Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr mar 15, 2006 9:39 am

Se strinjam, voznica v tem primeru ni nič kriva, le da je bila ob napačnem času na napačnem mestu... take tepce k hodijo v črnih oblačilih ob cesti (na tvoji strani v smeri vožnje) mi je pa toliko žal kot neke srne, ki ti skoči pred avto ob 50km/h...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Sr mar 15, 2006 10:07 am

sam lejte! zdj kot avtomobilisti pizdite na peščce... pjte kerkrat kam peš, pa mate lahko baterijo na glav in v roki, pa vas eni nebojo videl! edin kar pomaga, je rdeča luč čimbolj podobna policajski (takrat pa vsak bremza)! in kot pešči boste pizdl avtomobiliste!

sam še namig. srečaš enga ponoč, v črnem k se ga nevid, in gre peš! pa mu povejte, da se ga ne vid (ljudje smo taki, da mislimo ej jest tebe v avtu vidim, seprav tud ti mene), ne pa zadnji trenutek bremza na ful al pa obvijanje ipd... pa to ne tko pizd*?!JFNAUOPCNNAU FUAOPJCAUPGF APAF APJCAHF AFJAONVaterna, amapk kulturno kot ljudje! :)
Slika

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr mar 15, 2006 10:31 am

Po mojem pri nas ljudi premalo opozarjajo na to, kako nevidni so v temi. Pešca dejansko zagledaš zadnjo sekundo, kaj šele kolesarja, ki je še toliko širši in hitrejši. Jaz se včasih kar zdrznem, ko v temi, na cesti, kjer je omejitev 90 na uro, naletim na pešca, ki hodi v smeri vožnje... Zdaj se bodo počasi začeli pojavljati tudi zakamuflirani kolesarji. Sami specialci očitno. Groza!
Jaz za večerne sprehode opremim vse, od psa (ima odbojno ovratnico in povodec) do otrok in sebe (lučka na glavi).
Če je voznica res vozila prehitro, se ji slabo piše.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr mar 15, 2006 10:36 am

just_in je napisal/-a:sam lejte! zdj kot avtomobilisti pizdite na peščce... pjte kerkrat kam peš, pa mate lahko baterijo na glav in v roki, pa vas eni nebojo videl! edin kar pomaga, je rdeča luč čimbolj podobna policajski (takrat pa vsak bremza)! in kot pešči boste pizdl avtomobiliste!

sam še namig. srečaš enga ponoč, v črnem k se ga nevid, in gre peš! pa mu povejte, da se ga ne vid (ljudje smo taki, da mislimo ej jest tebe v avtu vidim, seprav tud ti mene), ne pa zadnji trenutek bremza na ful al pa obvijanje ipd... pa to ne tko pizd*?!JFNAUOPCNNAU FUAOPJCAUPGF APAF APJCAHF AFJAONVaterna, amapk kulturno kot ljudje! :)

no poznamo mi ene par takih k vozjo kolo brez luči in ko mu rečš zakva si je ne zrihta, da se ga nč vid, ti on odmahne z roko in reče sej jst vidm
pa sm pr 70 na uro mogu odvit okol kolesarja, ker ni meu ne luči in ne odsevnikov

če hodš v nasprotno stran vožnje potem vidiš avto, se mu lahk za tiste 5 sekund da pride mim umakneš na rob ceste oz na bankino

ena utripajoča lučka za biciku al pa da si prpneš na rame stane max 2000 in te bojo zagotov vsi opazl
podpis

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr mar 15, 2006 11:16 am

Blah, neprilagojena hitrost. Izgovor za to da imajo policaji malo dela. Če mene vprašaš in je ženska vozila kolikortoliko normalno (na njeni strani izven naselja recimo 90kmh) ni ona kriva.

Pešci so skor tko zaščiteni kot kaka žival v izumrtju. :roll: Mal opazujte kdaj kakšne bedarije počnejo. Kure brezglave. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr mar 15, 2006 3:16 pm

Stop bullshiting.. kot sem dobu eno informacijo, so tega tipa baje clo eni ustavl pa opozoril v stilu "sej te bodo zbil!" pa naj bi jim odvrnil "sej hočem, da me zbijejo"... kok je zj to rekla-kazala, pač nevem...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
tomos
Nov uporabnik

Napisal/-a tomos Sr mar 15, 2006 4:00 pm

ice je napisal/-a:Maestro: si že kdaj srečal sredi noči nekoga oblečenega v črno hodit v smeri tvoje vožnje? Zadnjič sem nekoga ful pozn opazu, pa nas je blo v avtu več k smo spremljal cesto... valda smo ga upizdl, idiota... pa srečo ma, da se je opravičeval za svoje debilno početje...

Dobr da se je lahko opraviču...kaj hitro bi lah končou tko k tale v kr. gori... :?
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Ziggy
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Ziggy Sr mar 15, 2006 4:27 pm

Ta primer je bil zelo poseben, ker mislim da je bil človek samomorilec. To pa vem zato, ker ga je moj fotr skor zbil ko sem je pelju z mat in mojmu bratom iz smučanja. Človek je hodu po sredini vozišča z rokami v žepu sredi nepreglednega ovinka. Ker je fotr pred ovinkom ugasnu dolge luči ga je zagledal par metrov pred avtomobilom. Mal bi manjkal pa bi lahko jest ostal brez cele familije, ker je komaj ujel avto ko je odvil na polno. Dons ko je zvedu je tud podal izjavo za policijo, ker ni bilo drugih prič in mislim da bi morala biti voznica oproščena krivde. Kar se pa osvetljenosti peščev tiče pa mislim da vsi vemo kakšna je situacija in najhuje je to da ima človeka na vesti voznik, čeprav ne bi mogel niti s prstom mignit, ko bi ga zbil v smrt. In pol je kriva neprilagojena hitrost pa bla, bla, bla........ omejitev je bla 90, če bi pripeljala 70 bi bil človek še vseeno palačinka. Tud sam sem že parkrat sred noči na cesti radomlje-kamnik naletu na večinoma pijano mladino, ko je hodila po mojem voznem pasu, ker tam pač ni pločnika in se jim milo j*** za predpise. In pol sploh nima več veze kdo je kriv, ko je človek mrtev

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Sr mar 15, 2006 4:35 pm

Jaz sem po njivi zraun ceste hodil pa me je en skor do smrti povozo tak da je kratkomalo vseeno .... kar se pa dalje postopkov tice pa itak katastrofa .. ce nimas vsaj malo VIP si pusijona ;)

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr mar 15, 2006 4:48 pm

ice je napisal/-a:Stop bullshiting.. kot sem dobu eno informacijo, so tega tipa baje clo eni ustavl pa opozoril v stilu "sej te bodo zbil!" pa naj bi jim odvrnil "sej hočem, da me zbijejo"... kok je zj to rekla-kazala, pač nevem...

Saj v Novicah tudi piše, da je prej kupil še eno Pivo za sabo, za družbo. :roll:
Oprostite, če bo koga zabolela ampak ta si je pa zaslužil to kar je fasal. Žal mi je samo za voznico. :( Verjemite mi, da se najbrž ne bo več usedla v avto kar sem že napisal. Ne bi bila prva. V našem koncu je ena povozila peščca v megli, temi, ata pa v temnih oblačilih. Nikoli se ni več pobrala. Čeprav je bil tut ata "odrešen" ker je bil baje nekaj težko bolan.
Ostalo sem pa že napisal na 1. strani.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Sr mar 15, 2006 4:52 pm

upam samo da ne bodo voznico preveč zje... ti naši polcaji, ker kolikor se bere po cajtngih so zmeri krive neprilagojene hitrosti--> po defaultu kriv voznik... :evil: :evil:
Mislm, ful me čud, da niso strojevodje krive, ko zgazijo folk. Zihr so vozil prehitr... :roll:

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr mar 15, 2006 5:13 pm

Symon je napisal/-a:Oprostite, če bo koga zabolela ampak ta si je pa zaslužil to kar je fasal. Žal mi je samo za voznico.

Noben si ne zasluži smrti, tudi ne tisti ki to sam hoče, če ne zaradi sebe pa zaradi tega kako bolečino lahko drugim zadane. Gospa bo pa res boga zdej in vprašanje (tako kot je bilo že napisano) če bo sploh kdaj se v avto vsedla ne samo za volan.
Slika

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Sr mar 15, 2006 5:51 pm

Danes je tudi na Ptuju umrl en pešeč. :(

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr mar 15, 2006 8:57 pm

ena malenkost za v razmislek - tudi če bi pešec hodil po pravi strani, bi ga pač najverjetneje povozil kdo ki bi prišel iz nasprotne smeri. Vprašanje časa pač. Je pa res da nekateri brihtneži mislijo da jim bo krona padla z glave, če bodo imeli kako kresničko gor, češ, zaj pa zgledam ko prvošolček :roll: Kje boš zaj šel učit enega starega trmastega bika :x
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Sr mar 15, 2006 9:03 pm

ShowDown je napisal/-a:Danes je tudi na Ptuju umrl en pešeč. :(

Na prehodu:
http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 070940.php

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Sr mar 15, 2006 9:08 pm

Truplo je bilo zelo oddaljeno od prehoda. Avto niti ni tako uničen glede na to da so nekoga iz avta oživljali. Marec je za Ptuj že drugo leto smrten. :(

Matrix
Novinec

Napisal/-a Matrix Sr mar 15, 2006 9:43 pm

maestro je napisal/-a:
ShowDown je napisal/-a:Danes je tudi na Ptuju umrl en pešeč. :(

Na prehodu:
http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 070940.php

Baje ni umrl samo pešec. Voznika bi naj po tem zadela kap. Ni preverjeno, lahko da so samo čenče.

Rip.

žAgAr
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a žAgAr Sr mar 15, 2006 9:54 pm

a se sam men zdi normaln da se "šibkejši" umakne "močnejšemu" pa ne zato ker tko piše v cpp ampak zato ker je to zate zdravo

mislm da je pr ns problem predvsem v mislenju ljudi češ:
sj mam pravicu tu hodt al pa zakaj pa pločnikov ne zrihtajo al pa sj nam jz kriv ze me zbije ( dostkrat slišan) al pa si cist preprost misljo eh sj me bojo upazl sj bo mim zaviu sj bo...

vsak bi mogu merkat nase in se sele pol ukvarjat kaj drugi počnejo pr ns majo pa vsi povna usta drugih sebe pa nkol ne vidjo

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr mar 15, 2006 10:32 pm

Tisti, ki za to nesrečo krivite voznico, očitno še nikoli niste srečali v črno oblečenega pešca na robu ceste. S kratkimi lučmi se ga opazi na kakšnih 10 do 20 metrov, kar pri hitrosti 90km/h pomeni manj kot sekundo časa za pravilno reakcijo, tako da je to praktično nemogoče. Stvari so povsem drugačne, če ima pešec luč ali kresničko, ker se ga z lahkoto opazi na par 100 metrov. Za moje pojme v tem primeru voznica ni čisto nič kriva in tudi razlog "neprilagojena hitrost" niti približno ni primeren. Tudi na AC lahko zaide kakšen pešec - pa ne nasprotovat, ker sem enega skoraj povozil ko je, seveda brez kresničke, ob enajstih zvečer štopal na začetku pospeševalnega pasu pri uvozu LJ-Ig. Da drugih pešcev, ki hodijo po cestah namenjenih izključno motornemu prometu ne omenjam. Zna pa to biti problem, če nimaš avtomobila in moraš priti nekam, kamor se po teh kriterijih drugače ne da - v tem primeru si vsaj vzamite kresničko.
Slika

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Sr mar 15, 2006 10:45 pm

Mate je napisal/-a:Tisti, ki za to nesrečo krivite voznico, očitno še nikoli niste srečali v črno oblečenega pešca na robu ceste. S kratkimi lučmi se ga opazi na kakšnih 10 do 20 metrov, kar pri hitrosti 90km/h pomeni manj kot sekundo časa za pravilno reakcijo, tako da je to praktično nemogoče.

Ravno V TEM JE PROBLEM. Ne morete voziti 90km na uro, če vidljivost, pogoji, zavorna pot, druge okoliščine itd, ne omogočajo vidljivosti potencialne ovire na cesti.
Ljudje božji a vi kar v temo divjate al kaj. Kaj pa če vam skala leži na cesti, ali pa drevo, kaka druga ovira.

V tej in podobnih debatah se nekateri stalno vrtijo okoli predpisov in ali imajo prav ali ne. Ljudje, ne gre za predpise, ampak za vašo varnosti in zdravje vas samih.

Enostavno NE MOREŠ in ne smeš v slabi vidljivosti, ponoči, v dežju, megli ipd, voziti na način ruske rolete. In upati, da je cestišče pred teboj OK. Kaj pa če ni ???
Zato pa je tolk nesreč, ker vsi gledajo samo kje je kakšen radar, polcaj ali podobno.

Če je zrak čist, pa gas do konca. MAGARI V ČRNO TEMO. Noro !!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost