kiki13 je napisal/-a:V avto vliješ tisto olje, ki ga predpiše proizvajalec. Mislim, da je neprimerno šparat na olju. Razlike v ceni ni.
Sem bral na drugem forumu, da si je nekdo kupil avto za 9000€, nato pa zamenjal olje, kupil ga je v lidlu!
KlemenK je napisal/-a:no glede teh olj, ko imajo olja razmeroma majhno ceno ter oznako recimo 0W40, ki pove le vizkoznost pri nizkih in visokih temperaturah, ne pove pa kvalitete po recimo 10.000 prevoženih kilometrih. za to se pogleda API standart, ki ima oznake od SH do SM, kvaliteta pri teh oznakah pove, kdaj se bo oljna plast pretrgala, ko olje priteče v kakšen ležaj, kjer je zračnost minimalna se olje stisne in nima mazalnih lastnosti ter tam nastane polsuho mazanje. prej sem omenil oznake, SH oznake so imela stara olja, za stare dobre fičote, yugote,... sedaj taka olja niso primerna, kvaliteto vidiš če pogledaš drugo črko in bolj kot gre ta črka proti koncu abecede boljše olje je.SN olje po mojih informacijah še ne obstaja, SM olja pa so zelo draga
kiki13 je napisal/-a:Primer: elf excellium nf 5/40 - 5,5 €
kiki13 je napisal/-a:Prokarjon: Nekateri trdijo, da se pozna, da so bile embalaže odprte in noter ni oroginal olje. Ali to drži?
Pa si prodajalca mogoče vprašal, zakaj je cena tako nizka?
Sam (oz. z ženo) imava dva renaulta in drugega kot original elf olja ne bom uporabljal. Če pa se da za to ceno dobiti original pri prodajalcih na bolhi (pa čeprav pade iz tovornjaka!!!), pa še toliko bolje.
Ali si olje osebno prevzel ali si ga naročil in plačal po pošti?
kiki13 je napisal/-a:Hvala za informacije.
Ravno bom moral menjati olje pri obeh avtomobilih. Se bo kar poznalo v denarnici.
kiki13 je napisal/-a:Še eno vprašanje glede olja. Kako dolgo je olje uporabno (če ga kupiš danes, je še čez pol leta dobro za menjavo) in kje se da videt datum uporabnosti?
Ker sem gledal doma embalaže (na katerih so neke zelo dolge številke, ki jih ne znam razbrati) in nisem nikjer našel datuma uporabnosti.
Ali lahko kdo napiše, kako je s tem?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov