Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Kraj: SK LOKA

Napisal/-a SELJO Ne mar 05, 2006 11:07 pm

jaz sem kar sam spluzil....sem podspojler polomil........toliko od dobrem pluženju... na cesti je bilo 15cm snega predn so zaceli pluzit (škofja loka)...

BLaZZeD
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a BLaZZeD Ne mar 05, 2006 11:28 pm

sej prej ponavadi itak ne začnejo..... pa še to jih je treba nadret, da se spravijo plužit....
"Before you can manipulate the fears of others you must first master your own."

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po mar 06, 2006 12:18 am

Zdj je sneg pocas nehal in neki so se spravl pluzt...zgleda se jim prej ni splacal ali pac?
There is no time...

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Po mar 06, 2006 12:45 am

Kwa jamrate na avtobus pejte uni k mate plastiko napopano na avtih in 17-ke gor, je ceneje :!:
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Po mar 06, 2006 12:57 am

Jz mam itq ze letne gor, tko da zaradi tega snega, ki je padu marca bom par dni nemobiln. Bom kesh prisparu. :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po mar 06, 2006 2:13 am

No da še jaz pristavim.....

Ob pol petih zjutraj sem prišel domov..... lih takrat je začelo snežit. Ob 12 tih sem se zbudo in je blo dobre 40cm snega ( lokacija : dravska dolina, ožbalt ; 27 km iz mb in 42km pred dravogradom). No in ker sem mogu it si po čike in kartico za telefon in glede razmer sem se odloču da bom namontiru ketne....

No lepo namontiram..... pridem na glavno cesto.... Petka je spredaj visoka 24cm od poda in kak hudiča je pol uspel še spredaj sneg porivat? Torej blo je dobre 25 cm snega na cest.... pluga seveda od nikoder čeprav so na POP tv zagotavljali da so cestarji na terenu že od jutra..... ja pa ja mogoč jim moj maček verjame jaz jim vsekakor ne....

On osmih ko sem šel nazaj u mb je bla cesta ( bi lahk reku za moje pojme prevozna) ampak na cesti še vseen 10 cm snega...... pluženje pa tako...... da za Mb ne govorim kako je blo po GLAVNIH cestah in križiščih :evil:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Po mar 06, 2006 7:29 am

ja ja od jutra so naterenu!!oz. pijejo in igrajo karte!! in to je za njih na terenu ;P

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po mar 06, 2006 7:45 am

Včeraj okol 15h na avtocesti ivančna gorica ljubljana bil prvi. S 85km/h ni bilo nobenga, k bi vsaj s polovico te hitrosti vozu po spucanem pasu, jst sm pa po 10cm zasneženem prehitevalnem pasu vozu. Uglavnem ni bilo nobenega pluga - prvega sem videl šele na črnivcu(902) k mi je prasec skor cesto splužu.
Old subarus never die, they just get faster!

mitjus
Nov uporabnik

Napisal/-a mitjus Po mar 06, 2006 7:51 am

Glede na to, da avtocesta LJ-KP ni bila prevozna me zanima, če lahko uveljavlajm povračilo vsaj dela cestnine?
Prosim za vaše menje!

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po mar 06, 2006 8:22 am

DoubleG je napisal/-a:Snežiti je začelo nekje ob 13ih (ljubljana pač). prvi plug je šel mimo 18:50

Podutik - Ljubljana

nekje podobno pri meni s tem da je plug pri meni šel mimo ob 9.45 zvečer
SlikaSlika

Stole
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Stole Po mar 06, 2006 9:35 am

Tkole bom reku,ne vem kdaj je začelo snežit,ker sem spal,ampak splužli so mi cesto okoli pol noči,pa še to ne našo ampak tisto na katero se vežemo(sej k nam še niso nikol plužli,pa jo je za skidat tam oktog 100 metrov),bazo pa majo 50m stran in ko gre iz baze bi lahko kar naravnost čez križišče zapeli tistih 200 metrov vse skup brez mojega odseka in bi blo.Jaz sem potem popoldne ga kar neki časa kidu in si dovoz naredi,da bom šel zjutraj lahko v službo,na konc bi pa zamudil,ker so mi ti pofu..kani cestarji zabili izvoz in sem zjutraj še pol ure lopatav da sem ven pršu,križišče glavne mestne ulice pr men pa še zjutraj ni blo spucano,pa je dvesto metrov stran od baze.jeb...eš cestarje,kso pol pizde vreden,še prevelko plačo majo za svoje (ne)delo.Sem pa iz zasavja.

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Po mar 06, 2006 9:52 am

Žirovnica

Sneg se je iz dezja prelevil v sneg okoli 10h zjutraj in ga je do 14:00 zapadlo cca 20cm. Takrat ni bilo spluzeno se nic, po glavni cesti so vozisce zvozili, to je pa to. V naso ulico je plug prvic in zadnjic prisel okoli 7h zvecer.
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po mar 06, 2006 9:57 am

MIslm da je killah bee vse napisal kar sem imel za povedat. Morm pa se dodat da danes zjutraj zaloska in smartinka sta huje kot ceste v bosni .. pa je cela noc mimo .. fantje so zajebal posteno ..

Drgac pa sem vceraj videl na trzaski ene 3 pluge ki so leteli, seveda z dvignjeno lopato ;)
Fotr od bejbe je rekel, vsako leto je huje. Na koncu bo tko, da noben ne bo pluzil ..
Pa se kar se ketn tice, sem jih imel vceraj gor, danes zjutraj ko sem se izvlekel iz dragomerja ven sem jih pa na OMVju dal dol.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Po mar 06, 2006 10:16 am

Kdaj je ponoči nehalo snežit? Js sem iz obale štartal ob 7 zjutraj, in je bla komplet avtocesta zasnežena, vsi pasovi v obe smeri. 2 ure do LJ, plačal sem pa polno tarifo. Cestarji so falus.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po mar 06, 2006 10:18 am

Jaz sem se peljal okol 14h po ljubljani in so na veliko plužli. Je blo pa hecno- se pelješ po šmartinki ob uri A, glih pluži, se pelješ ob A+15 minut (misilm da je bilo okoli 16h) pa je spet sranje (tako močno je snežilo).

Tko da pomojem so fantje kar plužili, smao glede na to kolk je snežilo se ni dalo narest več dokler se sneg ni umiril. In kje je fora da splužiš cesto ki je 10 minut kasneje spet polna snega kot da ne bi naredil nič?

Zvečer ko sem šel domov (in je nehalo snežit) so bli pa na vsakem vogalu- čeprav so ble ceste še jebene....

Tako da malo bolj na easy... pa lopato v roko v takem sneženju pa boste vidli al boste kidali med ali po sneženju ;)

Uporabniški avatar
zeleni dirkač
Nov uporabnik

Kraj: nm

sneg je zakon

Napisal/-a zeleni dirkač Po mar 06, 2006 10:25 am

Ni lepšga kot zapodit se po zasneženi cesti! :D
mare

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po mar 06, 2006 10:53 am

Pri nas je začel padat ob 11:00. Ob 13:00 sva z kologom rinla 2km rikverc v hrib da sva pršla domu. Ob 14:30 sem šel z synchrotom v dolino skos po muldi ker je drugače samo letelo navzdol. 2x sem že mislu da se ne bom ustavu sem mel kolesa že čist v mejo obrnjana pa je začel spet mal prijemat. Nazaj v hrib zadnjih 100m komaj, vsi kolesi vrteli avto plesal ampak spelu je. Brat ob 18:00 isti hrib z KIO rikverc komaj komaj. Sneg rinu kopal ko norc ampak je pršu čez. Cesta še vedno nesplužena. Prvič cestari ob 20:00 in ob 21:00 se ni več nč poznal da so bli kje. Danes ob 5:00 zjutri pa čudežno kr dva en za drugim čez vas. Drugi sploh ne vem kaj je delal ker je mel dvignjeno kiblo. Da ne govorim kolk na široko so splužil. Za osebni avto.

Po vsem tem kar sem povedal VSENO NE JAMBRAM IN SE NE robantim NA CESTRAJE. Delajo kokr delajo najbol glasni so pa zmeraj tisti ki so še na najbolšem pa ko z letnimi gumami rinejo v sneg delajo pizdarije in celo zimo niso držal lopate v roki.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po mar 06, 2006 11:06 am

pr ns je zače lnežit okrog 14.00. splužl so pa ob 2. zjutri
pa se mi zdi čist vredu- j*** ga ne morjo splužt 3x naše ulce, pa začet pr njej
glavno je da lahko naslednji dan vse poteka normalno
lp

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po mar 06, 2006 12:30 pm

ja. glede pluženja je tako. Oni ne grejo na ceste preden ne zapade 10cm snega (mislim da je prava cifra), potem najprej splužijo glavne prometnice, potem gredo pa na stranske ceste. Za to koliko časa lahko porabijo za določen odsek imajo tudi določeno (plužit pa ne morejo z hitrostjo, ki je večja kot 35 km/h). Dokler oni poplužijo glavne ceste je pa pri tako močnem sneženju na drugih cestah že 25-30 cm snega, potem pa ko plužijo stranske ceste, pa na glvanih zapade še več snega in ker ga že prej niso do konca pobrali se zdej nabirajo nanosi, ki poledenijo. Pa smo v začaranem krogu, ki se konča šele ko sneg neha padat.
Res pa je da bi bla situacija boljša če bi šli na ceste že ko je 5 cm snega in bi samo solili, ker plužit ne morejo. Tu je pa spet težava ker sol ne deluje, če je temperatura prenizka.
Tretja reršitev pa je, če bi Ljubljana namesto da zmeče miljone za decembersko praznično osvetlitev, bi kupila novih 15 kamionov ali še več.

Aja. Ljubljanska obvoznica je bila pa včeraj zvečer v hujšem stanju kot celotna AC od Novega mesta do ljubljane. Da pa Dunajske in ostalih ulic ne omenjam.
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po mar 06, 2006 1:25 pm

jst ti lahko povem direktno za občino škofljica- imamo 6 traktorjev pa 4 unimoge k plužjo- pa baje okrog 100km cest k se plužjo (to je pisal v našem glasniku)
torej 10 km po vozilu pa vseen traja zaradi zahtevnosti terena oz cest
lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov