Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po mar 13, 2006 9:57 pm

VET je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:laguna letnik 95 ni bolj varna od novga cliota 8)

mogoče po kakšnih zvezdicah .... bi rad vidu tvojo izbiro v pravi situaciji kje boš sedel če bi moral (in bi lahko) izbiral sedež v novem cliu ali malo starejši laguni ko bi ju čelno spustili skupaj s kakšnih 50km/h ... :lol:

na forumu lahko pišeš karkoli .... ampak če bi v resnici stal ob teh dveh avtomobilih in samo primerjal razliko v velikosti havbe, teži motorjev, teži karoserij .... in šele potem so potniki in voznik .... ali pa tvoja kože :idea: :)

veš kater avto vozim
je malček- manjši od clia
in ga bi zbral če bi mu nasprot stala laguna l 95
poglej si tole
laguna l 95 http://www.euroncap.com/content/safety_ ... 1=3&id2=21
pa tole
merc. a 2005 http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =2&id2=223
kolk ustane haube pr laguni? teža je praktično ista
kaj bi že ti zbral med tema dvema? :huh: - bom ponovu tvojo izjavo: na forumu lohka pišeš karkoli.... :roll:
lp

lebica
Novinec

Kraj: BELAKRAJINA - SEMIČ

Napisal/-a lebica Po mar 13, 2006 10:48 pm

@VET
Jah ti pa res zavidam če voziš BMW, če misliš da sem ti fouš se globoko motiš ,vidim pa da imaš visok ego in si neizmirno samohvalen.... jst bi dal pa slikco od mece ki jo vozi staramama :? mislm kaj me briga kaj vozš mene je samo ujezilo dejstvo da govoriš o veličini in teži avta ki je bistvena za varnost- kar sploh ni res dej mal poglej kakšne so obremenitve..........
aja če izbiram glede Lagune 95 in novega Clia je situacija ist kot pri BMW vzamem clia pa čeprav je Laguna varnejša od BMW 3 94. Sicer pa če že zganjaš vik in krik o teži je novi clio 170 kg lažji od BMW 3 99 pa je dva razreda nižje.

Tudi ta limuzina glede na velikost haube nima pophvalnega rezultata glede na konkurenco in ceno tako da me taki avti sploh ne ganejo :!: ;)
http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=4&id2=208
Clio INITIALE Paris 1.5 Dci
Slika

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET To mar 14, 2006 12:41 am

ne vem zakaj limata samo linke ko se avtomobili razbijajo ob nekaj 10 tonskih kladah .... zakaj ne najdeta kakšnega linka kjer se zaletita nižji in srednji razred? :?:

ne vem kako nekaterim ni jasno da od petih zvezdic na avtu nižjega razreda dve takoj odletita če se trdo sreča z višjim razredom pa čeprav ima ta zvezdico ali dve manj :roll:

zvezdice so pač namenjene samo primerjavi istega razreda vozil .... ne pa da si nekateri razlagate da je clio s 5imi bolj varen kot laguna s 4imi :jao:

lada-niva mislim da ni imela niti dve zvezdice .... pa bi raje sedel ob čelnem trčenju v njej kot pa v nasprotnem cliotu s celo 6. zvezdicami ..... :P

btw - lebica, tebi pa moji BMWji res ne morejo iz glave .... :lol:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To mar 14, 2006 12:52 am

VET je napisal/-a:ne vem zakaj limata samo linke ko se avtomobili razbijajo ob nekaj 10 tonskih kladah .... zakaj ne najdeta kakšnega linka kjer se zaletita nižji in srednji razred? :?:

ne vem kako nekaterim ni jasno da od petih zvezdic na avtu nižjega razreda dve takoj odletita če se trdo sreča z višjim razredom pa čeprav ima ta zvezdico ali dve manj :roll:

zvezdice so pač namenjene samo primerjavi istega razreda vozil .... ne pa da si nekateri razlagate da je clio s 5imi bolj varen kot laguna s 4imi :jao:

lada-niva mislim da ni imela niti dve zvezdice .... pa bi raje sedel ob čelnem trčenju v njej kot pa v nasprotnem cliotu s celo 6. zvezdicami ..... :P

btw - lebica, tebi pa moji BMWji res ne morejo iz glave .... :lol:

pa o kakšni teži bluziš- pa 2 zvezdici odletita pa...
laguna je isto težka kot mb a s kišto pira- kaj ma veze v katerem rangu je?
a je notr usnje al....
pravš da kaževa samo linke 10t klade- ta klada je lako zid v katerega si prletu, al pa kakšno drevo....
sej lahko najdeš kakšno primerjavo, ki jo zahtevaš
lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To mar 14, 2006 1:08 am

tuki si preber članek, kjer se sprašujejo isto kot mi- teža ni vse
http://www.bridger.us/2002/12/16/CrashT ... VsFordF150
pa tale stavek je najpomembnejši v tem članku:
majority of accidents involve only a single car
pa še neki
VET ti se predvsem ne zavedaš da laguna al pa bmw3 nista težka avtomobila- glede na večino
100kg gor al pa dol- to je ena oseba v avtu- torej po tvoje se je najbol varn vozt v polnem avtu
težk avto je nek suv z 2.5t
lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To mar 14, 2006 7:23 am

Pa kakšne kozlarije tle eni troste :roll: . Kaj bi blo če bi naložu v R5 ene 400kg cementa pa bi trešču v cliota? Ker bi bla masa v tem primeru približo enaka a pol bi ble tud poškodbe na obeh avtih enake?

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To mar 14, 2006 10:01 am

lebica je napisal/-a:... ni vse zlato kar se sveti ker varnost ni bila nikoli BMW-jeva dobra lastnost.

Tle si pa tako mim uskal da bolj nebi mogu. BMW je vedno dal veliko na varnost in to tako o kakršni lahko kak Renault samo sanja. Reče se ji aktivna varnost. Lega na cesti, vodljivost, porazdelitev teže,... Rings any bells?

Klinc gleda avto ki mi bo življenje rešu s tem, da ga morm uničit da preživim. Raje mam avto ki mi bo omogočil izogib nesreče (pa čeprav je 5% možnosti da se izognem nesreči jo hočem imet). In tako varnost se plača (en airbag košta 50-100kSIT, koliko košta dobro podvozje?).

Glede tega koliko se avto deformira ob trku na "nkapih" je itak logično, več ko je placa, več dolžine imaš, da avto deformiraš, torej je lahko pojemek sile manjši, torej deluje na telo manjša sila in tako udeleženci manj trpijo poškodbe. A klasa ma havbe kolk, 30cm? En avto srednjega razreda (we shall name no names :roll ) pa meter+?

PS: VET = mulček? :lol:
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To mar 14, 2006 11:06 am

Nixxon je napisal/-a:
lebica je napisal/-a:... ni vse zlato kar se sveti ker varnost ni bila nikoli BMW-jeva dobra lastnost.

Tle si pa tako mim uskal da bolj nebi mogu. BMW je vedno dal veliko na varnost in to tako o kakršni lahko kak Renault samo sanja. Reče se ji aktivna varnost. Lega na cesti, vodljivost, porazdelitev teže,... Rings any bells?

Klinc gleda avto ki mi bo življenje rešu s tem, da ga morm uničit da preživim. Raje mam avto ki mi bo omogočil izogib nesreče (pa čeprav je 5% možnosti da se izognem nesreči jo hočem imet). In tako varnost se plača (en airbag košta 50-100kSIT, koliko košta dobro podvozje?).

Glede tega koliko se avto deformira ob trku na "nkapih" je itak logično, več ko je placa, več dolžine imaš, da avto deformiraš, torej je lahko pojemek sile manjši, torej deluje na telo manjša sila in tako udeleženci manj trpijo poškodbe. A klasa ma havbe kolk, 30cm? En avto srednjega razreda (we shall name no names :roll ) pa meter+?

PS: VET = mulček? :lol:

to je živa logika
sam končna izjava udeleženci manj trpijo ne drži- vsaj glede na lutko sodeč
kar se tiče bmwjeve aktivne varnisti- definitivno je dober avto z odličnim podvozjem- vendar lahko rečem da se jih ob snegu največ zavrti- zadni pogon dobr za ovinke, pa kljub vsej elektronki slabši za sneg
lp

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon To mar 14, 2006 12:47 pm

Slabši kot?
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To mar 14, 2006 12:52 pm

Nixxon je napisal/-a:Slabši kot?

Manj varen kot povprecen fwd. (za povprecnega voznika seveda)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon To mar 14, 2006 1:00 pm

Prej za podpovprečnega, če mene vprašaš. Teh je pa veliko.
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To mar 14, 2006 1:37 pm

Nixxon je napisal/-a:Prej za podpovprečnega, če mene vprašaš. Teh je pa veliko.

ce govoriva o idealnem povprecju jih je 1/2.... Jst bi reku da je slabih voznikov prej 80%

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To mar 14, 2006 2:04 pm

In ti si seveda v tistih 20 % :lol:

joke
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To mar 14, 2006 2:05 pm

HajdukS je napisal/-a:

ce govoriva o idealnem povprecju jih je 1/2.... Jst bi reku da je slabih voznikov prej 80%

če ste gledal katero koli oddajo (al pa prebral člank) o voznikih v slokveniji trdijo da je največja Slo napaka precenjenost samega sebe
hajdukS in nixxon mi 3. debatiramo o tem- sigurno je vsaj eden od nas slab voznik- sam jst mislm da nism :oops: :lol:
jst sam sam napisal repliko na aktivno varnost- ker zadni pogon sigurno ni idealen
če se pa že tolk grejo aktivno varnost nej pa vgrajujejo le X-drive
lp

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To mar 14, 2006 2:23 pm

kljukec je napisal/-a:
HajdukS je napisal/-a:

če ste gledal katero koli oddajo (al pa prebral člank) o voznikih v slokveniji trdijo da je največja Slo napaka precenjenost samega sebe
hajdukS in nixxon mi 3. debatiramo o tem- sigurno je vsaj eden od nas slab voznik- sam jst mislm da nism :oops: :lol:
jst sam sam napisal repliko na aktivno varnost- ker zadni pogon sigurno ni idealen
lp

Glede na debile na cestah upam da smo vsi trije v tistih 20%

Kljukec drugac je pa vec nacinov da ugotovimo kdo od nas 3 je slab voznik :D

PS: hmmm, precenjenost clankov je tudi prisotna pri nas... :idea:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To mar 14, 2006 4:07 pm

HajdukS je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
HajdukS je napisal/-a:

lp

Glede na debile na cestah upam da smo vsi trije v tistih 20%

Kljukec drugac je pa vec nacinov da ugotovimo kdo od nas 3 je slab voznik :D

PS: hmmm, precenjenost clankov je tudi prisotna pri nas... :idea:

članov mislš ;)
jst tud upam da je tuki več dobrih kot slabih voznikov

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To mar 14, 2006 4:09 pm

nixxon:
mb A ma od zač. avtomobila do nog dober meter- ne rečm da večji avto nima več sam 30cm je pa močno podcenjena izjava
lp

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To mar 14, 2006 4:15 pm

VET je napisal/-a:zvezdice so pač namenjene samo primerjavi istega razreda vozil .... ne pa da si nekateri razlagate da je clio s 5imi bolj varen kot laguna s 4imi :jao:

To si pa čist mimo usekal! :lol:
Tudi jaz boi raje sedel v Cliu. Lada bi mi zmečkala noge. :( Daj malo preberi kaj piše pri testih. Naprimer to, koliko se je v katerem avtu premaknila armatura, a so se vrata odprla. In raje sedim v naprimer Primeri iz leta 97, kot 3ki.
Evo spet testi: http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=15
http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=19
Preberi koliko se je kaj zamaknilo. Kaj mi bo pasivna varnost, ki me bo obdržala na cesti, če bo en pijanec pripičil vame. ;) Pa mi bo volan zlomil tilnik ali pa stisnil prsni koš. Brrr.... :?
Aja pa še en "nevtralen" test (nevtralna znamka v tem prepiru- zaenkrat): http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=30
No pa še malčki: http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=1&id2=211 Preberite kaj piše v čelnem trku. Da je pri malčkih teže zavarovati noge... ;)
AMPAK: Poglejte si tega malčka, kako varen je: http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=1&id2=214 Tudi v področju nog. ;) In to bolj kot Clio. :shock:
Kam bi se torej usedli v primeru nesreče?
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
ar35s
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a ar35s To mar 14, 2006 5:03 pm

Samo kot zanimivost: povezava do članka z vzporednim crash-testom osmih limuzin izpred cca. 20 let (bmw 520i, fiat croma, honda legend, mercedes 200, nissan maxima, opel omega, renault 25, volvo 740)

http://w124.org/doc/match/Crash_test.pdf

dejansko ni vseeno, v kateri (stari) "ladji" se voziš :?
Zadnjič spremenil ar35s, dne To mar 14, 2006 5:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika
Nonsense in BASIC.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To mar 14, 2006 5:16 pm

VET je napisal/-a:zvezdice so pač namenjene samo primerjavi istega razreda vozil .... ne pa da si nekateri razlagate da je clio s 5imi bolj varen kot laguna s 4imi :jao:

no rezultat mau močnejšga trčenja bi biu pa sledeč

lada niva bi bla rahlo poškodovana, mau popraskana, voznika bi fentu volan, vrata bi odprl gasilci
clio bi biu zmečkan spredi do narazpoznavnosti, deli bi ležal okol in okol, voznik bi se odpeu in odpru vrata in lepo stopiu vn

POANTA
ni važn kolk pleha maš pred šipo, če se ta ne zmečka
novejši avtomobili so dizajnirani za trke, načrtno se jim odtrgajo motorji, zmečka pleh, odpade čimveč, da posledično kabina utrpi čim manj škode

če ne vrjameš, si poglej trk formule ena ob steno
sama formula je dost lažja od avtomobilou, od nje odleti praktično vse, voznik jo večinoma odnese brez poškodb in to pri višjih hitrostih kot izvajajo ncap trke

pa glede klade aluminija
če hočš met regularne trke, potem jih moraš vse avtomobile testirat pod enakimi pogoji - enaka hitrost, enaka "tarča", pod enakim kotom...
to lahk dosežeš samo z nekimi fiksnimi ovirami
ne morjo se zaletavat avto v avto, ker potem morš za "tarčo" izbrat določen model avtomobila, ki mora bit vedno enak pri vseh poskusih - ne morš enkrat se zaletavat v golfa, drugič v opla
in ko nehajo izdelovat ta avto morš poiskat novega, posledično ne morš primerjat testov med seboj
podpis
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov