ ;) Tko, da nisi pol nič drugačen kot tisti v tvojem drugem primeru, ko nekaj spije in zavestno sede za volan in se pelje-razn če te v prvem primeru prisilijo vozit :D
Vsak, ki napiha več kot 0,5 je pil zavestno in se tud zavedajoč tega usede za volan-pa če to nardi enkrat al pa vsak dan, je enako pijan in odgovoren za svoje dejanje. Pa da napihaš več kot 0,5 moraš več kot le nazdravit al pa spit pivo ali dve...po dveh pivih te niti Murphy ne spravi da napihaš več kot 0,5 in postaneš "ožigosana krava" :P

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po jan 02, 2006 10:05 pm

Speedfighter je napisal/-a:
Ronin je napisal/-a:Se strinjam. Vsakmu se lahko zgodi, da ksn kozarcek spije(nazdravis, spijes pivo,..itd) in se ti zgodi cisti Murpheyev zakon...dobi te policija in napihas 0,5 ali 0,6 in potem si kot ozigosana krava. Drugo pa je, da voznik pije in zavestno sede volan in se pelje.

hahaha...zgodi se ti ne, ampak lahko samo sam prisebno dvigneš par kozarčkov in jih spiješ ;) Tko, da nisi pol nič drugačen kot tisti v tvojem drugem primeru, ko nekaj spije in zavestno sede za volan in se pelje-razn če te v prvem primeru prisilijo vozit :D
Vsak, ki napiha več kot 0,5 je pil zavestno in se tud zavedajoč tega usede za volan-pa če to nardi enkrat al pa vsak dan, je enako pijan in odgovoren za svoje dejanje. Pa da napihaš več kot 0,5 moraš več kot le nazdravit al pa spit pivo ali dve...po dveh pivih te niti Murphy ne spravi da napihaš več kot 0,5 in postaneš "ožigosana krava" :P

Pomojem, da ves, da vsako telo drugace absorbira alkohol. Si pa predstavljaj, da bos ti enkrat napihu 0,5 in ti bo policaj "gnjavil", mim tebe se pa bo pa peljalo pa ne vem kok k bodo pa mel 1,5 ali vec :twisted: no, to je pa itak ze druga tema ;)
There is no time...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po jan 02, 2006 10:09 pm

McFly je napisal/-a:jao pa kašne čuješ kle gor....javna objava....pa to ne moreš verjet.

...na spisku se bi znašli sami janezi pa micke, navadni ljudje, ki so nardil napako...tu ne bi bilo nobenega direktorja (ne vem kaj ste se spravili nanje, recimo jim rajši znane osebe nasploh :) ), kvečjemu v kakšnem tabloidu (to že imamo)...

razumem pa da bi objavili večkratne prekrškarje in jih močno udarili po žepu in jih javno označili...od tu naprej je samo še zdravljenje, saj se ta ne zaveda svojih dejanj in možnih posledic...

da pa bi vsak že ob prvi priliki bil označen, in cel njegov rod in potomci, zato ker je mel 0.9 promila v krvi in se je z 25 km/h peljal domov k ženi, je pa malo žalostno....

thatz my opinion on the subject

direktorji so izpostavljeni zato, ker so za njih denarne kazni smešno nizke
take ljudi je treba kaznovat na drugačen način
janeze pa micke pa bl udar denar kot neka objava

sicer pa: če ne kršiš te ne kaznujejo....
podpis

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po jan 02, 2006 10:12 pm

Ronin je napisal/-a:Pomojem, da ves, da vsako telo drugace absorbira alkohol. Si pa predstavljaj, da bos ti enkrat napihu 0,5 in ti bo policaj "gnjavil", mim tebe se pa bo pa peljalo pa ne vem kok k bodo pa mel 1,5 ali vec :twisted: no, to je pa itak ze druga tema ;)

To se pa strinjam, ja...sam policaji so pa itak tema zase :P
Itak ti ni vseen če te dobijo edinkrat medtem ko ostali skoz nažgani furajo brez kazni...sam hočm pa povedat, da je vseen najlepš se peljat trezn...tud če te ustavjo ni problema ;) Sam problem je k vse premalo folka na cesti razmišlja na tak način... :evil:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po jan 02, 2006 10:15 pm

mene pa zanima kaj bi s tem dosegl
razen tega da bi nekdo bil ob svoj ugled
men nč ne pomaga če bi vedel da je janez novak vedmo pijan za volanom, če nebi vedel kater avto vozi- oz ga na cesti nebi prepoznal
to se mi zdi uglavnem velka bedarija- zakaj- zato ker je v osnovi zakon zasnovan tako da tisti ki pije zgubi izpit- oz tisti ki dela prekrške- zakaj pa bi ga še dodatno vlačil po cajtngih- da bi ga poznala cela slo
veliko večji problem so vozniki, ki so že izgubili izpit, vendar se še vedno vozijo po cestah- vem za kar nekaj primerkov
lp
Zadnjič spremenil kljukec, dne To jan 03, 2006 12:42 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
bugatti
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a bugatti Po jan 02, 2006 10:24 pm

ja to bi bilo res dobr :roll: bi en z istimu imenam in prinkam vozu pjn pa bi bil objavlen in naj bi me kr vsi lincal ker se pac isto piseva. To je zame cisto zgresena logika tisga k so pa dobil pjanga bo pa reku jz nism biu to je en drug ne pozabite da nima vsak drugega imena in primka.

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Po jan 02, 2006 11:18 pm

To je čista bedarija. Itak ša če bo kak poslanc vozu nažgan mu tud pihat ne bojo dal, kaj šele zapisal ime v časopise. Kvečjem kake kao ''estradnike''.
Fredi Miler-ta prvi :P

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Po jan 02, 2006 11:36 pm

Nvm js sm kliknu za, kliknu bi pa možnost Vseeno mi je, če bi bla....
mislim nevem če bi to doseglo svoj namen , to delajo z tistimi ko hodjo k prostitutkam, pa pedofiuli se mi zdi :?

za pijance? kapavem a zj če te 1x dobijo boš pa objavlen ko t pijanc?! js se neb sekiru....
Sploh pa prizadelo bo tiste direktorje pa politike pa take...
če jih bo... . :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG To jan 03, 2006 9:01 am

Sem za. Desperate times call for desperate measures.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To jan 03, 2006 12:30 pm

RKay je napisal/-a:To je čista bedarija. Itak ša če bo kak poslanc vozu nažgan mu tud pihat ne bojo dal, kaj šele zapisal ime v časopise.

Čudno da so Jelinčiču dal za pihat...zdej bi pa radi imuniteto...za prometne prekrške...jao :bonk Bo že res kar pravijo...da riba smrdi pri glavi :|
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To jan 03, 2006 1:02 pm

Sem glasoval za, ampak bi to podpisal le v primeru, da se javno objavi večkratne prestopnike, npr. 3je taki prekrški...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To jan 03, 2006 1:17 pm

Nisem prebral vseh postov, ker nimam toliko časa, poznam pa eno zanimivost iz ... Amerike (od kod pa drugot :))
Tam vinjene voznike kaznujejo denarno, nato pa jih razvrstijo v skupine in gredo v mrtvašnice oziroma na oglede avtopsije, kjer obdukcirajo mrliče, ki so umrli v prometnih nesrečah, za katere je bil vzrok alkohol. Tako morejo gledat kako poteka obdukcija in kakšni so ljudje, ki umreje v prometnih nesrečah - meni bi pognalo strah v kosti pa bruhal in omedlel bi tudi - tudi njim da mislit! Zdaj pa se naj vsak pri sebi zamisli...
[OO-(||||)(||||)-OO]

BlueWorld
Nov uporabnik

Napisal/-a BlueWorld To jan 03, 2006 1:58 pm

Jaz se tud za :evil:

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To jan 03, 2006 2:06 pm

Fabrizio je napisal/-a:Nisem prebral vseh postov, ker nimam toliko časa, poznam pa eno zanimivost iz ... Amerike (od kod pa drugot :))
Tam vinjene voznike kaznujejo denarno, nato pa jih razvrstijo v skupine in gredo v mrtvašnice oziroma na oglede avtopsije, kjer obdukcirajo mrliče, ki so umrli v prometnih nesrečah, za katere je bil vzrok alkohol. Tako morejo gledat kako poteka obdukcija in kakšni so ljudje, ki umreje v prometnih nesrečah - meni bi pognalo strah v kosti pa bruhal in omedlel bi tudi - tudi njim da mislit! Zdaj pa se naj vsak pri sebi zamisli...

enkrat sm ze nekje napisala, pa bom ponovila: 14 dni intenzivnega dela v Soncku vsakemu, ki je pil za volanom. Gledati in sobivati z nekom, ki je hendikepiran po nesreci (fizicno ali psihicno ali pa ponavadi kar oboje...), to ti seze do srca (mu pomagati na stranisce, pri hranjenju...ker je un, k se je zaletu vanj/o spil samo en kozarcek prevec...

Statistika nikogar ne gane...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To jan 03, 2006 2:19 pm

jorgeus je napisal/-a:
Fabrizio je napisal/-a:Nisem prebral vseh postov, ker nimam toliko časa, poznam pa eno zanimivost iz ... Amerike (od kod pa drugot :))

enkrat sm ze nekje napisala, pa bom ponovila: 14 dni intenzivnega dela v Soncku vsakemu, ki je pil za volanom. Gledati in sobivati z nekom, ki je hendikepiran po nesreci (fizicno ali psihicno ali pa ponavadi kar oboje...), to ti seze do srca (mu pomagati na stranisce, pri hranjenju...ker je un, k se je zaletu vanj/o spil samo en kozarcek prevec...

Statistika nikogar ne gane...

:bow
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR To jan 03, 2006 2:32 pm

Ni me sram priznat da sem pijan, tko da me nebi nevem kako prizadelo moje ime na listi vinjenih voznikov.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov