Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss To jul 18, 2006 8:10 pm

ma ne ta ideja je delno dobra, sam jst bi jih poslou nazaj delat tečaj pa use jovo na novo
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To jul 18, 2006 10:09 pm

Spidojc je napisal/-a:
H2 je napisal/-a:jest če je potrebno potem zlo zlo zlo počasi vrata odprem da se naslonijo na drug avto!

Ma ti bom jest dal naslonijo n a drug avto :evil:

Če se čisto na mehko in počasi dotaknejo, zakaj pa ne? Saj lak in barva tudi nista tak občutljiva kot nekateri mislite. Drugo je, če avto ob tem zaniha, no pa še to bolj malo verjetno.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Sr jul 19, 2006 9:51 am

Mislim, da ste kar uredu povzeli zadevo. Se strinjam, da je s tem kar kriza pri nas.

bass je napisal/-a:Še tole: poskušam parkirati poleg najdražjega možnega avtomobila, če si odštel za avto 10 mio ali več, potem boš ZELO pazljiv z vrati. Če pa si za avto dal 50k, je "malo" večja verjetnost, da se ti zanj j*be.

Mnjah, možno sicer je kot si rekel, ampak... Bivši sošolki je gospod očka kupil BMW X3... Avtomatik, 3.0d... Ne bi zdaj začel s klišeji o ženskih voznicah, ampak mene je blo strah ko sem se z njo peljal... Kakorkoli že, avto je baje stalno popraskan, zlupan, itd... Od parkiranja, namreč. Tako da jst bi dvakrat premislil, kar se tiče parkiranja poleg česa takega...

Samo visoka cena avta ne zagotavlja še ničesar... Kdo pa je pravi, da je trenutni voznik plačal za vozilo? Ali pa da je tudi sam kupec dovolj previden in kulturen? Preveč folka vidim, ki jim očki in mamice kupujejo drage avte... Med tem ko vam recimo eclipse_R in njegov Accent, ki ne stane več kot 10 mio, ne bosta storila nič žalega. ;)

Je pa res, da smo pred par dnevi lezli iz polno naloženega 5 vratnega Polota in se je kolega precej naslonil na in pordrajsal vrata sosedne Thuglyje. Cca 1×1 cm odrgnina... Kaj naj rečem, jst sm ga vprašujoče pogledal, on pa pač "ups". Na sploh tip precej grobo zapira-odpira vrata. Ampak mislim, da on se dejansko ne prevaža kaj preveč z avti, dejansko, pomoje da sploh ni opazil sosednjega avta na parkir placu... Ne vem, ne zdi se mi kot preveč objesten tip... Pač nesreča? Zanalašč zagotovo ni bilo.

LP,
Oskar
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr jul 19, 2006 10:00 am

Za vdrtino v plehu je treba že kar dobro udarit. Če se vrata le nežno naslonijo se ne bo poznalo nič, če pa avto zaniha, ko nekdo leze noter ali ven, pa je že velika možnost da se bo poznalo. Take male poškodbe gredo ponavadi dol s polirno pasto. Je pa spet zelo odvisno od jakosti, koliko so vrata naslonjena.
Pred leti se mi je doma zgodilo, da je otrok odprl vrata in butnil avto, seveda naš domači avto, ker sta parkirana vzporedno. Takrat mi je zavrelo in od takrat dalje obstaja zlato pravilo o načino vstopanja in izstopanja v avto, seveda noter spada tudi odpiranje vrat.

Kdo sploh buta z vrati v druge avtomobile? kot smo že ugotovili, so to po večini malomarneži, ki se niti svojega lastnega avtomobila ne pazijo dovolj. Če takega voznika bolj natančno opazujemo, lahko opazimo, da je malomaren tudi drugje, na drugih področjih. Avto bo po vsej verjetnosti imel umazan zunaj in nasvinjan znotraj, imel bo umazane sedeže, polno peska po tleh v avtu in podobno. Taki ljudje delajo z avtom nekako tako kot svinja z mehom (da vključim del pregovora). Če pa pogledamo še vožnjo takih osebkov, lahko ugotovimo, da večina od njih tudi vozi malomarno. Briga njega, če zagazi v luknjo na cesti, če zadane robnik, ... to pa se vidi tudi po obuškanih feltnah, ki so opraskane in z okrušenimi robovi plastičnih pokrovov. Poleg teh malomarnežev so pa še tisti, s preveč denarja, ki vozijo drage avtomobile, ki jih kupujejo nov na vsake 2-3 leta, in z njimi ravnajo nekako podobno kot prejšnji malomarneži. Tudi oni butajo z vrati in parkirajo postrani v boks. Mnoge izmed malomarnežev je nemogoče prevzgojiti.
Glede kazni zaradi malomarnega parkiranja: res je, denarna kazen bo verjetno premalo, dodal bi še obvezno učno vožnjo z inštruktorjem, da bi se naučili parkirat, mimogrede pa bi potem dodal še izpitno vožnjo, če je malomarni voznik pozabil še kaj drugega od cpp. Ja, in res, zaradi tega bi se lahko odprlo nekaj novih avto šol, ki bi zaposlovale ljudi, tako da bi s tem pripomogli tudi za zmanjšanje brezposelnosti :P
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Sr jul 19, 2006 10:22 am

sebaveh je napisal/-a:
Spidojc je napisal/-a:
H2 je napisal/-a:jest če je potrebno potem zlo zlo zlo počasi vrata odprem da se naslonijo na drug avto!

Ma ti bom jest dal naslonijo n a drug avto :evil:

Če se čisto na mehko in počasi dotaknejo, zakaj pa ne? Saj lak in barva tudi nista tak občutljiva kot nekateri mislite. Drugo je, če avto ob tem zaniha, no pa še to bolj malo verjetno.

Seveda avto vedno zaniha. Se ne odprejo vrata za to, da se iz avta izstopi oz. vstopi? V tem primeru avto kar fajn zaniha, vrata pa porišejo sosednji avto na katerega se prislonijo vrata. Mi gre na k. takšen folk. Pa ne, da bi kaj bolj pazili, če te opazijo, da sediš v avtu. Njim je vseeno. (oz. vam)

Uporabniški avatar
mihakrapez
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihakrapez Če jul 20, 2006 7:05 am

Bmw e46 328 touring.

Ko sem prišel iz špara me je čakalo tole sicer je kasko ampak vseeno je do živega
in bo treba tapeto podreti in udariti ven in štrihati pa še brez avta bom en teden eni
res nimajo filinga :roll:
samo pomoje so problem premajhna parkirišča. Če parkiraš točno na sredo npr z dvovratnim avtom ni variante da komot stopiš ven brez da bi z vrati butnil.
(nočejo pa narediti večjih parkir boxov ker gledajo samo na to kako bi čimveč folka spravili na čim manjši prostor zemlja pa je draga z zakonom pa ni določeno).
Če je kdo mogoče že bil v USA je ziher videl da so tam boxi taki, da če parkiraš avto lahko odpreš vsa vrata in prtljažnik in komot stopiš ven-noter.

Rešitev je sledeča.
Parkiraj kot parkirani butci. Pod kotom 45 stopinj čez 2 boxa in v tem primeru lahko sosed odpre vrata do konca in te ne bo zadel. Tako, da ko boste videli temno plavega bmwja parkiranega v box pod kotom 45 stopinj vedite da nisem prelen da bi naravnost parkiral ampak je to zgolj zaradi zaščite vrat.
Lp
Priponke
100_3833.JPG
100_3831.JPG
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 20, 2006 7:19 am

mihakrapez je napisal/-a:samo pomoje so problem premajhna parkirišča. Če parkiraš točno na sredo npr z dvovratnim avtom ni variante da komot stopiš ven brez da bi z vrati butnil.

Jst imam dvovraten avto. Vrata so res ogromna, pa vedno lahko normalno izstopim iz avta in še primem vrata, da nebi butnil v drug avto. Tut moja boljša polovica res orenk pazi na to da nebi koga butnila, tako da se vedno da preprečit butanje ob drug avto.

Tko da tole mal nakladaš - NISO PRAKPLACI PREMAJHNI - LJUDJE SO PRENEUMNI IN JIH BAŠ BOLI ZA INVENTAR NEKOGA DRUGEGA - sej to se že pri vladi začne(riba smrdi pri glavi), ko vidiš s kako lahkoto zapravljajo davkoplačevalski denar - zakaj pa potem mislite, da bodo ljudje drugačni, če že taglavni tako delajo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
mihakrapez
Novinec

Napisal/-a mihakrapez Če jul 20, 2006 8:03 am

nebivedu je napisal/-a:
mihakrapez je napisal/-a:samo pomoje so problem premajhna parkirišča. Če parkiraš točno na sredo npr z dvovratnim avtom ni variante da komot stopiš ven brez da bi z vrati butnil.

Jst imam dvovraten avto. Vrata so res ogromna, pa vedno lahko normalno izstopim iz avta in še primem vrata, da nebi butnil v drug avto. Tut moja boljša polovica res orenk pazi na to da nebi koga butnila, tako da se vedno da preprečit butanje ob drug avto.

Tko da tole mal nakladaš - NISO PRAKPLACI PREMAJHNI - LJUDJE SO PRENEUMNI IN JIH BAŠ BOLI ZA INVENTAR NEKOGA DRUGEGA - sej to se že pri vladi začne(riba smrdi pri glavi), ko vidiš s kako lahkoto zapravljajo davkoplačevalski denar - zakaj pa potem mislite, da bodo ljudje drugačni, če že taglavni tako delajo.

Se popolnoma strinjam samo saj veš kako je to jaz še v življenju nisem nikogar butnu.
Ampak ko pa pride familija v špara sta mož in žena že itak vsa nadrkana in se skregata še preden parkirajo pa dva mulčka zadi ki komaj čakata da bosta kakšno igračo dobila parkirajo pum bum bum bum po možnosti je otrok na otroškem zicu ali pa celo kak voziček po vrhu pa še familija brez posluha za avtomobilizem in rezultat je tu (eni imajo avte pač kot prevozno sredstvo in ne znajo niti okna spustit so pa občutlčjivi na vrtne palčke (100 ljudi 100 čudi).

Svetujem parkiranje pod kotom 45 stopinj :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če jul 20, 2006 11:11 am

mihakrapez je napisal/-a:Svetujem parkiranje pod kotom 45 stopinj :lol:

potem bo ves avtomobilizem.com v rubriki "parkirni norci" :P
[OO-(||||)(||||)-OO]

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Če jul 20, 2006 11:39 am

nebivedu je napisal/-a:(riba smrdi pri glavi)

Pa kaj maš ti dons neki proti ribam, men so pa tok dobre :lol: sorry za offtopic :P

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Če jul 20, 2006 6:14 pm

Nebi o kulturi parkiranja v Sloveniji, 98% ljudi parkira tako, da se lahko samo drzis za glavo. Kamorkoli prides na katerikoli parking, bo vecina avto postrani v boksih, nekateri cez dva boksa, nekateri sploh parkirani tam kjer jim ni dovoljeno parkirati, ... Seveda, folku se j**e, sedaj se gre samo za to, da vse naredis cim hitreje, vec, bolje.. Pa avtosole, ki dajejo veliko premali poudarek na ucenje parkiranja.

Odpiranje vrat pa sploh.. Jest bom kmalu brez barve na vratih, poliram vsak mesec razne male praskice in odrgnine ven! Vcasih imam celo sreco, da ujamem "zlocinca" na delu in ga nahrulim, vecina jih samo debelo gleda, ces, kaj sem pa narobe naredil? K sreci imam dokaj dobre zivce, in ljudeku samo povem kaj je naredil narobe in pa naj malo pazi, ampak parkrat mi je pa ze zavrelo in sem se zdrl za cel mesec skupaj. Recimo enkrat ko sem bil s punco v BTCju parkiran, cisto zgoraj, ravno se je ploha vlila, sva cakala v avtu da se zlije. In se parkira zraven ena zenska, vlaci ven deznik, torbico pa ne vem kaj se vse, odpre vrata da se je moj avto kar zatresel, potem jih je pa se malo podrgnila za namecek, ko je vso nakopiceno robo (deznik, torbico in neke vrecke al kaj jaz vem) vlekla ven iz avta. V tistem sem bil ze zunaj avta in sem se drl, da me je slisal cel parking! Baba je najprej samo cudno gledala, pol je hotla nekaj ugovarjat da se itaq nic ne pozna, pa dej neham bit zivcn, pa sem jo tako nazaj zabil, da je potem pozabla tud marelo odpret in je sla kar po dezju od avta do strehe. Matr ji..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost