GEISTERFAHRER je napisal/-a:Zakon je katastrofalen! Kako pa bo spremljevalec, (npr.mama), v serijskem vozilu brez dodatnih kontrol, (dodtano vzvratno ogledalo, dodatna pedala zavore...), odreagirala, če bo sinek prehitro zapeljal v križišče in odvzel prednost!? A bo kr za volan zagrabla, al bo ročno zategnila al kako!?!? Pa ne ga srat no!!!
kljukec je napisal/-a:GEISTERFAHRER je napisal/-a:Zakon je katastrofalen! Kako pa bo spremljevalec, (npr.mama), v serijskem vozilu brez dodatnih kontrol, (dodtano vzvratno ogledalo, dodatna pedala zavore...), odreagirala, če bo sinek prehitro zapeljal v križišče in odvzel prednost!? A bo kr za volan zagrabla, al bo ročno zategnila al kako!?!? Pa ne ga srat no!!!
zdej me neki zanima
ali gre pri 16 brez voženj na cesto?
torej kako je blo pa prej, ko je mulo pr 18 dobu izpit pa ni mel dodatnih kontrol na katere bi lahko mama bremzala?
vse je isto samo 2 leti prej se človeka spusti na cesto, sam to le ob spremstvu, tako da pri 18. naj bi že obvladali vožnjo- torej ko bodo sami za volanom
je pa to seveda voda na mlin zavarovalnicam, ker bodo mladega voznika zadržale do min. 21. leta
jst ne poznam popolnoma situacije- oz. koliko dražje te bo prišel izpit ampak vseeno načeloma podpiram zadevo, saj če lahko varneje spraviš otroka na cesto denar ni pomemben
lp
kljukec je napisal/-a:GEISTERFAHRER je napisal/-a:Zakon je katastrofalen! Kako pa bo spremljevalec, (npr.mama), v serijskem vozilu brez dodatnih kontrol, (dodtano vzvratno ogledalo, dodatna pedala zavore...), odreagirala, če bo sinek prehitro zapeljal v križišče in odvzel prednost!? A bo kr za volan zagrabla, al bo ročno zategnila al kako!?!? Pa ne ga srat no!!!
zdej me neki zanima
ali gre pri 16 brez voženj na cesto?
torej kako je blo pa prej, ko je mulo pr 18 dobu izpit pa ni mel dodatnih kontrol na katere bi lahko mama bremzala?
vse je isto samo 2 leti prej se človeka spusti na cesto, sam to le ob spremstvu, tako da pri 18. naj bi že obvladali vožnjo- torej ko bodo sami za volanom
je pa to seveda voda na mlin zavarovalnicam, ker bodo mladega voznika zadržale do min. 21. leta
jst ne poznam popolnoma situacije- oz. koliko dražje te bo prišel izpit ampak vseeno načeloma podpiram zadevo, saj če lahko varneje spraviš otroka na cesto denar ni pomemben
lp
AM je napisal/-a:Moje mnenje glede tega zakon je napačen.
Recimo naš sosed ima pač sina starega glih tu nekje 16 let, pa ta sin fotra pošlje v tri p.. m.. . kadar hoče . In pol bi še kao naj pričakoval, da bo starš oz. spremljevalec lahko nadziral tako zbezglanega sina. Lepo vas prosim.
Jaz bi polnoletnost raje prestavil na 20 let in ne na 18. To bi raj naredu. Pa čeprav bi se bunil, če bi bil mlad, ampak zdaj z 6 let izkušenj pa se zavedam kak "norec za volanom" sem sam bil in nisem bil edini in tudi ne bom. In hvala bogu, da se mi ni kaj zgodilo, seveda upam še za naprej. 17 letnik za volanom je premlad. Saj ni sposoben še za sebe odgovarjat, kaj šele da bo avto vozil. Dajte nehat. Zakon je zgrešen, pa boste vidli kaj bo na cesti. Spremljevalec nikakor ni sposoben nadzirat voznika. Nikakor !!!
To je moje mnenje.
PureTNT je napisal/-a:Edino to me skrbi, o kakšnih izkušenih osebah govorimo, ker je velik del voznikov, ki so na cesti, tudi sam zrel za ponoven obisk avtošole.
Lp
marko01 je napisal/-a:No jaz mam pa brata starega 17 let pa ti ded pela vse pa tud obvlada, in zakaj on pol nebi smel vozit Tudi dela pri ploju v mb pere avte in jih tam vozi pa vete kaki avti tja hodijo vse vrste pa ni dobenega problema samo ce je kdo tu gor iz avtosole da bi povedo kaki je postopek kok stane itd bi bil zelo hvalezen :P
dj_em je napisal/-a:že vidm situacjo![]()
ko se bojo prperal
S:kva je kva je!!????
K:a greva dregat???
S:ajd greva!!!
trlin trlin!!! (zvoni telefon)
O: "halo, koji ti je k**ac, sine"
S: "Oči dej prid sem moram dragat...."
legenda
S = sin
K = kolega
O = oči
:P
Fabrizio je napisal/-a:vsi fanteki, ki se zdaj jokate, kako boste moreli vozit v spremstvu mamic in atekov, ter kako vam bodo skakali na bremzo in volan...bla....bla...ko se boste vozili v spremstvu staršev boste vozili kulturno in socializirano, ker so zraven starši in z njihovim avtomobilom (predvidevam, da pri 16ih še nimate svojega) pač ne boste morali divjat. tudi sam vem kako je, ko sem vozil fotra v službo sem tudi pelajl kulturno, ko sem se vračal domov, pa je volvo "letel" preko 160km/h, iz maribora na ptuj v 12 minutah.
sicer pa je največja bedarija zakona ta, da že pri 16 lahko grejo delat izpit za avto. jaz bi dal mejo 20 ali 21.
zdaj pa mulčki na plano, da se zjokate...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov