Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Andrew
Novinec

Napisal/-a Andrew Sr feb 22, 2006 10:28 pm

sonček maš čist prov taka je realnost... tut jst ne bi nikol kupu novga avta, ne vem no men to ni nevem kaj...rajš mam 7 let star avto kt pa novga za 6 mio....pol pa skoz mislš a ti ga bo gdo odrsal al pa celo ukradu....pomoje je čist dost če maš avto za max. 1,5 mio...

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Sr feb 22, 2006 11:07 pm

Brez zamere Andrew, samo tale tvoja ideja je pa kr neki... Pa naj si človek kupi avto za 6 miljonov, če mu tako paše. Komur se po domače povedano j**e kaj bo vozil, porabi denar za kaj drugega...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr feb 22, 2006 11:08 pm

marko01 je napisal/-a:hehe ta je dora ja da nam bojo vse kaj mamo obdavcli saj neem no ce ti pridno delas pa dnar zasluzis a ne zakaj pa nebi smel met dore bajte avta itd neem no recimo foter je vozo pet let laguno letnik 99 pa je pac nasparo dnar in je sedaj kupo peugeot 607 in zaj ga bo p'''''''' drzava obdavcla bedna da bol nena more bit, pa kaj mislite da bodo to sli po kw????

po vrednosti avtomobila se bo plačval

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr feb 22, 2006 11:15 pm

Sam večina vas je res talentov tukaj. Zdej tisti, ki ste mladi in ne razumete celotnih reform OK, sej mene tut v mlajših letih tole ni popolnoma nič zanimalo in sem samo vsake toliko popljuval politike in živel dalje. Vsi tisti, ki pa niste mladi (beri starejši od 16,17 let) imate pa razmišljanje mularije. dejte se vsaj pozanimat za kaj sploh gre predno pljuvate po vsem kar leze in gre.

Kar se tiče enotne davčne stopnje: Večina maloumnih slovenčkov ne razume, da je to samo ENA od MNOGIH reform v paketu. Nikjer nisem videl da bi se kdorkoli pritoževal čez odpravo davka na prihodke (plače)!! Kje ste pa tisti junaki?? Pa je ta reforma prav tako v istem paketu kot enotna davčna stopnja! Če bodo EDS sprejeli, bo to v veliko pomoč slovenski konkurenčnosti na tujih trgih. Torej bo EDS koristna tako za bogate kot revne!

Kar se tiče pa davka na avtomobile se strinjam da je sranje ampak ej... sej sem davkoplačevalec, torej se moram nestrinjat z novim davkom, ker me bo udaril po žepu.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če feb 23, 2006 12:29 am

Tomaz40 je napisal/-a: Če bodo EDS sprejeli, bo to v veliko pomoč slovenski konkurenčnosti na tujih trgih. Torej bo EDS koristna tako za bogate kot revne!

Kako pa ? Kotališ iste buče kot vlada. Kakšno vezo ima EDS z zunanjo trgovino ?
Del katere in kako obsežne reforme je EDS pa sploh ne igra vloge.

Dejstvo je, da so reforme potrebne in bi se morale izvesti že prej. Samo v malo drugačni obliki kot naj bi se sedaj. Prejšnja vlada si je pač na tak način (z odlaganjem reform) kupovala socialni mir.

Kar se tiče odprave davka na OD se za delojemalca ne spremeni praktično nič. Zakaj bi se potem pritoževal.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Aljo82
Nov uporabnik

Napisal/-a Aljo82 Če feb 23, 2006 1:46 am

Tomaz tukaj je lepo povedal, vecina tuki vas nima pojma kaj pomenjo davcne reforme in EDS in vecina vas tud nima pojma da EDS ni DDV! In kar lepo enacite DDV pa EDS sploh ste pa tolk leni da se niti niste pozanimal kaj prinasa EDS in cel paket davcnih reform. Kar se tice vlade lohka nehate pluvat, ta vlada bo splejala davcne reforme ker se jih prejsnja ni upala al pa se ji ni dalo. Koga briga, dejstvo je da so nujne, ker v sloveniji prevec obremenjujemo delodajalce in nismo konkurenci (tukaj razlog za propad in selitev podjetij na trge vzhodne evrope).

Do sedaj so bile place zaposlenih obavcene s 16% do 50% od najmanjse h najvecji. Sedanja dejanska davčna stopnja davka na dohodek pravnih oseb(se pravi delodajalcev) je bila 25 %. Po reformah pa bosta tako delodajalec kot delojemalec obdavceno z enako davcno stopnjo, ki znasa 10%. Poleg tega se zmanjsa tudi dohodnina na 20%. Place v sloveniji so za 15% bolj obdavcene kot v drugih bolj socialnih drzavah EU! Vse te ogromne primankljaje pa bo treba nekje pokriti in tu tici razlog o spremembi dveh davcnih stopenj DDV-ja na 20%. Po besedah Jozeta P. Damijana ni nujno, da bo stopnja DDV na koncu enotna, ampak je mogoče, da bo končna odločitev prinesla dve stopnji, mogoče pa je tudi, da bo uvedena enotna davčna stopnja, ki pa bo nizja od 20 %. Vendar je vse to malo off topic.

Pa se vrnimo h temi in sicer davek na avto pa se mi zdi to popolnoma pravilna odlocitev, pa naj bo to res eden izmed ukrepov ki bodo blazili primankljaj drzavnega proracuna, ki bo nastal z uvedbo davcnih reform, ali pa le prikrit ukrep o varovanju okolja in zmanjsevanju cestnega prometa. Dejstvo je da ima povprecna slovenska druzina danes vsaj 2 avtomobila (po vecini more imet vsak voznik svojga!!!), da se v 85% vozil vozi voznik sam (kaj sele da bi po 3 v enmu avtu vidu!!!) in glede tega je nekaj treba ukreniti drugace se bomo zadusili od tega smoga pa se namest 20 min se bomo cez center ki ga prehodis v 10. minutah vozil 40. min da, kaksnih drugih zamaskov niti ne omenjamo. In ja ce mas 20 miljonov za avto mas tud 2 miljoncka, ki jih bos dal za davek na avto, ce mas pa 2 miljona za avto bos dal pa tud tistih 50 al pa 100 jurjov (logicno bojo razredi obdavcitve tko, kot pri cestnini in zavarovanju) za to da se bos lahko sam v avtu vozu ce mislis da drugac ne gre (pa bi vidu da najbrs pa vseeno gre ce te neki zarad tega po zepu udar), da tistih k majo dva avta zato, ker majo enga "spedenanga" in se z njim "ne morjo" pozim vozit ( pa vas je najbrz dost takih kle gor) sploh ne omenjam. Tko da ce se ze gres en luksuz se pejt luksuz do konca, al pa mal pomisl tud na ostale udelezence v prometu pa na naravo.
to je pac moje mnenje!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če feb 23, 2006 2:10 am

Spremljam debato.....
In pravite da je kao vzrok tega ker pač imamo v sloveniji tok avtov in je to treba nekak omilit...... po drugi strani pa bo davek glede vrednosti avta....
Vse lepo in prav ampak če bom mogu prvo dat 3 miljone za avto da bo izpolnjeval euro4 ekeološkemu razredu...... in pol še neki denar kao davek zato da sem ta avto lahko kupo..... se bom raj fural z avtkom ki je vredenj 100 jurjo...... dal za davek 10 jurjo..... ostali denar pa porabil v bolj koristne namene...... ampak tu pa se več noben ne bo uprašal da bo ta moja "podrtija" onesnaževala 10x bolj kot en novi avtek vredenj 3 miljone....
Z mojga stališča to nima nobene veze z varstvom okolja.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če feb 23, 2006 3:05 am

problem pri davku na avto je da avto ni luxuzna dobrina- vsaj za večino ne ampak nujna
ja res je treba razlikovat med zmanjšanjem davkov na plače in enotno davčno stopnjo- sm tud jst prej narobe pisal- se je pa treba zavedat ene druge stvari- davkov na plače se bo nižal zato da bo blo zaradi večje produktivnosti več davkkov pobranih- vsaj dolgoročno gledano

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Če feb 23, 2006 7:17 am

Kar se tiče enotne davčne stopnje: Večina maloumnih slovenčkov ne razume, da je to samo ENA od MNOGIH reform v paketu. Nikjer nisem videl da bi se kdorkoli pritoževal čez odpravo davka na prihodke (plače)!! Kje ste pa tisti junaki??

ja saj to v bistvu navadnemu cloveku nic ne pomaga ampak delodajalcu ce se ze tak spoznas na to! nase plače bodo ostale enake!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če feb 23, 2006 8:23 am

Samotar je napisal/-a:
Tomaz40 je napisal/-a: Če bodo EDS sprejeli, bo to v veliko pomoč slovenski konkurenčnosti na tujih trgih. Torej bo EDS koristna tako za bogate kot revne!

Kako pa ? Kotališ iste buče kot vlada. Kakšno vezo ima EDS z zunanjo trgovino ?
Del katere in kako obsežne reforme je EDS pa sploh ne igra vloge.

Pa še kako igra veliko vlogo. V Sloveniji je velik problem ta, da če hočem jaz imet plačo cca 400 jurjev neto, to pomeni da bo firma plačala zame preko 1 mio SIT. Veš kaj je to? Preko 50% mojega dela vzame država (V EU je manj kot 10 držav, ki imajo tako visoko obdavčenost kot Slovenija in vse so dosti bolj razvite npr: Danska slovi po nekaj čez 70% obdavčenosti). Če bi država vzela le 25%, to pomeni da postanejo slovenske cene tako na domačem kot na tujih trgih nižje za približno 25%!! Kako lahko v najhujših sanjah trdiš da to ne bo vplivalo na konkurenčnost države?

marko01 je napisal/-a:
Tomaz40 je napisal/-a:Kar se tiče enotne davčne stopnje: Večina maloumnih slovenčkov ne razume, da je to samo ENA od MNOGIH reform v paketu. Nikjer nisem videl da bi se kdorkoli pritoževal čez odpravo davka na prihodke (plače)!! Kje ste pa tisti junaki??

ja saj to v bistvu navadnemu cloveku nic ne pomaga ampak delodajalcu ce se ze tak spoznas na to! nase plače bodo ostale enake!

Ja plače naj bi ostale enake, ampak ker bodo stroški nižji bo gospodarstvo konkurenčnejše, torej se bodo odpirala nova delovna mesta, ki jih bodo dobili zopet delavci. Poleg tega pa naj bi ostale tudi cene dobrin enake. Čeprav bo DDV skočil iz 8,5% na 20%, se cene ne bodo povišale, ker bodo nižji stroški dela. Primer: V kruhu je cena moke, kvasa, soli,... in dela. Ker se bodo ukinili davki na plače, bo stroškov dela manj. Istočasno se bo DDV povečal in oboje naj bi se približno izravnalo. Če bo vse delalo tako kot mora, to pomeni da bomo imeli več delovnih mest pri istih cenah potrebščin.

Amapak da ne grem preveč off topic se bom od zdej naprej držal Davka na vozila, pri tem pa se strinjam s kljukcem, da avtomobili niso več luksuzna dobrina, pač pa te na vsakem drugem intervjuju za službo sprašujejo če imaš avto, torej je to nujna dobrina.

Ali se kaj ve, kakšna je lestvica tega davka? Je to 20 jurjev na leto ali 200? Kdo kaj ve?
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Kraj: Veleje Veleje

Napisal/-a Pecho Če feb 23, 2006 8:33 am

Kar se tiče EDS. Slabše bo za vsakega samo ne za najbogatejše, ki jim že zdaj denar iz ušes ven gleda. Slovenija je problematična glede višine in števila davkov ampak to še zdaleč ni naš največji problem. Največji problem so predvsem prispevki, ki jih plačujemo za pokojnino in razna zavarovanja. To so stvari, ki najbolj obremenjujejo naše gospodarstvo in posledica tega je nizka konkurenčnost. Kot veste je višina vezana na višino plače, in se spet obračunava po progresivni lestvici.Torej: višina neto plače se bo dvignila posledično se bodo pa dvignili tudi prispevki. Lahko povem, da lahko konkretno naši firmi v tem trenutku odpišejo ves davek na dobiček, pa bom z povišanimi prispevki plačeval državi vsaj 20% več kot do sedaj. To velja predvsem za podjetja z višje in visoko izobraženimi kadri, katera bi naj po mnenju "genija" kot je g. Jože P. Damijan tvorila jedro našega gospodarstva. :roll: V glavnem večina delodajalcev bo dobesedno prisiljena znižati svojim delavcem bruto plače, da bodo podjetja sploh preživela. Torej delavec ne bo popolnoma nič na dobičku, samo enotni DDV ga bo udaril po žepu. Toliko o teh reformah.

Davek na vozila pa po mojem niti ni tako slaba ideja. Pač potrebno je počakat na konkretnejše stvari in predloge. Če bom moral plačevati davek za cerkev, čeprav sem ateist, ne vidim razloga, zakaj ne bi nekdo, ki itaq živi od socialne podpore dela na črno (ne plačuje davkov in prispevkov itd...) in se vozi z novo serijo 5 vrnil vsaj nekaj državi, ki ga itaq preživlja. Drugo vprašanje pa je kako na to gledamo tisti, ki smo si morali avto prigarati in nas država že tako ali tako odira na vsakem vogalu.

Lp Pecho

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Če feb 23, 2006 8:34 am

Tomaz40 je napisal/-a:Sam večina vas je res talentov tukaj. Zdej tisti, ki ste mladi in ne razumete celotnih reform OK, sej mene tut v mlajših letih tole ni popolnoma nič zanimalo in sem samo vsake toliko popljuval politike in živel dalje. Vsi tisti, ki pa niste mladi (beri starejši od 16,17 let) imate pa razmišljanje mularije. dejte se vsaj pozanimat za kaj sploh gre predno pljuvate po vsem kar leze in gre.

Kar se tiče enotne davčne stopnje: Večina maloumnih slovenčkov ne razume, da je to samo ENA od MNOGIH reform v paketu. Nikjer nisem videl da bi se kdorkoli pritoževal čez odpravo davka na prihodke (plače)!! Kje ste pa tisti junaki?? Pa je ta reforma prav tako v istem paketu kot enotna davčna stopnja! Če bodo EDS sprejeli, bo to v veliko pomoč slovenski konkurenčnosti na tujih trgih. Torej bo EDS koristna tako za bogate kot revne!

Kar se tiče pa davka na avtomobile se strinjam da je sranje ampak ej... sej sem davkoplačevalec, torej se moram nestrinjat z novim davkom, ker me bo udaril po žepu.

Tomaz40 ko bodo pa odpravl davek na prihodke(plače) se pa ne bom več pritoževal, pa čeprav mam sam 20let pa vidim kva se dogaja v tej naši prelepi državi.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če feb 23, 2006 8:48 am

Aljo82 je napisal/-a:Tomaz tukaj je lepo povedal, vecina tuki vas nima pojma kaj pomenjo davcne reforme in EDS in vecina vas tud nima pojma da EDS ni DDV! In kar lepo enacite DDV pa EDS sploh ste pa tolk leni da se niti niste pozanimal kaj prinasa EDS in cel paket davcnih reform. Kar se tice vlade lohka nehate pluvat, ta vlada bo splejala davcne reforme ker se jih prejsnja ni upala al pa se ji ni dalo. Koga briga, dejstvo je da so nujne, ker v sloveniji prevec obremenjujemo delodajalce in nismo konkurenci (tukaj razlog za propad in selitev podjetij na trge vzhodne evrope).

Do sedaj so bile place zaposlenih obavcene s 16% do 50% od najmanjse h najvecji. Sedanja dejanska davčna stopnja davka na dohodek pravnih oseb(se pravi delodajalcev) je bila 25 %. Po reformah pa bosta tako delodajalec kot delojemalec obdavceno z enako davcno stopnjo, ki znasa 10%. Poleg tega se zmanjsa tudi dohodnina na 20%. Place v sloveniji so za 15% bolj obdavcene kot v drugih bolj socialnih drzavah EU! Vse te ogromne primankljaje pa bo treba nekje pokriti in tu tici razlog o spremembi dveh davcnih stopenj DDV-ja na 20%. Po besedah Jozeta P. Damijana ni nujno, da bo stopnja DDV na koncu enotna, ampak je mogoče, da bo končna odločitev prinesla dve stopnji, mogoče pa je tudi, da bo uvedena enotna davčna stopnja, ki pa bo nizja od 20 %. Vendar je vse to malo off topic.

Ja, ampak najnižja stopnja dohodnine se bo po tvojih izvajanjih ZVIŠALA, znižala se bo pa zgoraj. Kar pomeni da bodo BOGATI manj obdavčeni, najbolj REVNI pa bolj. In štiri procente reveže pomeni ogromno.

Pri DDV-ju je isto. Delež izdelkov, ki so sedaj obdavčeni po nižji stopnji DDV-ja je najvišji v košarici mesečnih izdatkov pri revnih (hrana ipd predstavlja največji delež izdatkov pri revnih, kajne?), pri bogatih pa seveda ne, saj oni manjši delež prihodkov porabijo za hrano, večji pa za luksuz, ki je itak obdavčen po višji stopnji. Torej bodo spet tukaj profitirali bogati, revni pa nastradali.

Glej, tudi jaz se STRINJAM, da so reforme potrebne. In razumem kam vlada cilja s temi reformami. Ampak menim da je cilj napačen. OK, vladi bo uspelo zvečati konkurenčnost naših firm, Slovenija bo prosperirala na področju podjetništva, ampak minusi so sedaj očitni, plusi pa megleni in oddaljeni v prihodnost.
- Zračunamo lahko VEČJO obremenitev revnih slojev, torej kje bodo izgubljali

-Ne moremo pa zračunati, koliko bodo REVNI profitirali recimo čez pet let ko bodo reforme izveden in začele učinkovati.To vse temelji na predvidevanjih, da NAJ BI delodajalci povečali plače zaposlenih in ne svojega dobička (a vidiš preverznost, kapitalist NAJ BI zmanjšal svoj dobiček). In kar ne bo šlo NAJ BI popravili s socialnimi korektivi. Ma kakšni socialni korektivi neki, ljudje bi radi delali in za svoje delo dobili pošteno plačilo.

Ti pa jaz prerokujem, kaj se bo zgodilo. Ja, podjetništvo se bo razmahnilo, tujci bodo več vlagali v Slovenijo. Ja, BDP se bo najbrž povečal, stopnja razvoja bo rasla. Ampak na plečih navadnih delavcev, ki bodo porinjeni v še hujši drek kot sedaj. Kapitalizem po defaultu nikoli ni skrbel za delavce, ampak jih je izkoriščal.

Še malo filozofije, ne vem zakaj smo ukinili socializem. Namesto da bi iz naše diktature socializma prešli na demokratični tip socializma, kot ga imajo recimo v Skandinaviji in ponekod po Južni ameriki, ne, mi smo morali v začetno obdobje kapitalizma. Ne niti da prešli v novejše obdobje kapitalizma, ne, gremo nekam, kjer je recimo Anglija bila pred tristo leti... Ampak to že bluzim

Aljo82 je napisal/-a:Pa se vrnimo h temi in sicer davek na avto pa se mi zdi to popolnoma pravilna odlocitev, pa naj bo to res eden izmed ukrepov ki bodo blazili primankljaj drzavnega proracuna, ki bo nastal z uvedbo davcnih reform, ali pa le prikrit ukrep o varovanju okolja in zmanjsevanju cestnega prometa. Dejstvo je da ima povprecna slovenska druzina danes vsaj 2 avtomobila (po vecini more imet vsak voznik svojga!!!), da se v 85% vozil vozi voznik sam (kaj sele da bi po 3 v enmu avtu vidu!!!) in glede tega je nekaj treba ukreniti drugace se bomo zadusili od tega smoga pa se namest 20 min se bomo cez center ki ga prehodis v 10. minutah vozil 40. min da, kaksnih drugih zamaskov niti ne omenjamo. In ja ce mas 20 miljonov za avto mas tud 2 miljoncka, ki jih bos dal za davek na avto, ce mas pa 2 miljona za avto bos dal pa tud tistih 50 al pa 100 jurjov (logicno bojo razredi obdavcitve tko, kot pri cestnini in zavarovanju) za to da se bos lahko sam v avtu vozu ce mislis da drugac ne gre (pa bi vidu da najbrs pa vseeno gre ce te neki zarad tega po zepu udar), da tistih k majo dva avta zato, ker majo enga "spedenanga" in se z njim "ne morjo" pozim vozit ( pa vas je najbrz dost takih kle gor) sploh ne omenjam. Tko da ce se ze gres en luksuz se pejt luksuz do konca, al pa mal pomisl tud na ostale udelezence v prometu pa na naravo.
to je pac moje mnenje!

Pozabljaš pa na eno, da (nam) je nekaterim avto potreba in ne luksuz. Sam živim v vasi 13 km oddaljeni od mesta (KOčevje). Avtobus gre v Kočevje ob 6 in 7 zjutraj, nazaj pa ob 2 in 3 popoldne. Trgovine v vasi ni (seveda, kapitalizem, ne splača se :D ). Kako naj pridem na šiht? Delam do treh, kako naj grem v trgovino in potem na bus? Kako naj grem k zdravniku, če se mi kaj zgodi ponoči? In takih krajev je po Sloveniji ogromno. Slovenija na splošno ni kraj, kjer bi človek brez avta ravno užival. Še Ljubljana ima javni prevoz v ku*cu, v MB je pa že skoraj neuporaben. Kaj šele podeželje! Ni to New York!!!

In ja, ko moja žena naredi izpit bova kupila še drugi avto. Ker ima delovni čas drugačen kot jaz in imava probleme da se uskladiva. In ko bodo otroci odrasli bodo dobili svoj avto (če se ne bo kaj spremenilo) Ker je avto NUJA pri nas!!!

In ja, ker si pri vsaki stvari preračunam strške si jih bom tudi tukaj. Ne bom kupil recimo novega cliota z euro4 normami, ker bi bilo predrago zame, ne, kupil bom golfa II, ki izpolnjuje euro-4 norme in zasmrajal zrak, saj tako verjetno ne bom zapadel pod obdavčitev ker bodo stroški pobiranja večji kot vrednost avta :D . Je res to to kam bi država morala težiti?

Še enkrat, nisem proti reformam. Veliko vem o njih, tudi veliko stvari, ki jih ni v časopisih in strinjam se z njimi. Ampak način, ne, način pa ni taprav.

Sicer bo 100% tako, da bodo dejanske reforme kakih 50% milejše kot jih sedaj napovedujejo. Ravno EDS mislim da bo prva žrtev, kar mislim da je prav. REforma davčnega sistema absolutno ja, ampak ne z EDS, EDS je primerna za države, ki nimajo več česa izgubit. Zakaj pa ZDA, Nemčija ipd ne uvedejo EDS?

Se opravičujem za dolžino, upam de se je komu dalo brat ;)

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če feb 23, 2006 9:05 am

Meni se je dalo brat. In se strinjam...se sploh glede, da je za vecino ljudi avto nuja. Da ne govorim o nepremicninah. Moj predlog bi bila obdavcitev 2. avta oz. 2 nepremicnine, torej tudi 3, itd, se posebej strogo bi lahko obdavcili prazne nepremicnine,v glavnem so to tiste, ki se oddajajo na crno, s tem se tako pocetje ne bi splacalo, nadzor nad oddajanjem bi bil vecji in regulativen. 1. kot tist zivljenski standardni minimum pac na bi obdavcila, ker je res preveliko ljudi, ki se prebijajo iz dneva v dan, ki komaj odplacujejo kredite (ki verjetno pri dolocanju razredov za placilo davka nikogar ne bodo zanimali...), potem pa bodo se obdarjenim se z enim davkom vec. Ce so pa pri hisi stirje avtomobili in ko je vsakdan vsaj eden vedno doma, ce ne dva (poznam konkreten primer) pa je to ze luksuz in tu glede obdavcitev ne vidim zadrzkov.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če feb 23, 2006 9:35 am

Razumem da mora država nekje dobit dnar samo problem je da se bol sekira kje bo dobila dnar kot pa kje ga bo manj porabila. Če bo davek na avte in nepremičnine v mejah normale vredu če bojo pa nekaj navijal bo pa kriza. Pa sigurno bo spet za dražje avte višji procent davka tako da bojo šli stroški avta spet z kvadratom gor. 1 miljon-10 jurju, 10 miljonov-500 jurju al pa kaj tazga.

Vsi ki bi jambrate o EDS pa si res mal poglejte kaj to sploh pomeni in ne samo posušat tiste politike ki meni iz neznanih razlogov nasprotujejo reformam. Res da bo enotna davčna stopnja zelo dobra tudi za bogate. Samo sedaj pa eno uprašanje. Kdo pa drži gor gospodarstvo, revni al bogati?? Tudi jaz se strinjam da se z enotno davčno stopnjo prihodki državi sploh ne bojo velik znižal. Verjemte da majo vse velike firme in privatniki različne prijeme in fore z katerimi plačujejo manj ali celo NIČ davka. Zato ker se jim zdi bedarije da 50% od vsega dajajo državi. Pa čeprav je lepo slišat. Imaš 50 miljonov dobička, daš 25 M državi drugo ti pa ostane. PA NI TAKO!!! Še 25 za državo jih nimaš kaj šele da bi ti 25 ostalo. Tako da če bo enotna davčna stopnja se firma ne bo obremenjevala toliko z višino dobička ker nekaj 100 tisoč razlike ne bo predstavljalo velike razlike v davku. Sedaj pa vsi plezajo pod tisto mejo da bi šli v eno stopnjo nižje obdavčenje. Tako firmam sploh ni interes povečevati dobička in velikokrat denar prav brezvezno zapravljajo ker si vsak misli da bolše da si kupi (novo mizo, računalnik,avto, gre na izlet na račun firme...) kot pa da bi dal tist dnar državi. In to mu jz ne morem zamerit. Jz bi mel tut raje zase.

In če firme bolše laufajo je več delavnih mest, višje plače in ubistvu bolš za vse. Res je vidt da so na bolšem bogati samo oni vodijo gospodarstvo in samo oni ga lahko izbolšajo. In na dobrem gospodarstvu stoji država.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če feb 23, 2006 9:47 am

Andrew je napisal/-a:drgač pa mislm, da je to zarad tega, da bi zmanjšal število avtomobilov pa kao onesnaževanja okolja...
Lp

Jaz sm pa mislil, da imajo avti iz tega naslova katalizatorje, pa fabrke razne predpise ..

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če feb 23, 2006 10:39 am

No, da še jaz pristavim moje mnenje..

Na kratko: Živim v zgornjem Posočju, kjer je za obstoj življenja v teh krajih nujno potreben avto. Avtobusne linije so ukinili, ker so pred leti šle k vragu še tisto malo velikih fabrik, v katera so delavci hodili ob istih urah na šiht in nazaj. Tudi taxijev ni, da lahko v soboto zvečer pustiš avto doma in te nakresanega pripelje domov. Tudi tisti, ki imamo delo, je potrebno kdaj šiht potegniti al pa zjutraj prej priti, tako da bolj ali manj imamo "premičen" urnik, tako da tukaj niti ni druge opcije kot avto. Sploh pa če želiš kaj postoriti doma je že treba do Tolmina ali pa do Nove Gorice po robo.
So drugje po Sloveniji tudi drugi kraji še na slabšem, toda tukaj se sprašujem:
Zakaj plačevati davek na avto, če ga pa nujno potrebuješ za preživetje v teh krajih?
Vsi govorijo o tukajšnjem demografsko ogroženem območju, da se ljudje odseljujejo, da ni perspektive..Moraš pa biti prekleto skromen in reven, da padeš v najnižjo klaso z najmanj obremenitvami, toda kaj ko življenje tukaj (glede na plačo) stane več kot v drugih krajih, kjer jim gre na ku**c, če se v avtu pelje samo eden naenkrat..

Naj ne zameri kogar sem morebiti užalil, ma sprašujem se, a vlada gleda samo na stanje v Lj, kjer je vsega dovolj oz. je avtov preveč.. ;)
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Če feb 23, 2006 10:55 am

Fantje, a ste šur, da bo več delovnih mest? Ker, če podjetju dobiček pade, začne odpuščati delavce. In točno to se bo zgodilo pri zmanjšanju kupne moči.
PS, pa tut dvomim, da bi z temi reformami postalo slovensko gospodarstvo tako konkurenčno, da bi s tem preprečl selitev proizvodnje na jug/vzhod... (vsaj upam da ne no)

Uporabniški avatar
Sopr
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Sopr Če feb 23, 2006 11:20 am

Ze tako je vse drago...zdej pa še davek na avtomobile...

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Če feb 23, 2006 11:31 am

Manfred01 je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:itak, vec kot imas bolj bos nafukal... da se obdavci drugo in vsa nadaljna stanovanja se nekako razumem, da ti obdavcijo ce imas vec avtomobilov drugega in nadaljne tud. sam pomoje bo koncna razlicica predloga zlo blaga...

To je neumnost na kvadrat kar si izjavil ravno tisti ki imajo največ in ki so ves denar vložili v razne umetniške slike, nakit in še kam ne bodo plačevali en revež ali družina ki je pa komaj skupaj spravila in na kredit vzela en bogi avto bo pa še davek plačevala. Ta vlada je totalno nora !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

odvisno kako gledas. kdor vec in bolje dela naj tudi vec ima. ne vem zakaj bi moral zato vec placevati...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov