Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
5ka
Novinec

Kraj: planina

Napisal/-a 5ka Ne avg 13, 2006 9:25 am

pravilo močnejšega..se strinjam zanimiv je gledat kako panično sekači ovinkov skačejo nazaj na svoj pas ko zagledajo mojo križarko ki jim pripelje nasprot. pa kakšna mrga na sovoznikovem sedežu en 40 cm kos 4 centi debelga kabla pod zicem pa ga ni junaka ki se neb usedu oz. za " vsako bolezen raste rožca na tem svet".

spomnm se pa ene anekdote iz radja ko se si ena pripadnica ženskega spola vstavla v križišču in možak za njo izstopi iz svojga avta, stopi do nje in jo skozi zaprto šipo udari na gobc. ženska nato pokliče na radio in sprašuje kaj hudiča je blo tko narobe z njeno vožnjo da si je zaslužla razbito šajbo in premaknjeno čeljust.

tuki se poraja vprašanje al smo preveč al pa mogoče PREMAL strpni do voznikov ki niso tako izkušeni kot mi in zato nardijo kako neumnost na cesti in zarad tega povzročijo kak izbruh slabe volje.

navk zgodbe VSAK ZAČETNIK JE TEŽEK in to bi si blo za zapomnt! tud mi smo delal pizdarije po cest pa nas je to minil oz smo to prerasl al se pa en mal zresnl pa zamislil nad svojem početjem in tud oni se bojo.

do takrat pa okrogu volan in polne gume pobje
ride to live live to ride

audi__racing
Nov uporabnik

Napisal/-a audi__racing Ne avg 13, 2006 10:22 am

gremo enkrat v kolosej in pol vidmo da bčaka en kamjon da bo zapeljal iz gradbišča na naš pas.. seveda je to naredil tako da smo se skoraj zaleteli in ko smo ga prehiteli se je prou nesramno režau.. sej vem.. boli njega. kamjon itak ni njegov in krivi bli bli itak mi...

artman
Nov uporabnik

Napisal/-a artman Ne avg 13, 2006 11:29 am

mislim ja, zakon močnejšega. Problem je v tem, da če bi te nekdo z lado nivo in bullbarom spredi izsilu, ti pa furaš mehk pleh, se ti v nobenem primeru ne izplača zamižat v tistem momentu. Ker nikol ne boš dobil tok keša nazaj, pa še avto bo zaleten. Unmu pa itak ne bo nč. Je pa res da ko vidš enga da niti ne ve kdo ma prednost v križišču kamor je prpelu, se ti smil. Na živce mi grejo pa res tisti fotri k misljo da majo povsod prednost kamor pridejo. Ampak jebiga, po en stran je tko povsod v lajfu, šibkejši bodo bogli zmer bolj pazit ;)
[/quote]

Uporabniški avatar
rsquattro
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska/Ingolstadt

Re: Norost na cesti

Napisal/-a rsquattro Ne avg 13, 2006 4:40 pm

Kritik je napisal/-a:Ok, boste rekli nič novega. Berem tele forume in me boli glava. Kakšni norci se nahajajo na cesti. Me zanima kakšne situacije ste doživeli na cesti, kjer ste se rešili le za las? :shock:
Meni se je danes zgodila situacija, kjer sem se mislil, da bom tipa fental. Se peljem po mokri cesti in nasproti mi pripelje zelena škoda felicija. Tip z ročno obrne avto pred menoj in posledično zapelje na moj pas. Jest skočim na bremzo in seveda mi blokirajo kolesa. Tista sekunda ali dve sta se mi zdeli tako dolgi in grozni, da ne morem opisat. Naredit nisem mogel nič, nikamor se nisem mogel umaknit. Tipo je z avtom bočno stal na mojem pasu, jest sem pa letel vanj. K sreči se je moj avto ustavil kakšnih 20 cm od njegovega. :shock: No potem, ko se je tipo le postavil v smer vožnje zapeljem ob njega, odprem okno in ga gledam. Tipo pa meni prijavi: Stari j*** ga, nisem te videl. HALO!!! Kakšen izgovor je to? Pa sej mi je še malo prej peljal v nasprotni smeri!! Men je vrelo, da bi šel ven in ga malo pobožal okoli ušes. :/:o:/
Uro kasneje, se peljem iz Leclerca. Pri Fužinah vidim pred seboj semafor ki se počasi zapira (prižgala se je rumena). Vozil sem po desnem pasu. Naenkrat prileti črn golf po levem pasu in skoči pred mene, s tem da je šel mimo mojega sprednjega levega dela ravno za las. In tipo skoči po bremzi, jest pa tud. Spet ni manjkal velik da bi ga nabil od zadaj.
Ko sem nato prišel domov sem avto zapeljal v garažo, ker dve taki situaciji na dan v roku ene ure je pa mal preveč. :huh:

Oprostite, ampak ali ni tole za pod področje čvek.... :roll:

Sicer pa upam, da se ne hvalite kdaj ste se nazadnje komaj rešili iz stiske. Ponavadi ni samo en krivec za nesreče....... ;)

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Ne avg 13, 2006 8:42 pm

kaj se je meni zgodilo? prejšnji teden sem se vračal iz paga in že ki je bilo lepo vreme, prazna cesta (jadranska) in dokaj prazen avto. sem se odločil da gremo en večji del po jadranski ga malo žgat. rad vozim hitro ampak vedno pazim na vse ostale udeležence na cesti.nikoli ne pretiravam in podobno. no ... lepo ga žgem jz vse dokler nisem prišel do nega prok**** Ž******* (ljubljančan).vozil je malo starejši mož z mazdo 6.neki časa vozim za njim in ko sem ga že prehiteval se mi tip hiti na mojo stran, da me je skoraj stisnil v ograjo. točno takrat je moj kolega snemal.sem pa takrat izrekel vse kar je možno!
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne avg 13, 2006 10:15 pm

rsquattro je napisal/-a:
Oprostite, ampak ali ni tole za pod področje čvek.... :roll:

Sicer pa upam, da se ne hvalite kdaj ste se nazadnje komaj rešili iz stiske. Ponavadi ni samo en krivec za nesreče....... ;)

Povsem neprimerna izjava na to temo. Zakaj naj pa ne bi bil samo en krivec za podobne nesreče. Je bila v kratkem nesreča v kateri je izgubil življenje nič krivi voznik osebnega avtomobila. Pa tudi sam prevozim na dan velik in vidim kaj se dogaja po cesti. Mislim zadnjič se je eden "frajer" pripeljal z večjo hitrostjo po klancu navzdol. Prehitel mene in spredaj vozečega potem je šel pa še enega prehitevat direkt v zelo oster in nepregleden ovinek. Nedolgo zatem je pa eden pripeljal iz nasprotne smeri. Če bi malo prej se ve kaj bi bilo. Na tej relaciji sem vsak dan in mi niti na kraj pameti ni prišlo, da bi šel tam prehitevat. Sploh pa, ker je cesta v zelo slabem stanju.

Se mi je pa že parkrat zgodilo to, da gre folk kateri ne pozna ceste (križišča) izsiljaveti prednostno katera je posebej označena s tablo. Potem te pa še nadere oziroma začne krilt v avtu z rokami. Se mi je to že večkrat zgodilo. Najhujše je bilo pa enkrat, ko sem pravilno pripeljal v tako križišče iz moje desne pa neka ženska z LJ registracijo. Sam vozim čez to križišče vsak dan in vem kdo ima prednost. In kaj je bilo? Jaz že v križišču ona pa pripelje v križišče kot, da gre po prednostni. Kakšne pol metra od nje sem se vstavu. Verjetno ni potrebno omenjat, da sem mogel na polno bremzat. Potem pa začne krilit in nekaj govorit v avtu čes kakšen i**** in ne vem kaj še. Jaz ji pa samo potrobim in pokažem znak ob cesti. Mislim prav se pripelješ, bremzaš ko zmešan da rešiš situacijo potem te pa še nadere?

Je potrebno biti previden dandanes. Je pa tudi res kot sem napisal, da opažam da kar nekaj folka sploh tabel ne gleda ampak samo gasa čez kot, da vozijo oklepnik.

Torej je v veliki meri dovolj eden za dokaj veliko nesrečo.

Edit: Na živce mi pa gredo ateji kateri se vlečejo po cesti kot polži a ko ga hočeš prehitet pa stisne gas do konca in gre po možnosti še po sredini ceste "češ ti me pa že neboš".

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po avg 14, 2006 9:43 am

tomzzi je napisal/-a:Edit: Na živce mi pa gredo ateji kateri se vlečejo po cesti kot polži a ko ga hočeš prehitet pa stisne gas do konca in gre po možnosti še po sredini ceste "češ ti me pa že neboš".

Tole se mi je pa zgodil prejšn tedn. Pa nism jst vozu ampak sošolc. Ženska je dobesedno po sred ceste vozila 60km/h in to izven naselja, pa ni bla niti tok široka cesta. Komi sva jo prehtela, k se ni hotla sploh na svoj pas umaknt pa ne vem s čem vsem ji je kazu, d nj se umakne na svoj pas. Pol k sva jo pa prehtela je pa ženska kr pospešila.

Ene 14 dni nazaj bi pa zrd tega, k en Celjan ni pogledu v špegle (sm ga vidu, k je proti sovozniku gledu), bi ga v križišču dobu v bok, ampak hvalabogu, da je bil nasprotn pas frej, d sm se umaknu, ker če ne bi bil nasprotn pas frej, bi počl. Tud če bi bremzu, neb mogu preprečt, ker sm bil že skor v isti liniji.
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po avg 14, 2006 10:37 am

Mah eni so na cesti res imbecili. Kritik un cepec, ki te "ni videl" je res naprimer bebo. Poznam ljudi, ki na isti način obračajo, če kje kaj zalutijo ampak ponavadi vidijo, če jim kdo pelje nasproti, če ne si pa res en bebo. :evil:
Zadnjič sem se peljal za enim službenim Kangoojem (ne vem kera firma) notri pa trije 40-50 letniki. Lepo 60 po regionalki (kjer je omejitev, če me spomin ne vara 90 ne 60! :evil: ). Po številnih ovinkih in ravninah kjer mi je nasproti prihajal avto sem ga končno lahko nekje prehitel. No in ko grem mimo njega sem vidil kakšen bebo je bil tip. Glavo je imel 25 cm od sprednje šipe nad volanom pa čik v gobcu pa je vozil kot hipnotiziran! Če so taki ljudje za na cesto... :roll:
Že dooolgo nazaj se mi je zgodilo, da sem peljal 70 po prehitevalnem na obvoznici za eno 106ko... Enostavno ni šlo drugače kot da prehitim po voznem psu. In kaj vidijo moje mlade oči? :P 65 letnika, ki vozi z glavo 25 cm stran od šipe in gleda zabuljeno naprej kot bi se peljal 300... In potem sem ga v ogledalu videl, ko je le pogledal nazaj in ugotovil, da ovira promet. :x
Da o raznih izsiljevalcih iz stranske ne govorim...
In ja tudi jaz delam prekrške predvsem une ki govorijo o omejitvi pa lahko zaenkrat potrkam na les, da zaradi 100-110 km/h namesto 90 še nisem nikoli naredil ničesar nevarnega (vem, lahko se mi takoj danes kaj zgodi ampak zaenkrat se ni) kar za ljudi, ki 50 pripeljejo iz stranske ne morem reči. :?
Z ljudmi, ki pospešujejo, ko jih prehitevam pa zaenkrat k sreči nimam izkušenj. 8)

Aja pa še sredinca zakonsko ne smeš več pokazati! :lol: Sem pa dobil iz Tokyo Drifta dobro idejo: Da imaš namesto Maglitko, ki je že out v avtu raje 32 ključ. :lol:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Po avg 14, 2006 11:51 am

In kaj boš z 32 ključem ??? ga boš med vožnjo vrgel nekomu v šipo in se tako postavil na še nižji nivo ?? že tako ti ključ nič ne koristi, ti mogoče primanjkuje samozavesti ?
Mogoče primanjkuje samozavesti vsem, ki vozijo s sabo tako zelo opevano maglitko, pajserje, ključe 32 ali pa polmetrske debele kable ?

Kar se pa tiče bližnjih srečanj z napol slepimi ateki ki so skoraj nalimani na prednjo šipo je pa tako ... že ko voziš za njim bi moral opaziti po načinu vožnje, da je nekaj narobe. Takim primerkom se je najbolje izogniti, bolje vozito 100 ali raje 200 metrov zadaj in nikakor ne prehitevati. Škoda prehitevat takega voznika, na cesti ki ni zares dovolj široka, saj bi v primeru bočnega trčenja ali oplazenja bil kriv tisti ki prehiteva, lahko bi bila deljena krivda. Čeprav mogoče ne bi bil nič kriv če ga prehitiš, pa bi na koncu vseeno bil in po eni strani je tako tudi prav, saj nisi predvidel, da je voznik sumljiv in zato nevaren.
Strpnost in potrpljenje je večinoma veliko cenejše in ... enostavno, čeprav tisto enostavno le ni tako enostavno, kajne?
A ni bolje da 3x mastno zakolneš in potrpiš minutko ali dve. Lahko tudi ustaviš ob cesti in počakaš da napad mine, pa potem pelješ naprej, ko bo tisti sumljiv voznik že 2km daleč naprej.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
ddean1
Novinec

Napisal/-a ddean1 Po avg 14, 2006 12:47 pm

VIR:24 ur

Po več neuspelih poskusih so policisti s cestno oviro le uspeli zaustaviti tovornjakarja, ki je divjal proti Kozini.
Promet na stari cesti Dekani-Kozina je bila v obe smeri zaprta do 2.15. Le dobri reakciji nasproti vozečih vozil in srečnemu naključju gre zahvala, da ni prišlo do kakšne prometne nesreče z zelo tragičnimi posledicami, še poročajo koprski policisti. Koprski policisti so po več neuspešnih poskusih šele s cestno oviro uspeli zaustaviti voznika tovornjaka s priklopnikom, potem ko je z norim vijuganjem in prehitevanjem v ostrih ovinkih na cesti med Obrovim in Kozino ogrožal ostale udeležence v prometu, so danes sporočili iz koprske policijske uprave. Na divjega voznika je policiste opozoril eden od voznikov. Policijska patrulja je tovornjak poskusila ustaviti v Hrpeljah, vendar je voznik z nezmanjšano hitrostjo odpeljal naprej proti Kozini. Policisti so poskušali voznik ustaviti še večkrat, a je divjal naprej proti Kopru. Za Petrinjami je ustavil in začel voziti vzvratno, da bi "pomendral" policijsko vozilo in vozila ostalih udeležencev v prometu. Vsi, ki so bili za tovornjakom, so začeli voziti vzvratno, voznik tovornjaka pa je nato zapeljal v manjši jarek. Ko je poskušal policist voznika obvladati, ga je ta z nogo brcnil v glavo in sunkovito odpeljal naprej. Po poročanju koprskih policistov gre le srečnemu naključju zahvala, da na tleh ležečega policista tovornjak ni povozil. Policisti so nato postavili sredstvo za prisilno ustavljanje vozil, a je voznik z nezmanjšano hitrostjo zapeljal na bodeče kline in odpeljal naprej proti priključku Kastelec. Prednje pnevmatike so se vendarle spraznile, voznik pa je zapeljal levo v jarek in zbežal v bližnje grmovje, kjer so ga policisti prijeli.

Spšloh ne vem ali bi tole komentirali v temi o predoru Kastelec ali tukaj.
Žalostno, nazadnje bo nam ostalo samo še da se vozimo v oklepnikih pol je pa vseeno al v Krpanih al pa v Patrijah.

LP
Bodi prijazen-vsakdo, ki ga srečaš, bije težak boj.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Po avg 14, 2006 2:06 pm

ko sem to poslušal nisem mogel verjet da je kej takega sploh možno.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Po avg 14, 2006 5:01 pm

reber je napisal/-a:In kaj boš z 32 ključem ??? ga boš med vožnjo vrgel nekomu v šipo in se tako postavil na še nižji nivo ?? že tako ti ključ nič ne koristi, ti mogoče primanjkuje samozavesti ?
Mogoče primanjkuje samozavesti vsem, ki vozijo s sabo tako zelo opevano maglitko, pajserje, ključe 32 ali pa polmetrske debele kable ?

Aham...nekdo, ki še ni srečal dveh ali več čapcev v pol stoletja starem BMW-ju razbacanih ko albanska industrija z ovratnikom dvignjenim tako visoko, da je njihovo vidno polje primerljivo konjskemu z zaliscami in komaj čakajočih na nove pizdarije, fajte, uničevanje tuje lastnine in seveda brezskrbnih nad svojim početjem, saj po pravilu "če nimaš še vojska ne vzame", ki ga imajo kot zaščito v svojih glavah res ne od njega ne njegovega fotra, ki na črno dela pri građevincih, ne od matke, ki je v istem barvnem odtenku zaposlena pri sosedovem čistilnem servisu, ne moreš stožit nič in vsi za tisto piko na i cuzajo še socialno podporo naše države, seveda upoštevajoč to, da dobi mali "mafiozo" vsak mesec bone za regresirano prehrano v šoli, ki jih minutko po prejetju zdilajo za čike ali travo (posebne vrste seveda). No in ko boš srečal tak izmeček družbe, ki te bo na silo ustavil ob cesti, ker se je njegov dvocentimetrski tič slučajno dvignil in si je zamislil, da si mu po nekem bosanskem pravilu, ki si ga je seveda zmožen zmisliti le on, izsilil prednost in bo seveda najprej počakal svojega (enega ali več) razbacanega kolega, da se sprehodi do tebe in ti pokaže česa vse se je naučil v treh tednih obiskovanja kickbox treningov, dokler ga niso vrgli ven, ker je bila njegova kondicija na ravni njegove 87 in pol letne babice, potem si boš srčno zaželel, da skrivaš pod zicem nekaj uporabnega v smislu samoobrambe, saj ti v tistem trenutku kakšna proteinska tablica res ne pomaga.
Lahko pa po logiki nekaterih stopiš na stran ali skočiš v prvo grmado od koder boš imel lep razgled nad tem kako lepe grafite se da risati po bordo rdeči barvi 1 teden starega avtomobila za katerega si ti pošteni Slovenček, ki neumno plačuješ davke in se vedeš po nekih pravilih, ki jim nekateri pravijo tudi zakonodaja, garal kot črna živina in to kar s ključi...
Mislim, da ga ni med nami, ki si nebi takrat želel nekaj "osebnih" pripomočkov s katerimi bi nesojenemu Bruce Lee-ju z zamahom ali dvema zdobil koleno in mu v slogu indijancev na divjem zahodu skalpiral ovratnik.

P.S.:malce bolj slikovita prispodoba dogodka služi tistim, ki podobe situacije še niso doživeli in si je tudi predstavljati ne bi znali.

Po tem pa se najde nekdo, ki bo veleumno dodal k tej objavi "Koliko možnosti pa je, da se ti to zgodi?"
Odgovor je MALO ampak to še vedno ni enako NIČ...se strinjaš ;)

Pa brez zamere :pivo

Narodnost nastopajočih osebkov nima rasistične podlage in me ne rabite linčat zaradi tega. :idea:
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Po avg 14, 2006 5:21 pm

Lepo napisano in opisano. :clapclap
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po avg 14, 2006 6:03 pm

Srž problema :)
Se strinjam, ne glede na nacionalnost se to pač LAHKO zgodi.
Jaz pravim: Expect the unexpected. ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po avg 14, 2006 9:09 pm

reber je napisal/-a:In kaj boš z 32 ključem ??? ga boš med vožnjo vrgel nekomu v šipo in se tako postavil na še nižji nivo ?? že tako ti ključ nič ne koristi, ti mogoče primanjkuje samozavesti ?

Jaz nimam v avtu ne enega, ne drugega, ne tretjega. Edina zadeva podobna orožju je švicarski nož, ki je namenjen MacGayverskemu šraufanju avta. :lol: Nasplošno sem kar miroljuben človek. Ampak vseeno ti je Vince lepo opisal kaj se ti LAHKO (možnost je sicer majhna, ampak se dogaja) zgodi. Da te izsili nek b**** (ali pa z ročno obrne, ko se ti pripelje nasproti in se komaj ustaviš) ali kaj podobnega nakar mu boš kaj rekel se bo pa spravil nate. Verjemi, veliko je takšnih "razbacanih" mačotov, ki ti bodo na kakršenkoli komentar (ali celo le grd pogled, ki si ga vpričo njihovega dejanja zaslužijo) odvrnili le, če bi se rad tepel, če iščeš težave itd....
Ampak zaenkrat sem pa verjemi, pacifist in res velikokrat raje malo kolnem ter grem naprej... Celo nikoli ne kažem sredinca, zelo malokrat pohupam bumbarju, ki me izsili in še manjkrat jim kaj dopovedujem z rokami. Da se gremo tepsti/streljati je pa to zadnja faza, ki nas loči od US of fuckin' A... :roll: Tovornjakar je pa to mejo že prebil. :shock:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po avg 14, 2006 9:34 pm

Reber verjemi da meni ne manjka samozavesti. Že od malih nog delam pi*darije, pa upam da jih ne bom več, samo kaj ko nanese da se stvar zgodi.

Maglite ali navadna baterija je pripomoček, ki bi morala biti po zakonu v vsakem avtu. Ogromnokrat se jo rabi(za svetit pod pokrov motorja), ko srečam kake osamljene primere na cesti, ko jim je avto crknil, pa še pogledat ne morejo pod pokrov, kaj je narobe, ker nimajo baterije s sabo.
Se mi je zgodilo, da sem sredi noči na samotni cesti komaj ubežal nesreči. Avto, ki mu je crknil alternator je bil ustavljen na voznem pasu za ovinkom brez kakršnekoli opozorilne luči ali trikotnika. Voznik pa spredaj nagnjen pod pokrov motorja in je opazoval, kaj je narobe z njegovo mašino. Če bi imel človek vsaj baterijo v avtu bi jo lahko vsaj skozi zadnjo šipo ven svetila, da vidiš, da je nekaj pred tabo na cesti.

Vseeno pa je maglite baterija lahko tudi orožje in ko ti proba kak cigan(rom) na našem koncu kej grozit al pa kej ukrast, je ta baterija učinkovita pri varovanju tvoje lastnine. Pokazala se je pa učinkovita tudi proti večim osebkom naenkrat, ki so probal težit, pa je blo treba z njo samo enkrat mahnit, po enem izmed njih - je bilo dost, da so ostali pobral šila in kopita pa se poskril. Revež, ki je dobil udarec z to baterijo je pa kar tam ležal in jokal.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po avg 14, 2006 10:28 pm

nebivedu je napisal/-a:

Reber verjemi da meni ne manjka samozavesti. Že od malih nog delam pi*darije, pa upam da jih ne bom več, samo kaj ko nanese da se stvar zgodi.

Maglite ali navadna baterija je pripomoček, ki bi morala biti po zakonu v vsakem avtu. Ogromnokrat se jo rabi(za svetit pod pokrov motorja), ko srečam kake osamljene primere na cesti, ko jim je avto crknil, pa še pogledat ne morejo pod pokrov, kaj je narobe, ker nimajo baterije s sabo.
Se mi je zgodilo, da sem sredi noči na samotni cesti komaj ubežal nesreči. Avto, ki mu je crknil alternator je bil ustavljen na voznem pasu za ovinkom brez kakršnekoli opozorilne luči ali trikotnika. Voznik pa spredaj nagnjen pod pokrov motorja in je opazoval, kaj je narobe z njegovo mašino. Če bi imel človek vsaj baterijo v avtu bi jo lahko vsaj skozi zadnjo šipo ven svetila, da vidiš, da je nekaj pred tabo na cesti.

Vseeno pa je maglite baterija lahko tudi orožje in ko ti proba kak cigan(rom) na našem koncu kej grozit al pa kej ukrast, je ta baterija učinkovita pri varovanju tvoje lastnine. Pokazala se je pa učinkovita tudi proti večim osebkom naenkrat, ki so probal težit, pa je blo treba z njo samo enkrat mahnit, po enem izmed njih - je bilo dost, da so ostali pobral šila in kopita pa se poskril. Revež, ki je dobil udarec z to baterijo je pa kar tam ležal in jokal.

Jaz pa prisegam na kovinsko bejzbolko ce jo je ze treba uporabit :P
Lp by Mare

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC Po avg 14, 2006 10:40 pm

Ja, eni vozniki so prav nevarni s svojo "previdno" vožnjo..! Omejitev je npr. 100, oni pa po 50-60 lezejo.. Zarad takih se pomojem nardi velik nesreč, k ti res na živce stopjo in pol marsikdo prehiteva, tut tam kjer neb smel.Jaz bi kaznoval tud tiste k vozjo 20% pod omejitvijo..! :evil: Ne vem, kdo je že naredu pizdarijo, če je vozu mal več od omejitve..!!!?????!!!!!NOBEN! :x

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To avg 15, 2006 9:51 am

Joj, kako ste vsi naenkrat zelo pogumni in samozavestni.
Prav gotovo ti bo 32 ključ ali maglitka pomagala v obrambo pred nekim naduvanim mačotom, ki slučajno res obvlada kickboxing :roll: na koncu jih boš pa fasal s svojim lastnim obrambnim sredstvom.

Verjemite mi, kdor se z ognjem igra, se z ognjem opeče ...

Pa še nekaj je, nobeno orožje ti ne pomaga, saj je najmočnejši človek tisti, ki premaga sam sebe ...
S ključem 32 in maglitko pa verjetno ne nameravate premagovati sam sebe. Umetnost in sposobnost preživetja je predvsem v tem, da znaš presodit kaj je prav in kaj ne, pa tudi da znaš presodit, kdaj se spustit na nek nivo, če se je sploh potrebno. In če si že prisiljen gibati se po območjih, kjer naletiš na čudne tipe, potem ti najbrž res ne preostane drugega, kot da ukrepaš, saj v takem primeru izmikanje ni rešitev. V takih primerih pa je 32 ključ in maglitka premilo sredstvo in da ne bom zablodil v kakšno napeljevanje k nasilju bom tukaj končal s tem stavkom, naprej pa si mislite sami ...

Vince je napisal/-a:Aham...nekdo, ki še ni srečal dveh ali več čapcev v pol stoletja starem BMW-ju razbacanih ko albanska industrija z ovratnikom dvignjenim tako visoko, da je njihovo vidno polje primerljivo konjskemu z zaliscami in komaj čakajočih na nove pizdarije, fajte, uničevanje tuje lastnine in seveda brezskrbnih nad svojim početjem, ...

Po tem pa se najde nekdo, ki bo veleumno dodal k tej objavi "Koliko možnosti pa je, da se ti to zgodi?"
Odgovor je MALO ampak to še vedno ni enako NIČ...se strinjaš

Res je zelo malo možnosti, praktično je možnost skoraj nična, zatorej ...
Sicer pa, tak osebek izstopa že na daleč .... se mu res ne moreš izogniti, ali pa si mogoče še na nižjem nivoju pa si ne moreš kaj, da se ne bi obregnil vanje ...
Sicer pa, nič nimam proti tvojim 165,2dB in če si bil državni pravak ... ampak moje mnenje je pač tako, da je izstopanje z butajočo glasbo primerljivo s tistimi tipi v starem bmw-ju .... verjetno pa muzike ne nabijaš samo po tekmovanjih, ampak tudi med vožnjo po ulici, da te ja vidi čimveč ljudi in fukotožnih mladenk, ki si mislijo svoje ... :P še eden tistih, ki ...
Pa oprosti, nič nimam proti tebi, lahko da si čisto v redu in povsem normalen fant. Moje mnenje je tako zato, ker vidim dosti tipov, ki z butajočo muziko vzbujajo pozornost ... zato sem dal primerjavo. Upam da se ne počutiš užaljenega.

Ljudje svoj ego izražajo na različne načine, običajno tako, da se v javnosti pokažejo z izstopajočim vedenjem, zato pa počnejo stvari kot so divjanje, čudno oblačenje, nabijanje muzike, ... in, norost na cesti je vsekakor nastala zaradi zabluzenega ega nekega osebka.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis To avg 15, 2006 10:30 am

No, jst pa sem eden od tistih, ki zelo radi sekajo ovinke-seveda samo ob pregledni in prazni cesti, no včasih me kakšen preseneti! Ne vem, s tem sem imel že težave pri prvih urah v avtošoli, ki je inštruktor samo :shock:, pozneje pa :/:o:/ ..., to mi je v krvi, da iščem idealne linije! :lol: Se pa strinjam z reberom glede butajoče muzke, saj je zanimivo videt čudo elektronike, samo za moje pojme je to občutno predrago- količnik krat3 več od vrednosti avta :bonk! Priznam pa , da imam tud jst en pajsar pod zicom, ki je še ostal v avtu, ko sem hodil k punci in so mi neprivoščljivi sosedi moškega spola težili do onemoglosti in me 3-je, :?: :!: 1x samega v gostilni resno nalomil ko mačka- bilo je kar hudo, samo takrat še nisem imel pripomočka s sabo :( ! Drugo srečanje mislim da bo obratno :twisted: !
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov