Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To jun 13, 2006 12:55 pm

Preden je OMV zacel ponujati 100ko pri nas, sem vedno tankal 98 oktanski bencin, ponavadi na Agipu v Vodicah, vcasih pa tudi na Petrolu, ce je tako naneslo. Ko je OMV zacel ponujat 100ko, sem zacel striktno samo 100ko tankat, in poraba mi je sla dol malce vec kot pol litra na 100km (na enoletno povprecje in enako relacijo ob istih urah (dren)), pa masina ne pocukava vec ce vozim v zelo nizkih obratih in rahlo pospesujem. Tako da izgleda da moji masini pase..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

KaiserV6
Nov uporabnik

Napisal/-a KaiserV6 Po jun 19, 2006 7:29 pm

yurchek je napisal/-a:Kaj bi vi brez domišlija :lol: Če bi mel jst top shop bi kupoval gorivo na petrolu in ga vam prodajal za samo 333,33sit na liter. Odkar točim to gorivo moj jekleni koniček pije 70%manj. Praske na blatniku so izginile, luči bolje svetijo, ampak to še ni vse. Če kupite 50 litrov vam podarimo še rabljen žvečilni gumi.....

sem hotel replicirat na to temo pa sem opazil podobno repliko in bom kar citiral

p.s. tankam 95okt, ampak se vedno nisem prepričan če bi šel na 98okt in pridobil 0.5kW, pa imel manjšo porabo, in pol folk dejansko misli, da tisti njegov 1.4 clio ali 1.2 punto boljse gre, lol paradoksalno.

p.p.s. bencin ne sluzi samo za izgorevanje in poganjanje motorja .. ampak tudi za njegovo hlajenje, pa se kako cudno se to slisi, pol pa isti folk odpira teme, "avto ne vleče več, kaj naj zdaj ??" , "Generalka na motorju, kje je najugodneje?" .. itd itd.

LP
Everybody has the right to be stupid ... but youre abusing the privilege

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Ne jul 02, 2006 8:39 pm

Ker je bila tema o Petrolovem super 98 oktanskem bencinu zaklenjena, sem prisiljen da podam odgovor HajdukS-u v tej temi.

Na ta post:
Objavljeno: 02 jul 2006 19:10 Pošlji temo:

--------------------------------------------------------------------------------

Kolikor vem omv in petrol dobivata bencin od istega dobavitelja tko da mislm da so vse te razlike ena velka buca.

po drugi strani pa mogoce problem tici v tem da ma petrol ogromno fransiznih bencinskih servisov na katerih baje lastniki goljufajo (samo na nekaterih) kljub temu da dela petrol nenapovedane teste kakovosti.

Drugac pa trdim da na BS od petrola ki je v lasti petrola tankajo vsaj isto dober bencin kot na BS v lasti OMV-a

Moral sem se odzvati, ker eni resnično govorijo buče. Tukaj se vidi tudi kako je prišlo npr. do te teze, da je OMW-jev bencin boljši. Prvo kot prvo...tudi vse OMW-jeve črpalke so v franžiznem najemu, enako kot Petrolove. Verjemi mi pa da se noben najemnik ne bo s tem igral, da bi goljufal pri bencinu, ker ga lahko doletijo velike sankcije s strani Petrola. Sicer pa so vse črpalke 24 ur pod kamerami in verjemite mi da nadzorni center v Lj na Petrolu NON-STOP preverjajo posnetke, kar se dogaja na ben. servisih. In nekateri so se morali že posloviti od Petrola, ker so jih dobili pri neopravilnostih.

Ne govorite bedarij, če ne veste kako stvari stojijo in kako potekajo. Bodite rajši nekateri tiho, ker se samo iz sebe norca delate! :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Ne jul 02, 2006 8:41 pm

Aja, pa moderatorji hvala, da ste nam omogočili svobodo govora! Če že dajte vsem enake možnosti, da odgovorijo, ne pa da neumnosti puščate gor na forumih! Res bravo!!! :bow

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=44897&postdays=0&postorder=asc&start=20
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jul 03, 2006 5:59 am

Imaš odklenjeno.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Po jul 03, 2006 11:40 am

nebivedu je napisal/-a:Imaš odklenjeno.

Hvala! Sicer sem pa svojo repliko že v tej temi podal. Ampak vseeno hvala!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jul 03, 2006 12:15 pm

Imamo pa 2 temi na isto stvar - bencin na petrolu.
Old subarus never die, they just get faster!

Solero
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Solero Po jul 03, 2006 6:05 pm

Jaz tankam 98 ali 100oktanski bencin, ker zda več. Ne glede na kateri črpalki. V tisto področje kdo ma boljši/slabši bencin se nebi spuščal ker se mi zdi ne smiselno.

Prej je nekdo napisal da ni računice če tankaš 98 oz. 100oktanski bencin. Za primerjavo..

40l rezevoar = 160 sit razlike
60l rezevoar = 240 sit razlike
80l rezevoar = 320 sit razlike

cena bencina danes 3.7.2006
95okt = 248,30 SIT (1,04 EUR)
98okt/100okt = 252,30 SIT (1,05 EUR)

Definitivno to not dobiš pri enem tanku če tankaš 98/100 okt bencin, ker je poraba manjša, seveda ob enako vožji kot prej z 95okt. Je pa res da nekakšne revolucije ne smemo pričakovat, saj v ceni tudi ni tako velike razlike le 4sit na liter.

Največ razliko med 95 in 98/100 okt. bencinom bodo opazili vozniki "azijskih avtomobilov" kajti tam imajo 85 in 87 oktanski bencin.

Še nekaj glede Shell-a,ki ji bil v MB na Ptujski. Z sorodnikom se peljema iz MB v LJ na avtocesti na enkrat bel dim (nova alfa 146). Kaj so ugotovili na servisu.. Vsebnost nafte v rezervoarju za gorivo. Pri Shellu so to potrdili, da se jim je izlila manjša količina nafte v rezervoar za bencin.

Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost