E, to stari!dejvi je napisal/-a:AC 160-190 (če ni dosti prometa), trenutno 130 (ali manj; noseča punca). Avto je zarad podvozja bolj trd in ceste so razmeroma slabe, zato ne maram, da nas preveč trese...
. V LJ 70, drugje po naseljih 50. Izven naselja 90-130.
Kar se tiče vozniške kulture v Sloveniji, bi jaz drastično zvišal kazni, predvsem za prekrške v naseljih, tam bi bil neusmiljen. Ko bi nekomu trgali 3/4 plače, bi se mu buča hitr shladila.
Perko je napisal/-a:Ne vem zakaj imajo fiksne kazni, ki kakšenga bogataša sploh ne prizadanejo. Enostavno naj začnejo pobirati procente od dohodkov, tako bo vsakega enako prizadelo.
fare je napisal/-a:E, to stari!dejvi je napisal/-a:AC 160-190 (če ni dosti prometa), trenutno 130 (ali manj; noseča punca). Avto je zarad podvozja bolj trd in ceste so razmeroma slabe, zato ne maram, da nas preveč trese...
. V LJ 70, drugje po naseljih 50. Izven naselja 90-130.
Kar se tiče vozniške kulture v Sloveniji, bi jaz drastično zvišal kazni, predvsem za prekrške v naseljih, tam bi bil neusmiljen. Ko bi nekomu trgali 3/4 plače, bi se mu buča hitr shladila.
Drugače pa ČESTITAM, lepo je da se tu pa tam oglasi kdo na forumu ki skrbi za nataliteto!
PureTNT je napisal/-a:Če kogarkoli prestraši vozilo, ki mimo pripelje z veliko višjo hitrostjo, to preprosto pomeni to, da oseba ne gleda dovolj pogosto v ogledalo.
bass je napisal/-a:Stanje na cesti odraža slovensko primitivno kolektivno mentaliteto zaradi katere tudi gre narod v k***c.
Dnevno se najde vsaj en talent, ki mi neprijetno popestri dan, ker se je usedel/usedla za volan tako zlahka kot se jaz usedem na kavč ko se hočem brez misli v glavi malo sprostiti.
A za volanom ni prostor za sprostitev in relaksacijo, temveč za OPAZOVANJE (in posledično reagiranje) .
UUuuuuUU! Kaj je pa tooo opazovanje!?!?!?
A to je, da dvakrat na mesec pogledaš v ogledalo ko zaviješ za dobro vest?
Ali morda, da se med kajenjem in telefoniranjem sproti še malo urediš v retrovizorju - za kaj drugega pa bi vendar bil tam?
Mogoče je pa to da gledaš frače, ki skakljajo v minikah in kratkih hlačkah?
Al da gledaš kje bi lahko pod ročno mal stisnu?
NE, na žalost nič od tega, če je kdo od vas slučajno odgovoril pritrdilno na ta sicer retorična vprašanja.
Pri nas je polom na cesti enostavno zaradi tega, ker je polom v družbi.
Vsak le čaka, da bo imel razlog, da se razburi in p*zdi.
Danes je promet na ozki ulici v centru Ljubljane oviral kolesar, ki ni vozil po označeni kolesarski stezi, ampak mu je očitno bolj odgovarjala cesta.
Zapeljal sem mu ob bok in ga vljudno informiral, da je desno od njega kolesarska steza. Tega nisem storil zaradi sebe. Ali zaradi njega - naj crkne če ima željo. To sem storil zaradi tistega podpovprečno pozornega voznika, ki bi takega kolesarja zgazil do smrti.
Ko je videl, da sem prijazen in se nočem kregati je naredil blazno začuden izraz. Torej iz tega sklepam, da je pričakoval negativno reakcijo in to zaradi tega, ker je vedel, da ovira promet. Gnoj. Po drugi strani bi bilo fino ugoditi njegovemu izzivanju konflikta in bi moral npr. stopiti iz avta, mu dve pritisniti na zobe in mu kolo zabrisati na kolesarsko stezo, kamor sodi. Potem sigurno nebi več vozil po cesti tam kjer je steza.
Tako pa bo jutri zopet naredil ISTO, ker gnoj je gnoj.
Kriv pa ni sam. Krivi so njegovi malomarni starši.
Kdo od staršev se danes sploh še briga za svoje mladiče (otroci to niso, če nastanejo iz dveh velikih govedi).
Takole je s slovenskim podmladkom: Suši se in usiha, preostanek pa gnije in smrdi.In starši to lenobno in hladno gledajo.
Še tisti en otrok na družino pa je seveda poosebljeni debilizem svojih idiotskih staršev, ki niso sposobni skrbeti za psa, kaj šele za otroka.
Vzgoja je nekaj za kar sem hvaležen svojim staršem.
Žalostno pa je da ni veliko staršev, ki se celo ukvarjajo z vzgojo svojega potomstva, ker je to enostavno pretežko.
In potem je posledica nacionalni debilizem v vseh sferah.
Včasih pač res zaleže le klofuta, ne........, ne klofuta, temveč mastna šamarčina - pa ne otroku, temveč staršem.
dejvi je napisal/-a:PureTNT je napisal/-a:Če kogarkoli prestraši vozilo, ki mimo pripelje z veliko višjo hitrostjo, to preprosto pomeni to, da oseba ne gleda dovolj pogosto v ogledalo.
Upam, da to nisi bil ti, če pa si bil, potem ti samo Bog pomagaj...
Glede gledanja v ogledalo ti lahko povem, da boš težko našel koga, ki bolj gleda v ogledalo od mene. Kvečjemu lahko ta trditev velja za starejše voznike. Pri tako visokih hitrostih ob AC na delu, ki ni popolnoma ravna (kar je v Slo pogosto) zadostuje, da kvečjemu 2 sekundi ne pogledaš v ogledalo (in če je za tabo še kolona, potem vidiš še manj, kaj se dogaja na hitrem pasu), evo ga pa že švigne mimo.
Jaz imam lepo anekdoto, ki si jo bom zapomnil za vse življenje. Vozil sem 160 km po LJ obvoznici, snemal pa me je od Domžal (190 km/h) ampak nekje ob 10. uri zvečer, in je bila popolnoma prazna. Od zadaj za mano pa je šla Vectra. Pred Brdom pa me prehiti in ustavi. "Sem vse posnel" pravi policaj. "A se zavedate kolikšna je kazen?" Na vprašanje, zakaj sem tako vozil, sem mu samo odgovoril, da se popolnoma zavedam svojega dejanja, da je tudi cesta bila prazna in da se punca počuti slabo, da bi čimprej prišla domov. Potem pa mi je lepo povedal, da naj bo kdorkoli še tako dober voznik ali ima še tako dober avto, vendarle vozimo v družbi ostalih in nikoli se ne ve, kaj bo drug udeleženec storil v določenem trenutku, ker ne bo toliko pazljiv, da bi videl bistveno hitrejšega voznika za sabo. In res je bila to lepa šola, za katero sem temu gospodu v civilu še danes hvaležen. Ja, in spustil me je naprej...![]()
Kaj je point tega? Predvsem to leti nate Pure TNT in ostale podobne, da se boš zamislil, da tudi če si še tako dober šofer, pri 200 + sam nimaš več nobenega nadzora nad cesti. Kakor od sebe si odvisen tudi od ostalih udeležencev, zato bodi pripravljen, da si ti lahko kadarkoli kaj res hudega pripeti, da ne govorimo kakšne so lahko še posledice. Pa srečno vožnjo.
omejitev čez mesto se pa zanalaš držim, ko v ogledalu opazm kkšnga k vs veseu vijuga med avti.. potem pač pobremzat tolk, da se furam vzporedno z nekom..
Volvo5er je napisal/-a:omejitev čez mesto se pa zanalaš držim, ko v ogledalu opazm kkšnga k vs veseu vijuga med avti.. potem pač pobremzat tolk, da se furam vzporedno z nekom..
pa kaj ti je treba to delat, kaj s tem pridobiš?!? nej človek odvijuga naprej če mu paše. s tako vožnjo samo oviraš promet in posredno tudi ti ogrožaš ostale udeležence v prometu, potem se pa čudite da se komu sfuka pa gre prehitevat čez polno črto v škarje na kaki dvopasovni upadnici. taki k se furajo vzporedno na dvopasovnicah mi namreč grejo najbl na k***c.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov