5ka je napisal/-a:velik avtov je mal mim ampak fičo..gdo bi se spomnu nanj če nebi bil abarth? al pa mogoče c kadetta? v avto zgodovini niso bli nič posebnga ...
Kdo? Marsikdo. Ne gre se vedno za high-end modele ali športne izvedenke določenih modelov. Jaz vem da ne bom nikoli pozabil prvega BMWja, ki sem ga vozil (čeprav samo nekaj 10 metrov), pa ni bil M3, ampak samo 320i. Ali očetovega (sicer predelanega) 1800, v katerem sem se igral, ko sem imel par let in je avto bil nepremičnina. Prav tako mi bo vedno ostal v spominu moj prvi, trenutni, 318i, kljub temu da nima niti pol konjenice M3ke.
Nostalgija pomni veliiiko več kot samo hitrost, pospeške,... Pomisli kako so se naši starši počutili, ko so na cesti videli fičkota, ali morda, če so imeli srečo, kakega Austina. Zelo dobro se spomnim kako mi je oče govoril, kako so kot mulci strmeli za fičoti. VErjemi da je večini lastnikov oldtimerjev ravno to ostalo v spominu in je, po vsej verjetnosti, ravno to razlog, da so se odločili za nakup/restavriranje določenega avtomobila.
Tudi če pogledaš oldtimer sceno, večino zasedajo "navadni" oldtimerji, ne pa samo Ferrariji,... Logično je, da bolj ko je avto redek, več je vreden. In ker je vedno bilo najmanj narejenih ravno top of the top avtov, so le-ti bolj vredni.