Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr mar 01, 2006 2:26 pm

Strokovnjak je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:Mogoče pa bi uvedli semafor s samo dvemi lučmi - rdečo in zeleno. Bi bumbarji prihranili eno žarnico. Najboljša rešitev je križišče brez semaforja - rondo. A tega se pa otepajo kot hudič križa. Nej si grejo v Francijo pogledat.

pejt si pogledat rondo tomačevo ;) al pa vsaj posluši radio
vsaj 1 nesreča na dan
v v kateremkol semforiziranem jih je mn, ker vsak b**** ve da gre lahk čez pri zeleni, pri rdeči pa ne
pa ni kriu samo rondo ampak tud vozniki

glede utripajoče: nej pustijo tko k je zdej, pač če si bliz pohodš gas, če si mau del pa prbremzaš pa je

Ma sem prou mislu omenit naj se ne zgledujejo po tomačevcu, sam se mi ni dalo napisat :)
OK, izjema potrjuje pravilo, a ne! Samo tisto u Tomačevem ni "rondo", tisto je eno škrapucalo. Mislil sem normalne rondoje z dvemi voznimi pasi, posrečena sta v Logatcu, Novi Gorici, Rožni dolini pri Novi Gorici, tudi v BTCju niso slabi. Lepo požirajo promet in brez hujših nesreč.

Tomačevo bi delovalo normalno, če bi ljudje imel samo 1 miligram več pameti v zgornji glavi, kot takrat ko pojedo muho. Če je omejitev v rondoju je ta omejitev z razlogom in če bi vsi vozili 40 skozi, bi ves promet tekel res normalno. Če pa se jaz hočem peljat po omejitvi skozi, se pa takoj najdeta najmanj 2 b*****, ki blendata in se rineta v škarjice mimo. Pa ko se hočem vklopit v ta rondo vidim recimo prazno vse in speljem in že en k****n prleti 80 al pa več skozi in se mo skor zakanta v kljuko na avtu.

Sej ni čudn da je tam tok nesreč, ko pa vsak kmet, ki je kupu izpit misli da zna rally vozit po krožišču.
Old subarus never die, they just get faster!

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr mar 01, 2006 3:00 pm

nebivedu je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:Mogoče pa bi uvedli semafor s samo dvemi lučmi - rdečo in zeleno. Bi bumbarji prihranili eno žarnico. Najboljša rešitev je križišče brez semaforja - rondo. A tega se pa otepajo kot hudič križa. Nej si grejo v Francijo pogledat.

vsaj 1 nesreča na dan
v v kateremkol semforiziranem jih je mn, ker vsak b**** ve da gre lahk čez pri zeleni, pri rdeči pa ne

glede utripajoče: nej pustijo tko k je zdej, pač če si bliz pohodš gas, če si mau del pa prbremzaš pa je

Ma sem prou mislu omenit naj se ne zgledujejo po tomačevcu, sam se mi ni dalo napisat :)
OK, izjema potrjuje pravilo, a ne! Samo tisto u Tomačevem ni "rondo", tisto je eno škrapucalo. Mislil sem normalne rondoje z dvemi voznimi pasi, posrečena sta v Logatcu, Novi Gorici, Rožni dolini pri Novi Gorici, tudi v BTCju niso slabi. Lepo požirajo promet in brez hujših nesreč.

Tomačevo bi delovalo normalno, če bi ljudje imel samo 1 miligram več pameti v zgornji glavi, kot takrat ko pojedo muho. Če je omejitev v rondoju je ta omejitev z razlogom in če bi vsi vozili 40 skozi, bi ves promet tekel res normalno. Če pa se jaz hočem peljat po omejitvi skozi, se pa takoj najdeta najmanj 2 b*****, ki blendata in se rineta v škarjice mimo. Pa ko se hočem vklopit v ta rondo vidim recimo prazno vse in speljem in že en k****n prleti 80 al pa več skozi in se mo skor zakanta v kljuko na avtu.

Sej ni čudn da je tam tok nesreč, ko pa vsak kmet, ki je kupu izpit misli da zna rally vozit po krožišču.

Problem tomačevga ni samo v hitrostih ampak v tem da se ljudje ne znajo razvrščat po pasovih in pol zavije iz sredinskega pasa k v izvoz zraven pa seka nekomu pot. Če pa že vidi, da bo komu sekal se pa usatvi sred krožnega in čaka da bo fraj. Zato ker bog ne daj se še en krog okol pelat. :roll:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr mar 01, 2006 3:10 pm

nebivedu je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:

vsaj 1 nesreča na dan

se strinjam z nebivedu-jem

drgač pa sm dau tomačevo za primer zato, ker večji rondo
v btcju so bl mali rondoji, hitrosti so zarad samga btcja + gužve nizke in pol ne morš tega vzet za zgled
un pr žalah je uredu, medvod spet ne morš uzet za zgled, ker jih sigurn 80% pele sam proti kranju in je tm zto ker ljudje niso mogl čez cesto

sej rondoji so fajn stvar, sam morš spremlat promet, vedt kdaj maš prednost, kdaj dat žmigovc in katerega!!! pol ni panike
sam lažji je ljudem v glavo utepst semafor kot pa rondo
podpis

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr mar 01, 2006 7:44 pm

Vsi ste lepo zadeli bistvo napak voznikov na rondoju tomačevo, še najbolj pa Bor. Izvirni greh je v tem ker se ljudje ne znajo razvrščat, ker se ustavljajo na tistem pasu kjer se sploh ne bi rabli in ker vedno vozijo po zunanjem pasu, tudi če ne gredo na prvem izhodu ven. Sicer pa ni tako porazno, da bi ravno vsak dan bila nesreča tam, je pa sigurno ko dež na frišno zapade.
Slika

joker_1
Nov uporabnik

Napisal/-a joker_1 Če mar 02, 2006 4:25 am

killah bee je napisal/-a:Fajn ne :x

Če mi kaj narobe naredimo v službi, nas takoj ob kaki procent plače udarijo ali celo kaj hujšega oz. letiš iz službe. Zakaj temu ni tako v DZ in podobnih inštitucijah :? Če bi vsak vedel za svojo odgovornost in posledice za napako bi verjetno raje 10x premislili predno bi kaj naredili.

Če pogledamo tko na hitro statistiko naše vlade v parih letih:

1. Butnejo ven nalepke za avtomobile,ki se po nekaj časa izkažejo za nepotrebne in jih ukinejo( imeli smo jih mislim da, 3 al 4 leta)
2. Ob vstopu v EU izdajo nove reg. tablce,ki se po letu al še manj izkažejo za neprimerne
3. Ob vstopu v EU izdajo nove potne liste, ki se izkažejo zopet za neprimerne in že delajo nove
4. Uvedejo teh. preglede za avte starejše od 12 let na 6 mesecev in potem to ukinejo
5. Zaprejo trgovne v nedeljo in jih potem zopet odprejo
6. Ukinejo utripajočo zeleno luč, ki jo očitno sedaj hočejo spet, da dela

Mi bukseljni državljani pa za to plačujemo, plačujemo za tuje napake, zakaj?

Zdaj me pa nekaj zanima. Se da mogoče dati kak predlog zakona v parlament, da bo vsebina vsebovala, odgovornost in posledice storjene z strani državnih uradnikov, posrancev in ostalih, da odgovarjajo za svoje napake.

Ali obstaja način :?:

to si dobr napisal...kar se pa nas samih tiče...kako je Cankar nekoč rekel "hlapci smo, in hlapci bomo ostali" pa mislim da to kr drži...nas je premal v hlačah, da bi se jim postavili po robu, zato pa delajo z nami kar jim paše...kar nam dajo, to mi vzamemo,pa če nam je všeč al pa ne...
če bi blo sam mal tko kokr je npr. v Franciji...ko se sindikati združijo je tkoj pol Francije na cesti...mislim da si tega naša država nebi mogla privoščit in bi blo 1x zadost,če bi to nardil,bi posranci krepko premislili kaj in kako bodo naredili v bodoče...sam na žalost je 3/4 slovenije ritolizcev,zato pa je tko kokr je...
Zato pa sam osebno, kokr bo možno finančno al pa drugače jo bom popihal iz Slovenije...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če mar 02, 2006 7:18 am

joker_1 je napisal/-a:

Če mi kaj narobe naredimo v službi, nas takoj ob kaki procent plače udarijo ali celo kaj hujšega oz. letiš iz službe. Zakaj temu ni tako v DZ in podobnih inštitucijah :? Če bi vsak vedel za svojo odgovornost in posledice za napako bi verjetno raje 10x premislili predno bi kaj naredili.

1. Butnejo ven nalepke za avtomobile,ki se po nekaj časa izkažejo za nepotrebne in jih ukinejo( imeli smo jih mislim da, 3 al 4 leta)
2. Ob vstopu v EU izdajo nove reg. tablce,ki se po letu al še manj izkažejo za neprimerne
3. Ob vstopu v EU izdajo nove potne liste, ki se izkažejo zopet za neprimerne in že delajo nove
4. Uvedejo teh. preglede za avte starejše od 12 let na 6 mesecev in potem to ukinejo

Zdaj me pa nekaj zanima. Se da mogoče dati kak predlog zakona v parlament, da bo vsebina vsebovala, odgovornost in posledice storjene z strani državnih uradnikov, posrancev in ostalih, da odgovarjajo za svoje napake.

to si dobr napisal...kar se pa nas samih tiče...kako je Cankar nekoč rekel "hlapci smo, in hlapci bomo ostali" pa mislim da to kr drži...nas je premal v hlačah, da bi se jim postavili po robu, zato pa delajo z nami kar jim paše...kar nam dajo, to mi vzamemo,pa če nam je všeč al pa ne...
če bi blo sam mal tko kokr je npr. v Franciji...ko se sindikati združijo je tkoj pol Francije na cesti...mislim da si tega naša država nebi mogla privoščit in bi blo 1x zadost,če bi to nardil,bi posranci krepko premislili kaj in kako bodo naredili v bodoče...sam na žalost je 3/4 slovenije ritolizcev,zato pa je tko kokr je...
Zato pa sam osebno, kokr bo možno finančno al pa drugače jo bom popihal iz Slovenije...

To kar si napisal je bedarija, mislim na tisti del, ko jo boš popihal. S tem si dokazal, da si tut ti hlapec. Kaj pa ko bi se združili, pa eno orenk peticijo naredl, pa jo podpiše 40.000 ljudi(mislim, da nas je tok avtomobilistov, ki ne maramo bedarij, ki jih počnejo naši politiki) in imamo s tem zagotovljeno da mora bit o neki stvari referendum, ali pa celo to da se zarad teh 40.000 podpisov zagotovi to, da bo od sedaj naprej nekdo plačeval za svoje napake, ne pa da vsak lahko naredi orenk škodo sloveniji, pa ga to nič ne stane.

Meni bi bilo čist zanimivo, da če bodo uvedli nazaj utripajočo zeleno, da se kaznuje in se dodeli vse stroške za zamenjavo programja tistemu, ki se je spomnil prejšnjega ukinjanja utripajoče zelene luči. 40.000 glasov in bomo to tut dosegli.

Vidiš tega manjka v sloveniji - da bi skup potegnil. Ker slovenec je slovencu slovenec - še predobro poznam ta pregovor. Pa še tega zraven, da smo slovenci bolj papeški od papeža samega.

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Če mar 02, 2006 12:30 pm

Samo kdo bo pa šel zbirat podpise, problem je da se nobenemu ne da, podobno kot takrat ko je bilo glede homologacij.

Priznam da sem tudi jaz malo len, samo če bi se še kdo najdu bi z veseljem pomagu ker sam se nebi šel s tem ukvarjat ker tudi potrebnega znanja nimam.

No podpise je pomoje najlažje dobiti, samo kako jih potem unovčiti pa ne vem

LP!

Marko

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če mar 02, 2006 1:09 pm

Vnovčit se jih da prekleto hitro, samo potem bi moral narest oren peticijo, pa še kako homologacijo zraven vršt in nekaj podobnega, pa bi se hitro nabralo podpisov.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če mar 02, 2006 2:05 pm

razpis referenduma:

Ali ste za to, da so politiki za svoje napake tudi kaznovani? O kaznih in njenih višinah bo vsak mesec odločalo 100 naključno izbranih prebivalcev Slovenije.

DA NE

:P
podpis

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Napisal/-a stench Če mar 02, 2006 2:19 pm

lublancan je napisal/-a:razpis referenduma:

Ali ste za to, da so politiki za svoje napake tudi kaznovani? O kaznih in njenih višinah bo vsak mesec odločalo 100 naključno izbranih prebivalcev Slovenije.

DA NE

:P

Pa ti nisi resen stem vprašanjem. Prvi del je vredu in mora itak bit, samo drugi del da odloča sto naključno izbranih je pa :roll:
Sej se vdi za politiko ne zanimajo in nimajo pojma o njej, zdej bodo pa odločali, če politiki delajo prav.
Slika

joker_1
Nov uporabnik

Napisal/-a joker_1 Pe mar 03, 2006 2:39 am

nebivedu je napisal/-a:
joker_1 je napisal/-a:

To kar si napisal je bedarija, mislim na tisti del, ko jo boš popihal. S tem si dokazal, da si tut ti hlapec. Kaj pa ko bi se združili, pa eno orenk peticijo naredl, pa jo podpiše 40.000 ljudi(mislim, da nas je tok avtomobilistov, ki ne maramo bedarij, ki jih počnejo naši politiki) in imamo s tem zagotovljeno da mora bit o neki stvari referendum, ali pa celo to da se zarad teh 40.000 podpisov zagotovi to, da bo od sedaj naprej nekdo plačeval za svoje napake, ne pa da vsak lahko naredi orenk škodo sloveniji, pa ga to nič ne stane.

Meni bi bilo čist zanimivo, da če bodo uvedli nazaj utripajočo zeleno, da se kaznuje in se dodeli vse stroške za zamenjavo programja tistemu, ki se je spomnil prejšnjega ukinjanja utripajoče zelene luči. 40.000 glasov in bomo to tut dosegli.

Vidiš tega manjka v sloveniji - da bi skup potegnil. Ker slovenec je slovencu slovenec - še predobro poznam ta pregovor. Pa še tega zraven, da smo slovenci bolj papeški od papeža samega.

Nebi je popihal, ker mam čisto vest,popihajo jo lahko edino posranci,pa tisti ki imajo slabo vest...kar se pa tiče glede peticij jih je blo že veliko, zato pa smo v Sloveniji marsikej dosegel, mislim da temu ni tko,vse smo pogoltnil,se 2dni razburjal in se sprijaznil s tem kar imamo oz. smo dobili...pa nej gre za kazni al pa davke,itd...

sem videl kako zna folk skupaj držat, od 220 zaposlenih v naši firmi je štrajkalo samo verjel ali ne slabih 20folka z mano vred...tistih 100 najbolj glasnih, ni blo pa ne duha ne sluha o njih da bi pršli...in kle sm vidu kako se folk hitr podredi in sprejme vse kar mu dajo...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe mar 03, 2006 5:12 am

DA NE

Imuniteta poslancev DZ :roll: ne bo šlo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Marko_mx-3 Pe mar 03, 2006 6:53 am

saj ni nujno da je kakšna denarna kazen, kaj pa recimo družbenokoristna dela ali kaj podobnega

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe mar 03, 2006 7:47 am

bass je napisal/-a:Ali ste za to, da so politiki za svoje napake tudi kaznovani? O kaznih in njenih višinah bo vsak mesec odločalo 100 naključno izbranih prebivalcev Slovenije.

DA NE

Mal drugače;

Ali ste za to, da so politiki za svoje napake tudi kaznovani z odvzemom kompletne plače za par mesecev(razen tistega minimalnega delaže 84.000sit) in da morajo plačati stroške svoje napake?

DA NE

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe mar 03, 2006 9:20 am

nebivedu je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Ali ste za to, da so politiki za svoje napake tudi kaznovani? O kaznih in njenih višinah bo vsak mesec odločalo 100 naključno izbranih prebivalcev Slovenije.

DA NE

Mal drugače;

Ali ste za to, da so politiki za svoje napake tudi kaznovani z odvzemom kompletne plače za par mesecev(razen tistega minimalnega delaže 84.000sit) in da morajo plačati stroške svoje napake?

DA NE

Ja ampak tole mora iti na preverjanje v ustavno sodišče, kjer pa bodo sigurno zavrnili. Poslanci imajo imuniteto, kar pomeni, da če naredijo pizdarijo oz. kiks, se jim to oprosti.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe mar 03, 2006 9:37 am

Sh3bO je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

DA NE

Mal drugače;

DA NE

Ja ampak tole mora iti na preverjanje v ustavno sodišče, kjer pa bodo sigurno zavrnili. Poslanci imajo imuniteto, kar pomeni, da če naredijo pizdarijo oz. kiks, se jim to oprosti.

Za napako v vrednosti 600MIO SIT recimo, se nebi smelo odpuščati greha :? Ti boš pa čokolado v trgovini ukradu, pa boš na črni list takoj. Tud poslanska imuniteta ni nadmočna. To se je pokazalo z odvzemom vozniškega dovoljenja Jelinčiču.

Jaz sem še vedno za to, da odgovarjajo tisti ,ki so šmorn zakuhal. Zato ga naj tudi pojejo.

Peticijo in podpise pa sploh ni težko dobit.Greš tja kjer je velika množica ljudi in jih velik podpiše, ponavadi sploh ne vedo za kaj podpišejo oz. za kaj se sploh gre. Tak narod smo ja, zato se pa to lahko dogaja.Vendar vsaka palca ima dva konca, in tudi tu more biti pravici zadoščeno.

Lahko bi se recimo tudi mi organizirali,pa namesto da gremo ko smo frej na kak izlet gremo postavit mizico in zbirat podpise :)

Če bomo pa tolk leni nas bodo pa začel še bolj v rito pikat, a zaradi naše lenobe jo bomo še naprej nastavljali ;)
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Napisal/-a stench Pe mar 03, 2006 12:17 pm

nebivedu je napisal/-a:Ali ste za to, da so politiki za svoje napake tudi kaznovani z odvzemom kompletne plače za par mesecev(razen tistega minimalnega delaže 84.000sit) in da morajo plačati stroške svoje napake?

DA NE

Ja to bi blo vredu, samo je tu že problem omenjena imuniteta in pa organ, ki bo presojal delo poslancev. Če bo to spet kakšna posebna vladna komisija nismo spet nič naredili, ker vlada itak izhaja iz političnih strank v kateri so poslanci. Če bo to kako sodišče, pa spet o njihovi sestavi vsaj posredno odloča vlada, tako da smo spet na istem. Moral bi bit en čisto neodvisen organ, ki je tako odvisen kot recimo Banka Slovenije, na katero vlada oz. poslanci nimajo vpliva.
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe mar 03, 2006 9:25 pm

Pa saj ni fora v tem. P Lahko bi zbrali peticijo za to, da se poslancem, ki so zakuhali zakone, ki so se spremenili, odvzame plačo! Porkamadona no pa jaz ne poznam besede, ki bi ponazarjala dovolj neumne ljudi kot so naši poslanci. Kot je KillahBee napisal razne tablice, vozniške, nalepke in seveda utripajoče zelene.... MI NISMO SIMOVČKI! Da bi se igrali z nami ter se smejali kakšne bodo reakcije... :roll:

Poslanska imuniteta pa ravno tako ni tako sveta, da ne bi bili kaznovani za takšne kikse. Saj ste videli Jelinčiča. ;) :idea: Pomoje bi tut fasali kazni, če bi ga obstajali zakoni, ki bi to zahtevali. Lepo vas prosim pa kam to pelje, da poslanci uzakonijo napačne tablice, nalepke, za katere ŠELE po 4 letih ugotovijo, da so bile nepotrebne, ukinijo utripajočo zeleno nakar se iz ljubega dolgčasa spomnijo, da bi jo spet uzakonili... Vsi moramo nositi posledice svojih napak v službi oni ga pa serjejo kot budale. Še osnovnošolski parlament je bolj resen in pameten... :evil:

Preprosto: Tukaj nas je ogromno iz različnih klubov, forumov. Če bi se tukajle zmenili za peticijo, dali za zbirati podpise nekaterim članom drugih forumov/klubov peticije in le-ti bi na srečanjih pobrali podpise. Pa še malo žlahte pa je hitro dovolj... Če ne bi bilo pa ni problem iti nekam pobirati podpise. Samo zmeniti se je treba!

Ali ste zato, da se zrihta tole?
DA NE
:lol:
Ali ste zato, da se poslance, ki storijo napake kaznuje z odvzemom poslanske imunitete in zmanjšanjem plače na slovenski minimum.
DA NE
Vsakršne napake bi preverjalo kakšno sodišče. In stvar bi se morala obravnavati javno tako, da bi kakršnakoli čudna rešitev lahko prinesla do novih javnih linčov, protestov... MORAJO POKAPIRATI, DA GA NE BODO KAR SRALI V NAŠI DRŽAVI!
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Pe mar 03, 2006 9:46 pm

no to poslansko imuniteto se da skenslat

ker živimo v demokratični državi, mamo pravico do referendumou in lahk tud take detajle kot je imuniteta skenslamo

glede tistih 100 naključno izbranih ljudi za komisijo, ki sm jih predlagu: vsaka komisija, ki bi bla v naprej določena, bi bla pristranska zaradi npr strankarske pripadnosti, podkupovanja... 100 naključnih ljudi pa bi delovalo kot porota
podpis

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Marko_mx-3 Pe mar 03, 2006 10:23 pm

Nekaj podobnega kot je porota bi bilo super.

Mene pa še nekaj zanima: kako je sedaj z temi nalepkami če bi se dalo državo tožit ker nam je po nepotrebnem zaračunavala to storitev ali pa polletni tehnični, samo verjetno imajo toliko zaščiteno da se to ne da. Samo nekaj bluzenja in preveč časa :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov