vincent je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:[ 130 - poleg večjih zmogljivosti ima 6 prestav
LPno ja....nekateri jih imajo (jaz jih imam 5).
Sicer pa število prestav ni merodajno .
Osebno sem imel pred dobri letom podoben problem - ali C5 ali Passat ali Ford Mondeo....pa nekako s C5 nisem prišel skupaj (zdaj sem vesel da ne, ker se mi je oblika čisto zamerila) poleg tega so bojda imeli precej težav z elektriko (vsaj tisti letnik, ki sem jaz gledal). Ford mi osebno ni nikoli potegnil...pa ne me vprašat zakaj. Torej je ostal Passat - tak da sem najprej tu iskal, pa se na koncu odločil če že, naj bo 130 konjski - pa lahko rečem da je kar v redu mašinca. Zdaj jih ima sicer 160 konj pa lahko rečem u la la, kar se tiče običajne vožnje. To, da bi imeli probleme s turbinami prviš slišim in le redko kje prebereš da gre komu turbina. Aja...v izboru sem imel še Laguno karavan...mi je bila takj v štartu stašansko všeč, pa čez čas ogabna...pa še nisem navdušen nad njihovimi dizli - sorazmerno žejni, pa občutljivi na vsak drekec.
Tako da...ostal je preskušeni TDI, glasen, robusten, vzdržljiv, dinamičen, z majhno porabo...glasnost v avtu ni problematična, mi je pa osebno najbolj odziven (od konkurence) v nižjih vrtljajih - ostali pod 2.000 vrtljaji spijo (sploh HDi), resnici na ljubo pa veliko vožnje opravljaš že od 1.500 vrtljajev dalje...in po čipanju postanejo že hudo živahni.
toliko od mene - ampak ta post glej bolj z vidika lastnika Passata - torej ne čisto nevtralni komentar.
Še poraba....realcije 5,6 - 5,8 - kar je več je greh...vsaj pri 'običjani vožnji' - AC 150 km/h, izven mesta 120 km/h, v naselju po omejitvi.
V povprečju nekje med 6,0' in 6,5 po BC-ju in tudi dejansko. In za 1,5 tone težko kravo več kot navdušujoče - identična poraba z matkinim Yarisom z 1.0 bencinskim mlinčkom in teže slabe pol tone manj, ter skoraj meter krajšim.
LP
Lepo razložen , podpis
Sam vozim A4 115KM , zdej 150 , ful zadovoljen , vozil sem pa že vse možne avtomobile in me niso ravno prepričali , zato gre moj glas preizkušenem TDI motorjem . Pa ne wem kje vi vidte , da turbine crkujejo .To govorite samo tisti , ki ste " fouš " , ali sploh nimate izpita in avta ali pa ga nikoli niste imeli , verjetno pa gre po sistemu sem slišal , sosedu , on ta tretji je rekel .........
L:P