PureTNT je napisal/-a:Je pa žal tako, da večina voznic (da, te so v večinski prednosti pred vozniki, ki pa tudi sami po sebi niso kak hud biser) same sebe smatra za varne in odlične, ker jim hitrost uspe držat pod omejitvijo.
Poglej, sam vozim vedno malo pod omejitvijo. Ne sekiram se če me prehitevajo(še najmnaj mi takrat trpi EGO, kar pa nekaterim orenk, če jih prehiti slabši avto od njihovega), še malo se jim na desno stran pomaknem (včasih tudi na bankino, ker gume to zdržijo, avta pa tudi ne odnese, ker je za to narejen), da me lažje prehitijo. Ne bom norel po cesti, ker so moji časi norenja po avtocestah končani, odločil sem se da tega ne bom več počel, pa čeprav nisem nikogar ogrožal, bil pa sem zelo velikokrat ogrožen od drugih. Danes vozim lepo do omejitve, po avtocesti stalno na svojem (desnem) pasu in do 120km/h (maximum, razen če bi bile kake nujne zadeve potem pa do konca zmogljivosti avta, samo to se ne dogaja, ali pa se mogoče enkrat dvakrat v življenju).
Nihče me pa ne bo prepričal, da je moja konstantna vožnja (stalno po avtocesti 100 do 120km/h nevarna ali nesigurna ali celo slaba. Ne, zase smatram da sem odličen in varen voznik. Pa ne zato, ker ne norim, ampak zato, ker uporabljam vsa ogledala, se izogibam vsaki neprijetni situaciji in predvidevam situacije, ki bi se lahko zgodile na cesti. Zaradi predvidevanja sem rešil že malo morje nevarnih in kritičnih situacij.
Hitrost (premajhna ali previsoka) ni nevarna - nevaren je voznik, ki vozi eno ali drugo in ne predvideva ter ne opazuje in ne spremlja vseh ostalih udeležencev.