vincent je napisal/-a:kako pa je z JTD motorji in menjavanjem svečk mi pa ni jasno zakaj jih je sploh treba menjati?....tja do 200.000 km se jih sploh ne gleda. V tem času pa je treba tudi pri bencinarju 'svečke' menjat ene 3 x (mislim da pri 70.000 km nekje).
vincent je napisal/-a:no ja, no ja....tale debata kaj se splača imeti je rahlo bosa
komur v terencu zadostuje 1.6 bencinski motor bo vsekakor tudi popolnoma zadovoljen z 1.6 prisilno polnjenim dizel motrojem ....in pri takem motorju ne bo povprečna poraba 12 litrov ampka nekje 7-8. Sposobnosti pa bo vsekakor imel vsaj iste - načelo pa terenca še bolje (beri: dobro vleče pri nizkih vrtlajih).
Tako da res ne vidim razloga zakaj so bencinarji cenejši za vzdrževanje?....če že..potem je treba primerjati motroje pribl. istih kubatur....ne 1.6 z 2.5...logično da bodo končni zneski drugačni.
LP
sevnican je napisal/-a:Tanka kdo na Tuševih pumpah? Staradva namreč veliko kupujeta v Tuševih trgovinah, tak da imam polno kupočkov za -5sit na liter. Pa me zanima kakšna je kaj kvaliteta njihovega bencina?
nebivedu je napisal/-a:vincent je napisal/-a:no ja, no ja....tale debata kaj se splača imeti je rahlo bosa
komur v terencu zadostuje 1.6 bencinski motor bo vsekakor tudi popolnoma zadovoljen z 1.6 prisilno polnjenim dizel motrojem ....in pri takem motorju ne bo povprečna poraba 12 litrov ampka nekje 7-8. Sposobnosti pa bo vsekakor imel vsaj iste - načelo pa terenca še bolje (beri: dobro vleče pri nizkih vrtlajih).
Tako da res ne vidim razloga zakaj so bencinarji cenejši za vzdrževanje?....če že..potem je treba primerjati motroje pribl. istih kubatur....ne 1.6 z 2.5...logično da bodo končni zneski drugačni.
LP
Mislim da se tukaj zelo motiš. 1.6TD nebo dal toliko moči kot 1.6 16V, poleg tega nima obratov dovolj za reduktor. Poraba pa bo iz golfovih 7-8 litrov narastla na 12 do 15 litrov, ker mora premagovat skor 3 kvadratne metre stene pred seboj. Terenci so mnogo bolj kockasti in še predobro vedo kaj je to zračni upor.
Pri terencu si z bencinarjem v veliki prednosti. Ko enkrat vklopiš reduktor gredo obrati nad 5000, jst jih celo dostkrat spravim na 7000. Da to naredim na dizlu mu dušo ven vržem po parih kilometrih terena.
Nekako primerljiva sta 1.6 bencinar in 2,5TD pri terencih - sej manjših dizlov skoraj ni, razen v cherokeeju, kjer je 2.1TD, sam tist ne gre nikamor po terenu. Že za na sneg veliko premalo moči.
Poraba teh dveh motorjev(1.6 benc in 2.5TD) je približno enaka, kar se pa tiče servisa, pa dizla ne znam šraufat, torej moram vozit na servis tak avto, pri bencinarju pa sam lahko naredim čisto vse na mašini, kar je velika prednost in zato zame dizel v prvem koraku odpade.
Mojster Miha je napisal/-a:nebivedu - počasi bom začel dvomit v tvoje znanje o tehniki
Premalo obratov za reduktor ???
Dej ti to razložit !!!
Mimogrede - pri bencinskemu motorju je "tiščanje" nujno, posebno pri 16 V - dizel agregat reduktor "obrača" na drug način - do tebe bi pričakoval, da to veš![]()
LP
hipy je napisal/-a:@vincent
Katerega dela ne zastopiš?Avto mi je napisal na ekrančku Antipolution fault in je po parih kilometrih avto ugasnil.Na servisu so mi rekli, da je filter za diesel, ki je na liniji od tanka do mašine poln svinjarije.Skratka je poln usedlin in malih neindetificiranih delcov.Sem ga videl filter, ki je ponavadi rumene barve je bil sluzasto rjavo-črne barve.Mislil je da tankam na Petrolu in je rekel, da bi bilo fajn menjat bencinsko, ker 99% problemov ki jih imajo z bencinom/dieslom izvira iz Petrola.Off-record pa je izjavu, da je diesel na Agip in OMV dober.Vsaj za zdaj.Ker mi pa ni bilo jasno kakšne veze in Antipolution fault z diesel filtrom mi pa je razložu, da je ta opis napake skupek možnih napak.Podrobno kaj je narobe z avtom šele pokaže računalnik.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov