Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack Če sep 28, 2006 12:30 pm

Men sploh ni jasno zakaj je ta tema......občutek mam da hoče avtorica te teme zdej samo jezo strest tle na forumu zato ko bo en tip njen avto prodau v enakem stanju naprej za več dnarja... :!: :!: :!:
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Če sep 28, 2006 12:50 pm

Black Jack je napisal/-a:Men sploh ni jasno zakaj je ta tema......občutek mam da hoče avtorica te teme zdej samo jezo strest tle na forumu zato ko bo en tip njen avto prodau v enakem stanju naprej za več dnarja... :!: :!: :!:

Opozorila je,da prodajalc nateguje o lastništvu.. :roll: ...težko za dojet,a?

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če sep 28, 2006 12:56 pm

Polooo je napisal/-a:
Black Jack je napisal/-a:Men sploh ni jasno zakaj je ta tema......občutek mam da hoče avtorica te teme zdej samo jezo strest tle na forumu zato ko bo en tip njen avto prodau v enakem stanju naprej za več dnarja... :!: :!: :!:

Opozorila je,da prodajalc nateguje o lastništvu.. :roll: ...težko za dojet,a?

To men ni teško dojet...vsak ko gre avto gledat po moji logiki tud pogleda prometno...itak se lastništvo takoj ugotovi.....sam vseen po moje ta tema sploh ni potrebna..sploh pa da se taka panika dela iz tega...
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če sep 28, 2006 1:03 pm

Ja je pač tko, da niso vsi vešči kupovanja in prodajanja rabljenih avtomobilov in nekako pričakujejo, da če piše 1. lastnik, da to drži. Mene ornk pogreje, če mi nekdo napiše, da je avto v dobrem stanju, tok in tok km itn, potem pa pridem pogledat in vidim razsulo s še enkrat več prevoženimi...sploh če je to na drugem koncu naše ljube deželice. Se strinjam, kaka panika res ni potrebna, vendar se mi zdi lepo, če nekdo opozori na neresnične podatke in ti s tem prihrani 2 uri vožnje in obilico slabe volje.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če sep 28, 2006 2:54 pm

jorgeus je napisal/-a:Ja je pač tko, da niso vsi vešči kupovanja in prodajanja rabljenih avtomobilov in nekako pričakujejo, da če piše 1. lastnik, da to drži. Mene ornk pogreje, če mi nekdo napiše, da je avto v dobrem stanju, tok in tok km itn, potem pa pridem pogledat in vidim razsulo s še enkrat več prevoženimi...sploh če je to na drugem koncu naše ljube deželice. Se strinjam, kaka panika res ni potrebna, vendar se mi zdi lepo, če nekdo opozori na neresnične podatke in ti s tem prihrani 2 uri vožnje in obilico slabe volje.

word :clapclap

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Če sep 28, 2006 3:30 pm

Black Jack: pol pa odpri 1 dnevni tečaj, kjer boš nevedne kupce podučil, kako doboti prodajalca na laži ;)

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če sep 28, 2006 3:58 pm

Polooo je napisal/-a:Black Jack: pol pa odpri 1 dnevni tečaj, kjer boš nevedne kupce podučil, kako doboti prodajalca na laži ;)

Merilec laka pa podatke preverit pa mehanikerja zraven vzet :D

artman
Nov uporabnik

Napisal/-a artman Če sep 28, 2006 9:17 pm

prav je da je lastnica opozorila na nepravilnosti in laži. smo hvaležni. Ampak halo??? V vsakem oglasu na netu je nekaj neresnice. pač tko je. internet je medij, kjer se lahko skrivaš za nekim vzdevkom, lažnimi podatki, itd. nihče na avto.net ne jamči za pravilne podatke. Niti nihče v salomoncu. Niti nihče ki daje oglas na TV. Samo da se prodaja. zato pa ornk pogledaš avto, uzameš mehanika zraven... mislm določenemu procentu ljudi bi prodal tud drek z malo marketinga...

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če sep 28, 2006 9:22 pm

Polooo je napisal/-a:Black Jack: pol pa odpri 1 dnevni tečaj, kjer boš nevedne kupce podučil, kako doboti prodajalca na laži ;)

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=36382
Obey me. You'll be happier.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če sep 28, 2006 11:09 pm

Black Jack je napisal/-a:Merilec laka pa podatke preverit pa mehanikerja zraven vzet :D

Zrihtaj mi merilec laka! :roll: Za tole zadevo sem že spraševal ampak so vsi misteriozno tiho kje jo dejansko kupiti...
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Pe sep 29, 2006 7:18 am

Symon je napisal/-a:
Black Jack je napisal/-a:Merilec laka pa podatke preverit pa mehanikerja zraven vzet :D

Zrihtaj mi merilec laka! :roll: Za tole zadevo sem že spraševal ampak so vsi misteriozno tiho kje jo dejansko kupiti...

Lahko prideš tudi z obeskom za ključe z modro ledico in se delaš kot da meriš lak po karoseriji avta, potem pa zablefiraš: "Aha, vidim da ni po vsem plehu enaka debelina laka! Ta avto je sigurno bil karamboliran!"

...in 90% jih bo potem priznalo da verjetno res ali pa da tega tudi sami niso vedeli, ker jim prejšnji lastnik tega ni povedal... Pa čeprav dejansko res ni bil karamboliran... :lol: :lol:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Pe sep 29, 2006 1:19 pm

Symon je napisal/-a:

Sposodi si ga pri poznamem avtokleparju oz. avtoličarju... :D

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe sep 29, 2006 2:15 pm

nedolg nazaj sm vidu oglas na avto.net ali pa na bolhi-nism prepričan.prodaju se je za cca. 45k.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe sep 29, 2006 3:58 pm

Black Jack je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:

Sposodi si ga pri poznamem avtokleparju oz. avtoličarju... :D

Ja in ličarji oz. kleparji komaj čakajo, da ti lahko posodijo merilec in vsi slovenci mamo itak vsaj enega ličarja za prjatla. :?

Poceni si lahko za silo pomagaš edino z magnetno nalepko pa še to tam, kjer je spodaj kit. Tam nalepka ali slabo prime ali pa sploh ne.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe sep 29, 2006 6:41 pm

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe sep 29, 2006 7:01 pm

Ja in kaj je tuki zaj tak problem?

Poglejte naprimer tale avto:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1064620#

Ima res 150kkm?Je res 1.Lastnik?Res nepoškodovan?

NE!

Avto ma 250kkm! Kako vem? Jest sem naredu servis na 243kkm. Prodajalec je 4. lastnik.Kako vem? Vem, ker sem bil jest 3. lastnik, 2. lastnik je bil fotr,1.pa avtošola v kateri je fotr delu.
Avto sem pa prodal pred enim mescom,ko je blo na števcu 250kkm in glede poškodb...zadnja desna vrata so bila razbita.Tako da avto je poškodovan.Pa da vam vržem še eno kost...prodajalec je policaj.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe sep 29, 2006 7:04 pm

OK fantje in dekleta; sedaj pa eno vprašanje ko smo že pri debelinah lakov itd.
Vse lepo in prav pa vendar vam dam lasten primer; po treh letih sem imel po vratih odrgnine od butlov, ki ne znajo parkirat, kamenčki so mi preraskali havbo pozimi in sem lepo potegnil veze na zavarovalnici in dal preštrihati kompleten avto iz naslova škode na parkirišču za kar sem zavarovan. Zdej pa naj mi kdo kaj reče. Avto ni bil nič karamboliran in kaj zdaj? -Tudi če bi preko merilca laka ugotovil, da je kao bil štrihan (pa so tile laki od proizvajalca do proizvjalca različni po debelinah itd) - od kje on men lahko trdi da je avto bil karamboliran?
-Če hočete takšne stvari ugotovit; po treba malo pod pleh pogledat kaj je z šasijo in spoji; ter kaki lufti so med paneli itd.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe sep 29, 2006 10:26 pm

NI se mi dalo vsega brat, kaj naj rečem. Definitivno je naš trg preveč zabit s temi avti, trgovci so že za vsakim vogalom in le čakajo, da bodo nate**ili mimojedočega kupca, ki je pripravljen kupit en avto in upa da bo delal dolga leta. Trgovci so prebrisani znajo vsako besedo obrnt pa samo, da ni resnična. Govorijo, da je avto kot nov, prvi lastnik, nekaramboliran,servisiran po nekaj mesecih pa se izkaže pri novmu lastniku, da je avto bil zaleten,prevrteni kilometri,neservisiran......

Tale tema se mi zdi nekam precej čudna, ker nima uvoda poleg tega pa ne vem kje vam odgovri kr z jasnega. Debata naj bi bila o posrednikih.

Kapitalizem je danes GNIL. Socializem pa smo imeli vsaj ljudje neko korist od države.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe sep 29, 2006 10:30 pm

INFINITI je napisal/-a:OK fantje in dekleta; sedaj pa eno vprašanje ko smo že pri debelinah lakov itd.
Vse lepo in prav pa vendar vam dam lasten primer; po treh letih sem imel po vratih odrgnine od butlov, ki ne znajo parkirat, kamenčki so mi preraskali havbo pozimi in sem lepo potegnil veze na zavarovalnici in dal preštrihati kompleten avto iz naslova škode na parkirišču za kar sem zavarovan. Zdej pa naj mi kdo kaj reče. Avto ni bil nič karamboliran in kaj zdaj? -Tudi če bi preko merilca laka ugotovil, da je kao bil štrihan (pa so tile laki od proizvajalca do proizvjalca različni po debelinah itd) - od kje on men lahko trdi da je avto bil karamboliran?
-Če hočete takšne stvari ugotovit; po treba malo pod pleh pogledat kaj je z šasijo in spoji; ter kaki lufti so med paneli itd.

To je dobro vprašanje. Kadar se kopuje avto se ne gleda samo na barvo (debelino laka), niti ne samo špranje med karoserijo(današnji avti imajo nekaj teh pomanjkljivosti,) pozabili ste pa kaj pa vijaki s keterimi se karoserija pritrdi,pač meni osebno bi zvenelo glupo, če bi šel avto kupovat k je bil cel štrihan še posebaj če je to mlajši letnik. Zna se zgodit, da je bil le ta kitan ob odrgninah, in le to se bi poznalo čez leta, ko bi se lahko barva krušla.
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe sep 29, 2006 10:42 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Ja in kaj je tuki zaj tak problem?

Poglejte naprimer tale avto:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1064620#

Ima res 150kkm?Je res 1.Lastnik?Res nepoškodovan?

NE!

Avto ma 250kkm! Kako vem? Jest sem naredu servis na 243kkm. Prodajalec je 4. lastnik.Kako vem? Vem, ker sem bil jest 3. lastnik, 2. lastnik je bil fotr,1.pa avtošola v kateri je fotr delu.
Avto sem pa prodal pred enim mescom,ko je blo na števcu 250kkm in glede poškodb...zadnja desna vrata so bila razbita.Tako da avto je poškodovan.Pa da vam vržem še eno kost...prodajalec je policaj.

LP!

Če je bil dizl in mislte da jih ima 150 tkm. POtem se pošteno prodajalec moti. Namreč nemo gre v prid ker če bi on navedel da jih ima avto relanih okol 300 tkm bi že tukaj bila velika napaka, ker ga ne bi prodal. POtem neka., da bi napisal, da je bil zaleten. In da je 5 lastnik recimo bi že ob ogledu oglasa vsi odvrnil ta avto za ogled.

Moj primer:
Recimo, da me ne boste banal.
Imam pač golfa 2 d, ki jih ima po števcu cca 200 tkm, sem 2. lastnik, avto nekarm, odlično ohranjen, na motorju narejen servis... to je bil pred časom moj oglas ki sem ga objavil na avto.net-u.

Sedaj pa resničnost:
Avto ima relnih kilometrov samo karoserija 400 tkm, motor cca 300 tkm je že precej zmahan, zaleten avto bil cel štrihan, cca 5 lastnik, avtu uvožen iz IT. odpada, neservisiran, to bi bila realnost avta.

Kaj se v tem primeru bolj splača po moji oceni prva vrjanta. Več interesantov,več klicov,ogleod.....ko pa pride kupec pa se dogo. o tem kaj je dejansko avto že prestal. Najbolje je biti tiho samo, da se ga znebiš pa imaš mir, ker potem ga ne bi prodal dolge mesece. Pa še to za tako ceno da se ti še splača ne prodajat.

To je moje mišljenje, čeprav bedna ampak učinkovita. Več se mi pa itak ne da pisat

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov