Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Skywalker
Nov uporabnik

Napisal/-a Skywalker Če jun 12, 2003 11:03 am

No pa še moje skromno mnenje.

Sicer kamionar nisem vozim pa avto in motor pa takole.

Tudi men je že priletela guma od tovornjaka rezervna v avto pa njega boli k%%%%
Vendar to mislim da meče bolj slab vtis na konkretnega voznika in ne na vse.

Mislim pa da je najhujši problem prej pri motoristih in avtomobilistih, ki ne znajo pravilno ocenit hitrost motorja še manj pa se zavedajo kakšno zavorno pot porabi motor za vstavljanje.
Technology is dominated by those who manage what they do not understand.

G-4S

Napisal/-a G-4S Če jun 12, 2003 11:04 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki Če jun 12, 2003 1:33 pm

Se strinjam s tistimi, ki trdijo, da so najhujsi v prometu prav avtomobilisti. Vsaj pri nas v MB je tako, da najbolj na cesti izsiljujejo vozniki raznoraznih s spojlerji obdanih Hondic. Sem ze parkrat skoraj kaj dozivel zaradi njih. Sploh ce grem kdaj koga prehitevat, pa pritisne po plinu, da ga ne bi. Brezveze. Drugace pa proti samim tovornjakarjem nimam cisto nic. Razen tega, da bi lahko vozili z malo vecjimi razdaljami do spredaj vozecih, da se jih laze prehiti in pa seveda, da ne bi vec tovornjakarji, ki vozijo 82 km/h prehitevali tistih, ki vozijo 81 km/h. Sicer se res najdejo kaksni divjaki in mislim, da bi se lahko vsaj enkrat nasa policija izkazala za koristne. Ce ze vse (neposreceno) kopiramo po nemcih (kar se prometnih zakonov tice itd) bi lahko uvedli se patrulije tovornjakarjev, ki bi iskali krsitve.
Kar pa se motoristov tice, pa so popolnoma poglavje zase. Od tistih divjakov, ki izzivajo nesreco v vsakem ovinku do tistih, ki so pravi motoristi (kar sem bil nekoc tudi sam) in imajo motor predvsem zaradi dozivetij, ki jim jih ponuja ne pa zaradi divjanja (sam sem s svojim enduricem raje preizkusal svoje sposobnosti z voznjo po off-road poteh in z umirjenimi izleti kot pa z divjanjem po mestu in okolici). Ze parkrat se mi je zgodilo, da sem se v zadnjem trenutku umaknil kaksnemu divjaku, ki je pridivjal za menoj (na cesti, kjer je omejitev 70 sem ze sam vozil okoli 85-90, ko mimo mene bliskne motorist). S tem se prav nic ne strinjam. In se prav nic ne sekiram zaradi taksnih budal, pa ce se ubije na naslednjem ovinku. Ne zelim si samo tega, da bi mi kdaj kateri izmed njih kdaj pripeljal nasproti, jaz pa se ne bi mogel umakniti (kot sem se ze nestetokrat do sedaj). A jim motor res daje pravico, da lahko vedno in kadarkoli vozijo vsaj 100km/h hitreje od omejitev?!?!?

LP

Miki

mcoupe
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a mcoupe Če jun 12, 2003 2:53 pm

Jest povem po pravici sem prav vesel da je zdej enkrat tut ta tema ven pršla!jest sem voznik kamiona pa vam povem da jest osebno s kamionom večkrat pelem za osebnim avtom kot pa osebni za mano!je pa tko s tovornjakom ne morš prehitet avta tko hitr kokr z osebnim avtom in pol se nabirajo kolone,za kamionom pa ljudje pizdijo pol pa spet kamion!jest kot šofer kamiona bi vam prav rad dokazal kako to zgleda v praksi če se zunaj naselja z avtom pred tabo pelje 65 ali 70!z avtom ga prehitiš pa je, v mojem primeru pa ni tko!ali pa primer:se peleš po prednosti cesti pa en osebni pride iz stranske pa kr ven zapele sam zato ker gre tovornjak prot nemu in ga izsili,pa ni problema nej gre naprej sam ne pa da izsili pol ga morm pa jest s tovornjakom čakat!

za popizdit so šoferji dons na cest,pa brez zamere sam tako je!

lp,Mitja

Uporabniški avatar
vazman
Stalni uporabnik

Napisal/-a vazman Pe jun 13, 2003 6:16 am

Odkar sam vozim avto nisem zaradi tovrnjakarjev dozivel nic slabega.Se je pa to zgodilo ze precej let nazaj,ko smo šli s familijo v Italijo.

Nekaj kilometrov naprej od Palmanove,ko se avtocesta razcepi proti Benetkam,zavijemo na skrajno levo in počas prehitevamo tovrnjaka.Tam gre itak vse 140,pa še cesta je bila mokra,Lada samara pa itak ne zmore veliko vec.Tovrnjakar pa nas ocitno ni videl in je tudi sam,brez zmigovca zacel zavijati na levi pas.Fotr je takrat zabremzal in avto je odneslo direktno v zadne kolo tovrnjaka.Avto je potem odbilo v ograjo,potem pa še enkrat nazaj v tovrnjaka in z zadnjimi vrati v odbijac tovrnjaka,pol pa še enkrat z zadnjim delom v ograjo.Šofer pa je opazil,da se mu je od strani pribil avto,po njegovi krivdi,pa je samo zmanjšal hitrost,ni cisto ustavil in ko je fotr avto ujel je samo pospešil in se dopeljal dalje.

Na naso sreco pa nihce ni bil poškodovan,saj je šlo za velike hitrosti,cudezno pa od vsega tega premetavanja ni bilo poškodovano nobeno kolo tako,da smo se brez problema pripeljali,do doma.

Uporabniški avatar
polo_16V
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a polo_16V Pe jun 13, 2003 7:46 am

Zok je napisal/-a:pri cestnih motorjih so vzvratna ogledala bolj ali manj neuporabna, lahko pa z mirno vestjo recem, da jih redno uporabljam, ne samo na kriziscih, odcepih, itd., tudi na ravnini, le med ovinki ne, k takrat en kaze nebo, drug pa asfalt, pa se varno ni. od zadaj sem do zdaj le enkrat dozivel presenecenje - ko sn kulega prehitu (130-140 km/h), se postavu pred njega, 10 sek. kasnej je pa mim mene padu en z R1 z VSAJ 200 km/h (glih tuk d sm vidu d je mel uno gigantsko nemsko tablo zadej pa d je mel od R1 zadnje lucke). :twisted:

Ogledala na cestnih motorjih so več al manj neuporabna.Pa še lastniki jih zamenjujejo s pou manjšimi.Velike žmigavce zamenjujejo z malimi in tako naprej.
Glede motoristov,več al manj mislim na motorje supersport.Živim ob glavni cesti,kjer ljudje več al manj zavijajo levo,ko se hočejo izmaknit koloni,ko gredo proti morju.Avto zavija,motorist pa mimo od 150-180 na uro.Kako ga hoče bogi avtomobilist sploh opazit?Nič čudnega,da vidim skoraj vsak teden kakega motorista na tleh,oz. njegovo punco,ki jo katapultira čez balanco...
Tako da je malo "angelčkov" med motoristi.

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Sr jun 18, 2003 9:07 pm

polo_16V je napisal/-a:Ogledala na cestnih motorjih so več al manj neuporabna.Pa še lastniki jih zamenjujejo s pou manjšimi.Velike žmigavce zamenjujejo z malimi in tako naprej.

manjsi smerniki niso nujno z manjso svetilnostjo. velikost vzvratnih ogledal je omejena na minimum 50 kvadratnih centimetrov. skor vse, kar folk naredi, je v okviru zakona, ker se na motorju zaradi velikosti 10x prej opazi kot na avtu, in tako bi motoristi imeli s policijo same krize. vecina jih ma toliko soli v glavi, da ne dela predelav proti zakonu, homologacije pa so tudi cenejse kot pri avtomobilih.
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
dacapio
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a dacapio So jun 21, 2003 10:40 am

Saj ne rečem da vsi, ampak večina motoristov se vozi po sredi ceste in povrhu še brez luči tak da ni šans da ga pravočasno opaziš........neštetokrat sem se že umikal na bankino....tak da sem skoraj sebe ubil da sem se mu izognil.......
:vrum...driving with diesel...

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen So jun 21, 2003 8:25 pm

...mene pa še motoristi tolk ne motijo kot beciklisti v mestu moreš iz vseh smeri pazit kdaj bo keri prletu, prometna pravila so za njih papir za rit brisat...najhujše pa, zadnjič sem moral s pločnika na cesto skočit, da me maniak ni zgazo...sem bil peš seveda...
...ne smem kar želim...

CAPRI BOY
Novinec

Kraj: Goriška

Napisal/-a CAPRI BOY So jun 21, 2003 9:55 pm

zoranwagen je napisal/-a:...mene pa še motoristi tolk ne motijo kot beciklisti v mestu moreš iz vseh smeri pazit kdaj bo keri prletu, prometna pravila so za njih papir za rit brisat...najhujše pa, zadnjič sem moral s pločnika na cesto skočit, da me maniak ni zgazo...sem bil peš seveda...

:D kolesarji itak niso udeleženci v prometu njih nič ne briga :evil: cestarji bi jih mogli z plugi za sneg vsake tolko časa odstrant s ceste posebno kadar vozijo vzporedno skupaj :twisted: in pol se še bedasto režijo ko jim potrobiš naj se mal umaknejo :evil: kar pa se tiče motoristov jaz sem enemu že lepo pokazal da če ne zna vozit naj bo doma 8) prislužu si je zelo dolgo bolniško in motor na odpadu :twisted: ampak niso vsi enaki če se normalno pripelje brez izsiljevanj in neumnosti pa ne z hitrostjo 200km/h kjer je omejitev 50 se malo umaknem da gre lepo mimo pa je :D kamionisti pa so ljudje kateri služijo težko prigarani denar tako da sem malo bolj obziren do njih se pa dobijo tudi takšni da bi jim izpit pobral :wink:
Fur immer CAPRI

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen So jun 21, 2003 9:59 pm

CAPRI BOY je napisal/-a: :D kolesarji itak niso udeleženci v prometu njih nič ne briga :evil: cestarji bi jih mogli z plugi za sneg vsake tolko časa odstrant s ceste

...hehehe...to je ideja...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
polo_16V
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a polo_16V Ne jun 22, 2003 12:54 am

Zok je napisal/-a:
polo_16V je napisal/-a:Ogledala na cestnih motorjih so več al manj neuporabna.Pa še lastniki jih zamenjujejo s pou manjšimi.Velike žmigavce zamenjujejo z malimi in tako naprej.

manjsi smerniki niso nujno z manjso svetilnostjo. velikost vzvratnih ogledal je omejena na minimum 50 kvadratnih centimetrov. skor vse, kar folk naredi, je v okviru zakona, ker se na motorju zaradi velikosti 10x prej opazi kot na avtu, in tako bi motoristi imeli s policijo same krize. vecina jih ma toliko soli v glavi, da ne dela predelav proti zakonu, homologacije pa so tudi cenejse kot pri avtomobilih.

Pejdi kdaj v portorož,pa si ogleduj malo cestne motorje.Če majo tisti žmigavci,na črno potemnjeni,enako svetilnost kot original,bi to rad vidu.Glede špeglov,pa me zanima kaj boš ti vidu s 50 cm kvadrat,pri 180 na uro ali več,kot vozijo po magistralni cesti.S tem pa ne ciljam na vse motoriste in še posebno ne mislim nate.

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Kiri Ne jun 22, 2003 9:22 am

CAPRI BOY je napisal/-a:
zoranwagen je napisal/-a:...mene pa še motoristi tolk ne motijo kot beciklisti v mestu moreš iz vseh smeri pazit kdaj bo keri prletu, prometna pravila so za njih papir za rit brisat...najhujše pa, zadnjič sem moral s pločnika na cesto skočit, da me maniak ni zgazo...sem bil peš seveda...

:D kolesarji itak niso udeleženci v prometu njih nič ne briga :evil: cestarji bi jih mogli z plugi za sneg vsake tolko časa odstrant s ceste posebno kadar vozijo vzporedno skupaj :twisted: in pol se še bedasto režijo ko jim potrobiš naj se mal umaknejo :evil: kar pa se tiče motoristov jaz sem enemu že lepo pokazal da če ne zna vozit naj bo doma 8) prislužu si je zelo dolgo bolniško in motor na odpadu :twisted: ampak niso vsi enaki če se normalno pripelje brez izsiljevanj in neumnosti pa ne z hitrostjo 200km/h kjer je omejitev 50 se malo umaknem da gre lepo mimo pa je :D kamionisti pa so ljudje kateri služijo težko prigarani denar tako da sem malo bolj obziren do njih se pa dobijo tudi takšni da bi jim izpit pobral :wink:

Mah si nism mogu pomagat...morm mal kolesarje zagovarjat kr sm recimo še več na kolesu kokr v avtu...ko vsi tok šimfate...kokret ste se pa že pelal s kolesom po kaki mal bol prometni cest?...probite enkret...bomo vidl pol kjer je najbl ogrožen božček v prometu...buh ne dej da se po noč kje peleš...te ja ubijejo :)
Sej ne rečem d sm anglčk na kolesu...to sploh ne...ampak morš bit mal uplen drgač te pa itak ne upoštevajo v prometu ne? :) ...sej že vidm kake tle gor pihate
Po moje se v prometu vedno najdejo černe ovčke...tko med tovornakarji kukr pr osebnih avtih, motoristih in tut kolesarjih...sam zdej zarad enga cpleta ne bomo kr na vse posplošil a ne? :)
Ok mogu sm se tega znebit k ne prenesem če kjer čez kolesarje šimfa...sploh pa taki k se sam do trgovine pa nazaj pelejo oz. ns sam z avta opazujejo...ok sej bom tih raj d se ne bom še kjerem zamiru...se ne štrajtam rad :)
No fajn se mejte, pa brez zamire :)
LP Kiri

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Ne jun 22, 2003 9:49 am

...letos še nisem srečal beciklista, ki bi se enega prometnega predpisa držal...je pa zadnjič tu med mobitelom in železnico se ena pelala tak kot marsikdo po kolesarski v napačno smer in jo je polistist na biciklu ustavo...dan je bil kr lepši...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Ne jun 22, 2003 12:30 pm

CAPRI BOY je napisal/-a:

Ja, nekateri bi pa res radi vidli da bi bili sami na cesti.
BTW kolesarji SMO ENAKOPRAVNI udeleženci v prometu!!!
Upoštevati mormo VSE prometne predpise. So pa tko k v vseh kategorijah črne ovce.
Tud ti v avtu zihr ne vozš skoz po CPP, tko tud jest ne (ne na kolesu, ne v avtu).
Pač prevoženi stop znaki so eno, ogrožanje življenja pa drugo.
Stop znak je lahko dokazljiv, pri ogrožanju življenja ti bo polcaj svetvau pa civilno tožbo :(.

Če pa ti mislš da ker je pač kolo ožje, ga lahko vseeno prehitevaš kjerkoli, tudi v nepreglednih ovinkih (kokr dela veliko neučakanih avtomobilistov), mal pomisli, kaj se zgodi z 9 kg težko specialko in kolesarjem na njej, ki ga prehitevaš z 10 cm bočne razdalje!!! Veter dela svoje....

In ja, tud men se je že zgodil da bi rad kakšnega kolesarja kar preskoču, ker drgač nism mogu mim njega :twisted:
pa ga nism.

LP

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Ne jun 22, 2003 1:06 pm

misty je napisal/-a:BTW kolesarji SMO ENAKOPRAVNI udeleženci v prometu!!!

LP

...potem se pa tud tak obnašajte!!!...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Kiri Ne jun 22, 2003 1:30 pm

zoranwagen je napisal/-a:

LP

Ko se bojo ostali udeleženci prometa do nas :) pol ni blem...dokler nas pa nobedn nima za enakovredne tok časa se je treba mal bl "agresivn" drgač te itak noben ne jeb** 5%...no ampak sej men je usejn...po mestu se bo prej avtomobilist mene ustrašu k pa jst njega :twisted: ...dost bo :) ...sej bom nehu zdej :)
lep pozdrav pa ne se kregat :D

Kiri

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Napisal/-a misty Ne jun 22, 2003 4:30 pm

LP

Nekateri se tok obnašamo....

Sam nekateri mate pa še zmer v glavah JAČI TLAČI

brez zamere

PS: a si sploh prebral cel post, al si se sam zapiču u ta stavek :twisted:

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Ne jun 22, 2003 4:45 pm

misty je napisal/-a: JAČI TLAČI

...mam to grdo navado, da vse preberem...
zadnjič sem ta malega pelu u vrtec. In tu iz župe maš špuru za levo in desno in pred mano en beciklist slalomira levo pa desno, da nisem vedel kam bo zavil. Dovolil sem si potrobit, da se bo odloču kam misli. Frajerček v mešnih hlačah, kravit in avktovki mi je mahal češ kaj bi rad! Ko je tu mimo mobitela zavil na kolesarsko sem spustil šipo ga vprašal komu maha odgovoril je "POMIRI SE ATA", če nebi blo že vse zaparkirano ob mobitelu in kolona zamanu potem bi blo "jači tlači"
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Napisal/-a misty Ne jun 22, 2003 5:02 pm

misty je napisal/-a: JAČI TLAČI

...mam to grdo navado, da vse preberem...
zadnjič sem ta malega pelu u vrtec. In tu iz župe maš špuru za levo in desno in pred mano en beciklist slalomira levo pa desno, da nisem vedel kam bo zavil. Dovolil sem si potrobit, da se bo odloču kam misli. Frajerček v mešnih hlačah, kravit in avktovki mi je mahal češ kaj bi rad! Ko je tu mimo mobitela zavil na kolesarsko sem spustil šipo ga vprašal komu maha odgovoril je "POMIRI SE ATA", če nebi blo že vse zaparkirano ob mobitelu in kolona zamanu potem bi blo "jači tlači"

:twisted: :twisted:
Te čist razumem.
Pravim samo, da ne vseh kolesarjev v en koš metat.
Tistmu kolesarju bi pa tud jest "povedu" svoje...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov