Mad je napisal/-a:]...moti me kako si lahko tako siguren v svoje znanje a nič od tega sam nisi sprobal ... Švica je država ki ima najbolj stroge predpise v zvezi z tem ... vzeli so na preizkus izdelek ki ga poznam in sedaj bodo prisilili vsak kamion ki bo prečkal mejo da spusti svoje emisije na nivo kot so ga dosegli z zmanjšanjem dimnosti pri tem izdelku ... sicer bo moral na vlak in ne bo smel z kamionom po cestah ... Vsak izdelek ki spusti v motorju temperaturo delovanja in zmanjša trenje z tem zmanjša tudi dimljenje ... pa naj bo to Slick 50 , Sintoflon , Megalon , Ceramic Power Liquid ... vsi ti izdelki zmanjšujejo dimljenje in emisije spet imaš tudi izdelke za gorivo ki spremenijo molekularno sestavo goriva tako da razbijejo gruče ogljikovodikovih molekul in z tem omogočijo bolj enakomerne eksplozije in izkoristek nafte... Sedaj še ni tako problematično vse skupaj povem ti pa da boš tudi ti moral čez kakšno leto če boš hotel v tujino dodajati marsikaj vsepovsod, da ne boš bil iznad norme... vsako leto poostrijo zakonodajo zaradi obremenjenosti okolja in prišel bo čas ko boš moral prekleto delat na avtu za se vozit okrog vsak dan ... L.p. Mad
Opa...da se ne boš zmotu...vozim dizla...mariskateri dodatek in nevemkakšen aditiv sem že sprobal ampak ni bilo nobenega haska.Čist noben aditiv še nikol ni zmanjšu dimnosti.To so samo komercialne fore ki pa pri nekaterih palijo 100 na uro.
Drgač pa tko...probal sem slick 50...qmi,razne dodatke za v gorivo ki kao zmanjšujejo dimnost in ne vem kaj....in za vsako ko sem kej "novga" vlil al v motor al v tank sem šel merit dimnost.
In veš kaj ti povem....za tiste 0.02 odstopanja se človeku ne splača vržt 50 jurjev za zmanjševanje dimnosti.Potem smo naredl test injektorjev in pumpe.Vse je blo v najlepšem redu.Nato smo injektorje iz tovarniško predpisanih 125 bar-ov stisnli na 155 bar-ov.Pumpo smo malenkost odprl.Pred tem sem imel dimnost za vsako 0.49 (z raznimi dodatki in ne vem kakšnimi cmarungami ali brez njih), potem je dimnost padla na 0.15.
LP!