Debate, ki niso vezane na ostala področja...

changer
Novinec

Napisal/-a changer Pe avg 25, 2006 4:15 pm

erixon je napisal/-a:Pa se vam ne zdi, da je slika ceste in osvetljave kar nekako preostra za 230 na uro? Sej člowk menda ni mel profesionalnega fotoaparata. Bi morale biti luči malo bolj razmazane...

glede na to, da je slikal s flešom, je čas ekspozicije ustrezno krajši. kar pa se tresljajev tiče, pa danes tudi ne profesionalni aparati omogočajo dokaj dobro anti-shock fotkanje

artman
Nov uporabnik

Napisal/-a artman Pe avg 25, 2006 4:18 pm

Fotka po mojem mnenju ni montirana. Dejansko je osvetlitev pravilna. Ker se mu je uklopil fleš, se je čas osvetljevanja znižal na 1/125 s. ali več. zato so luči v ozadju dokaj ostre. Če bi bil čas daljši, bi se vidla tud osvetljenost predora, kar pa se na sliki ne vidi. Fleš takega trotl digitalca pa ni tok močn da bi osvetlil kej dalj od nekaj metrov.

LP

Uporabniški avatar
5ka
Novinec

Kraj: planina

Napisal/-a 5ka Pe avg 25, 2006 11:26 pm

se strinjam s tabo mad ampak je kadett že kar dobro pokal po šivih da ne govorimo o pregnitju ki se je začelo kar hudo širit.avto je bil parkrat kar fino stovčen kar se je poznalo po tem da je bila školka že večkrat rezana in švasana nazaj. rešla bi ga edin menjava školke komplet podvozja spredej in generalka na motorju. ko vse to sešteješ pa ugotoviš da je to za ena stara jetra kar precej dnarja in da se ne splača oz da boš zamenjov praktično cev avto in zato zabil kar velik cajta ..tko da uzalud.raj se bom lotu kakga bol legendarnga avta in pol bol uživov v njegovi moči. L.P.
ride to live live to ride

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So avg 26, 2006 11:43 am

5ka je napisal/-a:se strinjam s tabo mad ampak je kadett že kar dobro pokal po šivih da ne govorimo o pregnitju ki se je začelo kar hudo širit.avto je bil parkrat kar fino stovčen kar se je poznalo po tem da je bila školka že večkrat rezana in švasana nazaj. rešla bi ga edin menjava školke komplet podvozja spredej in generalka na motorju. ko vse to sešteješ pa ugotoviš da je to za ena stara jetra kar precej dnarja in da se ne splača oz da boš zamenjov praktično cev avto in zato zabil kar velik cajta ..tko da uzalud.raj se bom lotu kakga bol legendarnga avta in pol bol uživov v njegovi moči. L.P.
... David - moj kolega ga je imel - narejena glava menjane odmične elektronika vbrizg špera... bolj norega avta še nisem videl - 240 Km/h Ankaran - Koper obrati čez 8jur... pol ga je po 8 letih uporabe prodal v Gorico enemu "pravemu mulcu" in ta ga je v dveh tednih zrihtal do konca - totalka bil pa je srebrn met. in z prevoženimi čez 300000 km b.p. nič razbit nič gnil ;) L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon So avg 26, 2006 12:24 pm

jah eni pač imajo malo več j**c kot pameti, upam da se je srečno končalo.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

taxi3
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a taxi3 So avg 26, 2006 12:50 pm

heh..se da,se da! svaka čast ampak se da to uredit da imaš takšno hitrost v predoru.. 8)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne avg 27, 2006 1:07 am

nevem kva se vm tok cudn tle zdi. ce je avto dobr, kar audi 100 nekak je, pol 230kmh ni tok zlo problematicna hitrost kot s kksno dvometrsko parstokilsko karjolo.

Ni prou da leti 230 po tunelu, sam mal se upraste kva vse vi k tok pametujete ne delate prou na cesti, stavm, da najbol gobcni najvec pizdarij delate s svojimi rice mobili.

Kar se pa volana tice, pac ni lih direktn ane in ce je za njim blagi ovink, je to kar normalno obrnjen volan, spoh pa mam obcutek da vecina folka k komentira v teli temi al nima izpita al ga pa ma 3 mesce.

Js sm sel ucer 260 skos tunel, pa so what?

Sploh pa po prazni cesti ni nevarno tiscat, nevarno je to pocet v mestu in skoz krizisca.

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Ne avg 27, 2006 6:32 am

[quote="Voith"]nevem kva se vm tok cudn tle zdi. ce je avto dobr, kar audi 100 nekak je, pol 230kmh ni tok zlo problematicna hitrost kot s kksno dvometrsko parstokilsko karjolo.

Ni prou da leti 230 po tunelu, sam mal se upraste kva vse vi k tok pametujete ne delate prou na cesti, stavm, da najbol gobcni najvec pizdarij delate s svojimi rice mobili.

Kar se pa volana tice, pac ni lih direktn ane in ce je za njim blagi ovink, je to kar normalno obrnjen volan, spoh pa mam obcutek da vecina folka k komentira v teli temi al nima izpita al ga pa ma 3 mesce.

Js sm sel ucer 260 skos tunel, pa so what?

Lej tud če letiš 300 mene to sploh ne zanima ampak če že želiš iti toliko pejt tm k ni folka ali pa avtomobilov ;) Okey priznam da tudi jest kdaj prtisnem na plin ampak sm pa pripravljen 100% ali celo več na vsako situacijo ;).....sam ga pa spet ne tišim 200 ali več...

Glede folka, ki komentira je pa tko da so vsi različni (hvala bogu da je tako) in vsak ima svoj komentar....a zej pa k nima izpita ali ga ima kratek čas pa ne sme povedati svoj komentar da se ne strinja s tem početjem :?: :roll: Vem če imaš močno mašino 200KM ali več da te kaj hitro notri potegne to dobr vem ampak meje pa morejo biti povsod tako pri avtomobilih kakor v glavi :!: ;)

Pa še nekaj me zanima kakšen avto imaš da si letu 260 :?: ;)

lp
remember: it can always get worse!

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 Ne avg 27, 2006 9:18 am

Sej po novem letu boste/bomo pa vsi lahko po omejitvah vozil ko bodo tiste senzor radarje uvedli.
Razn če imate policijo tolk radi da jih boste pridno financirali

Drgač pa ..tipo je zame totaln k****n :roll:

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne avg 27, 2006 10:40 am

Jaz bo samo to rekel. Premajhne kazni imamo tako pri nas kot pri sosedih. Veliko premajhne. :!:

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Ne avg 27, 2006 10:58 am

tomzzi je napisal/-a:Jaz bo samo to rekel. Premajhne kazni imamo tako pri nas kot pri sosedih. Veliko premajhne. :!:

bravo :bonk

zdaj si pa našel rešitev za vse cestnopromente probleme, kazni do neba pa bo vse dobro, malomorgen :twisted:

ljudje, ne obsojajte drugih v naprej ne da bi poznali situacijo, edini podatek, ki ga imate je tista slika števca, ki kaže 225 km/h. sicer ne odobravam tako hitre vožnje skozi tunele, a ni vse tako črno belo, kot zgleda, da misli večina (razen redkih svetlih izjem) uporabnikov tega foruma. hitrost je zelo relativna!

ps. saj vas razumem, za tiste vaše "avtomobile" s cca 100 osli pod haubo (+1 za volanom) so hitrosti prek 200 res narazumljivo visoke, ter spadajo le pod domeno norcev in totalnih divjakov.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne avg 27, 2006 11:18 am

Za take hitrosti obstajajo proge na katerih se lahko znoriš. Nikakor pa ne po avtocesti kaj šele po regionalki. Zakaj so potem omejitve? Kar tako brezveze? Sam bi nabil še dvakrat višje kazni. Mene ne motijo, ker se držim predpisov in posledično nimam nobenih problemov okrog tega. In upam, da tudi v prihodnje ne.

Ravno včeraj se je enemu tako mudilo, da je šel prehitevat (sam sem vozil okrog 90) na regionalki (mene) nasproti je pa uletu drug avto. Če tist ne bi bil dovolj pozoren in z celim avtom zapeljal iz cestišča bi hudo počilo. Tako, da divjanje ni opravičljivo pod nobenim pogojem.

In ja mogoče bi folk malce drugače gledal na celotno zadevo kot jo gleda sedaj.

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Ne avg 27, 2006 11:26 am

Hm edina rešitev pa bila lahko če bi uvedli na avtocestah območja, ki bi dovolile hitrost 200 km/h (novejše avtoceste - primer kot v nemčiji) ker se mi zdi da imamo v slo na nekih koncih avtoceste ki bi pogojno dovolile hitrosti 200 km/h....je pa tudi res da naša avtocesta je premajhna (2 pasova + odstavni pas) to se mi zdi precej precej čudno :roll:....saj vejo da se na naših cestah precej vozijo tujci in domačini (beri tranzitna država) mogoče bi bilo bolje če bi gradili 3 pasove + odstavni pas...kaj pa vem :roll:

p.s. Problem tudi vidim da lahko dobimo avtomobile ki imajo 200 KM za smešno nizko ceno (novi) 5 - 6M ;).....kaj šele rabljeni :roll:

Lp

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne avg 27, 2006 11:30 am

Tukaj se strinjam ja. Na cestah bi se dalo tudi kaj koristnega naredit.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Ne avg 27, 2006 12:16 pm

@PureTNT, popolnoma se strinjam z napisanim.

mogoče edino z uporabo smernikov malce pretiravaš, le-ti namereč niso potrebni prav pri vsaki spremembi smeri, je pa res, da takrat, ko pa je smernik potreben, je nedopustno, da ga voznik ne vklopi.

jaz osebno se vozim tako, da ne oviram nikogar od ostalih udeležencev v prometu, ter da nikogar, ampak res nikogar namerno ne zaje.bavam na cesti in želim si le, da bi se ostali držali tega preprostega načela (ljudje ki namerno ovirajo ostale udeležence v prometu iz kakršnega koli razloga, so dejansko malo moteni in kot taki popolnoma neprimerni za na cesto. večina voznikov ovira promet nezavedno, kar pa žal tudi ni dosti boljše)!

na avtocestah in sploh na vseh večpasovnih cestah sta največja problema neuporaba ogledal ter predvsem vožnja po prehitevalnem pasu (v mestih vzporedna vožnja avtomobilov po večpasovnicah), ljudem se preprosto ne da dopovedat, da je vozni pas namenjen vožnji, prehitevalni pa prehitevanju (po možnosti ne prehitevanju z 1 do 2 km/h večjo hitrostjo od prehitevanega vozila, če pa že potem pa takrat, ko ne oviraš ostalih udeležencev v prometu) in še enkrat samo prehitevanju! če bi policija začela delati nekaj v tej smeri, bi to končno pomenilo napredek, ne pa nonstop ta "previsoka" in "neprilagojena" hitrost.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne avg 27, 2006 12:53 pm

CERES je napisal/-a:
Lej tud če letiš 300 mene to sploh ne zanima ampak če že želiš iti toliko pejt tm k ni folka ali pa avtomobilov ;) Okey priznam da tudi jest kdaj prtisnem na plin ampak sm pa pripravljen 100% ali celo več na vsako situacijo ;).....sam ga pa spet ne tišim 200 ali več...

Glede folka, ki komentira je pa tko da so vsi različni (hvala bogu da je tako) in vsak ima svoj komentar....a zej pa k nima izpita ali ga ima kratek čas pa ne sme povedati svoj komentar da se ne strinja s tem početjem :?: :roll: Vem če imaš močno mašino 200KM ali več da te kaj hitro notri potegne to dobr vem ampak meje pa morejo biti povsod tako pri avtomobilih kakor v glavi :!: ;)

lp

Na zivce mi grejo mnenja folka, ki je lih naredu izpit in pol misl da je vso znanost pojedu. Ko nardis izpit se sele zacnes ucit.

Tale z audijem je res d**** ker tle tisci v tunel kjer je dvosmerni promet(prej nsm biu pozorn na to), sam na ac in relativno prazni cesti pa ne vidm nekega blaznega problema v hitri voznji. Upam, da to ni isti k****n kot en k je zanc nek podobn audi 2.8 tiscu po stepancu, ker un je biu pa res sam za odstrel.

drgac pa avto je porsche 944s :)

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Ne avg 27, 2006 1:04 pm

Voith je napisal/-a:
CERES je napisal/-a:

lp

Na zivce mi grejo mnenja folka, ki je lih naredu izpit in pol misl da je vso znanost pojedu. Ko nardis izpit se sele zacnes ucit.

Tale z audijem je res d**** ker tle tisci v tunel kjer je dvosmerni promet(prej nsm biu pozorn na to), sam na ac in relativno prazni cesti pa ne vidm nekega blaznega problema v hitri voznji. Upam, da to ni isti k****n kot en k je zanc nek podobn audi 2.8 tiscu po stepancu, ker un je biu pa res sam za odstrel.

drgac pa avto je porsche 944s :)

Se strinjam s teboj da ko narediš izpit da se začneš šele takrat učiti voziti itd. ;) Maš pa tudi blazneže ki išejo strica ki nosi srp s seboj (smrt) in take se je treba bati oz. prepoznati....

Velik srečnih km s porsche-jem ;)

Lp

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne avg 27, 2006 1:41 pm

tomzzi je napisal/-a:Za take hitrosti obstajajo proge na katerih se lahko znoriš. Nikakor pa ne po avtocesti kaj šele po regionalki. Zakaj so potem omejitve? Kar tako brezveze? Sam bi nabil še dvakrat višje kazni. Mene ne motijo, ker se držim predpisov in posledično nimam nobenih problemov okrog tega. In upam, da tudi v prihodnje ne.

Ravno včeraj se je enemu tako mudilo, da je šel prehitevat (sam sem vozil okrog 90) na regionalki (mene) nasproti je pa uletu drug avto. Če tist ne bi bil dovolj pozoren in z celim avtom zapeljal iz cestišča bi hudo počilo. Tako, da divjanje ni opravičljivo pod nobenim pogojem.

...kje pa so te proge ? jaz poznam človeka, ki že 10 let dela na temu da bi naredil pisto za go-kart na obali pa mu še sedaj ni uspelo - ne dovolijo zn strani države občine in vseh drugih ... kje pa je kakšna pista za avtomobile tu v slo. ki lahko greš po njej 200 - mobi krog v cerkljah ? dej neehi no . L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne avg 27, 2006 6:35 pm

pureTNT: nop, samo s. je pa moznost da stevc laze za ene 10~20kmh :)

je pa plan da bo naslednjo sezono ze 944SS :D (supercharged s) :)

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Po avg 28, 2006 8:19 am

PureTNT je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:Za take hitrosti obstajajo proge na katerih se lahko znoriš. Nikakor pa ne po avtocesti kaj šele po regionalki. Zakaj so potem omejitve? Kar tako brezveze? Sam bi nabil še dvakrat višje kazni. Mene ne motijo, ker se držim predpisov in posledično nimam nobenih problemov okrog tega. In upam, da tudi v prihodnje ne.

Malce pretiravaš. Za takšne hitrosti ne potrebuješ dirkalnih prog, avtocesta popolnoma zadošča. Seveda pa je vse odvisno od zrelosti voznika. Grožnje s kaznimi so dokaz slabega poznavanja prometa ter mentalitete voznikov. Dejstvo je, da pri nas ni toliko težav s hitrostjo (policijske statistike so zelo zavajujoče) kot z neupoštevanjem CPP. Koliko ljudi vidiš, da uporabljajo ogledala, smernike (in s tem mislim pravilo uporabo, nekaj sekund predno dejansko menjaš pas, ne hiter požmig so si že na pol na prehitevalnem pasu, o uporabi v mestnem prometu pa sploh ne bi govoril). Sam po naših avtocestah že leta in leta vozim krepko nad 200 km/h, pa sem imel zelo malo nevarnih situacij, ki pa so bile vedno krivda voznika pred menoj (neuporaba ogledal in menjava pasov brez smernikov). Enkrat se pelji po našem avtocestem križu z 230 km/h in več, pa boš videl, da to ni noben poseben bav-bav. Vsekakor pa spoštujem želje voznikov, ki ne želijo voziti prek 130 km/h in jih med prehitevanjem, če le držijo to hitrost, ne priganjam (drugo je, če predme skoči brez označitve, takrat nisem tako dobre volje).
Pelji se kdaj po Nemčiji, pa boš videl kako zadeva deluje. Po Münchenski obvoznici lahko po skrajno levem pasu tudi v polnem prometu voziš nad 200 km/h, pa je nevarnost praktično neobstoječa, ker tam vozniki načeloma vedo, čemu služijo CPP, ogledala ter smerniki.
Kar se tiče prehitevanja, ki si ga navedel, pa to nima ničesar opraviti s hitrostjo ter vse z objestnostjo. Takšni ljudje so žal sposobni početi neumnosti tudi pri nizkih hitrostih, ker so preprosto patološke osebnosti, katerim ne bi zaupal niti skiroja (bi verjetno tudi z njim našel način, kako te prehiteti v osebnem vozilu), kaj šele tono in pol pločevine.

Ceres, naše avtoceste so sploh posebna zgodba. Promet se iz leta v leto povečuje, mi pa še vedno gradimo dvopasovnice, čeprav je vprašljivo, koliko bi naši vrli neuki vozniki to sploh znali izkoristiti. Za primer si poglej AC odsek Vrhnika-Logatec, kjer se lahko veliko hitreje voziš po skrajnem desnem pasu, kakor po prehitevalnem.
Ko bomo naše voznike začeli primerno sankcionirati za nedajanje smernikov, izsiljevanje prednosti ter vožnjo po nepravem prometnem pasu, se bo prometna varnost skokovito izboljšala.
Tudi jemanje izpita za dejansko nepoznavanje CPP bi bil dober korak naprej (če poizkus vključitve na polno obvoznico s 50 km/h ni samomorilsko dejanje, potem ne vem, kaj je), kot tudi prenehanje policijske tako rekoč "poneverbe" statistik, kjer kot razlog za nesrečo pogosto navedejo neprimerno hitrost, pa čeprav je voznik vozil pod omejitvijo ter razmeram na cesti primerno.

Lp

Še edit: najprimernejši način urejanja bi bila splošna derestrikcija avtocest, montaža signalnih tabel ter dinamično spreminjanje omejitev. Če je cesta prazna in pogoji dobri, naj omejitve sploh ne bo, v primeru prometa pa naj se zniža na 130 ali po potrebi tudi na manj. Toleranco naj se do prekoračitve 30 km/h obdrži na ravni, kakršna je sedaj, nad tem pa visoke kazni (ob pogoju, da so omejitve prierno postavljene). Seveda je majhna verjetnost, da bo do tega ob našem omejenem SVetu za varnost in preventivo kdajkoli prišlo, ker jih skrbi le hitrost, ne pa tudi vozniško znanje, ki je veliko pomembnejša komponenta.

podpsi :tomidelej:

je pa res zamimivo poslušati ljudi, ki se jim zdi 160 km/h že vrtoglava hitrost na prazni avtocesti...ja če voziš juga, twinga...morda
v normalnem ali boljšem avtu pa je to lagana potovalna hitrost!

pa še nekaj nobeden ni omenjal (ok, dvosmeren promet v tunelu in 200+ je pretiravanje), kaj pa če fantu laže števec za recimo 20km/h (napačna dimenzija gum+standardni odklon...), pol pa to že ni več tako hudo, ane

tud po praznih regionalkah smo se že vozil 200+, pa to ni bilo niti najmanj samomorilsko...ča pa to počneš, kje je veliko nepreglednih dovozov, ovinkov, prometa,...pa je to neumno!

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov