Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 30, 2006 12:04 am

AXioN je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Ko zapade prvi sneg, bi jst dal vse brezposelne iz zavoda na cesto, pa vsakemu eno lopato v roke - pa nej mečejo sneg iz cest in pločnikov.

Sem mislil, da znas malo bolj razmisljat glede takih stvari..
Bi postavil mater s 3emi malimi otroci pozimi na cesto kidat sneg??

Taksne izjave ti niso podobne :?

Think! ;)

Očitno me ne poznaš dobro. Mater s tremi otroci je na zavodu zato, ker dobi več denarja od socialne in od zavoda, kot pa če bi delala. Za moje pojme je treba nehat podpirat lenobo(ukint socialno in zavod za zaposlovanje) in naj se ljudje zaposlujejo, da jim ne bomo več mi plačevali življenja. Za kaj bi pa jst, ki delam tut po 12 ur na dan delal zraven še za 2, ki ležita doma in nočeta delat tistega, kar jima je ponujeno na zavodu.
JST NISEM SOCIALNA USTANOVA IN SOCIALIZMA JE TUDI ŽE KONEC - TREBA BO DELAT, ČE BO KDO KEJ HOTEL IMET, NE PA DA DOBIVAJO PODPORO DRŽAVE!
Za primerjavo - moja neto plača je okoli 500k sit. dobim pa bruto okoli 1.1 miljona. Torej plačam 55% svoje plače državi zato da še najmanj 2 lahko ležita doma in jima ni treba nič delat. To bo počas treba ukint, nej si sami služijo denar, men naj pa raj manj trgajo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe jun 30, 2006 12:54 am

nebivedu je napisal/-a:
AXioN je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Ko zapade prvi sneg, bi jst dal vse brezposelne iz zavoda na cesto, pa vsakemu eno lopato v roke - pa nej mečejo sneg iz cest in pločnikov.

Sem mislil, da znas malo bolj razmisljat glede takih stvari..
Bi postavil mater s 3emi malimi otroci pozimi na cesto kidat sneg??

Taksne izjave ti niso podobne :?

Think! ;)

Očitno me ne poznaš dobro. Mater s tremi otroci je na zavodu zato, ker dobi več denarja od socialne in od zavoda, kot pa če bi delala. Za moje pojme je treba nehat podpirat lenobo(ukint socialno in zavod za zaposlovanje) in naj se ljudje zaposlujejo, da jim ne bomo več mi plačevali življenja. Za kaj bi pa jst, ki delam tut po 12 ur na dan delal zraven še za 2, ki ležita doma in nočeta delat tistega, kar jima je ponujeno na zavodu.
JST NISEM SOCIALNA USTANOVA IN SOCIALIZMA JE TUDI ŽE KONEC - TREBA BO DELAT, ČE BO KDO KEJ HOTEL IMET, NE PA DA DOBIVAJO PODPORO DRŽAVE!
Za primerjavo - moja neto plača je okoli 500k sit. dobim pa bruto okoli 1.1 miljona. Torej plačam 55% svoje plače državi zato da še najmanj 2 lahko ležita doma in jima ni treba nič delat. To bo počas treba ukint, nej si sami služijo denar, men naj pa raj manj trgajo.

Oprosti, ampak o ekonomiji pa ti nimaš kaj dost pojma...

Pa še hvališ se na forumu kolk zaslužiš. Pa sej to ne moreš verjet :roll:

Pa da ne bo zdaj kdo mislil, da podpiram brezdelje ali kaj podobnega samo take izjave so pa plitke...

lp, mm

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe jun 30, 2006 1:11 am

Nebivedu bi polno zaposlil delovno silo na način, da bi dal brezposelnim lopate za odmetavanje snega. Polno bi zaposlil delovno silo zato, da bi njemu manj trgali od plače. Po njegovem mnenju on s svojo plačo preživlja še dva brezposelna... :roll:

Sodobna tržna gospodarstva se ukvarjajo s številnimi problemi kot so denimo brezposelnost ali staranje prebivalstva. Tega se ja pač treba zavedat.

S tem njegova plača ne bo nič manj obremenjena, če bo dal on brezposelnim lopate, da bodo, ko bo zapadel prvi sneg, prijeli zanje. Če bi jih zaposlili na ta način, katerega predlaga Nebivedu ne bi rešili ničesar. Kidanje snega na javnih površinah pač ni gospodarska panoga, ki bi prinašala dobiček. Pa sej to ja vsak človek razume...

Takega pisanja od človeka s fakultetno izobrazbo ne bi pričakoval...

Pa tud tole pisanje o takih zadevah je popoln OT, če se bo v tej smeri nadaljevalo je boljš da se tema zaklene.

Drugače se pa strinjam, da je pri obnašanju v prometu najpomembnejša vzgoja tako v družini sami kot tudi v šolah. Ljudje se na žalost veliko premalo zavedamo posledic prometnih nesreč, če bi se jih, bi bila situacija neprimerljivo boljša.

lp, mm

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Pe jun 30, 2006 5:23 am

in spet bo hodu človek peš
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 30, 2006 5:47 am

No tisto kar se tiče brezposelnih se nadaljuje v tejle temi
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 543#685543
Tukaj pa naprej o radarjih
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Pe jun 30, 2006 6:33 am

mene nič ne moti če dajo radarje pri nas u naselju k se itak peljem k povž k je cesta čist sfukana :roll:
....

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe jun 30, 2006 6:51 am

bass je napisal/-a:DKD- družbeno koristna dela so prava kazen za nezaposlene.
Urejanje okolice: pobiranje smeti, obrezovanje drevja, grabljenje listja, kidanje snega, posipanje soli in peska, razgradnja avtomobilov... veliko tega se najde.
Slovenija bi bila veliko lepša, čistejša, še posebej kar se tiče glavnih mest.

Sicer se bom spet ponovila, pa vendarle: pri vzgojnem izobrazevanju ravnanja v prometu in ucenju posledic neodgovornega obnasanja, bi vsakega poslala na 14 dnevno delo v zavod, kot je npr. Soncek. Hendikepirani, tako telesno kot umsko, od tega velik odstotek kot posledica prometne nezgode. Gledanje slik in filmckov se nobenega ne dotakne, da pa bivas z nekom, ki je tvoj vrstnik in je pred 2 mesecema prezivel prometno nezgodo sedaj pa ni sposoben skrbeti zase...in si zato ti tam, da mu pomagas...Takih stvari ne pozabis. Ce ne drugega si reces, f.a.k, bognedaj, da bi jest takloe koncal. Cisato sebicno razmisljanje, vendar cetudi si zaradi takega razmiljanja bolj odgovoren in pazljiv, je rezultat samo pozitiven.

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Pe jun 30, 2006 7:13 am

Se opravičujem sem šele kasneje videl novo temo....lahko prosim pobrišete moj post
Zadnjič spremenil yurchek, dne Pe jun 30, 2006 7:20 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Pe jun 30, 2006 7:16 am

Se ne strinjam s postavitvijo radarjev. Ker so omejitve butasto postavljene (samo 50 in 90 in zelo redko tudi 70). Če bi bile omejitve podrobno postavljene vsaki cesti primerno bi se mogoče strinjal. Tako pa peljati 50 po cesti, kjer je vsake tolko ena hiša in kjer nimaš nikogar za ogroziti?!?

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Pe jun 30, 2006 9:23 am

al postavjo radarje al ne je men načeloma vseeno sam se morjo zavedat da bo folk mem radarja prpelov po omejitvi pol pa spet na polno naprej s tem da se morjo zavedat da bo treba radarje vzdrževat sej slej k prej se bo najdu kdo ki bo na radarji izvajal vandalizm

drugače kar se tiče naselij vozm po omejitvah izven naseli pa dostkrat tud čez umejitev sevede če razmere dopuščajo s tem da se zavedam če bom naredu pizdarijo da bom tud zanjo odgovarjal

bi blo pa veliko bolje da bi denar vložili za popravilo cest kot pa za radarje

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe jun 30, 2006 10:45 am

@nebivedu: Prej je bilo govora o tem da več kot zaslužiš, več plačaš za isti prekršek. Tak sistem ima Finska. Ampak pri nas se ta sistem ne bi obnesel, ker imamo polno privatnikov z raznimi mercedesi in ne vem kaj še vsem, ki uradno delajo za 75k SIT. Ampak to je pa že druga tema.

Žalostno se mi zdi, da so vsi tečaji varne vožnje tako svinjsko dragi. Drugače se pa strinjam z veliko od zgoraj naštetih izjav.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jun 30, 2006 11:15 am

A ni zanimivo kako je hitrost večinokrat dežurni krivec za nesreče, ki jih zakrivijo vozniki. Ja, tu se praktično ne moreš zmotiti in najlažje je v poročilo napisati prav ta vzrok. Nobenmu se namreč ne da ukvarjati in preverjati ali je krivec v trenutku nesreče uporabljal mobilni telefon, prižigal cigareto, nastavljal radio, razmišljal o tem kaj bo skuhal/a. Mogoče je pozabil očala doma, pa slaba cesta, pa dolge luči nasproti vozečega, pa tabletke, pa infarkt, pa samomor, pa blabla.

V glavnem, da se ne bi z nesrečo preveč ukvarjal policaj napiše neprilagojena hitrost saj, če bi avtomobili stali se nesreča res ne bi zgodila. Case closed.

Nakar to dobijo v roke statistiki (Žlender&Co), ki ne vidijo dlje od napisanih številk na papirju/ekranu pa ugotovijo, da smo v Sloveniji zgolj divjaki in da so ostali vzroki za nesreče zanemarljivi napram hitrosti in temu primerno bodo nahecali ustrezne organe, da bodo ukrepali tudi z namestitvijo ogromnega števila radarjev.

In kaj, peklensko dragi radarji bodo nameščeni (nekateri bodo s provizijami in podkopninami spet mastno zaslužili), vozniki se bodo nanje navadili in zmanjšali hitrost (za ziher raje 20km/h manj kot je omejitev, češ mene že ne bodo dobili) tam kjer stoji radar in naenkrat bo takšen radar zgolj strošek, ki ga bo potreba pokrivati iz drugih virov - tudi takšnih, ki so namenjeni vzdrževanju cest (ki so pa katastrofa že danes).

Pa a res rabimo radarje? A se ne da mogoče pregledati koliko nesreč nekdo povzroči, koliko težkih prekrškov ima ipd. S takimi je potrebno razgovor opraviti, po potrebi pobrati izpit, avto in mu preprečiti nadaljne udejstvovanje v prometu kot voznik/motorist. Če ne gre drugače pa se takega lahko tudi za nekaj časa namesti v kakšni ustrezni ustanovi. Da se ne bodo dogajala stvari ko se je n Gorenjskem nekdo vozil naokrog pri tem je imel odprtih več kot 100 prometnih prekrškov in da v okolici Ljubljane živi in se brez težav vozi naokrog nekdo, ki je v treh prometnih nesrečah ubil 5 ljudi.

Pa še ena zanimivost - od kar policaji praktično ne smejo več loviti motoristov in jih ustavljati se pojavljajo zanimive razlage zakaj je toliko mrtvih med motoristi. Največkrat napišejo izsiljevanje prednosti s strani avtomobilov, traktorjev, tovornjakov, uničene ceste, neprimerne odbojne ograja, neustrezno ogrete gume na mrzlem asfaltu, nenavajenost na motor po predolgi zimski pavzi. In ravno pri motoristih je res prevelika hitrost največkrat vzrok, ki je povzročil nenamerno izsiljevanje (kdo pa pričakuje da skozi nepregledno strnjeno naselje prileti izstrelek s 100km/h+), da ne govorim o padcih zaradi neustrezne hitrosti, ko ne uspejo zvoziti ovinka pa zato da padajo niso krive ograje in niti ne neogrete gume še manj pa zimska pavza.

Hja tako je če imaš dvojna merila in prikažš samo tista, ki ti ustrezajo.

Uporabniški avatar
zan333
Nov uporabnik

Napisal/-a zan333 Pe jun 30, 2006 11:23 am

še moj komentar;vsak posameznik je odgovoren za svoja dejanja.res je da bi ceste morale biti boljše, policaji bi lahk delal drugač, bla, bla...
za vse je kriva pa država; ceste bojo zrihtal cestarji ko bojo dobil dovoljenje, policiaji bojo lahk delal drugač, ko bo kak zakon drgačen. tle mislim predvsem na to, da se večina folka dela norce iz njih. vozi mimo patrulje lepo, kot vzoren voznik, po 50 m pa gas do podna. pa mogoče sodstvo, policaj se matra,sodnik mu oprosti!!! model ko skoz pije ma še vedno vozniško!!! to ne gre. pa socialni problemi, pa cigani...

tud sam sem rad hitro vozil takrat ko sem mel možnost. Ko sem pa sam na lastne oči videl 2 smrtne nesreče, sem se zamislil. od takrat se je vse spremenilo!!!

Uporabniški avatar
Coleman
Novinec

Napisal/-a Coleman Pe jun 30, 2006 11:46 am

When size equals knowledge I'll be a one big muthafucka!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Shebo Pe jun 30, 2006 12:42 pm

Coleman je napisal/-a:http://www.avtomobilizem.com/modules/articles/?art_id=373
http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 076689.php

Najbolje da vsi hodimo peš... Pa bomo vsi varni...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
tuning 4 ever
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a tuning 4 ever Pe jun 30, 2006 12:46 pm

ja pa še res je :x
Slika

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Pe jun 30, 2006 12:58 pm

sam ni mi pa jasno k polcija piše prispevke o nesrečah zmer dajo zravn slike, ma če bi mal j***a bi nalepil svoje zbite avte pa motorje k se iživljajo po cestah in pol kao vsi ostali ogrožamo varnost oni so pa angelčki :evil:

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Shebo Pe jun 30, 2006 2:16 pm

@TNT: glede na to, da bi pripravil lasten program za varnost v prometu, me zanima, če imaš že kakšno dobro idejo o tem. Me zanima. ;)

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Pe jun 30, 2006 2:31 pm

Tako kot je BBoss napisal, neprilagojena hitrost je najlazja zadeva, ki jo lahko policaj napise v zapisnik, ta pojem pa "vecina" smatra kot prekoracitev hitrosti.
Lansko leto je neka zenska zbila pesca, ki je hodil po napacnem pasu ceste, brez kresnicke, oblecen v temna oblacila in mislim da je bil celo vinjen, vozila je po omejitvi(50/h naselje), ko ga je zagledala je bilo prepozno, pa recimo ko ga je opazila je zmanjsala ze na 40km/h in ga zbila do smrti.. Pa kljub temu da je bil ubistvu pesec kriv, je zenska dobila kazensko ovadbo, ker je peljala z neprilagojeno hitrostjo , pa tudi ce bi ga zbila pri 10na uro, bi bla se vseen ona kriva. Kaj pa si folk misli, ja baba neumna kaj pa divjas, jst bi taki vzel izpit za vedno.. V takem primeru ne pomaga noben radar, ce nekdo pred tvoj avto pade pijan kaj bos naredil? NIC, lepo bos sel v zapor za 3+ let.

Res sem vesel da zivim v taki drzavi kot je. :pij: :vrum :woohoo

Vsi drugacni, vsi enakopravni, MY ASS!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jun 30, 2006 2:39 pm

V kratkem bodo na celotnem križu postavili skupno 18 stacionarnih merilnikov hitrosti.
Hitrost - počasneje je varneje. NE NI! Bolj pozorno in preudarno je bolj varno.
:roll:

They just don't get it.

PureTnt karkoli naredite bo bolje od sedanjega bullshita.
Upam, da boš za navdih upošteval tudi kakšno idejo s foruma.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov