Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Re: Tdi, jtd,hdi,...

Napisal/-a APN Sr jun 21, 2006 2:45 pm

vincent je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:[ 130 - poleg večjih zmogljivosti ima 6 prestav
LP

:) no ja....nekateri jih imajo (jaz jih imam 5).

Sicer pa število prestav ni merodajno .

Osebno sem imel pred dobri letom podoben problem - ali C5 ali Passat ali Ford Mondeo....pa nekako s C5 nisem prišel skupaj (zdaj sem vesel da ne, ker se mi je oblika čisto zamerila) poleg tega so bojda imeli precej težav z elektriko (vsaj tisti letnik, ki sem jaz gledal). Ford mi osebno ni nikoli potegnil...pa ne me vprašat zakaj. Torej je ostal Passat - tak da sem najprej tu iskal, pa se na koncu odločil če že, naj bo 130 konjski - pa lahko rečem da je kar v redu mašinca. Zdaj jih ima sicer 160 konj pa lahko rečem u la la, kar se tiče običajne vožnje. To, da bi imeli probleme s turbinami prviš slišim in le redko kje prebereš da gre komu turbina. Aja...v izboru sem imel še Laguno karavan...mi je bila takj v štartu stašansko všeč, pa čez čas ogabna...pa še nisem navdušen nad njihovimi dizli - sorazmerno žejni, pa občutljivi na vsak drekec.

Tako da...ostal je preskušeni TDI, glasen, robusten, vzdržljiv, dinamičen, z majhno porabo...glasnost v avtu ni problematična, mi je pa osebno najbolj odziven (od konkurence) v nižjih vrtljajih - ostali pod 2.000 vrtljaji spijo (sploh HDi), resnici na ljubo pa veliko vožnje opravljaš že od 1.500 vrtljajev dalje...in po čipanju postanejo že hudo živahni.

toliko od mene - ampak ta post glej bolj z vidika lastnika Passata - torej ne čisto nevtralni komentar.

Še poraba....realcije 5,6 - 5,8 - kar je več je greh...vsaj pri 'običjani vožnji' - AC 150 km/h, izven mesta 120 km/h, v naselju po omejitvi.

V povprečju nekje med 6,0' in 6,5 po BC-ju in tudi dejansko. In za 1,5 tone težko kravo več kot navdušujoče - identična poraba z matkinim Yarisom z 1.0 bencinskim mlinčkom in teže slabe pol tone manj, ter skoraj meter krajšim.

LP

Lepo razložen , podpis
Sam vozim A4 115KM , zdej 150 , ful zadovoljen , vozil sem pa že vse možne avtomobile in me niso ravno prepričali , zato gre moj glas preizkušenem TDI motorjem . Pa ne wem kje vi vidte , da turbine crkujejo .To govorite samo tisti , ki ste " fouš " , ali sploh nimate izpita in avta ali pa ga nikoli niste imeli , verjetno pa gre po sistemu sem slišal , sosedu , on ta tretji je rekel .........

L:P
Diesel Powa !!!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr jun 21, 2006 4:25 pm

Nisem bral vse te kregarije kdo ma daljšega.

Mislim, da je idealen avto za tvoje potrebe ford mondeo tdci 2.0 115 konj.
Za svojo velikost (notranjost je ogromna) ima odličen handling in pa tudi presenetljive pospeške (v rangu alfe 156 1.9jtd SW). Končna je krepko čez 200.
Razmisli malo v to smer, avto je odličen v vseh pogledih, manjka mu le več odzivnosti na volanu (ali se mi pa samo zdi, ker sam vozim alfo :) )

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=879585
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=887280
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=794616
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=761093

Par primerkov za razmislek.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Sr jun 21, 2006 4:32 pm

Sam sicer nimam veliko izkusenj, lahko pa po voznji s 140km passat in 136km 407 pred neki tedni recem, da daje vwjev motor precej boljsi obcutek, saj izgleda kot, da ima za vsaj 10-15% vec moci. Tudi pri hrupu skoraj ni razlik. Poraba je bla pri obeh 7l pri podobni voznji. Ce se tolko pluvate po vw, hdi se mi zdi se vedno zadi.
Drugace pa mamo doma vw in peugeot (js vec vozim slednjega), da ne bote rekli, da sem pristranski.

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Sr jun 21, 2006 8:37 pm

Cyrus je napisal/-a:Sam sicer nimam veliko izkusenj, lahko pa po voznji s 140km passat in 136km 407 pred neki tedni recem, da daje vwjev motor precej boljsi obcutek, saj izgleda kot, da ima za vsaj 10-15% vec moci.

Tole lahko pričara trenutek ko prime turbina!!! Je pa zelo, zelo varjivo. Sem imel občutek, da gre tdi 90 bolj kot pa moja alfa, ko sva pa probala skupaj, se je pa izkazalo, da ni ravno tako.

L.p.
Slika

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če jun 22, 2006 11:50 am

pa tud 407 hdi je bolj zaspan. Moj stric ga je mislu kupit, pa ga je mel en teden na probi, pa se je spremislu. V avtomagazinu so mel en test, v katerem sta bila vključena tud 407 in C5 ter niso mogli verjet da imata ta dva avtomobila ista motorja. 407 je imel skoraj za sekundo slabši pospešek. Drgač je pa C5 dosegel tretje mesto med šestimi avtomobili. Vrsni red : prvo mesto itak passat, accord, c5, laguna, avensis, 407.
LP

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Če jun 22, 2006 11:55 am

Jp peugeot pa citroen imata kr dost iste mašine, oz vse mašine jih razvijajo skupi. Mnda. Najbolje bo, da se z vsakim peleš na dalšo testno vožnjo, in tisti ki ti bo najbolj čežal na roko ga vzami. Tle gor ti lahka vsak reče tega vzami pa bo ql, sam še vseen boš sam najbolje na takšn način presodu, kaj ti je ql in kaj ne.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če jun 22, 2006 11:57 am

@APN

Saj bi ti nekaj rekel pa nebom. Je pa res, da se lastniki uiber strojev ne pogovarjajo kaj jim kje crkne... Samo tolko glede izpita pa teh zadev pa nebi sedaj... :evil:

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Če jun 22, 2006 12:03 pm

xandrej je napisal/-a:@APN

Saj bi ti nekaj rekel pa nebom. Je pa res, da se lastniki uiber strojev ne pogovarjajo kaj jim kje crkne... Samo tolko glede izpita pa teh zadev pa nebi sedaj... :evil:

Se strinjam s teboj xandrej, glede tega da lastniki nemških strojev neradi priznajo da jim kj crkne. Ne vem zakaj, ampak tako je, mislim si da je vzrok v tem, mater tolk sm dal za avto, pa če mi je to crknal, pa da keremu povem, se mi bodo vsi v glavo smejali, mislim da je favšija ravno na obratni strani. :twisted:

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN Če jun 22, 2006 12:33 pm

No , saj s tem nikoli ne bomo prišli do konca . Naj vsak kupi tisto ko mu paše , tko je pol . En kupi avto , po možnosti j***a z veliko prevoženih itd..... , mu kaj crkne in pol je ta avto kr naenkrat poden . Tko je ljudje . Preveč si izmišljujete vse skupaj .
Diesel Powa !!!

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Če jun 22, 2006 12:45 pm

Pa zakaj se kregate
Raj napište objektivne podatke, pa kolk stane servis, porabo, kakšna je tehnologija posameznega motorja itd. Ne pa ja moj je bolši, ker ma več KM, ker je nemc..........

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Če jun 22, 2006 12:49 pm

Ti se kar tolaži... še en slovenček, ki ima audija pa mu je zrastel ego na 16 kilometorv... Hvala bogu, da jih imate, jaz ga samo iz tega vidika NOČEM! Pa ne da si ga nemorem kupit samo nočem pa da ga jebeš, da je na cesti že malo dolgčas ko ga ima vsak drugi ... čeprav so mi avti všeč. Raje pogledam za subarujem, jaguarjem, alfo itd nekaj kaj ima dušo. Česar pa audi nikoli v življenju ne bo imel. Dušo. ;)

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če jun 22, 2006 1:33 pm

taka debata se zmerom spremeni v kreg. tako je avtomobile je treba probat pol pa vidš kater ti bolj leži. sam sem npr. vozil že kar nekaj avtomobilov in vsak ima svojo posebnost. C5 ima udobje, alfa športnost itd. Motorji so tud zelo različni, volkwagen vztraja pri svoji tehnologiji črpalka- šoba, njegov motor je skooraj brutalen, a ljudem je to všeč, ostali so v glavnem novejše tehnologije skupni vod, s čimer je motor postal tišji itd. Pač probaš in vidš. Vsak človek ima drug okus. V glavnem pa je pomembno da je avto dobro ohranjen in vzdrževan. Če dobiš takega si zmagal.
LP

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted Če jun 22, 2006 3:08 pm

no ja ne se kregat prosim no..pa tud nisem prišel tule tega spraševat da bi mi govoril tole kup, k je ok k ma sosed itd itd itd. kot že reku marsikaj prebral, marsikaj vem, kdo ma črpalka šoba, kdo piezzo, kdo to in ono, vem, pa tud da tdi vztraja na brutalnosti, pa čeprav so govorili že nakaj da bodo to spremenili...

u glavnem kot reku me zanima, kdo ma kok izušenj z posameznimi dizli, kolk prevozu in kake posege in stroške (tudi okvare) je do sedaj imel, če so bili kako večji. kaj bom kupil, pa se odločim že sam na podlagi tule prebranega, pa še marsičesa po netu, revijah, lastnih preizkusih.

kar nekaj vozim tudi toyoto corollo verso...govori se da je 115 km premalo za ta avto, hmmm no jaa meni se zdi čist dosti. res da so šli vse do 136, 177km...ampak tudi 115 km in 280 nm navora je čez glavo. za normalno vožnjo sigurno..poraba pa je okoli 6.5l nafte.kot reku ne rabim se 200 kmh furat po cestah...ok učasih :) rabim nekaj kar pri normalnih potovanih hitrostih okoli 160 km h daje dober filing, malo porabi in je udobno. to tale corola je..tud po 500 km si ko nov..ko stopiš iz avta. prvi avto ki mu res nisem najdu minusa..vsaj kakega posebnega ne.no ja cenovno se še ne stegnem tja..sem ravn končal študij, pufal za avto pa se ne bom...ker že drugih stvari kr nekaj.

na testu pa sem imel tud 177 konjsko toyoto avensis in moram reči da 400nm dela avto raketo. kolk se pelješ vedno zalima v zic..in ne ni le občutek ki vara..igla na merilniku lepooo leze...poraba pa od smešnih 6 litrov pa do 15..ko ga tišiš.

no nekaj sem že zvedu in lepo mal brati ostale izkušnje...

LP

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN Če jun 22, 2006 3:15 pm

Ja kaj sem pa reku ????
Veliko sem se prevozu z temi avti in me niso ravno navdušili . In pol pejt še gledat kvaliteto izdelave in takop naprej .
Alfa z dušo :lol: :lol: :lol: :D :D :D :lol: :lol: :lol:
Diesel Powa !!!

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Pe jun 23, 2006 9:01 am

APN je napisal/-a:Ja kaj sem pa reku ????
Veliko sem se prevozu z temi avti in me niso ravno navdušili . In pol pejt še gledat kvaliteto izdelave in takop naprej .
Alfa z dušo :lol: :lol: :lol: :D :D :D :lol: :lol: :lol:

Ne audi z dušo. DKW z dušo... Hi Hi. Ti že maš avto? Ker o znamkah pojma nimaš. Sicer pa svaka ti čast. Lepo se vozi z tvojim audijem pa bodi ponosen na njega. Prav je tako. :shock:

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe jun 23, 2006 9:54 am

Vozu sm TDija in JTD, ter tudi HDija. Sicer niso bli istega ranga, tko da neke objektivnosti ravno ne bo. TDIja sm vozu v Sharanu 90 KM in morm rect, da za tako tezko kravo, ki je bla vedno nafilina se cist komot vozis, pac pri dizlih je lepa lasnost, da tudi ce so podhranjeni jih navor rešuje in se komot vozis v prometu. Sicer je motor bil prevec glasen, imel ogromno turbo luknjo, blazne tezave s turbino, olje je kr lepo zru itd. JTD sm vozu 115KM v Alfi, zelo dobr motor, sem pa mnenja da tale LMM pri teh verzijah kr doskrat gre, sicer ni velik strosek, je pa nadlezno. HDI sm pa vozu v pugiju 206 in mi ni bil slab, tih, z ne tako veliko turbo luknjo, je pa HDI mel tezave z turbinami, novejsi nimajo.

V glavnem z nobenim od teh motorjev glih ne bos zajebal, mors pa vedt, da bo najvecji strosek ravno TDi, ker so deli dragi za popizdit, turbine gredo rade itd. Konjev pa ne rabs velik, ker za normalno voznjo, kar pravis, da ne mislis divjat, je to cist dovol, ker navor saves.

Bi pa jz osebno vzel Alfo, ker trenutno ne rabim veliko prostora, avto ni glih neudoben, lego ima vrhunsko, menjalnik tudi, odzivnost volana in motorja zelo dobri, deli niso dragi, je pa verjetno plastika slabsa kakor od Passata od C5 pa verjetno ni.

To je v kratkem vse, najbols pa je da gres sam sprobat kot vedno.

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted Pe jun 23, 2006 1:50 pm

@dejch hvala...in vem da na stvari ne gledaš le iz alfinega zornega kota, ampak na splošno kar mi ušeč in je realno. tud na hondaforumu vem si kr dejaven in kot alfist izjemno korekten do obeh znamk. taka mnenja mi veliko povedo...in s tem da ne bom pri nobenem motorju razočaran glede na pričakovanja, mi je ok. kot že reku..če bi dirku bi imel kaj športnega...in pa benzin..turbo..tko pa iščem avto ki sem ga zgoraj opisoval.

no ja krog se oža...mije pa lep in zelo poceni tudi mondeo...tdci...katerega nisem dal v najožji krog favoritov..pa ne vem zakaj.morda nisem bil pozoren nanj. vem da z motorji skupaj čarali nekaj z mazdo...oz. da je mazda pod njihovim okriljem, in kot japonec po statistikam si ne morejo privoščit slabega motorja. tko da domnevam da podobni če ne celo v osnovi isti motorji poganjajo mondee...kateri nekako tudi morajo biti zanesljivi. vsaj po logiki, razen če je druga elektronika, kar pa ne vem.

LP

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Pe jun 23, 2006 2:26 pm

Xandrej že od samga začetka iščeš prepir. Že pri tvojmu prvemu postu, da ostalih ne omenjam. In bo šla tema spet pod ključ :roll:

Ted, jest mislm da boš največ naredu, če se greš na lastno kožo prepričat in sprobat vse ogledane motorje.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Pe jun 23, 2006 2:30 pm

lp
tud jas bi rad nekaj dodal...na alfe se ne spoznam ker je se nisem imel moznosti vozit...si jo vsekakor zelim....sem pa vozil tdi-je in sicer toledo 90km, golf4 130 in 150 km...meni osebno se tdi zdi najbolsi motor kar jih je kdaj bilo narejenih...od pospeška do zvoka...saj noben drug turbo dizel ne da takšnega zvoka kot tdi...smo ga meli doma in nikol ni nč crknal...pa smo meli tri modele in so vsi šli normalno do 150.000km(tudi tu ni nč crknal) potem smo pa prodali zarad nakupa novega avtomobila...edino kar smo kdaj menjal je bil filter za nafto.poleg tega je zarad svoje konstrukcije eden najvarnejsih v svojem razredu...seveda je passat kar se tega tiče še boljši...vozil sem megana nov model dci 115km in je tudi nekaj posebnega...udobje...bil je karavan...v glavnem vse kar lahko avto nudi...kar se motorja tiče ne vem ker ga nisem vozil dolgo...sedaj imamo pa c5 doma 2005 letnik in ga zelo priporočam...naš je sicer limuzina a je že ta z eno besedo povedano čisti luxuz...mislim da je v udobju primerljiv z a6 ali kakšnim podobnim avtom.prevoženih imamo že cca50.000km in še nobenga problema...vse dela kot mora...najbolši del vsega je pa hidravlika...ki omogoča prevoznost marsikje in pride prav zaradi dolge sprednjega dela avta
aja ta teden sem se peljal z novim espace-om 2.2dci ga tudi priporočam...sam je mal dražji :P
lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Solero
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Solero Pe jun 23, 2006 5:23 pm

the_man je napisal/-a:lp
tud jas bi rad nekaj dodal...na alfe se ne spoznam ker je se nisem imel moznosti vozit...si jo vsekakor zelim....sem pa vozil tdi-je in sicer toledo 90km, golf4 130 in 150 km...meni osebno se tdi zdi najbolsi motor kar jih je kdaj bilo narejenih...od pospeška do zvoka...saj noben drug turbo dizel ne da takšnega zvoka kot tdi...smo ga meli doma in nikol ni nč crknal...pa smo meli tri modele in so vsi šli normalno do 150.000km(tudi tu ni nč crknal) potem smo pa prodali zarad nakupa novega avtomobila...edino kar smo kdaj menjal je bil filter za nafto.poleg tega je zarad svoje konstrukcije eden najvarnejsih v svojem razredu...seveda je passat kar se tega tiče še boljši...vozil sem megana nov model dci 115km in je tudi nekaj posebnega...udobje...bil je karavan...v glavnem vse kar lahko avto nudi...kar se motorja tiče ne vem ker ga nisem vozil dolgo...sedaj imamo pa c5 doma 2005 letnik in ga zelo priporočam...naš je sicer limuzina a je že ta z eno besedo povedano čisti luxuz...mislim da je v udobju primerljiv z a6 ali kakšnim podobnim avtom.prevoženih imamo že cca50.000km in še nobenga problema...vse dela kot mora...najbolši del vsega je pa hidravlika...ki omogoča prevoznost marsikje in pride prav zaradi dolge sprednjega dela avta
aja ta teden sem se peljal z novim espace-om 2.2dci ga tudi priporočam...sam je mal dražji :P
lp

Hm samo ne poznam Renault-a dCI z 115KM ? kolko vem da obstajo 1.9dCI 120KM , 1.9dCI 130KM FAP, 2.0dCI 150KM , 2.0 dCI 175KM FAP, 2.2 dCI ter 1.5dCi 105KM ter ostale 1.5dCi verzije v nižjih rangih.

Drugače bom pa rekel da je pri Renault-u zverinca čisto novi motor 2.0 dCI 175KM FAP v sodelovanju z Nissan-om. Zadeva ima 360Nm navora pri 1750 /min. Mestna vožnja 7.9l/100km , kombinirana 6l/100km , izven mesta 5l/100km. 16 ventilska tehnologija,vbrizg preko skupnega voda t.i. direct Common Rail,filter sajastih delcev ter motor nima zobatega jermena temveč verigo. Vsekakor greha vreden dizel, ki ima dinamiko.. Motor je zaenkrat namenjen Laguni ter Espacu.. v prihodnje pa še Meganu. "Garancija od 2-4leta."

Aja pa VW group ima "kontra" udarec temu novemu Renault-ovemu motorju dCi 2.0 175KM.. Le da se Volkswagnov glasi TDI 2.0 170KM FAP z 350Nm navora isto pri 1750/min, poraba pa od 6 pa tja do 8.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost