Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jun 10, 2006 7:38 pm

Mad je napisal/-a:]...moti me kako si lahko tako siguren v svoje znanje a nič od tega sam nisi sprobal ... Švica je država ki ima najbolj stroge predpise v zvezi z tem ... vzeli so na preizkus izdelek ki ga poznam in sedaj bodo prisilili vsak kamion ki bo prečkal mejo da spusti svoje emisije na nivo kot so ga dosegli z zmanjšanjem dimnosti pri tem izdelku ... sicer bo moral na vlak in ne bo smel z kamionom po cestah ... Vsak izdelek ki spusti v motorju temperaturo delovanja in zmanjša trenje z tem zmanjša tudi dimljenje ... pa naj bo to Slick 50 , Sintoflon , Megalon , Ceramic Power Liquid ... vsi ti izdelki zmanjšujejo dimljenje in emisije spet imaš tudi izdelke za gorivo ki spremenijo molekularno sestavo goriva tako da razbijejo gruče ogljikovodikovih molekul in z tem omogočijo bolj enakomerne eksplozije in izkoristek nafte... Sedaj še ni tako problematično vse skupaj povem ti pa da boš tudi ti moral čez kakšno leto če boš hotel v tujino dodajati marsikaj vsepovsod, da ne boš bil iznad norme... vsako leto poostrijo zakonodajo zaradi obremenjenosti okolja in prišel bo čas ko boš moral prekleto delat na avtu za se vozit okrog vsak dan ... L.p. Mad

Opa...da se ne boš zmotu...vozim dizla...mariskateri dodatek in nevemkakšen aditiv sem že sprobal ampak ni bilo nobenega haska.Čist noben aditiv še nikol ni zmanjšu dimnosti.To so samo komercialne fore ki pa pri nekaterih palijo 100 na uro.

Drgač pa tko...probal sem slick 50...qmi,razne dodatke za v gorivo ki kao zmanjšujejo dimnost in ne vem kaj....in za vsako ko sem kej "novga" vlil al v motor al v tank sem šel merit dimnost.
In veš kaj ti povem....za tiste 0.02 odstopanja se človeku ne splača vržt 50 jurjev za zmanjševanje dimnosti.Potem smo naredl test injektorjev in pumpe.Vse je blo v najlepšem redu.Nato smo injektorje iz tovarniško predpisanih 125 bar-ov stisnli na 155 bar-ov.Pumpo smo malenkost odprl.Pred tem sem imel dimnost za vsako 0.49 (z raznimi dodatki in ne vem kakšnimi cmarungami ali brez njih), potem je dimnost padla na 0.15.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jun 10, 2006 8:17 pm

Oki neki mi tu ni jasn......... a neje dize določajo tlaka pri dizlih? Ker če je diza narjena za 130 barov (odpre pri 130 barih) pol lahk pumpa nabije 500 barov ampak pri 130 barih bo diza odprla...se prav tlak bo padu na nič ... ni važn kok pumpo štelaš......?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So jun 10, 2006 9:15 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:]...moti me kako si lahko tako siguren v svoje znanje a nič od tega sam nisi sprobal ... Švica je država ki ima najbolj stroge predpise v zvezi z tem ... vzeli so na preizkus izdelek ki ga poznam in sedaj bodo prisilili vsak kamion ki bo prečkal mejo da spusti svoje emisije na nivo kot so ga dosegli z zmanjšanjem dimnosti pri tem izdelku ... sicer bo moral na vlak in ne bo smel z kamionom po cestah ... Vsak izdelek ki spusti v motorju temperaturo delovanja in zmanjša trenje z tem zmanjša tudi dimljenje ... pa naj bo to Slick 50 , Sintoflon , Megalon , Ceramic Power Liquid ... vsi ti izdelki zmanjšujejo dimljenje in emisije spet imaš tudi izdelke za gorivo ki spremenijo molekularno sestavo goriva tako da razbijejo gruče ogljikovodikovih molekul in z tem omogočijo bolj enakomerne eksplozije in izkoristek nafte... Sedaj še ni tako problematično vse skupaj povem ti pa da boš tudi ti moral čez kakšno leto če boš hotel v tujino dodajati marsikaj vsepovsod, da ne boš bil iznad norme... vsako leto poostrijo zakonodajo zaradi obremenjenosti okolja in prišel bo čas ko boš moral prekleto delat na avtu za se vozit okrog vsak dan ... L.p. Mad

Opa...da se ne boš zmotu...vozim dizla...mariskateri dodatek in nevemkakšen aditiv sem že sprobal ampak ni bilo nobenega haska.Čist noben aditiv še nikol ni zmanjšu dimnosti.To so samo komercialne fore ki pa pri nekaterih palijo 100 na uro.

Drgač pa tko...probal sem slick 50...qmi,razne dodatke za v gorivo ki kao zmanjšujejo dimnost in ne vem kaj....in za vsako ko sem kej "novga" vlil al v motor al v tank sem šel merit dimnost.
In veš kaj ti povem....za tiste 0.02 odstopanja se človeku ne splača vržt 50 jurjev za zmanjševanje dimnosti.Potem smo naredl test injektorjev in pumpe.Vse je blo v najlepšem redu.Nato smo injektorje iz tovarniško predpisanih 125 bar-ov stisnli na 155 bar-ov.Pumpo smo malenkost odprl.Pred tem sem imel dimnost za vsako 0.49 (z raznimi dodatki in ne vem kakšnimi cmarungami ali brez njih), potem je dimnost padla na 0.15.

LP!
...kako pa si izmeril 155 barov ? Pritisk dvignit je o.k. samo koliko lahko nastavljaš ne vem ...Boh verjetno veš kaj delaš ... kaj bo pa z hlajenjem injektorjev? Pri VW ju stane komplet 1mio ;) pa en lep pozdrav...
kinkyllama & Yoni fun club ...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Debata o dimljenju dizlov in izkusnje z odpravo teh

Napisal/-a Mojster Miha Ne jun 11, 2006 8:38 am

diablo_ je napisal/-a:Kot vsi vemo dizli radi kdaj pa kdaj crno pokadijo, to je posledica nepopolnega izgorevanja nafte in najopaznejsa je ob hladnem vzigu ko je motor se prehladen da bi optimalno deloval, druga priloznost je pa poln plin, torej ko je mesanica prebogata z nafto.

In ker to ni lepo do narave in nasih pljuc (mene in se marsikoga drugega mine dihat, ko v blizini spelje kaksen star tovornjak ali LPP-jev avtobus) me zanima ali ima kdo kaj izkusenj z zmanjsevanjem tega dima. Da me ne boste obtozl za drevesoobjemalca se spomnite, da je crn dim tudi z ekonomskega stalisca slab, ker bi lahko izgorel in bi s tem bila manjsa poraba.

Slisal sem, da naj bi tisti STP ali karkoli ze so aditivi za gorivo dokaj zmanjsali to dimljenje, pred 5 minutami pa sem na internetu prebral, da bi 2 promila acetona v nafti bila tudi dobra v tek smeri, ker aceton zmanjsa povrsinsko napetost nafte in s tem posredno omogoci boljsi izkoristek.

To bi bilo nekaj teorije, sam v prakso na zalost ne morem, ker si ne lastim nobenega dizla, ce se naucim kako spravit dizla v brezdimno stanje si ga pa mogoce celo kupim :)

In, se je ze kdo kaj zanimal za to in kaj je ugotovil?

Berem to debato in bolj kot ne se mi zdi, da je skrenila - in se sprevrgla v tipično kregarijo na tem forumu bencin : dizel - kaj drugega tu sploh ne gre pričakovati (pa bi bil bol vesel dejstva, da se motim ;) )

Dalje se mi zdi ta tema poceni reklama prodajalcem dodatkov

Glede dodatkov - sem zelo skeptičen glede učinka le-teh. Govori se o nekih prihrankih goriva, pa ne vem še česa. Ampak na žalost moraš pred samim prihrankom (če sploh je) investirat oz plačat, da potem kao prihraniš. Milsim, da je tu potrebna zgolj zdrava kmečka logika, da razumeš point.
Pa glede prihrankov - če govorimo o recimo gorivu - če sedaj naredim okrog 1000 km z enim tankanjem - bom potem naredil obljubljenih % več km oz za enake km tankal obljubljene % manj goriva - dvomim, namreč, da bi s tem dodatkom naredil kaj opazno več kot dobrih 1100 km (najugodnejša poraba dosedaj)
Glede smrada, in neke grozne skrbi za naravo, zdravlje, boljše počutje pa ne vem še kaj - če hočemo karkoli doseč potem moramo zelo, zelo spremenit svoj način življenja, kar pa je, dajmo si priznat "misija nemogoče". Si lahko kdo predatavlja življenje brez avtomobila - komur je toliko do narave, naj lepo zamenja avto za bicikel. Pa kdor se pritožuje nad tovornjaki - zjutrah hočeš imet svoj priljubljen kruh s čisto drugega konca SLO, pa v trgovini nek izdelek, katerega so naredili ljudje na drugem koncu planeta ... pomisli kako pride do tebe - verjetno ne sam od sebe, al kr "po luftu" s čarobno paličico. Z druge strani : nekatere ljudi moti dim tovornjaka, naslednji trenutek pa si prižge cigaret ... če to ni bedasto ... da ne uporabim kakšnega bolj sočnega izraza.
Malo realističnega gledanja priporočam, pa ne bit kot občutljivi kot dojenčkova ritka - sprejmimo dejstva vsakdanjika, pa živimo z njimi ... vsakršno drugačno mišlenje je zgolj preganjanje dolgčasa, koristno pa zgolj za možganski trimček. Učinki, v širšem ali recimo mu globalnem smislu, pa niso večji od, če se izrazim v prenesenem pomenu, kaplje vode v ocean.

LP

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne jun 11, 2006 9:34 am

...kregarija gor ali dol - beri Mehanik in voznik ... mislim, da so dovolj strokovni ... meni in vsem, ki sem jim dal not Megalon je padla poraba samo doma ga imam v 4 avtomobilih sosed - stric je dal v 3 svoje in smo opazili vsi razliko pol je ene 10 sodelavcev ki kar govori o nekem učinku in tako naprej mislim da sem imel dovolj referenc v zvezi z izdelki se pa od leta 96 srečujem z njimi in jih sprobam v vsakem svojem vozilu. Moj mehanik jih tudi priporoča še posebej kjer je kaj delano na motorjih in od njega sem se nalezel tega ... obstaja pa milion izdelkov, ki se reklamira možno je tudi da ste srečali takega ki je brez učinka ;) ne želim kreganja vsak bo takoalitako čez čas pogruntal kaj mu je uredu in kaj ne :D ... L.p. Mad

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jun 11, 2006 9:58 am

Mad je napisal/-a:...kregarija gor ali dol - beri Mehanik in voznik ... mislim, da so dovolj strokovni ... meni in vsem, ki sem jim dal not Megalon je padla poraba samo doma ga imam v 4 avtomobilih sosed - stric je dal v 3 svoje in smo opazili vsi razliko pol je ene 10 sodelavcev ki kar govori o nekem učinku in tako naprej mislim da sem imel dovolj referenc v zvezi z izdelki se pa od leta 96 srečujem z njimi in jih sprobam v vsakem svojem vozilu. Moj mehanik jih tudi priporoča še posebej kjer je kaj delano na motorjih in od njega sem se nalezel tega ... obstaja pa milion izdelkov, ki se reklamira možno je tudi da ste srečali takega ki je brez učinka ;) ne želim kreganja vsak bo takoalitako čez čas pogruntal kaj mu je uredu in kaj ne :D ... L.p. Mad

Dejmo tole praktično razjasnit: avto mi naredi z enim tankamnjem recimo 1000 km - poraba je 5 l/100 km. Koliko km več naredim (sodeč po zagotovilih oz praktično iz izkušenj) z dodatkom in koliko me stane "doza" za rezervoar goriva (50 l) ?

LP

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Ne jun 11, 2006 10:00 am

Meni se pa zdi... da bi lahk tudi petrol in OMV mal pomagala in nam ponudila mal bolj kvalitetno nafto ;)
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jun 11, 2006 10:07 am

Doc206 je napisal/-a:Meni se pa zdi... da bi lahk tudi petrol in OMV mal pomagala in nam ponudila mal bolj kvalitetno nafto ;)

Vsekakor - sm hotel tudi nekaj takega zapisat, pa je več debate o recimo jim dodatkom
Gorivo, ki ga pri nas točimo je itak zgodba zase. Na našo žalost ;)

LP

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne jun 11, 2006 10:22 am

Mojster Miha je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:...kregarija gor ali dol - beri Mehanik in voznik ... mislim, da so dovolj strokovni ... meni in vsem, ki sem jim dal not Megalon je padla poraba samo doma ga imam v 4 avtomobilih sosed - stric je dal v 3 svoje in smo opazili vsi razliko pol je ene 10 sodelavcev ki kar govori o nekem učinku in tako naprej mislim da sem imel dovolj referenc v zvezi z izdelki se pa od leta 96 srečujem z njimi in jih sprobam v vsakem svojem vozilu. Moj mehanik jih tudi priporoča še posebej kjer je kaj delano na motorjih in od njega sem se nalezel tega ... obstaja pa milion izdelkov, ki se reklamira možno je tudi da ste srečali takega ki je brez učinka ;) ne želim kreganja vsak bo takoalitako čez čas pogruntal kaj mu je uredu in kaj ne :D ... L.p. Mad

Dejmo tole praktično razjasnit: avto mi naredi z enim tankamnjem recimo 1000 km - poraba je 5 l/100 km. Koliko km več naredim (sodeč po zagotovilih oz praktično iz izkušenj) z dodatkom in koliko me stane "doza" za rezervoar goriva (50 l) ?

LP
...poznam dodatek za olje v menjalniku in dodatek za olje v motorju ter dodatek za gorivo . Z vsemi tremi bi tvoj avtomobil ki že takoalitako ne porabi dosti spravil na 6 d0 10 % manjšo porabo recimo okrog 0.5 litra na 100 km ... dodatek za gorivo ki ga ponujam stane pa 25 eur za 600 l goriva ... Pridobiš pa na trajnosti motorja na bolj ekoloških emisijah na zmanjšanih stroških vzdrževanja in v mojem primeru (navit avto) enostavno lažje grem na pot, ker se ne bojim da bo kaj prdnlo ... Milano , Modena - poti, ko bi rad da se mi nič ne pokvari ;) ... L.p. Mad

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jun 11, 2006 11:02 am

Mad je napisal/-a:

LP
...poznam dodatek za olje v menjalniku in dodatek za olje v motorju ter dodatek za gorivo . Z vsemi tremi bi tvoj avtomobil ki že takoalitako ne porabi dosti spravil na 6 d0 10 % manjšo porabo recimo okrog 0.5 litra na 100 km ... dodatek za gorivo ki ga ponujam stane pa 25 eur za 600 l goriva ... Pridobiš pa na trajnosti motorja na bolj ekoloških emisijah na zmanjšanih stroških vzdrževanja in v mojem primeru (navit avto) enostavno lažje grem na pot, ker se ne bojim da bo kaj prdnlo ... Milano , Modena - poti, ko bi rad da se mi nič ne pokvari ;) ... L.p. Mad

Saj prou zaradi nizke porabe se ne sekiram dosti okrog teh "prihrankov" - evo včeraj sm spremljal kolesarje na Dirki po SLO - primorska etapa Nova Gorica - Vršič, pa še en izlet v Goriška Brda - je bilo dobrih 300 km poti, dinamične vožnje - po B.C. poraba 4,8 l/100 km - zdej, da se bom sekiral za tiste slabe pol litra prihranka - gremo rajši malo refoška spit za tisti denar :tomidelej:

Da se vrnemo k temi (.... in pustimo vino za drugič :lol: ) Se pravi če jst prou razumem (sicer me popravi) za 600 l = 25 eur - pomeni 12 "doz" oz 2 eur na dozo, kar pomeni nekje 500 SIT - zdej cene ostalih dveh dodatkov nisi navedel, ampak če gremo po logiki cene dodatka za gorivo pomeni to 3 x 500 SIT - torej 1500 SIT. Goriva bi v tem primeru prihranil max 5 l - to je slabih 1200 SIT
Se pravi s 1500 sit dodatka "prihraniš" 1200 SIT - torej tu prihranka ni !
Zdej tudi če razliko "pokriješ" z obljubami o manjši obrabi motorja + manj emislij si recimo da ne bo ne moja ne tvoja na pozitivni ničli. Torej kar investiraš, tudi "pokuriš" - se pravi ni pozitivnega učinka.

Avto je danes tako ali tako potrošni material - če si veliko na poti enostavno pogosteje menjuješ avto. In skozi povrnjene potne stroške, če delaš okrog 50.000 km (pa tudi manj) letno - avto v 2 letih (oz do izteka tovarniške garancije, kar je z vidika gospodarnosti logično) zlahka zamenjaš s kar lepim dobičkom.

LP

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne jun 11, 2006 11:29 am

Mad je napisal/-a:

LP

Saj prou zaradi nizke porabe se ne sekiram dosti okrog teh "prihrankov" - evo včeraj sm spremljal kolesarje na Dirki po SLO - primorska etapa Nova Gorica - Vršič, pa še en izlet v Goriška Brda - je bilo dobrih 300 km poti, dinamične vožnje - po B.C. poraba 4,8 l/100 km - zdej, da se bom sekiral za tiste slabe pol litra prihranka - gremo rajši malo refoška spit za tisti denar :tomidelej:

Da se vrnemo k temi (.... in pustimo vino za drugič :lol: ) Se pravi če jst prou razumem (sicer me popravi) za 600 l = 25 eur - pomeni 12 "doz" oz 2 eur na dozo, kar pomeni nekje 500 SIT - zdej cene ostalih dveh dodatkov nisi navedel, ampak če gremo po logiki cene dodatka za gorivo pomeni to 3 x 500 SIT - torej 1500 SIT. Goriva bi v tem primeru prihranil max 5 l - to je slabih 1200 SIT
Se pravi s 1500 sit dodatka "prihraniš" 1200 SIT - torej tu prihranka ni !
Zdej tudi če razliko "pokriješ" z obljubami o manjši obrabi motorja + manj emislij si recimo da ne bo ne moja ne tvoja na pozitivni ničli. Torej kar investiraš, tudi "pokuriš" - se pravi ni pozitivnega učinka.

Avto je danes tako ali tako potrošni material - če si veliko na poti enostavno pogosteje menjuješ avto. In skozi povrnjene potne stroške, če delaš okrog 50.000 km (pa tudi manj) letno - avto v 2 letih (oz do izteka tovarniške garancije, kar je z vidika gospodarnosti logično) zlahka zamenjaš s kar lepim dobičkom.

LP
...600 litrov dizla - 12 doz po 50l A sedaj - 600 pol ni več 120 x 100 km ampak 133 x 100 km torej 133 - 120 je enako 13 x 4.5l - je en tank, ki stane nevem mislim okrog 50 eur ? malo preštudiraj koliko prihraniš v tistih 50000 km ... da o ostalem ne govorimo no vsak ima svoj prav ...ne da se mi računati ker vem kaj meni pomeni in to je dovolj - prodajam ga v Kopru prodaja se dovolj dobro poskušam ga prenesti v velike družbe in čas bo povedal svojo ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jun 11, 2006 11:08 pm

Mad je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:

LP!
...kako pa si izmeril 155 barov ? Pritisk dvignit je o.k. samo koliko lahko nastavljaš ne vem ...Boh verjetno veš kaj delaš ... kaj bo pa z hlajenjem injektorjev? Pri VW ju stane komplet 1mio ;) pa en lep pozdrav...

Sori,ker se ne spoznaš....nisem jest meru pritiska,ker nimam naprav za to..pritisk je izmeru in nastavu za to pooblaščeni serviser.Pravtako je nastavu pumpo.In o kakem hlajenju injektorjev ti tuki neki nabijaš?Pojma nimaš...

pa lep pozdrav
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po jun 12, 2006 12:31 am

...res je pojma nimam kar mirno spi :P :P :P

fe3
Nov uporabnik

proti dimu

Napisal/-a fe3 Če jun 15, 2006 5:06 pm

Malo spremljam tole debato in zdi se mi, da malo pretiravate s tem dimom in dodatki.
Res, da kakšne starejše dizelske zadeve ob obremenitvi kar hudo kadijo. Ker pa stanujem blizu mesta, kjer vsak dan opravljajo najtežje naloženi tovornjaki na stotine voženj, mi lahko verjamete, da ti tovornjaki, ki so kar sodobni, izredno malo dimijo. Niti tega ne opazim pri večini sodobnejših avtomobilov. Razen mogoče pri polnem pospeševanju ob šaltanju. Pa to ni tako zelo moteče. Razne starine in čipane zadeve so iz konteksta.
Razni dodatki so verjetno res koristni za motorje in mnogi uporabniki poročajo o pozitivnih izkušnjah. Vendar pa se da podobne rezultate doseči s primernim kvalitetnim motornim oljem.
Da pa ne bom samo lapal, ponujam še rešitev proti dimu. Dobro znana, od nekaterih osovražena, vendar tudi v tujini priznana rešitev je biodizel. Obstaja že kar nekaj manjših proizvajalcev, ki bi lahko oskrbovali nezanemarljiv delež porabe. Vendar jih država namesto spodbud in olajšav raje na vse možne načine postavlja pred nepremostljive ovire.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So jul 29, 2006 9:31 pm

Sm se mogu mal oglast:

Torej že pred časom sem poročal, da mi moj dizl preveč kadi..napako sem odpravil v cca 1 min...nič težjega...kot veste imam golfa 2 dizl pred nakupom mi je kar dost kadil potem pa sem prebral par nasvetov tukaj na forumu o dimljenju kako le tega odpravt in edn je napisal da je treba nastavt bosch pumpo...no in naslednji dan sem šel se lepo mal poigrat in vrjeli ali ne avto ne kadi nič zelo malo a komaj vidno(če pohodim namestu gas do konca)...če pa grem pa odprem pumpo do konca in se grem peljat pa kadi ko svinja(beri sem šel na obvoznico v LJ na Golovcu tist klanc dim je bil dolg cca 300 m ampak resnica je resnica).....potem sem se mal pomatral in nastavil točno na tovarnišk...sedaj je vse vredu.....

lp

Ampak eni majo to do konca odprt da gre več pa je res.....
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sofoiks
Nov uporabnik

Napisal/-a sofoiks To nov 13, 2007 7:21 pm

Če lahko obudim tole temo zanima me, če je ta filter trdih delcev zanič se pravi zamašen ali je možno da avto kadi bolj moder dim se pravi da kuri olje in se posledično poveča pritisk v motorju in grejo tesnila na pokrovu ventilov? Govorim o a6 2.5tdi. In ali je kriva turbina za modro kajenje in bi jo moral obnovit? To se mi dogaja in ta dim ni ravno prijeten za okolico kar se vonja tiče kaj šele narave Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To nov 20, 2007 11:12 pm

Pelji k mehaniku ali pa sam poglej prvo, če je slučajno zamašen oljni odušek, ki je na zadnji strani motorja. Če maš srečo je to to, drugače pa je kako tesnilo ali turbina.
LP Rok

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To nov 20, 2007 11:27 pm

sofoiks je napisal/-a:Če lahko obudim tole temo zanima me, če je ta filter trdih delcev

...v tvojem audiju sigurno ni filtra trdih delcev.....
Mal bo potrebno pregledat teflone, rinke in seveda osovino na turbini, če nima slučajno "lufta"
P.S pa 2.5 motorji imajo napako na odmičnih, tud v to smer je treba pogledat, skratka rabiš dobrega mehankarja(najbolje popoldanca, ki na pooblaščencu vw-audi dela...)v našem konci jih je cel kup))

Uporabniški avatar
sofoiks
Nov uporabnik

Napisal/-a sofoiks Če nov 22, 2007 8:34 pm

Hvala vama bom preveril pa povem

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe nov 23, 2007 6:05 pm

Vidim, da je v temi omenjeno tudi pregledovanje izpušni hplinov pri dizlih. Zadeva se res meri, vendar je bullshit. Moja makina kadi precej konkretno, pa vendar je šlo čez tehničnega b.p. Evo video: Klik
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], Kukec in 15 gostov