sleeper je napisal/-a:@ bsmuk31: Sorry bsmuk31, ampak to moram vprašat! Si že kdaj slišal za izolatorje...?
sleeper je napisal/-a:
@ bsmuk31: Sorry bsmuk31, ampak to moram vprašat! Si že kdaj slišal za izolatorje...?![]()
LpS
sleeper je napisal/-a:Saj pravilno razumem, govorimo o statični elektriki nastali pri izstopu iz avtomobila!? Torej 20 kV, ko zrak postane prevodnik (seveda na razdalji par mm) in toku merjenem v mikro amperih...??? In ne o streli z nekaj milijoni amperov...
Ok, zmagali ste!
Se opravičujem!
S
BMW Motorsport je napisal/-a:mene tut zadne cajte rukne dobesedno vsaka metalna stvar k jo pipnem. Nazadne pred pol ure. Je tko zabliskal da sm se kr usrou.
bsmuk31 je napisal/-a: Torej zakaj te strese statična elektrika, če ni nič ozemljeno?
drugmirko je napisal/-a:a..joj... to postaja že rahlo brezpredmetno.... dej ti v ponedeljek zamori učitla fizike v šoli. meni se ne da več in predvsem ne čutim nobene potrbe po tem, da bi se šel preganjat kdo ma prav in kdo ne. mi popolnoma zadostuje to, da vem da se nalezem statične elektrike, če ritjo žulim po sintetičnih sedežih in to, da se ta statika pač razelektri, če se pol dotaknem nečesa z drugačnim nabojem. kdo to razelektrenje bolj čuti, jaz, avto ali prijatelj na lesenem stolu mi je pa čist vseeno...
no... mogoče bi me zanimala še tista z žicami in izolacijo različnih debelin... :P
jorgeus je napisal/-a:A si opazil kake avtomobile, k se jim uzad vlece en gumijast trakec? No, to baje pomaga...Tko kt gumijasti podplati baje pomagajo...Ceprav sem jest osebno brezupen primer in te cist razumem...da ne omenim, ko komu stisnem roko...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov