Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe sep 01, 2006 7:35 am

Joj, kok ste smešni...spet se kregate za oslovo senco, ki to sploh ni. :lol:

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe sep 01, 2006 8:04 am

Sam ta scena s switchem tablic je kr huda. Vrjetn je še vmes zastonj kje mal tankal in bo lastnica dobila še od tam kakšno obvestilce ;)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe sep 01, 2006 9:34 am

milankregar je napisal/-a:Iz slike ne moreš presoditi znamke avtomobila, upam da je to vsem jasno ... sploh pa styling vrhuncem na avtomobilizem.com, ki na renoje dajejo vw-jeve odbijače, puntojeve luči, pa univerzal haube, pa kaj vem kaj še. Si videl morda sliko? Kako veš, da je na sliki tako dobro prepoznaven avto? Kaj pa če na sliki ni VW Golf, ampak Vento, ali pa Bora? Policaji so kazen poslali lastniku tablic in to je tudi njihova dolžnost.

A si že dobil kdaj kako sliko ko te je radar slikal zarad prehitre vožnje?
Na sliki, ki sem jo dobil sam (pod golovcem - slikan od spredaj) se vidi celo moj obraz tok razločno, da se nebi niti mogel pritoževat, da nisem vozil sam, ampak nekdo drug. In zdej boš reku, da se ne vidi al je golf al pa je R5?

Mal razlike, ane?
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Old subarus never die, they just get faster!

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Pe sep 01, 2006 10:14 am

A si ti že kdaj videl kako zgleda slika iz Trojanske kamere? Ne fantaziraj, če nimaš pojma ... je črnobela, če vidiš voznikov obraz pa vsaka ti čast. Ne bluzi, če ne poznaš sistema. Upam, da ti bo šlo to vcepit v glavo, če ne pa se pejd malo peljat skoz Trojane (pa čakaj na položnico). :roll:

Sploh pa mi ne bluzit glede tega, ali je vozil lastnik ali njegov stric, ker to nikogar nič ne briga. Avto je avto, tablica je tablica, odgovarja lastnik razen če najde osebo, ki bo sama prevzela odgovornost.

Tako da prosim, ne mi bluzit kako je treba delat in kako ne, če ti kaj ne paše sem vam že pred meseci podal eno temo, da se pripravlja kompletno nova zakonodaja (tudi na to tematiko, ne samo homologacij). Do danes ni bilo še nobene pripombe/predloga s strani tega portala ...

Malo se vzamte v roke, pa tudi nekaj naredite, ne pa samo kritizirate. Evo vam debato za razmišljanje ... pa da ne bo potem kakšnega jokcanja, ko bo zakon na mizi. Takrat se spreminjalo več ne bo (vsaj za en čas ne)!
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe sep 01, 2006 10:28 am

Milan.
Če se vidi tablica(kar očitno se, pa tut če je črnobela kamera) potem ni problemov z majhno resolucijo in bi se morala tudi videti prednja havba in luči - razlika med R5 in golfom katerim koli je ogromna že po lučeh. Golf 1 in 2 imata okrogle luči, golf 3,4,5 pa imajo ovalne luči, petka pa pravokotne. Policajem bi moral povlečt, da ne more bit to R5 in bi moral tako zadevo razjasnit, saj zato jih pa plačujemo.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe sep 01, 2006 10:57 am

Pazite: Obrnem list, vidim priloženo sliko, črnobela fotografija avta Wolksvagen, s PRAV TAKO REG.ŠT. kot jo ima moja petka!!!

OK, če je ona iz slike videla, da gre za Wolksvagna, mislim da so vse špekulacije v smeri, da zaradi nejasnosti slike policaj ni mogel biti prepričan, nesmiselne. Tko da ostane, ali je vse skupaj fejk, ali pa si jo je nekdo zelo privoščil ob tem pa policaj naredil veliko neumnost.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe sep 01, 2006 11:42 am

jorgeus je napisal/-a:
Pazite: Obrnem list, vidim priloženo sliko, črnobela fotografija avta Wolksvagen, s PRAV TAKO REG.ŠT. kot jo ima moja petka!!!

OK, če je ona iz slike videla, da gre za Wolksvagna, mislim da so vse špekulacije v smeri, da zaradi nejasnosti slike policaj ni mogel biti prepričan, nesmiselne. Tko da ostane, ali je vse skupaj fejk, ali pa si jo je nekdo zelo privoščil ob tem pa policaj naredil veliko neumnost.

Točno tako je. Za kakšno drugo varianto je skorajda nemogoče. To se pa prepozna kakšen avto je na sliki, če se tablice vidijo dobro.

Sicer offtopic pa vseeno:
če smo že pri slikah. Ene tri leta nazaj sem govoril kako to, da nimam še nobene slikce mene v avtu. No nedolgo zatem sem jo res dobil. So mi jo lepo po pošti poslali. Res, da je bila črnobela samo vseeno sem rekel "no zdaj pa imam svojo slikco". Pa še lepa je za povrh vsega! :rofl :rofl

Tako, da trditev da se iz slik ne da razločit dobro na hitro med avtomobiloma je pa mimo.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe sep 01, 2006 12:21 pm

Ne se kregat.Lepo in razločno se vidi, za kater avto gre. Na naslednjem primeru je jasno razvidno, da gre za Zastavo 101, rubinsko rdeče barve:

http://www.avtomobilizem.com/modules/ne ... m=1&size=2

Sicer pa, da se ne bomo prepirali, dodam link prispevka kjer se vidi, kako izgleda slika radarja pod Golovcem. Mislim, da se debata o razpoznavnosti avtomobila lahko na tem mestu zakljuci.

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Pe sep 01, 2006 12:37 pm

Meni je pri vsej tej zgodbici sumljivo to, da je ženska odprla novo temo na forumu še preden je sploh prevzela pošiljko iz PU, ne vem no jaz bi šel najprej dvignit da vidim kaj je, potem bi pa na forumu objavil.
lp
Born to be wild !

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe sep 01, 2006 12:41 pm

Za moje pojme je vse skup nategancija, vendar z možnostjo da se to res zgodi.

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Pe sep 01, 2006 12:42 pm

milankregar je napisal/-a:...
Sploh pa mi ne bluzit glede tega, ali je vozil lastnik ali njegov stric, ker to nikogar nič ne briga. Avto je avto, tablica je tablica, odgovarja lastnik razen če najde osebo, ki bo sama prevzela odgovornost.
...

Tako je bilo včasih. Kriv si bil kot lastnik, če nisi sam pripeljal dejanskega krivca. Po trenutno veljavnem zakonu so pa policaji sami dolžni najti dejanskega krivca, če imaš sam trden alibi.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Pe sep 01, 2006 1:02 pm

http://www.mobisux.com/album/data/500/20597PC131248.JPG

a je možno da je tole laguna? ker ma iste tablice ko jaz :D :D
SlikaSlika

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 Pe sep 01, 2006 2:42 pm

no_name je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:
tomson je napisal/-a:mogoče ma on na tablici O ona pa 0 (nula) oz. obratno in so zamešali :?:

To pa mislim da ni mozno :P

Zakaj pa ne?

Ker na naših (beri:slovenskih) tablicah objstaja samo 0 (nula). O ne obstaja!!!

jst ma pa dva o-ja v tablici... če še še nisi opazu imajo črka O in številka 0 malo razliko...

v številki je mala zareza v zgornji-desni strani, v črki je pa ni..

... torej, ne govori, da ne obstaja... ;)

lp

Prosko
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC Pe sep 01, 2006 2:49 pm

dva avta z isto registrsko je možno le takrat če lastnik teh tablic ima odprto obrt renta tablca :)

nikakkor ni možno, da bi imela dva avta enako tablico! tut na firmi smo hoteli imet vse tri avte približno enake tablice in nismo mogli dat vsem enako številko ali ime!!!

če pa koga res tako fejst zanima pa se naj obrne tja kjer prodavajo tablice oz kjer prijaviš avtomobil v promet!

konc debate :P

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe sep 01, 2006 3:12 pm

Sierrator je napisal/-a:
...

Tako je bilo včasih. Kriv si bil kot lastnik, če nisi sam pripeljal dejanskega krivca. Po trenutno veljavnem zakonu so pa policaji sami dolžni najti dejanskega krivca, če imaš sam trden alibi.

Tukaj si pa brcnil v temo milankregar. Lastnik tablice je država RS.
Prav tako velja načelo nedolžnosti, dokler se ne doka
e krivda, če je npr. s temi tablicami na avtu zagrešeno kaznivo dejanje. Pa naj dokazujejo kakor vejo in znajo.

Tema se je sicer že izrodila, a pripomnil bom še tole:
Če je zgodba resnična, je situacija v celoti posledica morda celo namerne površnosti pristojnih državnih organov.
Kot je napisal PureTNT - tablice se dobi na temu in še kakšnemu drugemu forumu za manj denarja kot originalne. Nekdo je lahko to pač zlorabil in si dal izdelati tablico z enako registrsko številko.
Zadnjič spremenil bass, dne Pe sep 01, 2006 3:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Pe sep 01, 2006 3:27 pm

bass je napisal/-a:
Sierrator je napisal/-a:
...

Tukaj si pa brcnil v temo Sierrator. Lastnik tablice je država RS.
Prav tako velja načelo nedolžnosti, dokler se ne doka
e krivda, če je npr. s temi tablicami na avtu zagrešeno kaznivo dejanje. Pa naj dokazujejo kakor vejo in znajo.
...

In v čem se pravzaprav ne strinjava? Ker meni se zdi, da si napisal isto kot jaz, samo na drugi način.
Če se pa motim, mi pa prosim pojasni razliko. :?
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Pe sep 01, 2006 3:33 pm

nebivedu je napisal/-a:Če se vidi tablica(kar očitno se, pa tut če je črnobela kamera) potem ni problemov z majhno resolucijo in bi se morala tudi videti prednja havba in luči - razlika med R5 in golfom katerim koli je ogromna že po lučeh. Golf 1 in 2 imata okrogle luči, golf 3,4,5 pa imajo ovalne luči, petka pa pravokotne. Policajem bi moral povlečt, da ne more bit to R5 in bi moral tako zadevo razjasnit, saj zato jih pa plačujemo.

Eh, policajem je čist vseen če luči zgledajo kot $$$ al pa kot €€€ -sam da se blagajna polne ;)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe sep 01, 2006 3:44 pm

sicer pa uni najbrž sam vtipkajo registrsko pa dajo naprintat, zapakerajo pa pošlejo ;) zihr nimajo sam 3eh kazni na dan, da bi se lohk vsaki posvetil.. če je golovc v prvem mescu ne vem kolk sto kazni našopal..

lp
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe sep 01, 2006 5:16 pm

maky je napisal/-a:http://www.mobisux.com/album/data/500/20597PC131248.JPG

a je možno da je tole laguna? ker ma iste tablice ko jaz :D :D

NORC!!!! Podobn dobr, sam od zadej je zgledal moj avto.. Na providi. Žal je bla omejitev 100... Moja hitrost pa povprečno 157.3 :D Pa še vidl se je da sm pripet, čeprav sem tud prbit ;)
Slika

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Pe sep 01, 2006 7:45 pm

prosko002 je napisal/-a:
no_name je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:
tomson je napisal/-a:mogoče ma on na tablici O ona pa 0 (nula) oz. obratno in so zamešali :?:

To pa mislim da ni mozno :P

Zakaj pa ne?

Ker na naših (beri:slovenskih) tablicah objstaja samo 0 (nula). O ne obstaja!!!

jst ma pa dva o-ja v tablici... če še še nisi opazu imajo črka O in številka 0 malo razliko...

v številki je mala zareza v zgornji-desni strani, v črki je pa ni..

... torej, ne govori, da ne obstaja... ;)

lp

Prosko

Daj mojster, ne bluzit in si preberi celotno temo, ker sem že napisal zakaj ni O in 0 hkrati. Da se ne boš po nepotrebnem prepiral in streljal kozlarij, ti prilagam citat iz že omenjenega pravilnik o registrskih tablicah motornih in priklopnih vozil
4. člen

(registrska označba)

Registrska označba na registrski tablici dimenzije 180 x 180 mm je sestavljena iz kombinacije štirih črk in številk, na registrski tablici dimenzije 150 x 110 mm pa je sestavljena iz kombinacije štirih ali petih črk in številk. Na registrskih tablicah ostalih dimenzij je registrska označba sestavljena iz kombinacije petih črk in številk.
Pri kombinacijah črk in številk je v neposredni povezavi prepovedana uporaba črke »I« in številke »1«, črke »B« in številke »8« ter črke »G« in številke »6«.
Črka »O« se zapiše kot številka »0«. Registrska označba je sestavljena iz črk slovenske abecede, razen črk Č, Š, Ž.
Registrska označba iz petih znakov sme vsebovati naslednje kombinacije:
– številka, številka, številka, črka, črka,
– črka, črka, številka, številka, številka,
– številka, številka, črka, črka, črka.
(4) Registrska označba iz štirih znakov sme vsebovati naslednje kombinacije:
– številka, številka, črka, črka,
– črka, črka, številka, številka.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov