Sh3bO je napisal/-a:Jaz imam na Golfu 130 KM porabo v povprečju 6 (najmanj 5,6, največ 6,5) in ne vozim po jajcih. Samo kot zanimivost - KK - CE - KK povprečna poraba 5,1 l/100. Pa je bila to vse prej kot penzionistična vožnja (to za mene pomeni, da prehitevam in nisem nikoli prehitevan)
nebivedu je napisal/-a:Sh3bO je napisal/-a:Jaz imam na Golfu 130 KM porabo v povprečju 6 (najmanj 5,6, največ 6,5) in ne vozim po jajcih. Samo kot zanimivost - KK - CE - KK povprečna poraba 5,1 l/100. Pa je bila to vse prej kot penzionistična vožnja (to za mene pomeni, da prehitevam in nisem nikoli prehitevan)
Jst sm megana 1.6 16V coupe alize spravil na 3,8 litra povprečne porabe po računalniku. Vožnja je bila pa k po jajcih na avtocesti 60km/h k je bla taka megla, da se več ni dal vozit.
nebivedu je napisal/-a:Dejte že nehat nakladat, kakih 6 litrov. Imeli smo doma škodo oktavijo 1.9tdi z 110km, zdej ima stari to z 130km. Poraba 1.9 TDI avta z 130km je od 6.7 do7.2 litra, pozimi skor 8 litrov. Pri res lepi vožnji na relaciji je poraba mogoče pod 6 litrov, vendar to pomeni samo relacijo in 110km/h. Pazi, vozi očim, ki ne vozi avta preko 130km/h, pa ima tako porabo, kaj bi blo, če bi gonu z avtom.
Tist k trdi, da mu avto žre pa pod 6 litrov, pa al naklada, al pa vozi po avtocesti 80 do 90km/h, al pa mu računalnik v avtu orenk laže.
davorkat je napisal/-a:Moj dizel ga ma 320NM, s tem da poporabi med 5,5 in 8.
LP D
davorkat je napisal/-a:Jst še nism pršu nad 5,8 l/100km (Golf IV TDI 130KM), se pa večinoma vozm NM-LJ, ampak se mišesta kar vrti med 140-170km/h konstantno.
LP Davor
Slide je napisal/-a:davorkat je napisal/-a:Moj dizel ga ma 320NM, s tem da poporabi med 5,5 in 8.
LP Ddavorkat je napisal/-a:Jst še nism pršu nad 5,8 l/100km (Golf IV TDI 130KM), se pa večinoma vozm NM-LJ, ampak se mišesta kar vrti med 140-170km/h konstantno.
LP Davor![]()
še mimo citiranega posta...
tast "peš" meri porabo za Golfa TDI 110KM od prvega dne in ima v prevoženih 130kkm povprečno porabo 6,3l/100km. Avto je vožen delno na relacije delno po mestu. Vse prej kot zelo hitro, polžje pa tudi ravno ni.
davorkat je napisal/-a:Slide je napisal/-a:davorkat je napisal/-a:Moj dizel ga ma 320NM, s tem da poporabi med 5,5 in 8.
LP Ddavorkat je napisal/-a:Jst še nism pršu nad 5,8 l/100km (Golf IV TDI 130KM), se pa večinoma vozm NM-LJ, ampak se mišesta kar vrti med 140-170km/h konstantno.
LP Davor![]()
še mimo citiranega posta...
tast "peš" meri porabo za Golfa TDI 110KM od prvega dne in ima v prevoženih 130kkm povprečno porabo 6,3l/100km. Avto je vožen delno na relacije delno po mestu. Vse prej kot zelo hitro, polžje pa tudi ravno ni.
Prvič tast nima 6 brzine, drugič ma pa stejšo TDI mašino, novejše so PD.
P.S. Sorry za napako v prejšnjem postu poraba ni med 5,5-8l/100 ampak 5,5-5,8l/100km.
LP Davor
Sh3bO je napisal/-a:Ena zanimivost: teoretično je bencinski motor boljši od dizelskega - ima boljši izkoristek. Ampak teoretično.
davorkat je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Dejte že nehat nakladat, kakih 6 litrov. Imeli smo doma škodo oktavijo 1.9tdi z 110km, zdej ima stari to z 130km. Poraba 1.9 TDI avta z 130km je od 6.7 do7.2 litra, pozimi skor 8 litrov. Pri res lepi vožnji na relaciji je poraba mogoče pod 6 litrov, vendar to pomeni samo relacijo in 110km/h. Pazi, vozi očim, ki ne vozi avta preko 130km/h, pa ima tako porabo, kaj bi blo, če bi gonu z avtom.
Tist k trdi, da mu avto žre pa pod 6 litrov, pa al naklada, al pa vozi po avtocesti 80 do 90km/h, al pa mu računalnik v avtu orenk laže.
Jst še nism pršu nad 5,8 l/100km (Golf IV TDI 130KM), se pa večinoma vozm NM-LJ, ampak se mišesta kar vrti med 140-170km/h konstantno.
Kadarkoli greva lahko testirat sam 100EUR prprau, ker se nimam časa s takimi bebci dokazovat.
LP Davor
killer_beast je napisal/-a:Men pa honda civic l.99 1.4iS (90KM) žre povprečno približno 7,7l. Sm pa spravu tut že pod 7l. Pozim je pa poraba tut čez 9l, sam to je takrat k je velik snega na cesti in guma skoz vrti u prazno. Vozim dinamično, včasih ga pa res do konca, nikol ga pa ne furam ''po jajcih''. Men se zdi poraba kr vredu.
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov