Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Napisal/-a WILLIAMSCAR Ne jun 11, 2006 7:27 pm

men ga pa dež opere! :lol: :lol: :lol:
ALONSO CAR

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Ne jun 11, 2006 7:57 pm

Jaz ga najprej znotraj obrišem potem vzamem ven tepihe in ga posesam,ravno tako tepihe ko so zunaj,še prej pa jih skrtačim.
Perem ga enkrat na 14 dni samo z vodo,na cev za zalivanje nataknem mehko krtačo in potem ga obrišem z jelenjo kožo.
Začnem pri strehi in končam pri feltnah.Od čistil pa uporabljam maxibril,stelex in peno od armorala za gume.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

turbogirl
Nov uporabnik

Napisal/-a turbogirl Ne jun 11, 2006 9:11 pm

pr men je to bolj problem, k cistim več avtov...pa takšne tud k si ne mislis
da bo kej iz njega...so namreč orng svinjaki...
tk da k pravite o eth maxibrill,pa armorall...glede na to ksno vlko količino js tega porabim, prevelik strošek!!! predrago je...
sm pa nabavla neka čistila v večjih količinah...ne znam povedat kok se reče..
so pa preveč bazirana na kemikalijah...sm že uničla sedeže, lak...marsikej, tk da zdj bol pazim!! trenutno iščem kšno čistilo pakirano v večjih količinah...pa da je cenovno ugodno! ...pa nimam srece...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne jun 11, 2006 9:35 pm

Odgovor na vprašanje: Z vodo, šamponom, gobo, štrajfiksom, na koncu ga obrišem s suho cunjo, ki je namenjena temu. 8) :lol:
Aja postopek? Najprej s štrajfiksom na grobo operem svinjarijo, s šamponom & gobo spraskam umazanijo. Od zgoraj navzdol- najprej streho, potem stekla, haubo, bok pri vrhu, nato bok spodaj, prednji & zadnji odbijač in gume/feltne. Potem dobro splaknem, če se vmes suši ga še enkrat zmočim ali pa, če se ne opere dobro ponovim postopek. In na koncu ga lepo zbrišem (od zgoraj navzdol- jasno je kam teče voda). Vmes odprem vrata, loputo za bencin haubo in podobne stvari, da zbrišem tudi tam kjer se voda steka dol. Tudi med vrati torej (tako kot zobke, ko moraš znitkati tudi medzobni prostor! :D ).
Včasih ga po potrebi posesam, očistim stekla iz obeh strani, da se ne rosijo spljoh. Letos sem spomladi celo vzel sedeže ven, da sem posesal generalno! 8) Ponavadi tudi obrišem vse plastike, jih sem ter tja našpricam z maxi-brilom in prezračim avto.
Za konec pa parkiram blizu ceste, da ga vidijo sosedi in mimoidoči! :P :lol:
Evo, avto je opran!
Nekoč, ko sem imel prejšnji avto sem celo z mokro krpo čistil motor in haubo znotraj in ravno takrat je moral priti moj mehanik, ki drugače skoraj nič ne pride na obisk. Inod tedaj me ima za picajzlastga kar se avta tiče. :lol: :oops: Ampak ravno takrat sem prvič pucal pod haubo in v bistvu tudi zadnjič. :lol:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne jun 11, 2006 9:37 pm

WILLIAMSCAR je napisal/-a:men ga pa dež opere! :lol: :lol: :lol:

ja saj vidim na levi strani na sliki, da še imate kr sneg, se ga še res ne splača prat

turbogirl
Nov uporabnik

Napisal/-a turbogirl Ne jun 11, 2006 9:39 pm

:EE ta je pa dobra.... :D

Uporabniški avatar
Cimpi
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cimpi Ne jun 11, 2006 9:44 pm

Symon dobro razlozeno ;) Bo treba probat tak ko bo cas :D
LP

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Ne jun 11, 2006 9:54 pm

jest ga podobn k Symon sam da nimam štrajfiksa pa loputo za bencin pozabm odpret...pa od oznotri ga bl pomalkrat :oops:
Krvav'c je zakon

Cayman
Nov uporabnik

Napisal/-a Cayman Sr jun 14, 2006 1:07 pm

rumena ibiza je napisal/-a:
zupi13 je napisal/-a:ženske hlačne nogavice :?:

žabe-holahopke a naj to napišem da me boste še bl debelo gledal? ja mušice se z nimi krasno drgnejo stran...

Magična krpica je boljša. Spraviš dol mušice ko za hec.

Bye

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Sr jun 14, 2006 1:14 pm

Symon je napisal/-a:Nekoč, ko sem imel prejšnji avto sem celo z mokro krpo čistil motor in haubo znotraj in ravno takrat je moral priti moj mehanik, ki drugače skoraj nič ne pride na obisk. Inod tedaj me ima za picajzlastga kar se avta tiče. :lol: :oops: Ampak ravno takrat sem prvič pucal pod haubo in v bistvu tudi zadnjič. :lol:

Saj glede na opis čiščenja pa res nisi picajzlast, sploh neee. ;) :lol: Ampak je to kar pohvalno. :D

Imam tudi jaz podoben pristop, edino brisati se mi ga ne ljubi ... saj se kar lepo posuši sam od sebe. :D

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr jun 14, 2006 1:23 pm

če ga jaz ne obrišem je ful flekast pol, ker voda ne spere vse umazanije, ki sem jo z gobo "odluščil" dol in se prisuši...
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jun 14, 2006 1:56 pm

Tista fora z ženskim "trumpantelnom" res deluje, jo sam prakticiram že kr neki časa. Drgač pa ni slabo vsake toliko časa avto namazat z polishem.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr jun 14, 2006 2:15 pm

zadnjič sem pral avtomobil na bencinskem servisu, ga lepo operem, nato pa vzamem iz avta nogavice, pa začnem drgnit po avtomobilu in res so mušice kar letele stran, edino enih par ljudi me je čudno gledalo. :? :D
[OO-(||||)(||||)-OO]

simmy
Nov uporabnik

Napisal/-a simmy Sr jun 14, 2006 2:36 pm

jst bi vas pa prašal zakaj ko avto operem nato pa z jelenovo cunjo obrišem, je avto ves flekast (pa je cunja čista), barve avta pa je črna perla. pa še to, kera zadeva je najboljša za avto da se sveti, vosek al je še kej druzga?

LP

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr jun 14, 2006 3:01 pm

dunker je napisal/-a:Saj glede na opis čiščenja pa res nisi picajzlast, sploh neee. ;) :lol: Ampak je to kar pohvalno. :D

:lol: :oops:
Hja jaz pravim: dokler je avto pri meni ga bom lepo vzdrževal, ker nočem, da ko ga prodajam da bo kdo rekel tole pa tole. NE! Jaz sem ga uštimal kupi al pa bejž in se ne vračaj.
BTW a pol moram mami najlonke ukrast? :lol: Ker res ne veš kakšne fuckin' mušice se ti pri 200-300 km/h nalimajo pa še po dveh dneh se jih ne dobi več dol. :P
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

jery
Novinec

Kraj: NM/LJ/NM

Napisal/-a jery Sr jun 14, 2006 4:53 pm

Zdej pa se eno podvprasanje?

Koliko casa porabite za pranje avtomobila :?:

jst od 1 do 1.5 ure
visoko, višje, najvišje, CZ

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr jun 14, 2006 5:54 pm

jery je napisal/-a:Zdej pa se eno podvprasanje?

jst od 1 do 1.5 ure

Se strinjam. Zamudno opravilo. Ampak je zanimivo, meni se ne vleče. Pač pucaš, čistiš, pereš.... In glej ga zlomka ula je okoli. :shock:
Če ga operem in temeljito spucam še notri je hitro ura okoli. Ali pa mše malo več.

Dejan-V
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejan-V Sr jun 14, 2006 6:15 pm

Symon je napisal/-a:

jst od 1 do 1.5 ure

Se strinjam. Zamudno opravilo. Ampak je zanimivo, meni se ne vleče. Pač pucaš, čistiš, pereš.... In glej ga zlomka ula je okoli. :shock:
Če ga operem in temeljito spucam še notri je hitro ura okoli. Ali pa mše malo več.

Huh fantje.... Ura in pol.... common... Mene je sram :D
Svojega (razn sluterčka nimam), zato pa čistim očetovo pujsiko :P (boh jo žegnaj), in to DOBRO operem. Najprej zunaj vse tepihe ven, notri vse vodno sesanje po tleh (pač tam kjer je velur), potem oprat tepihe, jim izsesat vodo ven, potem zunaj dobro sčistit (šampon, voda, štrajfiks,...) potem z jelenčovimi ostanki :D (beri: kožo) zunaj pobrišem, premažem z nekim premazom za lesk ( kako se to sveti pol, kot lip gloss na ustih od mame :D ), potem notri z čistilom za usnje premažem armaturo (beri: šivano usnje), pa neko malo čistilo, oziroma mleko za les. Potem pa še gume pa platišča zglancat do zadnje pikice, in gume namazat z glicerinom.
Total time: če sm zlo hitr 2,5 uri, če pa tko človeško pa 3,5 ponavadi
Delovni čas: vsako soboto oz. nedeljo popoldan, vabljeni :D

LP
Dejan-V

jery
Novinec

Kraj: NM/LJ/NM

Napisal/-a jery Sr jun 14, 2006 7:04 pm

Dejan-V je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:

jst od 1 do 1.5 ure

Huh fantje.... Ura in pol.... common... Mene je sram :D
Svojega (razn sluterčka nimam), zato pa čistim očetovo pujsiko :P (boh jo žegnaj), in to DOBRO operem. Najprej zunaj vse tepihe ven, notri vse vodno sesanje po tleh (pač tam kjer je velur), potem oprat tepihe, jim izsesat vodo ven, potem zunaj dobro sčistit (šampon, voda, štrajfiks,...) potem z jelenčovimi ostanki :D (beri: kožo) zunaj pobrišem, premažem z nekim premazom za lesk ( kako se to sveti pol, kot lip gloss na ustih od mame :D ), potem notri z čistilom za usnje premažem armaturo (beri: šivano usnje), pa neko malo čistilo, oziroma mleko za les. Potem pa še gume pa platišča zglancat do zadnje pikice, in gume namazat z glicerinom.
Total time: če sm zlo hitr 2,5 uri, če pa tko človeško pa 3,5 ponavadi
Delovni čas: vsako soboto oz. nedeljo popoldan, vabljeni :D

LP
Dejan-V

pol mas pa res zasranga :twisted:

Moras racunat da mam js mali avtek (Polo)

Dejte zraven se napisat znamko Vasega avtomobila :!:

Je razlika al peres merđota al pa ficota :lol:
visoko, višje, najvišje, CZ

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr jun 14, 2006 7:31 pm

No nj še js napišem tle neki.
Najprej zmečem iz notranjosti avta vse kar ni pritrjeno na sam avto. Takoj za tem sledi sesanje notranjosti, seveda najprej prtljažnik, potem se pomikam proti sprednjem koncu. Sesanje traja približno 30min do 1h. Pol pride na vrsto zunanjost. Z wapom celotnga najprej po večini operem, tut podvozje ponavadi in vse koloteke, za tem ga še z wapom našamponiram. Pustim ene 5-10min, hvabo in ogledala našpricam s sredstvom za mrčes, nato sledi umivanje avta s šamponom, ki vsebuje vosek. Nazadnje ga sperem in potem tut z jelenovo kožo zbrišem, pol vse obrobe okol vrat prvič zbrišem, nato sledi čiščenje notranjosti. Prvič ga zbrišem z vodo in dodatkom ki se mu reče PRIL, drugič pa s samo vodo. Zbrišem vse reže od prezračevanja do raznih malenkosti. Z maxibrilom ga ne sprejam, ker sm pred kratkim vidu kva lahka to nardi. Nato sledi še enkrat čiščenje obrob okoli vrat. Potem spustim vsa stekla katera je pač možno sputis in zbrišem z jeleonovo kožo vse obrobe okoli stekl in nazadnje še tisti del stekla ki ga pri zaprtem steklu ne moreš zbrisat, pol vsa stekla od znotri, od zunaj . Preverim še metlce od brisalcev, pr fotrovem še prostor motorja zbrišem, kar se tiče plastičnih delov, preverim vse tekočine. Za svojga brez poliranja porabim cca 4-5h, fotrovga ponavad 6h (beri: večji avto). Včasih še gume okol vrat namažem z glicerinom ampak če se mi še res da. Nazadnje ko sm pucal svoj avto z globincem sm porabu sam za notranjost 6 urc, da bi kr znoru, če bi lahka. Sploh si nism mislu da je lahka sedež tolk umazan, pa strop, da to vidiš ej, od kod ta umazanija na stropu mi ni jasno. No to bo zaenkrat vse.
Moj avto je Opel Corsa, fotrov Citroen C5.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov