Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr feb 15, 2006 11:18 pm

ja zarat tega, ker sm čist zadovoln s situacijo k jo mam zdele. Če bom kej kupu, bom pol k bom mal več našparu pa bom pol kupu neki več.. ne vem.. tako nekak :D pa še pr rablenih za tolk mal dnara nkol ne veš, kaj dobiš, mehanik pa tut nism pa bi pol mogu če ne bi mel sreče skos na servisih stat. sicer sm vozu mikro in mi je bil res carski avto.. :D

lp
Slika

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr feb 15, 2006 11:31 pm

no pa začnimo :D
1. avto
pri 17 sem kupil avto (prodal delnice dubu cca. 180k) kupu nissan micro za 100k.
do izpita (plačali starši), sem jo zrihtu (rja).
registracijo sem uzel na obroke (ki sem jih plačeval sam)
po 14 dnevih sem začel s delom. (razvoz hrane :P )
za avto & vzdrževanje mi ni dal nobeden niti tolarja zraven, niti litra bencina... nič

2. avto
mel našparano cca. 300k
za micro dubu 80k
40k - POSODILI starši
(avto je bil doma)
;)
čez 3 dni je bila plača (cca 200k s kilometrino)
vrnil staršem + uredil papirje (uvožen) + registracija (zavarovanje na obroke) cca 150k
vzdržujem sam!
tankam sam!
do sedaj me je 2. avto stal cca 650k + registracija + bencin :cry:
j*** ga

+ tega redno delam strojno šolo (3.letnik)
pa me tud marsikdo praša od kje mi keš za tak avto... saj se uprašaš... se splača najlepša leta fuknt preč zarad avta... šola + šiht?
men se. in priznam, jaz služim avtu, in ne on meni.
lp
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

DarkDemon
Nov uporabnik

Napisal/-a DarkDemon Če feb 16, 2006 12:02 am

Malo za šalo zdej pa zares:
Trenutno sm še dijak tako da si delim avto z mamo. Vzdržujem ga večinoma jst in tudi ozvočenje sm sam financiral Denar služim med poletinmi počitnicami z počitniškim delom. Moram pa reči da je avto drag šport tako da brez podpore staršev in stare mame nebi šlo. Kapo dol nekatirim pozameznikom ki so na faxu delajo in še avto uzdržujejo. Res vredno občudovanja :bow

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Napisal/-a vajdo Če feb 16, 2006 12:02 am

Prvi avto dobil od fotra(samara), ker je on kupil megana, pa sem reku naj ga še par mescev pusti pr bajti. Po cca 1/2 leta sem kupil r19 za 300Ksit, po dveh letih ga prevrnil, kupil puntota mk1 550Ksit. Cez cca 1-2 leti grem na avto za cca 1-1,5mio. Seveda moja želja je da bi mel bmw3 cupe 320. Ampak cca 4mio dat za avto :roll: . Raje kupim avto za 1mio in ostale 3 vložim v stanovanje, bajto,.... ali kako drugače koristno porabim. Sej na začetku, tudi ko sem avto rihtal, mi je blo neki waw pa ko je kera pogledala za avtom.... Sedaj po cca 4 letih razmišljam malo drugače. Sedaj mam v namenu kupit avto, litke in to je vse. Saj avto potrebujem za vozit se ne pa za šminkerat. (sej ne rečem da ne zapaše), sam so še druge stvari v življenju, ki so bolj pomembne in imajo prednost. Pri meni osebno je da pridem na svoje potem pa naprej.

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Če feb 16, 2006 12:08 am

pol pologa, pol kredita, pr obeh avtih. Starši so mi dal pr prvemu za zimske gume. Sicer pa študiram in delam, živim pa še vedno doma v hotelu, tko da me na nek način tud starši podpirajo. In sem jim hvaležen za to.

Sicer pa eno vprašanje za vas? Ste tako ponosni da če bi vam dal oče bmw 6 da bi ga zavrnili in s kupili avto s svojim denarjem? Skor ne verjamem...jst ga nebi zavrnu, z veseljem bi ga sprejel in vozil in bil ponosen na svoj avto. In ja tud jst bi marsikaj mel, pa na žalost nisem rojen pod tako srečno zvezdo, da bi mi padlo z neba. Sem sio pa zadal cilj to zaslužit oz. pridobit na kakršenkoli način, saj sem verdno v življenju gledal na to da bom imel sam več in ne zato da bi meli drugi manj.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če feb 16, 2006 12:20 am

yurchek je napisal/-a:pol pologa, pol kredita, pr obeh avtih. Starši so mi dal pr prvemu za zimske gume. Sicer pa študiram in delam, živim pa še vedno doma v hotelu, tko da me na nek način tud starši podpirajo. In sem jim hvaležen za to.

Sicer pa eno vprašanje za vas? Ste tako ponosni da če bi vam dal oče bmw 6 da bi ga zavrnili in s kupili avto s svojim denarjem? Skor ne verjamem...jst ga nebi zavrnu, z veseljem bi ga sprejel in vozil in bil ponosen na svoj avto. In ja tud jst bi marsikaj mel, pa na žalost nisem rojen pod tako srečno zvezdo, da bi mi padlo z neba. Sem sio pa zadal cilj to zaslužit oz. pridobit na kakršenkoli način, saj sem verdno v življenju gledal na to da bom imel sam več in ne zato da bi meli drugi manj.

Eto najdu si "butla" ki je točno tako priložnost zavrnu..... pred enim mescem je foter prodajal audija (sicer mal več nazaj ampak takrat ga je resno začel prodajat) od decembra ma naročen že tud drugi avto.In kr dostkrat mi je reku da če petko prodam in dam mal neki poleg (kok pač mam, ker neki malga mu je manjkal ampak ne dost kaj) lahk mam njegovga audija A4.... letnik 98 prvi lastnik z vso opremo..... in sem zavrnu....
Pa mi niti mal ni žal da se še naprej furam s petko.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če feb 16, 2006 12:27 am

lisko, spoštujem te, ob prebiranju foruma sem spoznal da nisi en lolek bolek...
sam tole pa nisem prčakvou od tebe. dokler ne napišeš spet kakšne pametne bom imel u mislih da je s teboj nekaj narobe :?

joke
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če feb 16, 2006 12:49 am

Nejko87 je napisal/-a:lisko, spoštujem te, ob prebiranju foruma sem spoznal da nisi en lolek bolek...
sam tole pa nisem prčakvou od tebe. dokler ne napišeš spet kakšne pametne bom imel u mislih da je s teboj nekaj narobe :?

joke

Hja veš kako je..... pač sem človek da ko se u nekaj pikne bo tisto tud dosegu.... in ko sem se prvič vsedu v petko sem si da tole pa bom porihtal kot se šika.... oz. drugimi besedami to bo avto ki bo ostal pr men.

Pol se pa začne..... prvo amortizerji in komplet podvozje..... pol konc poletja pa še generalka..... vloženo vse skupaj ziher prek 500 jurjo.... in šele po vsem tem pride foter z idejo da bi jaz prodal petko in vzel audija.....
Prvo kot prvo je blo da sem že mal preveč vložo u ta avto da bi ga kr tko z lahkim srcem prodal..... kot drugo mam pa tud dost izkušenj s tem audijem.... rečmo polet sem šel na morje in je pri konstantni vožnji 150 po AC z izklopljeno klimo mel porabo 10.8 litra..... od punce foter pa z 130 konjskim dizlom 6.1 litra.....
Motor u audijo je bil 1.6
Ob predpostavki da sem še vedn študent in na tem avto tko al tko ne bi mogel sam kaj dost nardit..... bi bil še vedn mal prevelik zalogaj da bi ga lahko vzdrževal (kot je že nekdo omenu so še druge stvari u življenju) in da bi pa sam za avtek delu pa tud... sorry nisem tak....
Poleg vsega se mi veliki avti ne dopadejo najbol.... raj mam malo,varčno in predvsem znano zadevo (beri: tko da znam sam kaj postori ko kaj crkne .... kar pa pri audijo sigurn ne bi mogu
Že samo to so zadostni razlogi da sem zavrnu ponudbo.
Se že lepo sliši...... wau audi..... ampak kaj ko potem ostane pri tem..... vsak vidi avto... noben se ne upraša kaki stroški stojijo za njim.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Feint
Nov uporabnik

Napisal/-a Feint Če feb 16, 2006 1:09 am

Stari avto ti je luknja brez dna........novi pa meni iz lufta letijo ;)

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Če feb 16, 2006 2:02 am

Lisko bi vzeu audija in potem xy petk kupu. :twisted:

Drugače pa razumem tvoj odnos do petke. Tudi sam mam lado (je v salonu) za offroad in sm v njo vložu že xyzu ur dela tko da je ne prodam za nič (za kaki pošten denar bi jo itak prodal :P ), četudi je lahko vredna cca. 200 jurju.
Zadnjič spremenil SlaYeR, dne Če feb 16, 2006 2:30 am, skupaj popravljeno 3 krat.

birdy
Nov uporabnik

Kraj: Lj-center

Napisal/-a birdy Če feb 16, 2006 2:19 am

prvi avto Alfa75 1.6IE sva z mamo skp kupla pa vsi stroski so sli na pol, saj sva jo tud nekje 50/50 uporabljala, sam vsi vemo da to ne gre bog ve kolk dolg...je alfica romala od hise

no jest sem si po tem uresnicil sanje in sem z na novo prisparanim denarjem+denarjem od prodane 75 kupil
Alfa 75 1.8t IE ki se je sicer izkazala za zelo ogromen zalogaj(ce ni u 0 porihtana je necem na cesti), tko da je se zmeram v garazi, vendar ze skoraj koncana

vmes sem pa od kolega kupu Alfo75 1.6 njegovega oceta ki je nihce ni uporabljal in je sam guzvo delala(beri pisi 7000sit+pizza me je stala) in recem da tud tolarja nisem obzaloval ker jo mam ze drugo leto in tud dela nisem menjal(se olja nisem menjal, pa dobro vem da bi ga ze zdavnej moral, vse kar je blo je blo 14 dni dela, da se je porihtal stvari k zacnejo bogo delat ce avto stoji-stala je 3 leta)
zdaj ko bo turbina porihtana bom na 1.6 najbrz naredu velik servis pa jo dal punci v uporabo za nedolocen cas

kar se mene tice, sem do vseh avtov prsu na posten nacin in kar je najbolj pomembno je to da sta obe alfi 100% moji, tko da ce jo hocem dat punci jo bom dal punci, ce jo bom htel zazgat jo bom pa zazgal...in nikjer ne bo cloveka ki bo reku "aaaaa to sem ti pa jest dal"

ps
skoraj bi pozabil, ves denar je dobljen z delom preko studentskega servisa(pac studenta drgac ne gre)
studiram pa na strojni(malo pocasneje, zaradi vsega skp, sam gre)
Alfa Romeo
...____ ___.........................
......../..|___.........................
....../.....___|....EVOLUZIONE
......TURBO...........................

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Če feb 16, 2006 2:41 am

birdy je napisal/-a:ps
skoraj bi pozabil, ves denar je dobljen z delom preko studentskega servisa(pac studenta drgac ne gre)
studiram pa na strojni(malo pocasneje, zaradi vsega skp, sam gre)

Tale tazadn stavek v oklepaju mi je pa znan se pa se... Delamo, delamo, pol pa sm pa ke za studij zmanka cajta...

konc koncev... Bit student ta prva tri leta je tezko, k pa enkrat prides u drugi letnik so pa stvari prec mnogo lazje 8)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če feb 16, 2006 6:43 am

No, jaz pa sem študent strojništva, 1. letnik, sem lepo pridno delal celo srednjo šolo med vikendi in med počitnicami in sem si zdaj tudi popolnoma sam kupil ta avto in ga tudi kasko zavaroval.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če feb 16, 2006 7:38 am

Mel sem že ogromno avtomobilov, pa tut nove vmes. Samo s tem sem si delal samo zgubo, tko da sem se odloču, da za avto dam največ 300.000 sit in še 150.000 sit vložim vanj takoj ko ga kupim da se izognem vsem "pomanjkljivostim" prejšnjega lastnika.. Več se ne splača. Ker sem odvisen od avta(vožnja v službo vsak dan 80km v obe smeri) imam kolikor toliko zanesljiv avto, ki ga znam tudi čisto sam komplet popravit. Če pa ta avto crkne lahko naslednji mesec kupin drugega za isti denar, iz tega pa poberem dele, ki so še dobri, ostalo pa zapeljem na odpad. Nekako mi to najbolj odgovarja.

Lahko bi si sicer kupil avto za par miljnonov, vendar mi je bolj všeč tisti denar vložit v zemljo in imet nekaj od njega, ne pa zgube ki jo narediš z avtom ko ga novega odpelješ iz trgovine.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če feb 16, 2006 8:12 am

lisko je napisal/-a:
yurchek je napisal/-a:pol pologa, pol kredita, pr obeh avtih. Starši so mi dal pr prvemu za zimske gume. Sicer pa študiram in delam, živim pa še vedno doma v hotelu, tko da me na nek način tud starši podpirajo. In sem jim hvaležen za to.

Eto najdu si "butla" ki je točno tako priložnost zavrnu..... pred enim mescem je foter prodajal audija (sicer mal več nazaj ampak takrat ga je resno začel prodajat) od decembra ma naročen že tud drugi avto.In kr dostkrat mi je reku da če petko prodam in dam mal neki poleg (kok pač mam, ker neki malga mu je manjkal ampak ne dost kaj) lahk mam njegovga audija A4.... letnik 98 prvi lastnik z vso opremo..... in sem zavrnu....
Pa mi niti mal ni žal da se še naprej furam s petko.

To Lisko vidš, da se da z dizlom dost ugodno vost, vzdrževanje je res pocen, ker itak grem v Italijo po dele, men se splača prešparam na mesec kakih 20 jurjev in ga mislm met, kar dolgo let kakih 5 let mogoče več ker je generalka bla narejena, zdej sem mel srečo še pri zavarovalnici kajti fotr je mel 50 % bonosa in sem ga prenesel na se tk, da bom mel reg. še bolj pocen.........Jest ne vem kaj majo eni tok za povedat avto je prevozno sredstvo........in ni važn kakšen je v glavnem da se da vsak dan normalno prpelet od starta pa do cilja......lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če feb 16, 2006 8:14 am

nebivedu je napisal/-a:Mel sem že ogromno avtomobilov, pa tut nove vmes. Samo s tem sem si delal samo zgubo, tko da sem se odloču, da za avto dam največ 300.000 sit in še 150.000 sit vložim vanj takoj ko ga kupim da se izognem vsem "pomanjkljivostim" prejšnjega lastnika.. Več se ne splača. Ker sem odvisen od avta(vožnja v službo vsak dan 80km v obe smeri) imam kolikor toliko zanesljiv avto, ki ga znam tudi čisto sam komplet popravit. Če pa ta avto crkne lahko naslednji mesec kupin drugega za isti denar, iz tega pa poberem dele, ki so še dobri, ostalo pa zapeljem na odpad. Nekako mi to najbolj odgovarja.

Lahko bi si sicer kupil avto za par miljnonov, vendar mi je bolj všeč tisti denar vložit v zemljo in imet nekaj od njega, ne pa zgube ki jo narediš z avtom ko ga novega odpelješ iz trgovine.

Pohvalno kaj naj druzga rečem kar tako naprej.....sam se lastim golf 2 dizla in če ga razbijem ga dobim iz Italije čist pocen.....sem pa dost bliz kakih....lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če feb 16, 2006 8:20 am

SAVINJCAN je napisal/-a:No, jaz pa sem študent strojništva, 1. letnik, sem lepo pridno delal celo srednjo šolo med vikendi in med počitnicami in sem si zdaj tudi popolnoma sam kupil ta avto in ga tudi kasko zavaroval.

Ma kaj ti bo nov avto lahko ti bo delal dolga leta in veliko kilometrov sam kaj ko pri clio dizlih crknejo šobe ki pa stanejo kakih 200k al pa kakšne turbine po 200-300k al pa komlet elektronika kakih 300k kar je veliko in ni gnarja za ta popravila,pri starmu če ti kej crkne halo šranfncigar v roke pa maš v parih minutah popravljen na cesti pa, novga pa ne morš edin na servisih ki pa so dost dragi oz. zelo dragi.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če feb 16, 2006 8:22 am

SAVINJCAN je napisal/-a:No, jaz pa sem študent strojništva, 1. letnik, sem lepo pridno delal celo srednjo šolo med vikendi in med počitnicami in sem si zdaj tudi popolnoma sam kupil ta avto in ga tudi kasko zavaroval.

Ma kaj ti bo nov avto lahko ti bo delal dolga leta in veliko kilometrov sam kaj ko pri clio dizlih crknejo šobe ki pa stanejo kakih 200k al pa kakšne turbine po 200-300k al pa komlet elektronika kakih 300k kar je veliko in ni gnarja za ta popravila,pri starmu če ti kej crkne halo šranfncigar v roke pa maš v parih minutah popravljen na cesti pa, novga pa ne morš edin na servisih ki pa so dost dragi oz. zelo dragi.

lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če feb 16, 2006 8:23 am

sonček je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Mel sem že ogromno avtomobilov, pa tut nove vmes. Samo s tem sem si delal samo zgubo, tko da sem se odloču, da za avto dam največ 300.000 sit in še 150.000 sit vložim vanj takoj ko ga kupim da se izognem vsem "pomanjkljivostim" prejšnjega lastnika.. Več se ne splača. Ker sem odvisen od avta(vožnja v službo vsak dan 80km v obe smeri) imam kolikor toliko zanesljiv avto, ki ga znam tudi čisto sam komplet popravit. Če pa ta avto crkne lahko naslednji mesec kupin drugega za isti denar, iz tega pa poberem dele, ki so še dobri, ostalo pa zapeljem na odpad. Nekako mi to najbolj odgovarja.

Pohvalno kaj naj druzga rečem kar tako naprej.....sam se lastim golf 2 dizla in če ga razbijem ga dobim iz Italije čist pocen.....sem pa dost bliz kakih....lp

Jst sm vse od svojega prvega avta zaslužil s svojimi rokami, tko da se mi zdi brez veze metat denar stran z nakupom novega avta. Pa še če bi kupu terenca za 10 miljonov, ne vem, če bi imel tak užitek se potem vozit povsod koder mi paše, ker bi ga hitr razbil, opraskal al pa celo prevrnu, tko kt sm tega za 300.000 sit. Mal je pobutan, ampak tehničnega je naredu, dela in se še vedno vozi po vseh terenih. :twisted:
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če feb 16, 2006 8:25 am

Se že lepo sliši...... wau audi..... ampak kaj ko potem ostane pri tem..... vsak vidi avto... noben se ne upraša kaki stroški stojijo za njim.[/quote]

Tako je zakaj bi kupo audi 100 za 300k če so deli dragi ko hudiča.....npr. hoti sem ga met sam kaj ko so deli dragi tako da sem kupil golf ker je najcenejši.

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov