Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Če maj 29, 2003 7:56 pm

Ja italijanski avti so kr v redu. FIAT, LANCIA, ALFA ROMEO, LAMBORGHINI,...
So mi zelo vsec kajti tudi doma mam Fiata Puntota.

mare23
Stalni uporabnik

Kraj: Koper, Izola

Napisal/-a mare23 Če maj 29, 2003 8:02 pm

Kot design...OK, motorji pa, brez zamere,......fujj!!!

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe maj 30, 2003 6:42 am

a kdo od vas k tak pluvate po italijanskih motorjih, pozna kakšnga osebno, ki mu je kaka novejša alfa crknla???? zato ne pluvat po avtih, če sploh ne poznate zadeve!!!
Slika

Uporabniški avatar
golf11
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a golf11 Pe maj 30, 2003 6:44 am

mare23 je napisal/-a:Kot design...OK, motorji pa, brez zamere,......fujj!!!

Motorji..fujj??? Morda pa nisi na tekocem, kaksne motorje vgrajujejo zadnje case v Alfe (tudi dizelske, ki so sam vrhunec tehnike :wink: )...

lp

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a m.P. Pe maj 30, 2003 8:50 am

SAFRANE je napisal/-a:fiat:
- ga kvaliteta še kr kr fletn j**e (predvsem puntote) npr. mojemu bratrancu skoz neki crkuje-->medtem ko njegovi punci je pa že enkrat kr na cesti ostal (in to ene 2 meseca star) in ni šel ne naprej ne nazaj...

Pa smo spet pri tem kaj je reku stric od soseda, ki mu je povedal en dobr prjatu k ma fant od sestre enga Puntota?!

Kar se pa izgube cen Fiatov tiče je bil pa ne dolgo nazaj v dnevniku seznam malih avtomobilov in njihov padec cene. Čist tko, Punto naj bi najbolj držal ceno!!
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Pe maj 30, 2003 9:42 am

SAFRANE je napisal/-a: kar se pa izgube tiče pa puntoti res še kar nekak držijo ceno (čeprav ne vidim logike kako to)

Hmm, ja "ljudski" avto pač - potem pa ponudba in povpraševanje naredita svoje, sej veš :wink: .
Slika Slika

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a m.P. Pe maj 30, 2003 10:05 am

SAFRANE je napisal/-a:to nima nobene veze kolega: mislem da mi pač moj lasten bratranec in njegova punca s katerima se vidm zih 1x/teden ne bosta lagala!!!-->dejstvo je to da puntoti se kvarijo in to kar hudo-pa še deli pol sploh niso tko pocen...

kar se pa izgube tiče pa puntoti res še kar nekak držijo ceno (čeprav ne vidim logike kako to)

lp
johny

Hotu sem rečt da najprej mej italijana, pol pa govor kolk si mel problemov z njim... (čeprav ne pravim da jih ne boš mel)

Čist po pravic povedano tud men ni blo najbolj jasno, ko sem kupoval avto zakaj je Punto dražji od Cliota (isti letnik) ?! Čist možno da je to to kar je Sale rekel... ponudba in povpraševanje naredita svoje ;) Eh, men je Punto še vseen zakon 8)
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

alfa_25
Nov uporabnik

Napisal/-a alfa_25 Pe maj 30, 2003 5:00 pm

počaspočas....še enkrat:
ja res je da je 156 le malo cenejša kot passat
ampak za 166-ko pa res lahko priznaš da blazno več izgui kot npr, a6.bmw5,eklassa

zdaj natančnih številk za 166 se mi ne da iskat, tko da ti dam raje prav. a tile trije majo pač zdaleč najboljši imidž v omenjenem razredu, tko da to ni presenečenje. sam kak vel satis, omega, itd. pa majo najbrž kar enak procent izgube. sicer pa sem tud jaz izmed vseh alfinih modelov še najmanj navdušen nad 166: čas je za prenovo, se mi zdi.

da o primerjavi z npr. 164 in audi 100 rajš ne govorim....
sem nahitrco pogledal na avto.net, pa nisem našel takih razlik?!

tuki sploh ne gre al so ti všeč al ne--meni še nasprotno sm namreč mnenja da kar se oblike in barvnih kombinacij tiče so italijani 1A !
samo kar se kvalitete tiče (res predvsem fiat-alfi gre res bistveno na boljše) in pa izgube vrednosti se pa pač še ravno ne morejo kosati z npr. nemci

no, nebi jaz ravno nemcev koval v zvezde; zadnje čase preberem preveč novic o vpoklicih in konstrukcijskih napakah (in genialnih strategijah, da se vse to prikrije, zlasti pri ljudskih vozilih). Če bi že koga postavil za vzgled, je to najbrž toyota. izguba vrednosti pa je odvisna od modela: punto se dobr drži, kak manj, itd. se mi zdi, da so približno enak kot francozi, pa pri njih noben ne vpije, joj kaka izguba :)

Uporabniški avatar
Roman
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

kvaliteta italijanskih vozil

Napisal/-a Roman Pe maj 30, 2003 6:34 pm

lp moj namen ni bil .da bi e kregal na forumu. drugac sem pa zadovoljen z odgovori.

Uporabniški avatar
golf11
Nov uporabnik

Re: kvaliteta italijanskih vozil

Napisal/-a golf11 Pe maj 30, 2003 6:36 pm

roman je napisal/-a:lp moj namen ni bil .da bi e kregal na forumu. drugac sem pa zadovoljen z odgovori.

samo zanima me...torej, bi imel italijana ali ne! :?:

lp

Uporabniški avatar
Roman
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

italijanska kvaliteta

Napisal/-a Roman Pe maj 30, 2003 6:39 pm

ga ze mam fiat bravo 16 16v let 96 lep avtomobilcek ter tudi se zanekrat berz problemeov razen enkrat krtacke pa lezaj je treba menat. moje mnenje je da so to dobri avtomobili..

Uporabniški avatar
golf11
Nov uporabnik

Napisal/-a golf11 Pe maj 30, 2003 6:44 pm

Me veseli da si zadovoljen :-P :-P :-P

lp

Uporabniški avatar
toby
Nov uporabnik

Kraj: Lucija

Napisal/-a toby Pe maj 30, 2003 8:32 pm

samo zanima me...torej, bi imel italijana ali ne!

sem imel italijana, imam italijana in še bom imel italijana :mrgreen:
Two beer or not two beer ?

ToniTic
Novinec

Napisal/-a ToniTic To jun 03, 2003 1:29 am

Imel sem Fiat Uno Turbo Letnik 93. Pred enim letom nabavil, pred pol leta prodal. Z njim sem naredil kakih 3500 kilometrov, potem pa parkiral in začel prodajat preden crkne. In je dolgo trajalo in poceni sem ga moral dati. Najbolj zanimivo pa je bilo tole: povpraševanje po takih avtomobilih je veliko, ponudba pa majhna. Problem je samo v tem, da potencialni kupci ko pridejo avto gledat, pričakujejo da bo kot iz salona. Res je pa tudi, da jih cena v primeru dobrega avtomobila ne zanima. Plačajo kolikor zahtevaš. Če imaš pa slabega ga pa sploh ne moreš prodat. Jaz sem svojega prodal za 250 000 Sit, zagotovo pa vem, da je bil na drugem koncu Slovenije prodan enak kot moj za 600 000 Sit. Razlika je bila v tem, da je bil moj stokrat razbit, turbina je spuščala čudne zvoke, pragi, vrata in ostalo vse gnilo, pa vsak del avta v drugem odtenku.... :evil:

Če bi bil kakšen ljubitelj bi se to seveda dalo vse porihtat, ampak jaz sem se raje znebil.

Uporabniški avatar
Tuningcar
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Tuningcar To jun 03, 2003 1:45 am

zoranwagen je napisal/-a:Tak si se piknu "ne more pol zgubit", kaj pa če ga pošteno razbiješ in takega prodaš??

Glej brez, da se kregava vprašanje je pa blo hipotetično. Povedat pa sem hotel sledeče:
Mali avti ala Twingo, Arosa, Lupo so v povprečju po dveh letih vredni 68,86% novega!
Zgornja klasa ala Mercedes S, Audi A8, BMW 7 so v povprečju po dveh letih vredni 58,86% novega!

To se hotel razložit!

Ce to drzi je 5let star twingo zastonj in ne 1milion kot imajo cene v salamoncu????

Dej ne ga srat:)

LP,Sandi
Slika

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen To jun 03, 2003 9:43 am

Tuningcar je napisal/-a:Ce to drzi je 5let star twingo zastonj in ne 1milion kot imajo cene v salamoncu????

Dej ne ga srat:)

LP,Sandi

...svetujem ti, da še enkrat vseskup prebereš...nevem zakaj bi iz mojega posta blo za razbrat, da je omenjen avto po 5-ih letih zastonj???...

- nov Twingo 1.798.000
- 2 leti star vreden 68,86% novega 1.238.102
- 3 leta star 1.238.102 - 10% = 1.114.292
- 4 leta star 1.114.292 -10% = 1.002.863
- 5 leta star 1.002.863 -10% = 902.576

...avto samo prvo leto izgubi cca. 25%, vsa naslednja leta pa cca. 10%...

btw: Od gdaj so cene v Salamonu odraz dejanske vrednosti avta na trgu???
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
Tuningcar
Novinec

Napisal/-a Tuningcar To jun 03, 2003 10:37 am

Ok, mal nahitr sem bral tista dolga creva:) Salamonc je pac najvecja gmota prodaje avtomobilov in tudi dejansko se jih tam najvec proda. Ali pa mogoce na LJ sejmu:( Niti pod razno + majo slabo izbiro... (sami svercerji).

DDejasnko prave cene so tiste cene pri katerih se avto proda in ce vsi v slo nastavijo za rabljene twingote (primer) 1000 evrov visje cene, bo pac dejanska vrednost twingotov taka (pa se tole, kam pogledas za vrednost svojega avta, jaz v salamonca)....

LP,sandi
Slika

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen To jun 03, 2003 11:44 am

Tuningcar je napisal/-a:DDejasnko prave cene so tiste cene pri katerih se avto proda in ce vsi v slo nastavijo za rabljene twingote (primer) 1000 evrov visje cene, bo pac dejanska vrednost twingotov taka (pa se tole, kam pogledas za vrednost svojega avta, jaz v salamonca)....
LP,sandi

...v Salamonu ne piše po kolko se je Avto prodal...ampak želje prodajalcev...odal bom oglas, da avto prodam za 6 mio, naslednjič, ko se srečava pa ti pokažem Salamona in viti ti to kok je moj avto vreden-super ti rečem...brezveze...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
Tuningcar
Novinec

Napisal/-a Tuningcar To jun 03, 2003 12:29 pm

In vsi bi ga cez 14 dni prodajal po tok:) Ma sej itak so psihici, sam ce majo pa vsi priblizno enake cene pol pa ze drzi a ne. Itak se najde kdo, k ga full pocen daje pol pa vids da ga sploh ne prodaja ampak se mu kdo mascuje, da ga pol milion folka klicen njegov gsm:)

Sej ves kaj mislim, ne mi pa zdej z enim foram:)

LP,Sandi
Slika

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky To jun 03, 2003 2:12 pm

Oj,

glede kvalitete fiatov torej! Delam v podjetju, kjer prodajamo fiate in alfe, zraven pa še mazde.
Pri fiatih se dogajajo take napake, da si folk sploh mislit ne more, da o stroških popravil ne govorimo. Meni osebno, je ratalo zaribat že dva službena fiata, pa sem na firmi tri leta. za primerjavo; vozim hyunaia že skoraj 4 leta in ga gonim dosti bolj kot službene pa do zdaj nisem imel prav nobenega problema pa še omejevalec sem zadnjih 50.000 km na mojemu dvignil.
Alfa: isti problemi, le stroški astronomsko visoki.

Če pa se kdo upa trdit, da so fiati stabilni na cesti pa naj poskusi malo stilota po ovinkih tiščat, jaz se ga več ne upam še posebej dolgi in hitri ovinki nad 160 km/h, avto postane full nestabilen, vsaj v primerjavi z drugimi, ki sem jih vozil.

Glede cen novih italijanskih vozil in tistih, ki so za varjante GTA pa to:
SUBARU IMPREZA STI 4WD 265 KM stane približno 8mio sit, zdaj pa si kar sami poglejte kaj dobite pri alfi za ta denar.
pa še impreza je bistveno bolša kot gta.

L.P.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov